SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fixer

#1901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Mascherano wrote:

Da, to se slazem. Ali ne mora da znaci da policija vec nije imala te informacije...
Ja se npr. vise jezim od ovoga gdje mi_nismo_sami@ kaze kako je vidjela razbojnistvo, a nije joj vjerovatno palo na pamet da o tome obavjesti policiju... :roll: Ja sam juce bio tu i javili su nam tek nakon 5 min. Razbojnik je do tad mogao vec stici ili na Vojnicko ili u C fazu...
Onda se mi u potpunosti slazemo. Haj zovni stanicu jos jednom i pitaj ih koliko je ova informacija pomogla, a onda organizirajte nesto da se zahvalite/nagradite ovog chuchija, pa vam se u buducnosti nece desavati da neko nesto vidi i od straha ne prijavi.
mi_nismo_sami

#1902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mi_nismo_sami »

@mascerano, "vjerovatno" ti nije na um palo da mozda nisam bila sama...
"Mozda" sam imala dijete uza se, koje se "mozda"prepalo...
I molim te, prije nego shto pocnesh sa svojim sumnjama bar se malo upristoji i raspitaj se za detalje (ako te toliko zanimaju) prije komentara.
Hvala"
fixer

#1903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

chuchumbamayumbe wrote:Narode, hvala na lijepim riječima, ali glavnu zaslugu za trag, sliku, link, nazovite to kako hoćete snosi moja cijenjena supruga!
Ona mi je prva rekla "da to nije onaj manijak iz CG" i onda smo pohvatali linkove, našli sliku i to objavili i ispostavilo se da je istina.
Tu se u isto vrijeme umiješao još jedan forumaš sa istom idejom koju je proslijedio meni a ja sam sve to postao, ali je on želio ostati anoniman.
Nadam se da je lik koji je uhapšen zaista taj koji je napao nedužne ljude, a ne da je "Novogradski manijak" neko sasvim drugi.
Isto tako se nadam da ga naše vrlo sudstvo neće pustiti iz pritvora u roku od 24 sata, a na kraju pustiti i na slobodu zbog nepostojanja adekvatne ustanove za zbrinjavanje takvih slučajeva.
BIlo kako bilo, moju suprugu birajte za predsjednika, a ja ću biti zadovoljan ako mi se dodjeli neka ministarska fotelja, npr ministarstvo finansija, ili nešto slično.

8-) :dance: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :sax:
karanana

#1904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

zivjela supruga gospodja chuchu!
Last edited by karanana on 23/09/2009 10:25, edited 1 time in total.
Mascherano

#1905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mascherano »

fixer wrote:
Mascherano wrote:

Da, to se slazem. Ali ne mora da znaci da policija vec nije imala te informacije...
Ja se npr. vise jezim od ovoga gdje mi_nismo_sami@ kaze kako je vidjela razbojnistvo, a nije joj vjerovatno palo na pamet da o tome obavjesti policiju... :roll: Ja sam juce bio tu i javili su nam tek nakon 5 min. Razbojnik je do tad mogao vec stici ili na Vojnicko ili u C fazu...
Onda se mi u potpunosti slazemo. Haj zovni stanicu jos jednom i pitaj ih koliko je ova informacija pomogla, a onda organizirajte nesto da se zahvalite/nagradite ovog chuchija, pa vam se u buducnosti nece desavati da neko nesto vidi i od straha ne prijavi.

Nisam bas toliko znatizeljan da sad zovem stanicu, svakako veceras radim, pa kad dodjem na posao, saznacu sve do u detalje. Ti ako si bas toliko radoznao, mozes sam nazvati policiju i informisati se... :)
vratnik

#1906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vratnik »

Cestitke i hvala i hanumi. Ako nije taj, onda ce ga pustiti, ali ako jeste on, onda ste mozda nekome spasili zivot.
Cestitke i nasem zandaru na pravoj reakciji.
Ja se slazem s njim da je ovo pravi primjer suradnje gradjana i policije, samo sto je cesto ta komunikacija otezana. Ali u ovom slucaju mislim da svi mogu biti zadovoljni. I samo da se ne zaboravi: za losu sigurnosnu situaciju samo mali dio krivice snose zandari, problem je u sudstvu..
kako god, danas slavimo! :thumbup: :dance:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

Živjela gospodja @chuchumbamayumbe!
I njoj slijedi policijski orden sa zlatnim ukrštenim pendrecima!
:bih: :bih: :bih: :thumbup:
Mascherano

#1908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mascherano »

mi_nismo_sami wrote:@mascerano, "vjerovatno" ti nije na um palo da mozda nisam bila sama...
I molim te, prije nego shto pocnesh sa svojim sumnjama bar se malo upristoji i raspitaj se za detalje (ako te toliko zanimaju) prije komentara.
Hvala"

Onda si to mogla i da napises... a ne zanimaju me detalji, tvoja je stvar hoces li zvati policiju ili ne... valjda ces jednog dana skontati da je to za opste dobro. :-)
potpuni stranac

#1909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by potpuni stranac »

PipiDugaDevetka wrote:Živjela gospodja @chuchumbamayumbe!
da se ovo pogrešno ne protumači?
fixer

#1910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Mascherano wrote:
fixer wrote:
Mascherano wrote:

Nisam bas toliko znatizeljan da sad zovem stanicu, svakako veceras radim, pa kad dodjem na posao, saznacu sve do u detalje. Ti ako si bas toliko radoznao, mozes sam nazvati policiju i informisati se... :)
Nisam ja znatizeljan da cujem informaciju koliko sam ja znatizeljan da vi napokon uradite nesto sto je u svim segmentima ispravno i po standardima. Bosanac jednostavno nema osjecaj za finese, a finese su itekako vazne za cjelokupni dojam. Ako ne zelite vise da se susrecete sa strahom kod gradjana da prijave, onda pazite na detalje.
mi_nismo_sami

#1911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mi_nismo_sami »

besana wrote:
blue best wrote:
zelenooka blogerica wrote:@alfons otkako sam cula za ovaj dogadjaj skroz se lose osjecam.. evo dvije godine otkako zivim na Mojmilu nisam cula ni za jedan slican slucaj, i smatrala sam ga mirnim i koliko-toliko sigurnim naseljem (za razliku od alipasinog npr.) .. I jutros kada sam krenula na posao uhvatila sam sebe kako skeniram ima li neki nepoznat lik ispred zgrade, ili na stanici.. strasno
nadam se da ce se povrijedjeni momak oporaviti!
Mislim da je nahvatan nocas u Hrasnom negde...,nasli noz kod njega koji je imao secivo 25 cm!!!
Što me ovo nervira, koje predrasude :roll: a pojma nema o Ali pašinom, ništa manje sigurno naselje od ostatka grada
@besana, nisam ni ja zivot provela pod "staklenim "zvonom".
Jeste moja predrasuda, ali kao shto vidish...pokazala se ispravnom.
Nije mi bila namjera da predstavim Ali- pashino u nekom negativnom kontekstu ako si na to mislila.

pozz
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

potpuni stranac wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Živjela gospodja @chuchumbamayumbe!
da se ovo pogrešno ne protumači?
Ned'o bog, ružnih i nastranih misli,...
fixer

#1913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Tokom ispitivanja u Kantonalnom tužilaštvu Šaćerović priznao da je počinio djela za koja se sumnjiči...
Chuchi, imam veliku zelju da tebi i gospodji stisnem ruku. :thumbup:
mi_nismo_sami

#1914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mi_nismo_sami »

Mascherano wrote:
mi_nismo_sami wrote:@mascerano, "vjerovatno" ti nije na um palo da mozda nisam bila sama...
Hvala"

Onda si to mogla i da napises... a ne zanimaju me detalji, tvoja je stvar hoces li zvati policiju ili ne... valjda ces jednog dana skontati da je to za opste dobro. :-)
Cestitam...ti mi reci, shta i kad cu da "skontam"... :?
Mascherano

#1915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mascherano »

fixer wrote:
Mascherano wrote:
fixer wrote: Onda se mi u potpunosti slazemo. Haj zovni stanicu jos jednom i pitaj ih koliko je ova informacija pomogla, a onda organizirajte nesto da se zahvalite/nagradite ovog chuchija, pa vam se u buducnosti nece desavati da neko nesto vidi i od straha ne prijavi.

Nisam ja znatizeljan da cujem informaciju koliko sam ja znatizeljan da vi napokon uradite nesto sto je u svim segmentima ispravno i po standardima. Bosanac jednostavno nema osjecaj za finese, a finese su itekako vazne za cjelokupni dojam. Ako ne zelite vise da se susrecete sa strahom kod gradjana da prijave, onda pazite na detalje.

Ovo nije prvi put da policija odradi slican posao. Sad je Tuzilastvo na potezu, pa cemo da vidimo sta ce na kraju od svega ispasti... Ja znam jos dosta likova opasnih po gradjane koje smo hapsili, a koji danas slobodno hodaju gradom...

mi_nismo_sami@ s tobom ne zelim raspravljati...
ugodan dan.
mart

#1916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mart »

Zivjela gdja Chuchi.
BajrinNajmladji

#1917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BajrinNajmladji »

Mascherano wrote: Ovo nije prvi put da policija odradi slican posao. Sad je Tuzilastvo na potezu, pa cemo da vidimo sta ce na kraju od svega ispasti... Ja znam jos dosta likova opasnih po gradjane koje smo hapsili, a koji danas slobodno hodaju gradom...
Tužilaštvo tuži, sud presudi i šta, onda?
Nema ustanove gdje će izdržavati kaznu.

Čistitam chuchi-ju i hanumi!
fixer

#1918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Her Flick wrote:
fixer wrote:Tokom ispitivanja u Kantonalnom tužilaštvu Šaćerović priznao da je počinio djela za koja se sumnjiči...
Chuchi, imam veliku zelju da tebi i gospodji stisnem ruku. :thumbup:

fixeru odakle ti ovo boldirano

i moram se izvinuti chuchumbamajambetu
kada sam vidjo clanak koji je postirao neki dan i post sa slikama nozeva mislio sam da ga je neka paranoja safatala
eto ovim putem se izvinjavam zbog takvih misli
Havaz :)
blue best

#1919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by blue best »

mi_nismo_sami wrote:Juce ujutro, scena kao iz filmova kod "fellini-a" (Alipashino).
Krenula sam kod prijateljice na kafu i razmishljam o "otimacinama" narocito u tom kraju.
Mladic se zaleti, naspreja covjeka u lice i ote mu kesu sa novcem iz ruke..
Boze sacuvaj i sakloni...
Oteo coveku 36 k,kad ga je policija zaganjala ispalo mu 26 k ali je uspeo pobeci sa 10!!!
blue best

#1920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by blue best »

besana wrote:
blue best wrote:
mi_nismo_sami wrote:Juce ujutro, scena kao iz filmova kod "fellini-a" (Alipashino).
Krenula sam kod prijateljice na kafu i razmishljam o "otimacinama" narocito u tom kraju.
Mladic se zaleti, naspreja covjeka u lice i ote mu kesu sa novcem iz ruke..
Boze sacuvaj i sakloni...
Oteo coveku 36 k,kad ga je policija zaganjala ispalo mu 26 k ali je uspeo pobeci sa 10!!!
Št a je k u priči? :D
karta=1000
potpuni stranac

#1921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by potpuni stranac »

Mascherano wrote:[

Ovo nije prvi put da policija odradi slican posao. Sad je Tuzilastvo na potezu, pa cemo da vidimo sta ce na kraju od svega ispasti... Ja znam jos dosta likova opasnih po gradjane koje smo hapsili, a koji danas slobodno hodaju gradom...

mi_nismo_sami@ s tobom ne zelim raspravljati...
ugodan dan.
jeste tužilaštvo na potezu, no pitanje je kakvi su dokazi sakupljeni. svi znamo da od priznanja nema ništa jer ga može povući kad poželi.
mi_nismo_sami

#1922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mi_nismo_sami »

Ispalo mu 26 000 :-D 8)
@ mascherano jesil' bolan sad skont'o shto nisam imala "vremena" zvati policiju !? :-D (shalim se) 8)

p.s. imash kafu shti si "zakasnio" :-)
mi_nismo_sami

#1923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mi_nismo_sami »

besana wrote:Živim u Novom gradu, a radim u Centru. Nikad nije bilo neke frke oko kuće, osim preglasne muzike i previše parkiranih automobila na trotoaru, ali zato u Centru, za 5 godina: 2 požara, 3 tuče,jedno ranjavanje nožem, i dvije bombe :shock: Sve u komšiluku od 100 metara :roll:
Gdje je ovo gospođa što đeta oko Felinija, ja joj predlažem da odseli :D na Ilidžu recimo.

Ovo karta= 1000? :shock: Od kad to? :shock:
Recimo,da mi je draza..." B' faza :-D mijenjam stan na "marinom" za " B" fazu (mogu i vehabije pride :lol: )
DaysleepeR

#1924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

ovaj forum ponovo dokazuje svoju veličinu, svaka čast!

however :) odmah da se pripremimo, Šaćerović ili kako već je klasičan primjer psihopate kojeg je "nešto" tjeralo da izlazi vani i bode ljude.
S obzirom na to, ako mu se bude sudilo ovdje, taj će vrlo brzo biti opet na ulici, poput lika koji je ubio majku i lika iz Tuzle koji je pobio pola sela...

nadam se iskreno da će ga isporučiti u CG pa tamo valja ima neka institucija za psihički oboljele kriminalce...
PipiDugaDevetka

#1925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

besana wrote: ...
Ovo karta= 1000? :shock: Od kad to? :shock:
k=kilo=tisuća/hiljada=1000
1kpf=1000pf=10KM
1kV=1000V=1000 volti
Locked