Avio kompanije all about
-
akcija007
#1901 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
super jeftino sigurno si ugrabio VIE SJJ neku najnizu cijenu
gledam sada na stranici Austriana polazak iz Sarajeva 31.12. u 14:55h, povratak iz Beca 03.01.2011. u 20:30h karta sa svim taxama 157 eur, do Minhena povratna sa svim taxama 117 eur nikada ovakve cijene nisu bile ....
gledam sada na stranici Austriana polazak iz Sarajeva 31.12. u 14:55h, povratak iz Beca 03.01.2011. u 20:30h karta sa svim taxama 157 eur, do Minhena povratna sa svim taxama 117 eur nikada ovakve cijene nisu bile ....
-
Timotije
#1902 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ljudi ne spavaju, rekoh jucer!Dosla struja-reaguj ko munja.... Tako se radi posao, a ne kao nasi....akcija007 wrote:super jeftino sigurno si ugrabio VIE SJJ neku najnizu cijenu
- ljubav_aha
#1903 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson wrote:pa dobro, ne znam koliko se moze jedan Blog uzimati kao relevantan, ali recimo da je vijest tacna, mislim da je mac sa dvije ostrice.sitno wrote:Izvini, promaklo mi jedrndalo wrote:Pa pise, EX-YU Aviation News ekskluzivno saznaje... Doduse, nije im ta ista pticica iz THY dosapnula koliko ce to para dati za cijelu firmu... Ili avijona, kamijona, prikolica...
1. Mislim da kada bi mi zaposlili strucan kadar BH Airlines bi daleko vise uradio.
2. Ako preuzimanje od strane THY znaci da Nedzad Brankovic ili slicni pecinski ljudi nece doci u kompaniju, onda je bolje da turci uzmu.
isti blog je vise puta potvrdio tacne vijesti
- ljubav_aha
#1904 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
cuvaj pos'o ,suti i trpidrndalo wrote:Pa pise, EX-YU Aviation News ekskluzivno saznaje... Doduse, nije im ta ista pticica iz THY dosapnula koliko ce to para dati za cijelu firmu... Ili avijona, kamijona, prikolica...
vrijeme je da se pocne ozbiljno raditi u ozbiljnoj kompaniji bez vez i vezica
-
jefferson
#1905 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa da, ljudi odmah reagovali! I BH Airlines ce, tamo iduceg decembra mozda....akcija007 wrote:super jeftino sigurno si ugrabio VIE SJJ neku najnizu cijenu
- Pasiflora
#1906 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
I ja mislim da je bolje da THY preuzme, ali me malo strah da se ne desi isti scenario kao sa vecinom kompanija koje stranci preuzimaju - unisti domace da bi "valjao" svoje.jefferson wrote:pa dobro, ne znam koliko se moze jedan Blog uzimati kao relevantan, ali recimo da je vijest tacna, mislim da je mac sa dvije ostrice.
1. Mislim da kada bi mi zaposlili strucan kadar BH Airlines bi daleko vise uradio.
2. Ako preuzimanje od strane THY znaci da Nedzad Brankovic ili slicni pecinski ljudi nece doci u kompaniju, onda je bolje da turci uzmu.
A za stvaku 1 - mislim da je nemoguce - previse je tu politika
-
Richard Peti
- drndalo
#1908 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa ako cemo pravo, Austrian vec neko vrijeme ima dosta nize cijena za/iz SJJ (u odnosu na proslo ljeto 2009 npr.), a to otprilike ide unazad do onog momenta kada je LH preuzela OS, a nekako u isto vrijeme je za VIE poceo letiti i BH Airlines, po primjetno nizim cijenama...akcija007 wrote:super jeftino sigurno si ugrabio VIE SJJ neku najnizu cijenu
Ne mogu tacno razluciti sta je od toga vise doprinijelo ovom snizenju OS karata za SJJ, ali neka kombinacija ova 2 uzroka vjerovatno jeste. Cim imas konkurenciju na nekoj liniji, trebas se vise potruditi da svoja sjedista napunis, a najskuplja sjedista na kraju dana su ona koja im ostanu prazna...
Tako da nije samo bezvizni rezim kriv za nize cijene, ali da ce povecati broj raspolozivih sjedista na 2 postojeca leta dnevno, hoce sigurno... Kao sto i ljeti popodnevni let za SJJ zna ici sa A321 umjesto A319/320, kad "Ameri" dolaze na raspust...
Nisam letio sa JA do IST, a oba puta sa TK je bilo sasvim OK, ljubaznost je bila rekao bih uobicajena, nista posebno, ali nisu bile ni namrgodjene...dzemmo wrote:Ima li jos iko, sem mene, lose iskustvo sa turskim osobljem na letovima izmedju Sarajeva i Istanbula
-
jefferson
#1909 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa pravo da ti kazem neka preuzmu, pa cak i ako propadne. Previse mi imamo kompanija koje zive samo da bi se reklo da imamo kompaniju. To je ono kao kad je Nepal kupio 4 Airbusa A340 a mole za milostinju po svijetu, pa im na kraju ljudi nisu htjeli prodati avione. Tako i mi, napravili kompaniju da udomimo ljude poput Nudzeima Recice, Nedzada Brankovica i sl, kao neki prelazni period dok ne zatreba bosnjacki mabasador u nekoj vukojebini pa onda sa mjesta direktora avio kompanije na mjesto ambasadora. Tako je N. Recica bio ministar za izbjeglice, pa direktor avio kompanije pa sad ambasador, valjda sve po zaslugama.sitno wrote:I ja mislim da je bolje da THY preuzme, ali me malo strah da se ne desi isti scenario kao sa vecinom kompanija koje stranci preuzimaju - unisti domace da bi "valjao" svoje.jefferson wrote:pa dobro, ne znam koliko se moze jedan Blog uzimati kao relevantan, ali recimo da je vijest tacna, mislim da je mac sa dvije ostrice.
A za stvaku 1 - mislim da je nemoguce - previse je tu politika
Nego hajde valjda ce SJJ vidjeti kakve fajde od ovog ukidanja viza.
Hello from the south
- Pasiflora
#1910 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson wrote:Nego hajde valjda ce SJJ vidjeti kakve fajde od ovog ukidanja viza.
Hello from the south
-
Timotije
#1911 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
SJJ ce definitivno vidjeti finog hajra od ukidanja viza. Barem na ovim evropskim destinacijama, ljudi mogu trknuti do rodbine i na produzeni vikend...BH Airlines mora stvoriti uslove da mu airbus noci uvijek na SJJ, ova blamaza sa kasnjenima iz Istanbula ce sve zivo rastjerati, valjda ce to i oni jednog lijepog dana skontati.
Skandinavci ne lete dalje, pa sva ova silna kasnjenja nekako i provare, ali niko normalan se nece osloniti na njih za trece zemlje! Bez uvezane karte sa nekim od "velikih", kao apsolutni minimum!
Skandinavci ne lete dalje, pa sva ova silna kasnjenja nekako i provare, ali niko normalan se nece osloniti na njih za trece zemlje! Bez uvezane karte sa nekim od "velikih", kao apsolutni minimum!
-
manki
#1912 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kod mene baš suprotno, ne zna se koje su ljubaznije bile ili Turkinje ili naše..dzemmo wrote:Ima li jos iko, sem mene, lose iskustvo sa turskim osobljem na letovima izmedju Sarajeva i Istanbula
Ne mislim na turkish airlines nego bas na BH ailines sa turskim osobljem i ponekim nasim
malo je povezano sa temom, odnos turaka i to
ja jednostavno ne mogu da vjerujem, nigdje osmjeha, vode jedva donese, neka arogancija, nesto s visine
a kad letim iz Istanbula za neke trece destinacije, nevjerovatno, al razlika je nebo i zemlja
-
Richard Peti
-
Timotije
#1914 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nalijetao sam se podosta, pa sam vrlo brzo upratio (Obicno su 2+2), da nemaju onu normalnu komunikaciju, izmedju sebe, Turkinje se ponasaju ko da su na "prekomandi u Tetovu, na karauli", ne jebu zivu silu....dzemmo wrote:E ne znam, onda sam ja baksuz.. recimo let iz Istanbula, jutarnji onaj sa BH Airlinesom, katastrofa..
ponasaju se tako kao da im je neko za kaznu da posao, i uopste nemaju dobar odnos sa nasim stjuardesama
slicno iskustvo imala i mama i zena, u totalo jedno 7 puta bez imalo pretjerivanja
I na ljubazne engleske upite, odgovaraju, znate vec preko koje stvari....
E jebi ga, jesu birvaktile sve to nekad drzali pod kontrolom, ali se i Imperija poodavno raspala na sastavne faktore, toliki bilmezi nismo....Ili mozda jesmo
-
Timotije
#1915 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Mala digresija, totalno off, neka zenski dio i administratori zazmire....ima jedna "lepa" Turkinja, sva onako sa kikicama, crnomanjasta, ali pozadina....
, e to vrijedi dozivjeti, sve im halalim... samo da je ona tu:-D
P.S. Steta pa nema onih:metodsko-pokaznih-vjezbi za iskakanje naprijed...
-
jefferson
#1916 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Sram te i stid biloTimotije wrote:Mala digresija, totalno off, neka zenski dio i administratori zazmire....ima jedna "lepa" Turkinja, sva onako sa kikicama, crnomanjasta, ali pozadina...., e to vrijedi dozivjeti, sve im halalim... samo da je ona tu:-D
-
Timotije
#1917 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson wrote:Sram te i stid biloTimotije wrote:Mala digresija, totalno off, neka zenski dio i administratori zazmire....ima jedna "lepa" Turkinja, sva onako sa kikicama, crnomanjasta, ali pozadina...., e to vrijedi dozivjeti, sve im halalim... samo da je ona tu:-D
-
mahalik
#1918 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
da nama hoće doc easy jet sa kartama po 50€
- beautyfool
#1919 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
a sta to vi toliko komunicirate sa stuardesama na tako kratkoj relaciji kao sarajevo istanbul pa ste primjetili njihovu neljubaznost
koliko znam one se malo prosetaju, donesu nesto za prezalogajit i popiti i to je to...vala nevidim u kojem segmentu medjusobne komunikacije je potrebna ta neka extra ljubaznost, jeli to kad pita what would you like to drink ???? 
-
Timotije
#1920 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ne, ne , bitno je kako te pogleda, jako bitno....beautyfool wrote:a sta to vi toliko komunicirate sa stuardesama na tako kratkoj relaciji kao sarajevo istanbul pa ste primjetili njihovu neljubaznost![]()
koliko znam one se malo prosetaju, donesu nesto za prezalogajit i popiti i to je to...vala nevidim u kojem segmentu medjusobne komunikacije je potrebna ta neka extra ljubaznost, jeli to kad pita what would you like to drink ????
Zbog toga se i leti, barem u muskoj regiji
Nije presudno kod odluke, ali ima tezinu kad se bira, kod koga kupiti kartu.
-
Richard Peti
-
akcija007
#1922 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Malev za Budimpestu ne leti utorkom i subotom , a prije su letili svaki dan
- beautyfool
#1923 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Timotije wrote:Ne, ne , bitno je kako te pogleda, jako bitno....beautyfool wrote:a sta to vi toliko komunicirate sa stuardesama na tako kratkoj relaciji kao sarajevo istanbul pa ste primjetili njihovu neljubaznost![]()
![]()
Zbog toga se i leti, barem u muskoj regiji, bez zeze ima to sve svoje
Nije presudno kod odluke, ali ima tezinu kad se bira, kod koga kupiti kartu.
zaboravih da vi muski to gledate s druge perspektive
- macan prvi
#1924 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Dakle, da rezmiramo: u proslih sedam dana top negativna vijest je bila ova
...
dok je top pozitivna vijest bila ova preporuka uvazenog kolege:

... biljezimo uspjeh kakav ce BH Airlines tesko opet ponoviti.akcija007 wrote:REKORD ZA GINISA !!!
Avion iz Istanbula kasnio u dolasku 13h i 10 minuta ! WOWWWWWW
dok je top pozitivna vijest bila ova preporuka uvazenog kolege:
Bome, ja se nadam da je ta stjuardesa praavo dobra i da su bas nju gledali cijelih 13 sati...Timotije wrote:Mala digresija, totalno off, neka zenski dio i administratori zazmire....ima jedna "lepa" Turkinja, sva onako sa kikicama, crnomanjasta, ali pozadina...., e to vrijedi dozivjeti, sve im halalim... samo da je ona tu:-D
-
akcija007
#1925 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koliko vidim po rezervacijskim sistemima Delta je uvezana s BHA preko Amsterdama, nesto slabije preko Frankfurta u jednoj karti, dok u polasku iz Sarajeva ne daje DL/JA vec ide na ZaAG ili via BEG i London. s Jatom