Ne mislim da ovo paljenje ima veze sa politikom, radi se o divljanju nabrijane omladine.vivaldi wrote:Politika kosovskih srba je dosta cudna i cesto neobjasnjiva..ovo paljenje prelaza je suludo..Ne znam uopste ko na njih dole ima uticaj iz beograda..
Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
- Skijaš
#1901 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
- CSKA
#1902 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Kakvo crno divljanje omladine,ovo je igra gluvi telefona.Juce se MZ pravi mutava i neobavjestena,a albanci pokusali da upadnu na sjever Kosmeta,i ko fol niko nije znao.Danas isto ovi "mladici" pale punkt,isto Srbija osudjuje i ogradjuje se od njih.A niko nista ne zna,svi su zacudjeni i zaprepasceni
.
Ocigledno moras pokazati misice albancima,jer na Kosmetu je dzungla,opstaje jaci samo,vladavine prava nema.
Ocigledno moras pokazati misice albancima,jer na Kosmetu je dzungla,opstaje jaci samo,vladavine prava nema.
- vivaldi
#1903 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Ma svejedno. Ima ih premalo (do 100 hiljada max) da bi smjeli biti bez kontrole. Ovi su ipak prevalili put i dosli necim organizovano. Zive u par enklava. To moze bez problema par agenata kontrolisati. Najvecei mangupi su sasvim sigurno poznati i sto je jos vaznije medju prvima moraju biti pod kontrolom, ali..Skijaš wrote:Ne mislim da ovo paljenje ima veze sa politikom, radi se o divljanju nabrijane omladine.vivaldi wrote:Politika kosovskih srba je dosta cudna i cesto neobjasnjiva..ovo paljenje prelaza je suludo..Ne znam uopste ko na njih dole ima uticaj iz beograda..
-
radostan dan
#1904 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Otkud znaš da su Srbi zapalili?vivaldi wrote:Politika kosovskih srba je dosta cudna i cesto neobjasnjiva..ovo paljenje prelaza je suludo..Ne znam uopste ko na njih dole ima uticaj iz beograda..
-
zavrzlama
#1905 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
ne postoji politika srba van granica srbije,niti srbi van granica srbije odlucuju o bilo cemu vaznom.....uglavnom srbima van granica srbije upravljjau poslusnici beograda ...vivaldi wrote:Politika kosovskih srba je dosta cudna i cesto neobjasnjiva..ovo paljenje prelaza je suludo..Ne znam uopste ko na njih dole ima uticaj iz beograda..
- vivaldi
#1906 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Pa pise po srpskim medijima. Druga stvar, ako se Rose juce nisu probile, ne znam kako bi ovi da nisu srbi zar ne?radostan dan wrote:Otkud znaš da su Srbi zapalili?vivaldi wrote:Politika kosovskih srba je dosta cudna i cesto neobjasnjiva..ovo paljenje prelaza je suludo..Ne znam uopste ko na njih dole ima uticaj iz beograda..
- psydelija
#1907 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
sever kosova, bas taj deo podno kopaonika lezi u zlatu... tu su izmedju ostalih i tri rudnika zlata.cyprus wrote:Ja se iskreno čudim što se češće ne poteže pitanje zamjene sjevernog Kosova za Preševsku dolinu...
kosovo bi i mozda pristalo, ali da im se da presevsaka dolina, pcinjski i jablaniscki okrug... drugacije nikako.
bih ili rs nemaju ni truncicu dodirnih tacaka sa situacijom u srbiji ili na kosovu!
- vivaldi
#1908 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Neke opste stvari sasvim sigurno, ali da je sve detaljno isplanirano apsolutno nije tacno. Djindjic je bio premijer - dakle fakticki najjaca figura u zemlji. Sumnjam da mu je plan bio vlastita egzikucija.zavrzlama wrote:ne postoji politika srba van granica srbije,niti srbi van granica srbije odlucuju o bilo cemu vaznom.....uglavnom srbima van granica srbije upravljjau poslusnici beograda ...vivaldi wrote:Politika kosovskih srba je dosta cudna i cesto neobjasnjiva..ovo paljenje prelaza je suludo..Ne znam uopste ko na njih dole ima uticaj iz beograda..
Drtugi primjer je citava serija prisluskivanih razgovora tokom 90-ih koji se sada objavljaju na relaciji beograd-pale-knin itd. Cuo si i ko i ja svega i svacega tu. U pojedinim razgovorima tu niko nikoga ne jebe, cak i ne pricaju medju sobom..
- Bosnolog
#1909 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Losa je to utjeha multzirnim frustracijama zbog ishoda velikosrpskih pohoda devedesetih godina,dzaba zuc puca od propinjanja iz petinih zila da se opravda propala velikosrpska politika ciji racuni pristizu za naplatu svih ovih godina,...Daleko je jos od zvanicnog ishoda cijene koju ce da plati Srbija i zombiji koji i dalje ne zele da prihvate pristigle racune,......exliberal wrote:
A kosovo i njegova vlada su uzor kako se drzava treba napraviti , kako se borit protiv kriminala i sprecavat sverc![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kosovari vise nisu goloruki,....http://www.youtube.com/watch?v=Ukn6tgXP8KA
Pruzimanje sjeverno kosovskih granicnih prijelaza koje preuzima KFOR citaj Amerika,cime se zatvara pitanje Kosova odnosno kontrole njene teritorije od strane Pristine....
Nis je sledeca sjeverna granica Albanije ako se pojavi garda Cara Lazara i svi oni fasisti iz Obraz,Stroja i ostalih cetnicko fasistickih bubuljicar i zapocnu vojnu pobunu sa kosovskomitrovackim pobunjenicima,nece to biti slicno onom sto pale Begis,Novi Sada i ostale srbijanske mahale,vec nova nesreca i stradanja izmanipulisanih Srba van Srbije....
Ocito se nema damu doci i braniti sveto preoteto Kosovo,..
-
zavrzlama
#1910 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
ja sam akcenat stavio na politiku i to onu visoku...vivaldi wrote:Neke opste stvari sasvim sigurno, ali da je sve detaljno isplanirano apsolutno nije tacno. Djindjic je bio premijer - dakle fakticki najjaca figura u zemlji. Sumnjam da mu je plan bio vlastita egzikucija.zavrzlama wrote:ne postoji politika srba van granica srbije,niti srbi van granica srbije odlucuju o bilo cemu vaznom.....uglavnom srbima van granica srbije upravljjau poslusnici beograda ...vivaldi wrote:Politika kosovskih srba je dosta cudna i cesto neobjasnjiva..ovo paljenje prelaza je suludo..Ne znam uopste ko na njih dole ima uticaj iz beograda..
Drtugi primjer je citava serija prisluskivanih razgovora tokom 90-ih koji se sada objavljaju na relaciji beograd-pale-knin itd. Cuo si i ko i ja svega i svacega tu. U pojedinim razgovorima tu niko nikoga ne jebe, cak i ne pricaju medju sobom..
a za Djindjica..on je bio premijer vlade a ne premijer ideologije..njega je ubila ideologija jer se nije uklapala njegova vizija srbije sa vizijom ideologije(SANU,DB,SPC)...
i tadic je pod budnim okom staba...srbija je ustvari drzava tajnih sluzbi,gdje se svako svakog boji....ponekad neki srpski politicari i nemaju neprijatelja u sopstvenom narodu,ali se boje odustati od kontinuiteta ideologije, jer nikad nisu sigurni ko je iznad njih..
-
radostan dan
#1911 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Pa juče su ta dva prelaza smjenjivala vlasnike da ni brokeri sa Volstrita ne bi mogli upratiti ko njima vlada iz sata u sat, barem sudeći po novinskim izvještajima.vivaldi wrote:Pa pise po srpskim medijima. Druga stvar, ako se Rose juce nisu probile, ne znam kako bi ovi da nisu srbi zar ne?radostan dan wrote:Otkud znaš da su Srbi zapalili?vivaldi wrote:Politika kosovskih srba je dosta cudna i cesto neobjasnjiva..ovo paljenje prelaza je suludo..Ne znam uopste ko na njih dole ima uticaj iz beograda..
I ja sam bio ubjeđen da su to hligani iz Dvera i Obraza, dok nisam vidio vijesti i najoštriju osudu i prijetnje huliganima od strane onih kojima bi ovakav razvoj situacije izuzetno odgovarao u cilju rušenja Tadića.
Onda vraćam film u rikverc - Tači kreće,ovi iz Euleksa nemaju pojma, mđt Srbi poučeni 2004-om dočekuju, Tači se povlači, pa posle sat-dva opet kreće, pa opet šipak sve do posle podne, kada se stanje smiruje i laku noć, Euleks traži povratak na staro i mirna Bačka, bar što se tiče Srba sa Kosova.
Al ne lezi vraže, odjednom se Tači opet pojavljuje, a pristigli i huligani (navodno Srpski) da malo potpale vatru, da bi opravdali Tačijevu akciju.
Dakle, nikakvo paljenje nije išlo u prilog srpskoj strani, to je jasno kao dan.
E sad, imaš Eksliberalove, Kiprove, moje postove na temu odnosa Srba i Srbije spram Kosova, Zavrzlamine pretpostavke o diplomatskim aktivnostima iza zavjese... tu je izgleda negdje ta istina.
- psydelija
#1912 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
punkt na jarinju su zapalili (ne)srbi iz srbije uz odobrenje nekih ekstremnih struja iz policije i bezbedonosnih struktura... nije moguce da su to uradili momci iz mitrovice kako mediji prikazuju.
sluzio sam vojsku u tom kraju i citav deo poznajem vrlo dobro... da bi se probilo iz mitrovice do jarinja u tom haosu je nemoguce... jarinje je punkt u tzv zutoj zoni, najblize naseljeno mesto je lesak, a vece leposavic, pa od leposavica ima jos dobrih pola sata do z.potoka, tj. s.mitrovice... dalje, teren je nepristupacan da bi se napad izveo sa zada, tj. da su momci "sa kosova" okruzili policije sa gornje strane je vrlo nemoguce.
jasno se vidi na videu da momci dolaze sa srpske strane, tj. iz srbije i da kps sluzbenici beze glavom bez obzira u "dubinu" kosova...
nadam se da policija u opstini rasak i boljevac (srb) radi svoj posao u ovim satima.
ps. u citavom haosu, stradace neduzni, a izgubice opet najvise (ne)duzni srbi, a malo i krimosi...
sluzio sam vojsku u tom kraju i citav deo poznajem vrlo dobro... da bi se probilo iz mitrovice do jarinja u tom haosu je nemoguce... jarinje je punkt u tzv zutoj zoni, najblize naseljeno mesto je lesak, a vece leposavic, pa od leposavica ima jos dobrih pola sata do z.potoka, tj. s.mitrovice... dalje, teren je nepristupacan da bi se napad izveo sa zada, tj. da su momci "sa kosova" okruzili policije sa gornje strane je vrlo nemoguce.
jasno se vidi na videu da momci dolaze sa srpske strane, tj. iz srbije i da kps sluzbenici beze glavom bez obzira u "dubinu" kosova...
nadam se da policija u opstini rasak i boljevac (srb) radi svoj posao u ovim satima.
ps. u citavom haosu, stradace neduzni, a izgubice opet najvise (ne)duzni srbi, a malo i krimosi...
- ŠiŠ
#1913 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Tipicna tadicevstina. Pacic zakuha da bi Tadic imao sta, slavodobitno, da rijesi. Vuk je u jagodinskom zoo-vrtu na dresuri pa Borko vjezba diplomatiju.
Kad se NATO uliva u Ibar, Tadic ce da se ukaze i rijesi sta je Borko uneredio.
Kad se NATO uliva u Ibar, Tadic ce da se ukaze i rijesi sta je Borko uneredio.
- vivaldi
#1914 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Pa i ja pricam o visokoj politici. Ne pustaju razgovore o kurvarluku naordnih poslanika i kafe kuharica vec najjacih politickih i vojnih figura iz tog vremena. Najlakse je retroaktivno dogadjaje objasnjavati.zavrzlama wrote:ja sam akcenat stavio na politiku i to onu visoku...
a za Djindjica..on je bio premijer vlade a ne premijer ideologije..njega je ubila ideologija jer se nije uklapala njegova vizija srbije sa vizijom ideologije(SANU,DB,SPC)...
i tadic je pod budnim okom staba...srbija je ustvari drzava tajnih sluzbi,gdje se svako svakog boji....ponekad neki srpski politicari i nemaju neprijatelja u sopstvenom narodu,ali se boje odustati od kontinuiteta ideologije, jer nikad nisu sigurni ko je iznad njih..
Sto se tice ideologije svi je imaju. I ovo sto se desava je albanska ideologija. Mozda si preskocio cinjenicu da je dan prije ove akcije Taci smjenio direktora policije (albanca) jer nije htio pokrenuti ovu akciju, pa je postavio nekog poslusnika.
Ovaj jedan prelaz, nije nikako mjenjao strane. Cim su culi da je onaj prvi zauzet ovaj su odmah blokirali i Rose nisu dosle do njega vec su ih negdje blkokirali i tako je bilo sve vrijeme. Zato i nema sumnje da su ga srbi zapalili, ali zasto su to uradili mi je nepoznanica mada mislim da je to cista glupost.radostan dan wrote:Pa juče su ta dva prelaza smjenjivala vlasnike da ni brokeri sa Volstrita ne bi mogli upratiti ko njima vlada iz sata u sat, barem sudeći po novinskim izvještajima.
-
radostan dan
#1915 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Ja sam čitao i Tačijeve izvore, više puta su potvrđivali da su rasporedili službenike na tom Jarinju ili kako se već zove.
Plus, isti huligani pretukli novinare Tanjuga.
Al nije to ni bitno, žali bože mrtve glave juče, i novih.
Plus, isti huligani pretukli novinare Tanjuga.
Al nije to ni bitno, žali bože mrtve glave juče, i novih.
Last edited by radostan dan on 27/07/2011 23:04, edited 2 times in total.
- bingov buraz
#1916 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Da bi pokazao misice moras da ih imasCSKA wrote:
-
pritchard
#1917 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Kako su krenuli doći će do rata. 
- Bosnolog
#1918 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Ovo moze biti dobar upaljac za siru regionalnu karambu jer Tadic ne vlada situacijom ili bi mogao da je izgubi,svijetska kokuz situacija imponuje tinjajucem kosovsko regionalnom problemu,Nista nije iskljuceno pa ca i najgori scenario da se region ponovo zatalasa i prekrije krvavom pjenom,....Vijeće sigurnosti sutra o stanju na Kosovu: Rusi drže srpsku stranu, SAD kosovsku?
27. 07. 2011. • 22:31 A. K.
Najmoćnije tijelo svjetske organizacije će u četvrtak, na zahtjev Srbije, razmotriti situaciju na Kosovu, poslije upada kosovskih specijalaca na prelaze Brnjak i Jarinje, piše RTS.
Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija će u četvrtak poslije podne raspravljati o situaciji na Kosovu. Zahtjev za sazivanje vanredne sjednice podnijela Srbija poslije upada kosovskih specijalaca na prelaze Brnjak i Jarinje.
Kako javlja Reuters moguće je da sesija bude zatvorena za javnost.
Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je Srbija zatražila hitnu sjednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i narušavanju stabilnosti koja je izazvana jednostranim pokušajem vlasti u Prištini da promjene realnost na terenu.
"Nadam se da će doći do te sjednice Saveta bezbjednosti i da će svi oni koji pružaju otpor njenom održavanju na kraju odustati od tog otpora", rekao je Jeremić u Bejrutu, poslije razgovora sa ministrom inostranih poslova Libana Adnanom Mansurom.
Jeremić je objasnio da je potrebno održati sejdnicu Saveta bezbednosti UN, kako bi se sagledalo šta se dogodilo na Kosovu i kojim bi putem trebalo ići naprijed da bi se održali mir i stabilnost.
Kako se saznaje, Srbija je vanrednu sednicu Savjeta bezbjednosti UN zatražila prije 24 sata, ali se čekao odgovor Nemačke, aktuelne predsedavajuće SB UN.
Rusija i Kina su snažno insisitirale na održavanju sjednice Saveta bezbednosti, ali su postojali i veliki otpori da se sjednica brzo zakaže.
Prema Reutersu, koji se poziva na neimenovani izvor iz SB UN, SAD i Britanija su se protivile hitnom sazivanju sednice, predlažući da se o događajima na sjeveru Kosmeta raspravlja narednog mjeseca, u okviru redovne sjednice.
Rusija je, međutim, insistirala na hitnom sastanku, pa je kompromis pronađen tako da sjednica bude održana sutra, ali iza zatvorenih vrata, prenosi Reuters.
Jeremić će iz Bejruta, kako se saznaje, direktno putovati u Njujork.
- Bosnolog
#1919 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
To bi mogao biti barutni prdez,pazi se mehke stolice, to je vec visokorizicna hrabrost,............ 
- Skijaš
#1920 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Ako Tači ovlada graničnim prelazima, integracija Mitrovice u okvir države Kosovo je neizbježna.Lud i ponosan wrote:Tači, Tači, od sjevera Kosova nema nista, ali ti to vec i znas...
- CSKA
#1921 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
bingov buraz wrote:Da bi pokazao misice moras da ih imasCSKA wrote:
Situacija za sada mirna,evo gledam uzivo javljanja,valjda se sve smirilo.Kazu tesku noc ocekuju,ali nevjerujem da ce ista biti jer je zakazana sjednica VB.Mada nikad se ne zna sta noc nosi.
-
radostan dan
#1922 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Sutra Savjet bezbjednosti iza zatvorenih vrata.
Redžepi izjavio da su snage KP povučene sa sjevera Kosmeta.
A ja mislio da su ovi svjetski igrači postali ofirni. Ma nema šta, majstori su majstori, nikad ih skontati.
Redžepi izjavio da su snage KP povučene sa sjevera Kosmeta.
A ja mislio da su ovi svjetski igrači postali ofirni. Ma nema šta, majstori su majstori, nikad ih skontati.
- bingov buraz
#1923 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
A sto bi ih tjerali (to je tako out,skoro MilosevicevskiCSKA wrote:bingov buraz wrote:Da bi pokazao misice moras da ih imasCSKA wrote:
Ocigledno moras pokazati misice albancima,jer na Kosmetu je dzungla,opstaje jaci samo,vladavine prava nema.,bas tako djaba albancima i 10x veca brojnost i podrska zapada kada nemaju damu,ni tu saku srba sa sjevera da otjeraju.
Najveca greska Srba je potcijenjivanje Albanaca!Gospoda,drugi ratuju za njih a oni kesiraju (Srbin kupi kruh od Beljuljija u Beogradu a od tog kruha 10% ide Tacijevcima
- Bosnolog
#1924 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Nestasna planski kontorlisana DECA koja su sa srbijanske strane usla na granicni punkt,usput su se malo igrali kosovskog boja,.
Pustili su ih da malo iskale bijes sjekirama,bakljama i molotolijevim koktelima,....
Biti ce napravljen zasigurno bolji granicni prelaz ili ce se mozda premjestiti jos dublje unutar Srbije,....
Ove slike su otisle u Svijet o jos jedom civilizacijskom cinu frustriranih gubitnika,.....
- addem
#1925 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Albanci imaju Amere, Engleze i Nijemce iza sebe. Srbi po ko zna koji put pokazuju isti scenario sa balvanima, barikadama i slicno. Ubijaju albanskog policajca snajperom, drugog ranjavaju, zapaljuju granicni prijelaz, ovdje je sve jasno. I ovo malo sto imaju izgbice. Kosovo je svakako nezavisna drzava oni ce morati da prihvate tu realnost.
Ovi sto porede RS i Kosovo neka malo bolje procitaju historiju.
Ovi sto porede RS i Kosovo neka malo bolje procitaju historiju.