Eurokrem, Nutella, Maza, Milka i ostali čokoladni namazi...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Qler

#1901 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Qler »

emric wrote:
Qler wrote:Ova maza 30%, meni se ne sviđa, nikako mi ne odgovara. Više mi se svidjela ona 20% ali linolada mi je bolja...
Lino je smeće. Od toga su bolji svi belgijski i njemački namazi na tržištu, oba Vispakova namaza, a Maza je Amerika za sve to. Čak je i serokrem "Eurocrem" bolji od Lino smeća.

Ne znam, ali meni linolada najvise lici, po sjecanju, na kinderladu i to mi se svidja. Pogotovo sad ove premium sa ljesnjakom i premium bijela... Ne znam, Maza mi je haman ko kikiriki puter...
sumirprimus

#1902 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by sumirprimus »

poslje maze ja moram nazad u frizder provjerit jesul juniori profulali koju cokoladicu.
i agree

#1903 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by i agree »

plain vanilla wrote:
i agree wrote:
plain vanilla wrote:E neki dan sam kupila bijelu Mazu. Iako lici na kinderladu, moj favorit je crna jer ne volim bijeli eurokrem, ali morade poguzija probati :mrgreen:
Zar ima i bijela maza?
Ma ona 30%, nije crna, znaci bijela :mrgreen:
Ne siri dezinformacije,znam da bijela ne postoji.
славянин

#1904 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by славянин »

Pa ona od 30 posto je bijela , mislim naravno na izgled... :-D
Forumerrer

#1905 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Forumerrer »

Linolada gold je vrh, bolja mi je i od Maze i od Nutele.

A Maza 30 je dobra, ali ono meni nije eurokrem.
zrakomlat

#1906 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by zrakomlat »

Pa i nije eurokrem :D
biggrin

#1907 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by biggrin »

we can agree on that :D

zato ja uzimam u te svrhe m20, a m30 uzmem da imam navece za kasike, kad mi padne secer. kontam manje je u njoj secera, pa je ko iz tog aspekta bolje, a odlicno mi ukusom
sumirprimus

#1908 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by sumirprimus »

sace me razapet, vala vam ova maza srednja zalost.
moze proc al nista vise od toga. iskreno
biggrin

#1909 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by biggrin »

vala se ja sad po ovom vremenu ne hvatao eksera da te razapinjem ...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1910 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

Ja malcu poturio maloprije mazu 20 % i nutkao, i dijete se nakon par kašika degustiranja, odluci za nutkao. :mrgreen:
Zena je vec odavno odustala od maze, vratila se na linoladu premium bijelu. :mrgreen:
Ja i dalje branim mazu, doduse kad je visok datum, kupim ove jeftinije namaze, tipa nutella, nutkao,..... :mrgreen:
madesa

#1911 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by madesa »

ima li negdje u gradu neka prodavnica da prodaje nutelu njemacku ?
Better Man

#1912 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Better Man »

madesa wrote:ima li negdje u gradu neka prodavnica da prodaje nutelu njemacku ?
Jednom sam vidio u granapu na Pofalićima prije Binga. Kad s glavnme skreneš prema zgradi Energonvesta i na prvom semaforu skreneš lijevo i prvi granap s lijeve strane. U grnapau preko puta ekonmskog fakulteta su znali imati Austrijsku Nutellu. U Visokom ima se kupiti na dva mjesta najnormalnije Njemačka Nutella.
славянин

#1913 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by славянин »

Delikates shop ferhadija, medjutim kupovao sam nutelu tu prije dvije + god.
Dosadno mii

#1914 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Dosadno mii »

Neko rece i na petrol pumpama
Nisrin

#1915 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Nisrin »

Better Man wrote:
Jednom sam vidio u granapu na Pofalićima prije Binga. Kad s glavnme skreneš prema zgradi Energonvesta i na prvom semaforu skreneš lijevo i prvi granap s lijeve strane. U grnapau preko puta ekonmskog fakulteta su znali imati Austrijsku Nutellu. U Visokom ima se kupiti na dva mjesta najnormalnije Njemačka Nutella.

Ja donijela iz Graza, proizvodi se u Stadtallendorfu- DE ...za austrijsko trziste, grcko, slovensko i ne sjecam se koje jos...a u Bingu jednom kupila isto Stadtallendorf ali se proizvodi za trziste Bosne, Srbije, MNE, Albanije :D
Ovu iz Njemacke sto imam proizvodi se za njemacko trziste u Frankfurtu, a takodjer i Nutela iz Lidla hrvatskog je "hergestellt in Deutschland - Frankfurt am Main.."

Kazu da njemackih Nutela bude u nekom od boksova na Hecco pijaci..
konektovan

#1916 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

Pronadjoh maloprije novog favorita medju crnim namazima u jednom lokalnom marketu :mrgreen:

Image

Torku Banada, 13.5 % lješnjaka, ali okus totalno drugaciji od ovih ostalih.
Inace, probao sam dosta proizvoda u zadnje vrijeme od ovog proizvodjaca slatkiša, od cokoladica, keksica, i svi su super, bas su igrali na kvalitet a još jedan detalj mi je zapao za oko, dosta paznje su posvetili i dizajnu ambalaze za sve proizvode. Teglica ovog krema, je definitivno jedna od najboljih koje sam vidio do sad..
kanga

#1917 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by kanga »

konektovan wrote:Pronadjoh maloprije novog favorita medju crnim namazima u jednom lokalnom marketu :mrgreen:

Image

Inace, probao sam dosta proizvoda u zadnje vrijeme od ovog proizvodjaca slatkiša, od cokoladica, keksica, i svi su super, bas su igrali na kvalitet a još jedan detalj mi je zapao za oko, dosta paznje su posvetili i dizajnu ambalaze za sve proizvode. Teglica ovog krema, je definitivno jedna od najboljih koje sam vidio do sad..
Gdje je lokalni market? :D
konektovan

#1918 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

kanga wrote:
konektovan wrote:Pronadjoh maloprije novog favorita medju crnim namazima u jednom lokalnom marketu :mrgreen:

Image

Brdo mojmilo, ul. Ferida Srnje, bas na vrh brda :mrgreen:
kanga

#1919 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by kanga »

konektovan wrote:
Brdo mojmilo, ul. Ferida Srnje, bas na vrh brda :mrgreen:[/quote]

Ako kreneš k Dobrinji ponesi teglu. :D
Edin H.

#1920 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Edin H. »

Ja i dalje branim mazu, doduse kad je visok datum, kupim ove jeftinije namaze, tipa nutella, nutkao,..... :mrgreen:
Promijeni konektovan misljenje za par sati. :D
i agree

#1921 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by i agree »

Reko sam ja da ce na kraju tako i bit a kleo se u nju :lol:
konektovan

#1922 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

Edin H. wrote:

Promijeni konektovan misljenje za par sati. :D
Nisam nigdje ni tvrdio da mi je maza 20 % najbolja, dobra je, ima definitivno nešto svoje, ali moj favorit iz ponude maze je 30 ka, i to je to, i nju sam najviše hvalio.
Uvijek sam u potrazi za nekim novim namazima, slatkišima, uporedjujuci okuse, i tu ne mirujem. :mrgreen: Volim slatko, i kad je kriza, mogu omlatiti i one najjeftinije na policama, bitan je šećer. :mrgreen:
MensurM

#1923 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by MensurM »

Tako je istraživanje zastupnice Borzan prije nekoliko godina usporedbom hrvatske i njemačke Nutelle utvrdilo da proizvod iz Hrvatske sadrži sirutku u prahu i manji postotak obranog mlijeka u prahu, dok proizvod iz Njemačke sadrži samo obrano mlijeko u prahu. Sirutka je jeftinija sirovina. Također je primijećena značajna razlika u boji, konzistenciji, mirisu i okusu proizvoda: proizvod kupljen u Hrvatskoj je slađi, gušći i aromatičniji na kakao, dok je proizvod iz Njemačke tamniji, aromatičniji na lješnjak i maziviji.

No sad je takvoj praksi kraj, a hrvatski potrošači dobivat će jednako kvalitetne proizvode kao potrošači u Njemačkoj i drugim zemljama. Jasno, Nutella je samo jedan od takvih proizvoda.
славянин

#1924 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by славянин »

MensurM wrote:Tako je istraživanje zastupnice Borzan prije nekoliko godina usporedbom hrvatske i njemačke Nutelle utvrdilo da proizvod iz Hrvatske sadrži sirutku u prahu i manji postotak obranog mlijeka u prahu, dok proizvod iz Njemačke sadrži samo obrano mlijeko u prahu. Sirutka je jeftinija sirovina. Također je primijećena značajna razlika u boji, konzistenciji, mirisu i okusu proizvoda: proizvod kupljen u Hrvatskoj je slađi, gušći i aromatičniji na kakao, dok je proizvod iz Njemačke tamniji, aromatičniji na lješnjak i maziviji.

No sad je takvoj praksi kraj, a hrvatski potrošači dobivat će jednako kvalitetne proizvode kao potrošači u Njemačkoj i drugim zemljama. Jasno, Nutella je samo jedan od takvih proizvoda.
A mi u BiH ? Nadati se da zbog logistickih rjesenja ce im lakse biti istu nutelu koja je namjenjena za Hr plasirati i ovamo :D
Leverage

#1925 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Leverage »

A mi u BiH da gledamo zašto je (između ostalog) dobro biti u EU.
Post Reply