Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

_veleposlanik

#1901 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by _veleposlanik »

mamba wrote:
Ako se uzme u kontekstu ove naše bosanskohercegovacke stvarnosti itekako je primjeran. Jer on razdvaja vjerska pitanja od drugih u gornjem tekst bajkovitih, ŠTO NIJE SLUCAJ U OVOJ ZEMLJI. Ako Djedicu razmatramo u kontekstu kapitalizma: mogu se samo donekle složiti s tobom, vjerujem da su ljudi u toj državi gdje ti ziviš ogorceni kapitalističkim djedicom, pa obzirom da nemaju pametnijih stvari uzivotu, ogorceni naglom svjetskom ekonomskom krizom, više zbog price nego stvarnih pokazatelja, pokušavaju Djedicu prikazati kao simbolom kapitalističkog zla i svakom djetetu racionalno objasniti da je smijesni cikica zapravo pokvaren i hoce samo pare. Vjerujem da si pod tim vecinskim utjecajem, ali onda brate otvori novu temu. Ja ti opet ponavljam, ne znam da li si shvatio, da u BiH postoji drugaciji problem gdje se djedica pokušava izbaciti kako bi se među djecom napravile što vece razlike, uvodi se VJERONAUK u DRZAVNIM vrticima mislim HELLO ima li toga u tvojoj državi Djedica je ovdje vjernik postao. PONAVLJAM: JEDNOGA DANA KADA OVO DRUŠTVO BUDE POSTALO GRAĐANSKO/CIVILNO DRUŠTVO. JEDNOGA DANA KADA SE FORMIRA HOMOGEN BOSANSKOHERCEGOVAČKI IDENTITET, MOZDA BUDEMO IMALI VREMENA RASPRAVLJATI I OPTUZIVATI DJEDA MRAZA ZATO ŠTO KAPITALISTA. A kakvo je stanje to se realno nikada nece desiti. Tvoja mi prica i prica vecine u tvojoj Zemlji nikako ne štima, uskracujete djeci jednu po meni pozitivnu car djetinjstava, a sta radite ostatak godine u kapitalistickom svijetu. Djeci se kupuju igracke basloslovnih cijena, zivimo u svijetu kladionica , velikih trgovackih centara, bilborda koji na svakom koraku izmamljuju pare nama potrošacima, ali ne uzmimo mi Djeda Mraza nesto sto djeci predstavlja stvarnu radost i okacimo ga na kapitalisticki stub srama. Po tom razmišljanju treba bojkotovati citav kapitalisticki svijet. Zasto se ta kapitalisticka potrosacka populacija svega i svacega koja se tako okomila na Djedicu cikicu koji je postao simbol za djeciju radost, ne povuce onda u planine i jede korijenje.(hvala sto si nam rekao da je Djedica marketinski trik osmišljen od strane Coca Cole, eto mi to nismo znali :wink: )
@mamba

slazem se, kao sto ti rekoh ranije. ja sam zaista iznimka i nisi u pravu kada kazes da je zbog krize nastao ovakav oblik antikapitalizma... pitas me sta radim ovdje, gdje na svakih par kilometara kvadratnih vrve veliki trzisni centri? sta bih trebao da radim? da ih miniram? jednostavno, ucim, posmatram, svakako sam dio ovog sto me okruzuje, jer za sada nemam uslove da sebi napravim drvenu kucicu negdje daleko na planini... mislim, to ce ionako biti jedino rjesenje u skorije vrijeme jer idemo 300 na sat a nalazimo se odmah ispred provalije... kod nas u Bosni (jer sam ipak jos uvijek dio nje) je bolesnija situacija, ako se tako moze reci. znam sam veoma dobro, zbog toga se nalazim ovdje gdje jesam. ako je tema DM u vrticu tete Azrije, onda zaboravite na sve sto sam rekao. ako je pak rasprava o svrsi postojanja istog, onda mozete ako zelite uzeti i moje misljenje u obzir... problem je znatno veci, DM je samo slag na torti. kapitalizam propada, uskoro ce nesta novo pokucati na nasa vrata. nadam se da cemo znati ko smo i sta smo, kao i biti mentalno spremni za odabir najboljeg poteza...

sretno svima...
mamba

#1902 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mamba »

Ja se iskljucujem iz teme, Zaratrustra je bio u pravu ne mozes doci na trg pricati svjetini o nekim stvarima za koje nisu spremni i ne zele da cuju. Nisam dugo na ovom forumu ali kada ulazim ili kada diskutujem s nekim ili pokusavam izraziti svoje misljenje uradim ovo:
1. Procitam uvodnu rijec autora koji je otvorio temu
2. Procitam minimalno 5 zadnjih stranica da uhvatim nit
Uvazavam svacije misljenje i razlicito pogotovo kada je ono suvislo. Ljudi su razliciti, imaju razlicite stavove, uvjerenja, to je vec svima poznato. Ne znam izgleda da smo mi svi produkt drustva, nekada se pitam da li je svaka moja misao, stav, misljenje, zapravo stav moje okoline, pitam se kako bi to izgledalo da sam rasla kao Nicheov divljak. I sve je to divno ali kakve to veze ima sa ovom temom. Mozda grijesim ali ja sam shvatila da je tema ATAK NA DJECU ZBOG UVOĐENJA PRVO VJERONAUKA U VRTICE, A ZATIM I UKIDANJE DJEDA MRAZA. Ako je tema koliko su ljudi zapravo danas vjernici i koliko pate i jadni trose u svijetu koji jeste kapitalisticki, kojeg prihvacaju i istovremeno ga bojkotuju, ja se izvinjavam, u svakom slucaju nema smisla nastavljati dalje...
iz dna duše

#1903 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by iz dna duše »

Danas je ukinut djeda mraz, sutra će nam odredjivati filmove, koje nisu u "duhu naše tradicije", prekosutra će nam odredjivati knjige koje možemo čitati, dječije crtiće, časopise, odjeću koju možemo mi, tj. naša djeca oblačiti...
I naravno, sve će biti umotano plaštom zaštite tradicijskih, vjerskih ili nacionalnih interesa...a to kada spomeneš u Bosni, nema šanse da možeš nešto da promijeniš...
A roditelji ćute....
Gledam sada na TV, one tete iz vrtića kažu da je sprovedena anketa medju roditeljima....aha znači "demokratki" sve uradjeno...
Čestitam!
Hajde onda da djeci ukinemo i bajke, jer crvenkapica ne postoji, snjegulica, trnoružica, pepeljuga, palčić, mačak u čizmama, pinokio...
Doduše, nešto razmišljam, kakve su ove tete u obdaništima i ta neka vaspitna politika, možda su svi nabrojani likovi već :oops: odavno šapatom pali u sarajevskim obdaništima, a da i ne znamo.
MUNAFIK

#1904 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by MUNAFIK »

iz dna duše wrote:[b]Danas je ukinut djeda mraz, sutra će nam odredjivati filmove, koje nisu u "duhu naše tradicije", prekosutra će nam odredjivati knjige koje možemo čitati, dječije crtiće, časopise, odjeću koju možemo mi, tj. naša djeca oblačiti...[/b]I naravno, sve će biti umotano plaštom zaštite tradicijskih, vjerskih ili nacionalnih interesa...a to kada spomeneš u Bosni, nema šanse da možeš nešto da promijeniš...
A roditelji ćute....
Gledam sada na TV, one tete iz vrtića kažu da je sprovedena anketa medju roditeljima....aha znači "demokratki" sve uradjeno...
Čestitam!
Hajde onda da djeci ukinemo i bajke, jer crvenkapica ne postoji, snjegulica, trnoružica, pepeljuga, palčić, mačak u čizmama, pinokio...
Doduše, nešto razmišljam, kakve su ove tete u obdaništima i ta neka vaspitna politika, možda su svi nabrojani likovi već :oops: odavno šapatom pali u sarajevskim obdaništima, a da i ne znamo.
Ajde molim te pusti se te suplje price, nije vise zanimljivo pretjerali ste odavno, sacekajte malo pa dodjite opet :-) :-) :-) ni sam/a ne vjerujes u ovo sto pises :-) :-) :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1905 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

MUNAFIK wrote:
Ajde molim te pusti se te suplje price, nije vise zanimljivo pretjerali ste odavno, sacekajte malo pa dodjite opet :-) :-) :-) ni sam/a ne vjerujes u ovo sto pises :-) :-) :-)
shega prava nema sta... vjerovao on ili ne, to je istina...
to sam ja

#1906 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

MUNAFIK wrote:

rijetki su oni na koje mi se ama bas riga, stoga cestitam!- ti si jedan od njih
MUNAFIK

#1907 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by MUNAFIK »

mIRCerka wrote:
MUNAFIK wrote:
shega prava nema sta... vjerovao on ili ne, to je istina...
pa cuj mnogi sto pisu ovakve stvari:
Danas je ukinut djeda mraz, sutra će nam odredjivati filmove, koje nisu u "duhu naše tradicije", prekosutra će nam odredjivati knjige koje možemo čitati, dječije crtiće, časopise, odjeću koju možemo mi, tj. naša djeca oblačiti... naravno, sve će biti umotano plaštom zaštite tradicijskih, vjerskih ili nacionalnih interesa...a to kada spomeneš u Bosni, nema šanse da možeš nešto da promijeniš...
A roditelji ćute....
nece da priznaju da opisuju ono sto se desavalo u ONOM nekom dragom, nekom mrskom sistemu, zavisi od polozaja koji je imao i drugih iskustava.....

Oni opisuju ono sto je BILO, a ne sto ce BITI... a znamo svi da niko nikome nece zabraniti nista, ni filmove, ni knjige, ni crtice, ni casopise, ni oblacenje....

Mada kada malo razmislim, na nekim stvarima bi se i trebalo poraditi, ne dozvoliti djeci da kupuju STA GOD HOCE, ne dozvolit im da gledaju sta god hoce i naravno bar u skolu im zabraniti dolaziti da dolaze (djevojcice) obucene kao DARA bubamara na koncertu u nekoj birtiji....
JThomas

#1908 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

evo pošto ni ti izgleda ne umiješ da čitaš:
sinoć je na dnevniku FTV bio prilog o svemu ovome. Njihovi novinari su također potvrdili da su roditelji u jednom vrtiću tražili Deda Mraza za djecu. Zahtjevu nije udovoljeno nego bi se trebala formirati "komisija" koja bi zahtjev razmotrila. Komisija - 7 dana prije nove godine...
hajde, prije je bio mrak, s tim se mogu bar donekle složiti jer sebe smatram demokratom. ali je li ovo svjetlo, majke vam?

ako je nešto tako kao deda mraz nepoželjno i podobno do te mjere da mu se svim silama pokušava otežati pristup u vrtiće, je li toliko neosnovano zapitati se šta je sljedeće?
_veleposlanik

#1909 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by _veleposlanik »

[sarkazam]ne mozes protiv liberalizma i sloboda Munafik, ne smijes ni spomenuti[/sarkazam]

to je samo obicna opticka varka za mase, a mi to ustvari branimo kao da nam zivot visi na ivici zbog toga... :-) :roll:
JThomas

#1910 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

a i ti si više zadavio, kad ćeš shvatiti da je tema nešto skroz drugo...
popajic

#1911 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by popajic »

@munafik

Danas je ukinut djeda mraz, sutra će nam odredjivati filmove, koje nisu u "duhu naše tradicije", prekosutra će nam odredjivati knjige koje možemo čitati, dječije crtiće, časopise, odjeću koju možemo mi, tj. naša djeca oblačiti... naravno, sve će biti umotano plaštom zaštite tradicijskih, vjerskih ili nacionalnih interesa...a to kada spomeneš u Bosni, nema šanse da možeš nešto da promijeniš...
A roditelji ćute....

nece da priznaju da opisuju ono sto se desavalo u ONOM nekom dragom, nekom mrskom sistemu, zavisi od polozaja koji je imao i drugih iskustava.....

Oni opisuju ono sto je BILO, a ne sto ce BITI... a znamo svi da niko nikome nece zabraniti nista, ni filmove, ni knjige, ni crtice, ni casopise, ni oblacenje....

Mada kada malo razmislim, na nekim stvarima bi se i trebalo poraditi, ne dozvoliti djeci da kupuju STA GOD HOCE, ne dozvolit im da gledaju sta god hoce i naravno bar u skolu im zabraniti dolaziti da dolaze (djevojcice) obucene kao DARA bubamara na koncertu u nekoj birtiji...
.

Ti si se ocito rodio u ovom tebi vrlo dragom svijetu,pa sipas iz rukava naucene neistine. Svasta !!!
SVE ovo gore napisano je potpuno tacno.Totalno.
A danasnje zabrane,kojih je svakim danom sve vise,tebi ocito ne smetaju ,cak ti i odgovaraju.
Jer ,kako se sam odade u zadnjem pasusu...i ti bi mnogo stosta zabranio.
I naravno...djevojcice u mini suknjama su uvijek veci problem od ratobornih,pa i naoruzanih djecaka. :x
I sta bi sa Deda Mrazom ? Cujem da nije zabranjen,samo eto komisija nesto koci :-) :-) :-)
A ne sjecam se da ga je ikakva komisija zabranila,nego po kratkom postupku...
IZVANZEMALJAC

#1912 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by IZVANZEMALJAC »

Ne vole ga zato što je vehabija a ja kažem nisu sve bradonje loše osobe.
to sam ja

#1913 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

MUNAFIK wrote:

Mada kada malo razmislim, na nekim stvarima bi se i trebalo poraditi, ne dozvoliti djeci da kupuju STA GOD HOCE, ne dozvolit im da gledaju sta god hoce i naravno bar u skolu im zabraniti dolaziti da dolaze (djevojcice) obucene kao DARA bubamara na koncertu u nekoj birtiji....

A ja bi zabranila takvima ko tebi da disete i trosite meni i normalnim ljudima havu :D
sarajevac071

#1914 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by sarajevac071 »

a normalni su oni za koje ti kažeš da su normalni ...
nešto mi sa tom logikom nije u redu samo ne znam šta
to sam ja

#1915 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

sarajevac071 wrote:a normalni su oni za koje ti kažeš da su normalni ...
kad skontas javi :wink:
sarajevac071

#1916 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by sarajevac071 »

to sam ja wrote:
sarajevac071 wrote:a normalni su oni za koje ti kažeš da su normalni ...
kad skontas javi :wink:
more bit bidne da sam ja glup pa ne kontam a more bit bidne da ni ti ne kontaš
sarajevac071

#1917 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by sarajevac071 »

moj skromni prilog ovoj sapunici od teme

himna anti DM (svih zemalja ujedinite se)

Crveni se bijela staza,
tralala lala lalala
Ubili smo djeda mraza,
tralala lala lalala!!

Bijela staza puna krvi,
tralala lala lalala
Djeda mraza jedu crvi
tralala lala lalala!!
MUNAFIK

#1918 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by MUNAFIK »

popajic wrote:
@munafik

A roditelji ćute....

Mada kada malo razmislim, na nekim stvarima bi se i trebalo poraditi, ne dozvoliti djeci da kupuju STA GOD HOCE, ne dozvolit im da gledaju sta god hoce i naravno bar u skolu im zabraniti dolaziti da dolaze (djevojcice) obucene kao DARA bubamara na koncertu u nekoj birtiji...
.

Ti si se ocito rodio u ovom tebi vrlo dragom svijetu,pa sipas iz rukava naucene neistine. Svasta !!!
A danasnje zabrane,kojih je svakim danom sve vise,tebi ocito ne smetaju ,cak ti i odgovaraju.
I naravno...djevojcice u mini suknjama su uvijek veci problem od ratobornih,pa i naoruzanih djecaka. :x
I sta bi sa Deda Mrazom ? Cujem da nije zabranjen,samo eto komisija nesto koci :-) :-) :-)
Covjek kao ti nikada nece moci skontati kako to da su MENI PROBLEMATICNI I NAORUZANI DJECACI DALEKO DALEKO VECI problem od djevojcica obucenih kao jeftine TURBO folk pjevaljke( a ko kaze da to nije problem njemu na dusu) a postoji jos puno puno problema i vecih od ovga, al ti to ne mozes skontati... cak ne mozes skontati da protiv djeda mraza nemam nista, sta vise simpatican lik koji na neki nacin ukrasava ovo doba godine....
A kada pricas o zabranama, molim te sta je to zabranjeno? Ja sam za zabrane, one koje trebaju da budu da bi neko drustvo bolje funkcionisalo, postovanje ZAKONA, i GRADJENJE BOLJIH ZAKONA... al ti to ne mozes skontati...

Laz i istina, se ovdja svela na to da ljudi kao TI 'imate' monopol nad ISTINOM pa je sve sto Vi kazete istina, a uz to imate sva prava da ono sto neko drugi kaze proglasite kao LAZ, sve zavisi kako Vama odgovara i naravno Vi ste jedini u pravu i najpametniji... Takvi kao Vi ste prave one VEHABIJE zadrte, agresivne samo imate mnogo toga zajednickog!
to sam ja

#1919 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

MUNAFIK wrote:
popajic wrote:
@munafik

A roditelji ćute....

.

Covjek kao ti nikada nece moci skontati kako to da su MENI PROBLEMATICNI I NAORUZANI DJECACI DALEKO DALEKO VECI problem od djevojcica obucenih kao jeftine TURBO folk pjevaljke( a ko kaze da to nije problem njemu na dusu) a postoji jos puno puno problema i vecih od ovga, al ti to ne mozes skontati... cak ne mozes skontati da protiv djeda mraza nemam nista, sta vise simpatican lik koji na neki nacin ukrasava ovo doba godine....
A kada pricas o zabranama, molim te sta je to zabranjeno? Ja sam za zabrane, one koje trebaju da budu da bi neko drustvo bolje funkcionisalo, postovanje ZAKONA, i GRADJENJE BOLJIH ZAKONA... al ti to ne mozes skontati...

Laz i istina, se ovdja svela na to da ljudi kao TI 'imate' monopol nad ISTINOM pa je sve sto Vi kazete istina, a uz to imate sva prava da ono sto neko drugi kaze proglasite kao LAZ, sve zavisi kako Vama odgovara i naravno Vi ste jedini u pravu i najpametniji... Takvi kao Vi ste prave one VEHABIJE zadrte, agresivne samo imate mnogo toga zajednickog!

meni nije jasno kako mozes tvrditi da nije zabranjeno... svako pametan cita izmedju redova. Po tebi treba u zakonu da stoji da je zabranjeno da bi se tvrdilo da je tako...dovoljna je cinjenica da nece doci klincima ove godine, pa to valjda sve govori ili ces mi reci da su tako svi roditelji odlucili
chuchumbamayumbe

#1920 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

Jos jedna podvala Djeda Mrazu od strane onih koji ga mrze!
Sta su sve ljudi spremni da urade, samo da bi ga ukinuli!

Los Angeles
Prerušen u Djeda Mraza ubio tri osobe na zabavi
Čovjek prerušen u Djeda Mraza sinoć je u kasnim večernjim satima upucao troje ljudi na jednoj božićnoj zabavi u Los Angelesu, javio je u četvrtak Associated Press.
Foto: APČovjek pod imenom Bruce Jeffrey Pardo, policiji opisan kao opasan i naoružan, pobjegao je s mjesta zločina nakon što je ubio troje ljudi , a troje ranio.

Policiji nisu poznata imena ubijenih, ali pretpostavlja se da je Pardo na zabavi uletio s namjerom da naudi suprugi s kojom je duže vrijeme imao bračne probleme, dodaje AP.

Povrijeđene osobe, od kojih je jedna majka i njen osmogodišnji sin imaju prostrijelne rane i nalaze se su stabilnom stanju, dok je treća osoba u bolnici zbog slomljene noge prilikom bijega.

Strašni zločin desio se u mirnom dijelu predgrađa Los Angelesa gdje pretežno žive porodice s djecom i penzioneri.
suncandan

#1921 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by suncandan »

Nekada su spaljivali zene na lomaci jer su bile " vjestice", zatim knjige, sada Djeda mraza.
popajic

#1922 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by popajic »

@Munafik
1.A kada pricas o zabranama, molim te sta je to zabranjeno? Ja sam za zabrane, one koje trebaju da budu da bi neko drustvo bolje funkcionisalo, postovanje ZAKONA, i GRADJENJE BOLJIH ZAKONA... al ti to ne mozes skontati...

2.Laz i istina, se ovdja svela na to da ljudi kao TI 'imate' monopol nad ISTINOM pa je sve sto Vi kazete istina, a uz to imate sva prava da ono sto neko drugi kaze proglasite kao LAZ, sve zavisi kako Vama odgovara i naravno Vi ste jedini u pravu i najpametniji... Takvi kao Vi ste prave one VEHABIJE zadrte, agresivne samo imate mnogo toga zajednickog!
Ja, sto me iznapada...a mi o Deda Mrazu !
1.Taj,kako ti rece,simpaticni lik, sjedi u zabrani dok nekakva komisija ne odluci smije li se pojaviti.A 5 dana do Nove.
I ne zaboravi,nisu sve zabrane zvanicne,ali su u praksi prisutne.
2 Zna se ko danas ima monopol.Nad svim i svacim....
a ljudi kao ja sve sami lazovi ??? Jadan ne bio,ljudi kao ja zvanicno ne postoje.Nisu konstitutivni, a gdje si vidio da se rijec takvih igdje pika ?
Bio sam vec proglasavan za komunjaru, pa za islamofoba, pa sam eto sad i zadrti vehabija :-) :-) :-)
De se malo priberi.
O Deda Mrazu je rijec ( i zakulisno o mnogo cemu drugom sto nam lagano ufurava u drustvo !)
chuchumbamayumbe

#1923 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

A na stranu to sto ce svaki clan komisije da hajruje po minimalno 500km zbog komisije o DM-u.
:x
to sam ja

#1924 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

Uh....neg' kako ste vi meni svi danas ? :-)
zaratustra

#1925 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

chuchumbamayumbe wrote:Jos jedna podvala Djeda Mrazu od strane onih koji ga mrze!
Sta su sve ljudi spremni da urade, samo da bi ga ukinuli!

Los Angeles
Prerušen u Djeda Mraza ubio tri osobe na zabavi
Čovjek prerušen u Djeda Mraza sinoć je u kasnim večernjim satima upucao troje ljudi na jednoj božićnoj zabavi u Los Angelesu, javio je u četvrtak Associated Press.
Foto: APČovjek pod imenom Bruce Jeffrey Pardo, policiji opisan kao opasan i naoružan, pobjegao je s mjesta zločina nakon što je ubio troje ljudi , a troje ranio.

Policiji nisu poznata imena ubijenih, ali pretpostavlja se da je Pardo na zabavi uletio s namjerom da naudi suprugi s kojom je duže vrijeme imao bračne probleme, dodaje AP.

Povrijeđene osobe, od kojih je jedna majka i njen osmogodišnji sin imaju prostrijelne rane i nalaze se su stabilnom stanju, dok je treća osoba u bolnici zbog slomljene noge prilikom bijega.

Strašni zločin desio se u mirnom dijelu predgrađa Los Angelesa gdje pretežno žive porodice s djecom i penzioneri.
E, .ebiga sad ga prećera jarane. Zar misliš da su toliko jaki?
Locked