F.K. Olimpik Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jesenjin

#1901 Re: F.K. Olimpic

Post by jesenjin »

Evo ga prica o Olimpicu je zavrsena. Nijaz Gracic je izjavio : Olimpic ce definitivno svoje utakmice igati na Tusnju. Gorazde otpalo.....
johntra

#1902 Re: F.K. Olimpic

Post by johntra »

Gdje je to rekao?
jesenjin

#1903 Re: F.K. Olimpic

Post by jesenjin »

SportSport prenosi tekst u cijelosti....
burekodsira

#1904 Re: F.K. Olimpic

Post by burekodsira »

i to bi bilo to, nazalost
Izjava ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport
O dolasku FK Olimpik u Goražde

Pregovori oko dolaska Fudbalskog kluba Olimpik u Goražde aktuelni su već više od mjesec dana. Jedna od strana koja je pored Općine Goražde i Uprave ovog Kluba bila uključena u pregovore je i kantonalno Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kluturu i sporta.

- Te aktivnosti i pregovori bili su intezivni tokom cijelog mjeseca. U tim pregovorima Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, odnosno Vlada Kantona bila je spremna preuzeti određene obaveze. Takođe i Općina Goražde trebala je da preuzme određene obaveze koje se odnose na stvaranje potrebne infrastrukture za licenciranje Fudbalskog stadiona, a i sam Klub je trebao da ispoštuje inicijalne dogovore sa prvog sastanka.

Činjenica je da sva tri učesnika u ovim pregovorima, u određenom dijelu, nisu izvršila svoje obaveze. Ako ćemo to nabrajati, onda ćemo reći da su sredstva u kapacitetu od 760.000 KM koja su trebala doći na ove prostore sa dolaskom Fudbalskog kluba Olimpik postala upitna, odnosno bila su u nekom standby aranžmanu i zavisila su od Fudbalskog saveza da li će biti transferisana ili ne. Razlog zbog kojeg Ministarstvo, odnosno Vlada, nisu izvršili svoje obaveze jeste da je Fudbalski klub Olimpik bio u obavezi da se registruje u Fudbalskom savezu BPK Goražde. Obzirom da to nije učinio, nisu stvoreni ni preduslovi da Ministarstvo stavi Fudbalski klub Olimpik Goražde na finansiranje sa koda za sport, a to je ekonomski kod koji se odnosi na finansiranje svih klubova sa prostora našeg Kantona – kazao je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem.

Kako je istaknuto, ovo Ministarstvo će Vladi BPK Goražde ponuditi na usvajanje prijedlog Odluke o davanju saglasnosti premijeru i resornom ministru za nastavak pregovora sa Fudbalskim klubom Olimpik iz Sarajeva.

Vlada BPK Goražde, kako navodi resorni ministar, ne odustaje od realizacije ove ideje i spremna je, u skladu sa raspoloživim kapacitetima, pružiti pomoć Općini Goražde u pogledu stvaranja minimuma uslova potrebnih za licenciranje Fudbalskog stadiona za takmičenje u Premier ligi.

Cilj je Vlade, takođe, da podrži i sva ostala ulaganja u poboljšanje kompletne sportske infstrukture jer bi se na taj način riješili gorući problemi sa kojima se susreću svi sportski klubovi na području našeg Kantona.

http://www.bpkg.gov.ba/vijesti/24581/o- ... -u-gorazde
MASTER_NO1

#1905 Re: F.K. Olimpic

Post by MASTER_NO1 »

Jedan sam od navijača FK Olimpic iz Sarajeva, mislim da je taj klub trebao ostati u Sarajevu a da bi navijaci dosli vremenom nakon sto se klub pokaze i izadje u Evropu. Ovo stalno seljakanje iz Sarajeva u Tuzlu pa u Gorazde cini ovaj klub LUTAJUCIM CIRKUSOM. Jedna neozbiljna sitacija i krajnje neodgovorna. Da igraci ne znaju gdje ce igrati domace utakmice. Da ne govorim o nama navijacima ( neko ce reci nije Vas ni bilo ali ja kazem da jeste) koji smo na neki nacin izdani od kluba.. Ocigledno je da se sve vrti oko para, ali to je svugdje u svijetu a ne samo ovdje. Olimpic jeste klub koji ima najvise plate u u PL BiH, i koje redovno isplacuje. Jeste privatni klub ali ovo je neozbiljno toliko da prelazi svo moje shvatanje.. O Sarajevu i Zelji necu pricati (obzirom da cim neko spomene u realnom kontekstu Olimpic, arajevo,ili Zelju odmah je ili pitar ili manijak ili sta ja znam ) i dovoljno je napomenuti da Sarajevo ima duga više nego što vrijedi FL Olimpic, a da Zelju odrzava Amar te da on ode klub bi zadesila slicna sudbina Sarajeva..
Šibicar

#1906 Re: F.K. Olimpic

Post by Šibicar »

Šmrc.....
kinzekonze

#1907 Re: F.K. Olimpic

Post by kinzekonze »

Embel Riva je mali cirkus, sta je ovaj Olimpic :lol: :lol:
Charuga
Globalni moderator

#1908 Re: F.K. Olimpic

Post by Charuga »

MASTER_NO1 wrote:Jedan sam od navijača FK Olimpic iz Sarajeva,
Kako cete se vi navijaci, bez obzira koliko vas ima, rjesiti ovu situaciju kad vam klub za koji navijate odlazi u drugi grad? Hoce li biti organizovanih odlazaka na utakmice ili cete ici pojedinacno? Daj nam malo reci nesto o tome, pusti se sad Želje i Sarajeva, nisu nam oni bitni za ove teme ...

P.S. Ozbiljan sam ... 8-)
EUROBIH

#1909 Re: F.K. Olimpic

Post by EUROBIH »

za dvije utakmice stadion tušanj će biti premalen:
željo i velež
tuzlaci već danas se raspituju za rezervaciju karata..kažu-cijena nije bitna!?......

kažete,nemamo navijače,a 15.000 karata bi bilo premalo??
bez obzira što će biti prenos na arenisport1(ni oni nisu pitali za cijenu!)

zbog čega?
Last edited by EUROBIH on 07/02/2013 22:51, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1910 Re: F.K. Olimpic

Post by Velkoski »

EUROBIH wrote:za dvije utakmice stadion tušanj će biti premalen:
željo i velež
tuzlaci već danas se raspituju za rezervaciju karata-cijena nije bitna!?......

zbog čega?
:lol: :lol:
kinzekonze

#1911 Re: F.K. Olimpic

Post by kinzekonze »

željo i velež
tuzlaci već danas se raspituju za rezervaciju karata..kažu-cijena nije bitna!?......

zbog čega?
:lol: Sigurno ne zato sto vole Olimpic ili su pozeljeli utakmice premijer lige!
MASTER_NO1

#1912 Re: F.K. Olimpic

Post by MASTER_NO1 »

Plavih_11 wrote:
MASTER_NO1 wrote:Jedan sam od navijača FK Olimpic iz Sarajeva,
Kako cete se vi navijaci, bez obzira koliko vas ima, rjesiti ovu situaciju kad vam klub za koji navijate odlazi u drugi grad? Hoce li biti organizovanih odlazaka na utakmice ili cete ici pojedinacno? Daj nam malo reci nesto o tome, pusti se sad Želje i Sarajeva, nisu nam oni bitni za ove teme ...

P.S. Ozbiljan sam ... 8-)
ja sam jos ozbiljniji i kazem da cemo se ponasati sukladno ponasanju kluba :P
Iskreno meni je Olimpic bio drag i simpatican tim u kojem sam nekada trenirao i isao sam na njihove domace utakmice, jer sam mogao onako u miru pregledati utakmicu .
Sad sigurno necu tugovati jer su se preselili negdje drugo, ja sam simpatisao olimpic i to simpatisanje se ne moze porediti sad s nekim zagrizenim navijacima koji imaju druga dva kluba (koje imaju samo zbog tradicije jer trenutni kval. im to ne dokazuje sig) . Ukoliko se Olimpic opet bude vratio na Otoku, što se mene tiče opet bih išao (ukoliko bih imao vremena) na njihove utakmice.
Mozda je ovo i bilo potrebno obzirom da su se igraci ponasali kao manekeni kada igraju kod kuce. Platis igraca za nase uslove ekstremnim ciframa i nece da trci jer nema neko da se "drekne" s tribine i sl. donekle razumijem i upravu ali ovo po meni nije rijesenje. Mislim Olimpic je sarajevski klub i to je trebao ostati.Ma da je Gracic i prosle godine trazio od saveza da svoje domace utakmice Olimpic igra na svim terenima (koji ispunjavaju uslove) sirom BiH ali mu to nije doz.
TheMule

#1913 Re: F.K. Olimpic

Post by TheMule »

Ovo isto ko u Americi, klub ide iz grada u grad ko cirkus.
Ako mu se nije svidjalo, pare je trebo ulagati u Slobodu, a pustiti Olimpi"c" ili da se ugasi, ili sleti u nize rangove, to bi bilo dostojanstveno.

Tuzla je veliki BH grad, i treba da ima prvoligasa, ali ovo je malo cudno za nase prostore.
GandalfSivi

#1914 Re: F.K. Olimpic

Post by GandalfSivi »

željo i velež

zbog čega?
Legendo, idolu, popravi mi cijelu heftu, a evo haman petak vec...
jesenjin

#1915 Re: F.K. Olimpic

Post by jesenjin »

Drugovi forumasi....

Olimpic nikada nece biti Tuzlanski klub. FK Olimpic ce proljetne utakmice kao domacin igrati na Tusnju a sam klub ce biti registrovan u Sarajevskom fudbalskom savezu sto znaci da i pored cinjenice da domace utakmice igraju na Tusnju Olimpic ce do kraja sezone biti Sarajevski premijerligas jer ce njihova registracija do kraja sezone ostati u Sarajevu.

Sto se tice fuzije izmedu Olimpica i Slobode ona se nikada nece dogoditi jer Olimpic na celu sa predsjednikom ima svoje interese a Sloboda a pogotovo navijaci svoje interese. Ipak Sloboda je ime u odnosu na Olimpic koji svoju pricu tek pocinje da stvara. Da li ce je stvoriti ostaje nam da se vidi!

O tome sta ce se dogoditii na kraju sezone sa Olimpicom ostaje nam da se vidi....

Kako najavljuje ministar za obrazovanje , nauku , kulturu i sport Dzevad Adzem ministarstvo ce podnijeti prijedlog da se nastave pregovori sa Olimpicom jer jedini problem izmedu ove dvije strane bio je stadion i registracija kluba u BPK sto je moguce jedino na kraju sezone.... Ako vlast u Gorazdu podrzi ovu ideju u pravom smislu rijeci vec naredne sezone je moguce ocekivati ovaj klub da bude Gorazdanski premijerligas sto je nekako najrealnija opcija buduci da FK Gorazde nikada nece biti premijerligas iz razloga sto se u tom klubu hrane sitni lopovi , seljaci i lokalni klosari....

Sloboda je ime oni imaju navijace i treba im samo podrska Kantona da ponovo budu premijerligasi bez ikakvih fuzija i slicno zbog te cinjenice milion posto sam uvjeren da od ujedinjenja ova dva kluba nece nikada biti nista....
EUROBIH

#1916 Re: F.K. Olimpic

Post by EUROBIH »

vuk(ovi) su trebali ovom gradu u 2 navrata:
1.tačno prije 19.godina-vučko
2.početkom 90.tih godina da razjebe bajkicu o vuku i 3 prasića ... (djed mraz će biti jeban kasnije)

..... a ona najpoznatija o neni,baki ili nani i maksumčetu crvenkapici i vuku-da ne spominjem:
svi su završili na margini društva
nana je riknula od prejakog jointa,koja joj je nabavila dilerica-unučica od bossa-VUKA
a mene su učili ili punili drugačijom pričom-aferim

-bajka završena-ostala BASNA I HERCEGOVINA

a ovih zadnjih šest mjeseci moglo bi se nadugo i naširoko pričat.............
ukratko jedan detalj-stadion koševo je bilo jeftinije iznajmit nego sada sarajevsku golu OTOKU
naplaćivali su nam kao da kraj stadiona protiče nafta, ne usrana miljacka

ima toga puno......možda nekad saznate više....
Last edited by EUROBIH on 08/02/2013 09:30, edited 3 times in total.
Charuga
Globalni moderator

#1917 Re: F.K. Olimpic

Post by Charuga »

EUROBIH wrote:vuk(ovi) su trebali ovom gradu u 2 navrata:
Ako si mislio na Olimpijadu onda je prije 29. godina ...
EUROBIH

#1918 Re: F.K. Olimpic

Post by EUROBIH »

Plavih_11 wrote:
EUROBIH wrote:vuk(ovi) su trebali ovom gradu u 2 navrata:
Ako si mislio na Olimpijadu onda je prije 29. godina ...
prije 19 ili 29 bilo je vatreno....
Obuca9

#1919 Re: F.K. Olimpic

Post by Obuca9 »

željo i velež

zbog čega?
A onda je došao svizac...

...i odnio sve karte :lol: :lol: :lol: :lol:
alidedo

#1920 Re: F.K. Olimpic

Post by alidedo »

sta privatnik uradi,cirkus,"nosa"klub ko stvari u ruksaku,sad tamo sad ovamo,prostorije u Sarajevu,treninzi u Gorazdu i graju u Tuzli a na pripremama u Antaliji,svasta
jesenjin

#1921 Re: F.K. Olimpic

Post by jesenjin »

Sto se mene tice Nijaz Gracic je biznismen i dobar primjer kako treba raditi sa klubom.
Sjetite se da je Olimpic bio niko i nista , sjetite se da je taj klub igrao protiv nekih seoskih ekipa u nizerazrednim takmicenjima. Od trenutka kada je Nijaz Gracic stao uz ovaj klub Olimpic zauzima znacajno mjesto u BIH fudbalu.

Istina je da Olimpic nema navijace ali trebaju ljudi shvatiti da je Olimpic ratni klub koji je nastao ratne 1993 godine a da je mnogim klubovima trebalo stotine godina da postanu velikani u svojoj carsiji. Ja bi zaista volio da je Olimpic ostao na Otoci , da je pokusao polako da gradi svoju pricu a navijaci bi dosli uz rezultate. Siguran sam da bi izlaskom na EU scenu i ukoliko bi par godina mogli vladati Sarajevom da bi brzo dobili dobar dio navijaca sto bi godinama sve vise i vise raslo.
Nazalost iskreno me strah da se Olimpic ne ugasi ukoliko bi napravili neku fuziju sa Slobodom jer ipak Sloboda ima vecu tradiciju od Olimpica tako da bi logicno bilo da naziv Olimpic nestane u slucaju da dodje do te fuzije. Nekako mi je prirodnije bilo da odu u Gorazde jer Olimpic je ratni klub, Gorazde je grad heroj i to je spoj za postizanje velikih rezultata . Medjutim u gradu na drini zive odredjeni vukovi koji dalje od svog copora nista ne vide. Majku im lopovsku"!
Tvrtko II Kotromanić

#1922 Re: F.K. Olimpic

Post by Tvrtko II Kotromanić »

jesenjin wrote:Sto se mene tice Nijaz Gracic je biznismen i dobar primjer kako treba raditi sa klubom.
Sjetite se da je Olimpic bio niko i nista , sjetite se da je taj klub igrao protiv nekih seoskih ekipa u nizerazrednim takmicenjima. Od trenutka kada je Nijaz Gracic stao uz ovaj klub Olimpic zauzima znacajno mjesto u BIH fudbalu.

Istina je da Olimpic nema navijace ali trebaju ljudi shvatiti da je Olimpic ratni klub koji je nastao ratne 1993 godine a da je mnogim klubovima trebalo stotine godina da postanu velikani u svojoj carsiji. Ja bi zaista volio da je Olimpic ostao na Otoci , da je pokusao polako da gradi svoju pricu a navijaci bi dosli uz rezultate. Siguran sam da bi izlaskom na EU scenu i ukoliko bi par godina mogli vladati Sarajevom da bi brzo dobili dobar dio navijaca sto bi godinama sve vise i vise raslo.
Nazalost iskreno me strah da se Olimpic ne ugasi ukoliko bi napravili neku fuziju sa Slobodom jer ipak Sloboda ima vecu tradiciju od Olimpica tako da bi logicno bilo da naziv Olimpic nestane u slucaju da dodje do te fuzije. Nekako mi je prirodnije bilo da odu u Gorazde jer Olimpic je ratni klub, Gorazde je grad heroj i to je spoj za postizanje velikih rezultata . Medjutim u gradu na drini zive odredjeni vukovi koji dalje od svog copora nista ne vide. Majku im lopovsku"!
nemoguce :)
EUROBIH

#1923 Re: F.K. Olimpic

Post by EUROBIH »

Sve je dogovoreno , klub će se zvati Olimpic Tuzla . Ne , nema fuzije po UEFA-inim standardima , jer u tom slučaju klub tri godine ne može izać u Evropu ... Takodje , i u slučaju bilo kakvog mjenjanja imena kluba tri sezone nema izlaska na medjunarodnu scenu .
Gracić nije želio razgovarati o razlozima odlaska sa Otoke .
Medjutim , sama činjenica da je preseljenjem na Tušanj uštedio izmedju 200 i 300 hiljada KM , koliko su iznosili troškovi korištenja terena na Otoci i organizovanje utakmica samo otkriva .
Naime , jedan trening na stadionu Otoka košta 1000 maraka , a organizacija utakmice sa zaštitarima , vatrogascima ... od 3 do 4 hiljade .
Za jedan trening u Hadžićima smo plaćali 250 maraka kaže Gracić .
A netreba ni napominjati da vukovi nisu u budžetima Kantona Sarajevo , Općine Novi Grad .

i pametnom dosta
alidedo

#1924 Re: F.K. Olimpic

Post by alidedo »

EUROBIH wrote:Sve je dogovoreno , klub će se zvati Olimpic Tuzla . Ne , nema fuzije po UEFA-inim standardima , jer u tom slučaju klub tri godine ne može izać u Evropu ... Takodje , i u slučaju bilo kakvog mjenjanja imena kluba tri sezone nema izlaska na medjunarodnu scenu .
Medjutim , sama činjenica da je preseljenjem na Tušanj uštedio izmedju 200 i 300 hiljada KM , koliko su iznosili troškovi korištenja terena na Otoci i organizovanje utakmica samo otkriva .
Naime , jedan trening na stadionu Otoka košta 1000 maraka , a organizacija utakmice sa zaštitarima , vatrogascima ... od 3 do 4 hiljade .
A netreba ni napominjati da vukovi nisu u budžetima Kantona Sarajevo , Općine Novi Grad .

i pametnom dosta
kako cujem i u tuzli ce placati 3000km za org.utakmice +ostalo,znaci nidje veze ti konstatacija
studeni76

#1925 Re: F.K. Olimpic

Post by studeni76 »

alidedo wrote:
EUROBIH wrote:Sve je dogovoreno , klub će se zvati Olimpic Tuzla . Ne , nema fuzije po UEFA-inim standardima , jer u tom slučaju klub tri godine ne može izać u Evropu ... Takodje , i u slučaju bilo kakvog mjenjanja imena kluba tri sezone nema izlaska na medjunarodnu scenu .

i pametnom dosta
kako cujem i u tuzli ce placati 3000km za org.utakmice +ostalo,znaci nidje veze ti konstatacija
Al 3000KM mjesečno za 3 utakmice i treninge. Dok je valjda u SA samo jedna utakmica koštala više.
Al kako god,meni je ovo cirkus
Post Reply