Dešavanja u Srbiji

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1901 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

pesak wrote:
pici wrote:
zavrzlama wrote:Problem Srbije je u tome sto sve stranke osim LDP-a..svoje stranacke programe i buducnost Srbije vide u nerealnim zahtjevima i ciljevima..

Tadic zeli Kosovo u Srbiji na foru kad Srbija udje u EU onda ce jaka ekonomski Srbija nekim politickim zavrzlamama i u nadi ekonomske propasti Kosova,prisiliti MZ da stavi ponovo Kosovo pod kontrolu Srbije...u prevodu da se sve vece zemlje u svijetu koje su priznale Kosovo popisaju same na sebe...prva nerealnost

grobar i kostunjavi idu na soluciju da Srbija se izoluje od MZ i da se jeduci korijenje ceka neki povoljan politicki momenat u svijetu i da oni uz pomnoc Rusije vrate vojnim putem Kosovo...druga nerealnost..

Sad Tadic ispada demokrata samo iz razloga sto realnost zeli da pretvori u nerealnost mirnim putem..a ovi drugi vojnim...i sad dolazimo do kljucne stvari..

I Tadic i SRS/DSS znaju da je kosovo izgubljeno..ali niko ne smije da to prizna(osim Jovanovica,Canka, i ostalih) i Tadic prosipa demagogiju kako ce Srbija ulaskom u EU promiojenti nstanje na terenu i vratit Kosovo...sto daje milion aduta SRS/DSS da dokazu narodu u Srbiji da od toga nema nista...i zato i imamo rast radikala sa 300 000, 2000-e na 2 220 000 2008 godine....ko je kriv..krivi prevaranti 5.oktobra sa Tadicem na celu.....koji svojom kukaviclukom i nerealnom politikom ucvrscuje radikale....a iza svega stoji zna se ko...da ne ponavljam...

:thumbup: Kako @zavrzlama to na fin i kulturan nacin objasni......Tadic na celu proeuropskih snaga :D :D samo cu citirati Canka "Demokratski-nacionalista je isto ko i Krokodil-vegeterijanac,lijepo zvuci ali ne postoji"ova izjava mu je za cistu desetku :thumbup: :thumbup:
svaka cast canku, samo mene interesuje sta ce on sad sa tadicem ? /ako nisam nesto dezinformisana/...nema ga sa cedom. eto, to me interesuje.
Ne znam pesak nisam vidovnjak pa da znam sve odgovore, bavio bi se proricanjem i zgrto pare :D ....salu u stranu,u Srbiji imas za formiranje vlade dva bloka i tu se sada igraju politicke igre.Mogucnosti su da LDP u kljucnom momentu,ako zafali glasova za formiranje vlade pride DS-u kao i Canak,e sad ako tako bude vrlo je vjerovatno da ce se ici potpisivanju sa EU jer je odgoden potpis sa BiH za potkraj Maja kada bi se mogla ustoliciti nova vlada u Srbiji i obaviti sve to na kamaru :D poslije toga kako mi kugla kaze :D islo bi se na smanjenje "NACI" uticaja u balkanskome regionu i dolazak novih proeuropskih ili proevropskih snaga(kako se jedan forumas nade pametan pa da to ispravi na tecni srpski jezik) :D

Ovo su sve sada politicke igre,neka se igraju svakako politicari uzimaju pare i imaju koristi od te igre.Bolje i ovako nego da lete glave i da se puca :D
"Ratovi se obično odvijaju u nizovima vojnih pohoda između dvije zaraćene strane, a povod su im, osim drugih stvari, nesuglasice oko pitanja suvereniteta, teritorije, prirodnih resursa, religije ili ideologija." :evil:
pesak

#1902 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

uopste ne verujem da ce ds dati ruku ldp-u. to boris tadic nece dopustiti iako bi mozda vecina clanova dsa to podrzala. tadic ne moze cedomira ocima da vidi, a kamoli da mu pruzi ruku. uostalom, ja mislim odavno da je tadic naturen ds-u da bi ga unistio, sto se kaze neutralizovao kao najjacu prozapadnu i demokratsku stranku. tadic je istureno odeljenje kostunice .
a ds ga nece menjati, jer zaboga, ima veliku popularnost. :roll:
i tako u nedogled. mislim da ce tadic pobediti, da ce kostunica opet biti premijer i tako...dok ne propadnemo nacisto.
pesak

#1903 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Prolazak kroz traumu je bolji put

Janja Beč Neumann
22.04.2008
Žužana Serenčeš
U regionu bivše Jugoslavije i dalje dominira pokušaj potiskivanja ratne prošlosti i zločina počinjenih tokom devedesetih godina, a potiskivanje trauma ne može doneti ništa dobro regionu, već može dovesti samo do ponavljanja zločina - ocenjuje Janja Beč Nojman (Neumann), autorka u regionu jedinog postdiplomskog kursa “Ratni zločini, genocid i sećanje”. Rezultat tog kursa je i knjiga “Pomračenje u podne”, koja je predstavljena u Novom Sadu.

Duboko verujem da je prolazak kroz traumu, umesto poricanja i prećutkivanja mnogo bolji put. Teži put, ali mnogo bolji – kaže priznata članica svetske Asocijacije istraživača i profesora genocida Janja Beč Nojman (Neumann):

"Ovo nije samo postratni region, ovo je postgenocidni region prema važećim kriterijumima međunarodnog krivičnog prava, a ne prema mojoj volji, nečijem mitu ili nečijem snu. Postgenocidni regioni su najdublje traumatizirani regioni. Neprolazak kroz traumu, pojedinačno ili koletkivno, je apsolutno izvanredna, idealna, osnova da se tako nešto ponovi."

U Novom Sadu promovisala je svoju najnoviju knjigu na engleskom jeziku pod naslovom „Pomračenje u podne“, koja je nastala na osnovi jedinstvenog postdiplomskog kursa „Ratni zločini, genocid i sećanje“, kojeg je osnovala pre šest godina i kojeg, zahvaljujući međunarodnoj pomoći, vodi u okviru sarajevskog univerziteta. Simptomatično je da je to jedini kurs takve vrste u celom regionu zemalja bivše Jugoslavije, primećuje autorka i navodi „abecedu“ genocida, po kriterijumima u svetu:

"Prva rečenica je da je genocid zločin države i njenih institucija i struktura, od kada u modernim vremenima govorimo o tome, od jermenskog genocida, Sudana, Darfura pa do danas. Šta razlikuje ratni zločin od genocida? Dva kriterijuma, koja se uzimaju i u međunarodnom krivičnom pravu i u sociologiji. Prvi je da li je u postgenocidnom društvu živa ideologija koja ga je omogućila, da li je živa i posle toga, i drugi, da li se društva posle distanciraju od toga. Distanciranje može biti ne samo pravno, preko međunarodnog suda, već se ono može vršiti na različite načine, medijski, u umetnosti, u nauci, u obrazovanju, u politici itd. - u svetu se svuda isto predaje. Poricanje genocida je zapravo poslednja faza genocida."

Ovaj region, upozorava ona, vekovima nije prošao kroz svoje traume. U kulturi mitova, mitomanija, laganja. U kulturi da se – sve podrazumeva:

"Prvo da vidimo šta se desilo, kada se desilo, kome se desilo, koji su brojevi, koji su počinioci, ko su žrtve - za sve se može naći primer. Kontekst je istorijski, psihološki, sociološki, pravni itd. Treći nivo je žestoka emotivna reakcija, ko uspe da prođe prva dva, a posle toga ide ta žestoka reakcija sa druge strane jer uvek postoje najmanje dve strane. Peti, idealni, nivo bi bio prolazak kroz traumu i zaceljivanje te traume."

Janja Beč Nojman zagovornica je duše i savesti – kaže novosadski književnik Laslo Vegel, autor jednog od tekstova u njenoj knjizi i jedan od predavača na njenom kursu teškog suočavanja:

"Kada sevaju gromovi iz glave uvek se pojavi Janja Beč koja u rukama drži jednu sveću. Za mene ostaće zauvek tajna kako svetlost sveće može biti jača od bleska gromova."

Na nas u svetu gledaju kao na „majstore smrti“, ukazuje još Janja Beč Naojman, dok apeluje da se pokuša sa otvaranjem sličnih kurseva u čitavom regionu:

"Zato što to, sasvim sam sigurna, čak i ako ne uspe, reducira potencijal za nasilje, koji je ovde ogroman, i potencijal za surovost."
siguri

#1904 Re: Desavanja u Srbiji

Post by siguri »

zavrzlama wrote:Da pojednostavimo :D

2000-e je izvrsen puc i skinut Milosevicev rezim...

LDP
i Djindjic su jedini u to vrijeme skidali Milosevicev rezim radi
promjene jedne ideologije..dok su tipovi ala kostunjavi to iskoristili
da ustolice druge ljude koji ce nastaviti i pokusati da poprave
Miloseviceve greske...pa danas imamo situaciju da je 5. oktobar bio
samo kazna za Milosevicevu garnituru za izgubljenje ratove a ne raskid
sa jednom losom politikom zvanom
veliksrpstvo..Ceda,Canak,Kandic,Popovic,Lukovic i slicni su to
prokuzili...tadica su grobar i kostunjavi samo iskoristili kao masku da
se svijetu posalje poruka kako u Srbiji postoji alternativa radikalima
i milosevicevoj politici..pa je tadic svo vrijeme izigravao klovna i
svojim ponasanjem ucvrscavao SRS ...Tadic je kriv jer je Milosevicevu
zaostavstini samo frizirao i pokusao da upakuje u ljepsi omot..isto kao
sto je SNSD smijenila SDS..a znamo da je dolaskom SNSD BIH u najtezoj
krizi poslije Dejtona....
Zavrzalama, zao mi je, ali to nije tacno.

LDP i Djindjic nisu skidali Milosvica ybog promene ideologije. Djindjic se sastajao sa Radovanom Karadzicem i podrzavao ga javno. Ceda je te 2000. bio beznacajan, uz to je pragmaticar, on nema ideologiju pa se i ne bori protiv neke, saradjivao je sa Legijom, mafijom, bilo s kim ako to vodi na vlast.
To je tako.

Zelja za ostankom Srba ia BiH ili HR u istoj drzavi sa Srbijom je prirodna, zelje srpskog naroda su po tom pitanju konstantne. Pa nece valjda sa onima koji su ih u NDH vodili u logore.
2000. je skinut Milosevicev rezim zbog loseg standarda, bombardovanja.
Upravu si, to je kazna za garnituru.
Nema nista prirodnije nego da jedan narod tezi ujedinjenju. Nemacka se ujedinila. Italija je ujedinjena. Cehoslovacka se podelila. Jugoslavija se raspala. BiH ce se raspasti. Nacionalne drzave su prirodan poredak stvari, praksa je pokazala da to vodi ka stabilnosti.
Ja verujem da ti volis BiH, mnogi su voleli SFRJ, ja sam je voleo. To je nije spasilo. Stvari su otisle svojim prirodnim tokom.

LDP je marginalna stranka. Nju vode ali i slede otpadnici vodjeni mrzom, pogledaj samo neke forumase ovde. Za nju osim marginalaca glasaju i nesrbi, sto je normalno i razumljivo, ali to ne oslikava zelju srpskog naroda. To je tih 5 ili 6 procenata.
pesak

#1905 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

da ti nisi klonirani simi5 ?
Ne siri lazi po forumu. Ne obavestavaj se u db-mafija tabloidima ako hoces nesto stvarno da znas.
Znas, u Nemackoj su masovno glasali za Hitlera, pa ne znaci da su bili u pravu. I oni su hteli da se Nemci UJEDINE. Naravno, unistavajuci sve narode koji zive pored njih, u drugim drzavama. Narodi su toliko isprepletani da je svaki pokusaj UJEDINJENJA katastrofalan i za taj narod i za one oko njega.
Razmisli malo pre nego sto napises pohvale Hitleru i Milosevicu.
pesak

#1906 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

LDP prema CESIDU 8%
:D :D
Tomislav Nikolić, Vojislav Koštunica i Ivica Dačić, posle parlamentarnih izbora 11. maja, imaće komotnu većinu za formiranje nove vlade Srbije, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja Centra za slobodne izbore i demokratiju. Druga, trenutno manje verovatna, mogućnost jeste koalicija liste oko Demokratske stranke sa DSS-om, Novom Srbijom i SPS-om, dok je treća opcija izuzetno široka koalicija oko DS-a, koja bi podrazumevala podršku i LDP-a i SPS-a i manjina. :cry:

Takođe, iz rezultata istraživanja je uočljivo da su radikali zadržali blagu prednost u odnosu na savez oko DS-a (oko 150.000 glasova), kao i da LDP Čedomira Jovanovića beleži stalni rast podrške, :D dok stabilno treće mesto za koaliciju DSS-NS više nije iznenađenje.
Terensko istraživanje, koje je CESID sproveo sredinom ovog meseca, na uzorku od 3.000 ispitanika s teritorije cele Srbije bez Kosova, ukazuje da je Srpska radikalna stranka, sa 36 odsto, i dalje najjača politička snaga u Srbiji. Odmah iza je lista "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", sa 35 odsto, a na trećem mestu je koalicija DSS - Nova Srbija sa 12 odsto poverenja glasačkog tela. Iznad cenzusa su još Liberalno-demokratska partija (osam odsto) i Socijalistička partija Srbije (sedam odsto), dok bi liste nacionalnih manjina dobile tri odsto glasova, pokazuju rezultati koji su Danasu dostavljeni iz jedne od parlamentarnih stranaka.
Pretvoreno u poslaničke mandate, SRS bi u novom sazivu Narodne skupštine imala 88 mesta, lista predvođena Demokratskom strankom imala bi 85 poslanika, zatim DSS-NS sa 30 mandata, LDP - 20, SPS - 17, dok bi poslanici iz redova nacionalnih manjina imali 10 mesta u parlamentu.
Iz ovog istraživanja CESID-a proizlazi da bi eventualna koalicija SRS-DSS-NS-SPS imala ukupno 135 mandata u Skupštini Srbije. Podsetimo, za većinu u parlamentu sa 250 mandata neophodno je 126 poslanika. S druge strane, ukoliko bi DS imala ambiciju da, prema ovom rasporedu snaga, oformi novu vladu Srbije bilo bi joj neophodno da paktira ili s Koštunicom i Velimirom Ilićem, uz podršku SPS-a (132 mandata), ili da oformi izuzetno široku koaliciju u kojoj bi se našli G17 plus, SDP Rasima Ljajića, SPO, SPS, LDP i stranke nacionalnih manjina (takođe 132 mandata).
Mogućnost koju svakako ne bi trebalo isključiti je i da stranke u roku od tri meseca ne postignu dogovor o formiranju većine u Narodnoj skupštini i da se Srbija na jesen ili ranu zimu nađe pred novim vanrednim parlamentarnim izborima
ld

#1907 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ld »

siguri wrote:
zavrzlama wrote:Da pojednostavimo :D

2000-e je izvrsen puc i skinut Milosevicev rezim...

LDP
i Djindjic su jedini u to vrijeme skidali Milosevicev rezim radi
promjene jedne ideologije..dok su tipovi ala kostunjavi to iskoristili
da ustolice druge ljude koji ce nastaviti i pokusati da poprave
Miloseviceve greske...pa danas imamo situaciju da je 5. oktobar bio
samo kazna za Milosevicevu garnituru za izgubljenje ratove a ne raskid
sa jednom losom politikom zvanom
veliksrpstvo..Ceda,Canak,Kandic,Popovic,Lukovic i slicni su to
prokuzili...tadica su grobar i kostunjavi samo iskoristili kao masku da
se svijetu posalje poruka kako u Srbiji postoji alternativa radikalima
i milosevicevoj politici..pa je tadic svo vrijeme izigravao klovna i
svojim ponasanjem ucvrscavao SRS ...Tadic je kriv jer je Milosevicevu
zaostavstini samo frizirao i pokusao da upakuje u ljepsi omot..isto kao
sto je SNSD smijenila SDS..a znamo da je dolaskom SNSD BIH u najtezoj
krizi poslije Dejtona....
Zavrzalama, zao mi je, ali to nije tacno.

LDP i Djindjic nisu skidali Milosvica ybog promene ideologije. Djindjic se sastajao sa Radovanom Karadzicem i podrzavao ga javno. Ceda je te 2000. bio beznacajan, uz to je pragmaticar, on nema ideologiju pa se i ne bori protiv neke, saradjivao je sa Legijom, mafijom, bilo s kim ako to vodi na vlast.
To je tako.

. Pa nece valjda sa onima koji su ih u NDH vodili u logore.Zelja za ostankom Srba ia BiH ili HR u istoj drzavi sa Srbijom je prirodna, zelje srpskog naroda su po tom pitanju konstantne2000. je skinut Milosevicev rezim zbog loseg standarda, bombardovanja.
Upravu si, to je kazna za garnituru.
Nema nista prirodnije nego da jedan narod tezi ujedinjenju. Nemacka se ujedinila. Italija je ujedinjena. Cehoslovacka se podelila. Jugoslavija se raspala. BiH ce se raspasti. Nacionalne drzave su prirodan poredak stvari, praksa je pokazala da to vodi ka stabilnosti.
Ja verujem da ti volis BiH, mnogi su voleli SFRJ, ja sam je voleo. To je nije spasilo. Stvari su otisle svojim prirodnim tokom.

LDP je marginalna stranka. Nju vode ali i slede otpadnici vodjeni mrzom, pogledaj samo neke forumase ovde. Za nju osim marginalaca glasaju i nesrbi, sto je normalno i razumljivo, ali to ne oslikava zelju srpskog naroda. To je tih 5 ili 6 procenata.
hvala Bogu pa vecina naroda danas zna ono prvo sto si naveo
pa su zakopali oruzije do iduceg rata
a bosna se nije raspala 1992-1995 kad ste i vi i hrvati kidisali na nas,vi naoruzani,a mi imali sto smo oteli od vas,pa smo opstali

ali danas srbija ima tri zarista
hrvatsku zaboravite,to samo mozete da sanjate,onu famoznu granicu velike srbije
bosna,crna gora i kosovo sa jugom srbije

pa eto ako vam se zelje ostvare,pa da amerika krahira ili naj.... zbog iraka ili afganistana eventualno irana,pa da se zabave o sebi,vi bujrum odmah krenite na nas i albance,a i one ,,izdajice,,u crnoj gori potamanite,pa napravite vise tu veliku srbijumvi ste ipak u historiji pozbati kao ,,ratnicki i junacki narod,, koji je pun ,,morala,,

pa da se pogruhamo ko ljudi,bar sad i mi imamo oruzije
simi5

#1908 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

CESID očekuje visok odziv birača
Autor: Tanjug | 24.04.2008 - 13:41

Kada bi izbori u Srbiji bili održani danas, na njih bi izašlo između 4,3 i 4,8 miliona građana, pokazuje istraživanje Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), obavljeno od 14. do 20. aprila.

Predstavnici CeSID-a su na današnjoj konferenciji za novinare saopštili da u Srbiji sada može da glasa 5,5 miliona birača, dok je oko milion objektivno sprečeno, zato što se nalaze u inostranstvu ili iz nekog drugog razloga.

Istraživanje CeSID-a pokazuje da bi u Beogradu na parlamentarnim izborima Srpska radikalna stranka (SRS) dobila podršku 37 odsto birača, a lista "Za evropsku Srbiju" 36 odsto, dok bi koalicija Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija (D S S-NS) i Liberalno-demokratska partija (LDP) dobile po 11 odsto, a Socijalistička partija Srbije pet odsto glasova.

U Vojvodini bi SRS osvojila 35 odsto glasova, lista okupljena oko Demokratske stranke (DS) 34 odsto, lista D S S-NS osam, stranke nacionalnih manjina sedam odsto, SPS pet i LDP četiri odsto.
U centralnoj Srbiji najveći broj glasova bi osvojile liste SRS i "Za evropsku Srbiju" 35, odnosno 33 odsto glasova, lista D S S-NS 14 odsto, SPS osam, LDP sedam, a stranke manjina tri odsto.
Istraživanje CeSID-a sporovedeno je na uzorku od 2.732 ispitanika, na teritoriji Srbije bez Kosova i Metohije.

Blic 24.4.2008.
Iskreno ja ne očekujem tako veliku izlaznost ali ja nisam stručnjak. Meni se čini da je rezignacija i vlašću i opozicijom veoma velika i da izlaznost neće biti više od 60%. U suštini procene CESID-a se ne razlikuju od ranijih procene Stratedžika. Vladu mogu da formiraju populističke snage SRS-DSS-NS-SPS. Po svemu sudeći ta vlada nema nikakav koncept osim da Koštunica ponovo bude premijer sa zlatnim glasom u odlučivanju. To bi omogućilo završetak tajkunske privatizacije u Srbiji nad monopolističkim preduzećima kao Aerodrom Beograd, Elektroprivreda, Naftna industrija, a vrlo verovatno i davanje u koncesiju A-10. Radikali u toj vladi mogu da budu samo marionete posvećene ličnom bogaćenju kojima će samo padati rejting a SPS je već i ranije davao podršku DSS-u za fotelje u upravnim odborima.
pesak

#1909 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

pesak

#1910 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Umjetnik a

#1911 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Umjetnik a »

KAKVE SU NOVINE POLITIKA
simi5

#1912 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Umjetnik a wrote:KAKVE SU NOVINE POLITIKA
Politika je novina naklonjena DSS-u i toj populističkoj struji. U zavisnosti od toga da li imaju zadatak, ili ne njihovi članci su manje, ili više podnošljivi. Meni lično više odgovara Blic, ali svakako da je Politika ispred Press-a, Glasa Javnosti, ili Kurira(posebno neverodostojnog).
pesak

#1913 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Kosovska zakletva šminkera Borisa Tadića
Ivan Janković
25.04.2008.
“tko lepi
lepi in prazni”
(Pankrti, istoimena pesma)

Kako čestiti vanzemaljac zna da je došao trenutak da batali srpsku politiku? Tako što više ne prepoznaje lica na Coraxovim karikaturama. A evo i walking dokaza da je sopstvene savete najteže poslušati, ma koliko dobri bili... :-)

Za mene je Boris Tadić bio u jednom trenutku upravo to: novo, nepoznato lice, još jedan zarez na rabošu koji meri prolazak vremena i neminovno "ispadanje iz štosa". Moj prvi "susret" sa Tadićem van konteksta interneta odigrao se pre skoro pune dve godine, u JAT-ovom avionu na liniji London Beograd. Stjuardesa nam je podelila štampu, i meni su zapale "Večernje novosti". Na naslovnoj strani bile su dve velike fotografije, dva predsednika kako slave partijske slave - well, istu slavu, Đurđevdan. Al' u dva razna grada. Al' opet slična - behu li Kragujevac i Kraljevo? Ko bi to razlikovao? Drže svaki po slavski kolač u rukama, okruženi popovima. Popovi k’o popovi – bradati, u mantijama, isti istijacki.

Ali,tu sad počinju razlike: Koštunica nasmejan, raspilavljen – uživa čovek, sav uronjen u svoj prirodni element. Tadić kiselkast, tuđ, zamišljen, "oneobičen", jedva pridržava onaj kolač koji bi mu sigurno ispao da mu popovi ne pomažu - i izraz lica i poza mu govore jedno: "ja ne bi', al' nateraše me hendleri iz PR-a." (istog tog dana nam je isticao ne-znam-koji-po-redu rok da uhapsimo i predamo Mladića, i euro-čike su se po ne znam koji put rezignirano mrštile i učvršćivale u svojim banana-razmišljanjima o Srbiji - al' Novosti o tome nisu pisale.) Ja se borim da svarim novi i do tada nepoznati pojam: "partijska slava" (he, u neka davna vremena si ili slavio slavu - ili bio član partije, zajedno nije moglo nikako).

U samrtnom strahu koji samo mi emigranti poznajemo - da će domoroci provaliti koliko sam se odrodio & ubajatio - ponavljam samom sebi: eto, sada u Srbiji partije slave slavu. To je sada tako... Ali ubedljivija i univerzalnija poruka je ona sa fotografija: dva čoveka rade identičnu stvar, jedan iskreno i bez ostatka uživa - a drugi baš i ne. Taj drugi je tu iz jednog drugog razloga. Ovako se taj drugi razlog stručno naziva: foto-op.

(opet se siromah mučim da pojmim kako je jedna do te mere retrogradna i apsurdna, smešna stvar kao što je "partijska slava" u Srbiji uznapredovala do foto-opa, i pomalo slutim kako vreme u davno napuštenoj mi otadžbini sada otkucava u jednom neslućenom i skroz originalnom smeru...)

Tako da je za mene Boris Tadić u startu neko ko pristaje da bude ono što nije - malo zato što su mu rekli da TAKO TREBA, a malo i zato što on, sam od sebe, nije baš načisto šta je to što on zapravo JESTE... Baš kao onog slavskog kolača, sada se i čuvene podmetnute & nepostojeće dileme KOSOVO ILI EVROPA, ILI - ILI primio pomalo gadljivo i skroz neuverljivo. Al' da ne zaostane...

"Ako mi na kraju predsedničkog mandata bude postavljeno da se opredelim između evropske budućnosti i integriteta zemlje, ja ću izabrati integritet zemlje."

Ovako, dabome, glasi autentična dilema: ILI MLADIĆ - ILI NIŠTA OD EVROPE! SIKTER, BARABE! (Hvala vam Holandezi, braćo rođena, što nas ne puštate da se prošvercujemo! Vazda ste nas lečili od fudbalskih zabluda, a sada ste prešli i na ove malo ozbiljnije halucinacije.)

U toj virtuelnoj stvarnosti koju bi da nam izgrade (pa samim tim i uspevaju) apsolutno SVE relevantne političke snage u Srbiji, stvar je laka do nepodnošljivosti: kao u (ruskoj?) bajci treba samo tačno odgovoriti na čarobno pitanje i baba-Jaga će nas odmah pustiti iz lonca i povesti do princeze Vasilise Prekrasne. S tim što u ovoj verziji nije magičan odgovor, već je čudesno samo pitanje, zaista izuzetno u svojoj zen-koan blesavosti: Jeste li za Kosovo u Srbiji na Marsu (kude li se dede do-skora-neizbežna Metohija? Nije stala na majicu?) - ili ste za Srbiju u Evropi, al' bez, jebi ga, Kosova? Paz' vamo, narode, ovo ce vi kažem samo jednom: NIKO VAM BRE NE NUDI NI EVROPU – A JOŠ MANJE KOSOVO! Kosovo ste profućkali, a za Evropu tek treba da se kvalifikujete. A bogami kako se i koliko trudite... biće mrka kapa.

Ovo nebulozna, nelogična i potpuno nepostojeća dilema je, evo, postala lajtmotiv majskih izbora - dokaz je da i sam Boris Tadić, koji ovako nešto ne bi izjavio bez velike PR-nužde, nalazi za shodno da se legitimiše: i on je dakle za marsovsku varijantu. Baš ga briga što je predsedničke izbore pre samo dva meseca dobio na paroli "Evropa nema alternativu". Puj-pike. Bilo pa prošlo. Pojavila se, gle, alternativa. Alternativa je, a šta bi pa bila, da se glasačko telo sluđuje Kosovom. (gde su sada ovi “last-chance-Borise” glasači? Dabogda vas Pera Luković svakog ponaosob pet minuta vređao...)

Nema, BRE, Kosova! Ima samo ovakvo pitanje: ILI U EVROPU - ILI JOK. A prvo pravilo za život u "Evropi", uslov čak važniji od onog o izručenju generala Mladića - to je da je najstrože zabranjeno narod zamajavati idiotskim pitanjima i nepostojećim dilemama. Tadić, istini za volju, i ovde pokazuje mnogo manje entuzijazma i iskrenog ubeđenja od ostalih krupnijih aktera srpske političke scene: ali to ga, in my books, zapravo čini GORIM od npr. Koshtunice. Mnogo mi je simpatičniji autentični, ubeđeni ludak od ljigavog i sračunatog prodavca magle. Prodavca TUĐE magle, in this particular case.

Sad - i tu ova priča postaje ozbiljno tužna - u istoj toj hebenoj Evropi Tadić bi ekspresno propao, i to upravo zbog rđavog PR-a. Ne možeš da reklamiraš TUĐI proizvod, pa i to skroz neubedljivo - i da se nadaš bilo kakvom uspehu. Ne biva. Al’ u Srbiji, ta ista taktika odugovlačenja, kilavljenja, dvostrukih i kontradiktornih poruka, nemanja stava i nepoštovanja date reči – zapravo je formula uspeha! Tadić nit’ smrdi nit’ miriše, pritom ne postoji njegov birač koga nije više puta prevario - ali on i dalje redovno pobeđuje na izborima. Pobeđuje upravo svojom dvojnošću, neubedljivošću i beskičmenjaštvom. O čemu se ovde radi?

Radi se, na žalost, o kontinuitetu: o re-brandingu onog istog memorandumsko-imperijalnog proizvoda koji su nam onomad prodavali upakovanog u mnogo više buke i besa, u riku haubica i zvižduke tomahawka. Najzlorabljenija srpska reč, KOSOVO, ima još samo jedno preostalo značenje: koristi se kao lozinka, kao znak prepoznavanja među ovisnicima i dilerima velikoserbskog opijuma. Pušači su postali tiši i diskretniji, pretnje susedima više nisu obavezni deo rituala, i što je najvažnije: doze su bitno smanjene. Nekadašnji high-profile dileri su ili mrtvi ili trunu po evropskim kazamatima, ne maše se više pištoljima, došlo je do temeljne promene stila – ali proizvod je i dalje isti. I tržišni uspeh Borisa Tadića se može razumeti i objasniti samo time što on uspeva da ovu opasnu drogu prodaje u naoko benignom pakovanju.

Količina KOSOVA u gornjoj Tadićevoj izjavi je smanjena na “dečiju dozu”, to jest na minimalni sadržaj za koji je procenjeno da može da zadovolji ovisnike. U pitanju je, dakle, genijalan PR. Mi ćemo i dalje da pušimo, samo što se to više neće zvati cigareta. Al’ ćemo da ih zajebemo, glupe Evropljane!

Boki Taki kao flaster za odvikavanje od srbovanja, sounds great. Uz samo jednu, ali neprelaznu zamerku: onomad smo mislili da je Koštunica upravo takav flaster.

Ending on the lighter note: meni je od svega ipak najdraža Borisova detinja iskrenost, sasvim nalik na onu kada patak Dača kaže: "Ja nisam kao drugi ljudi. Ja sam sebičan, sebičan!". Dakle: "Ako mi na kraju predsedničkog mandata..." Please, ako baš mora na to strašno pitanje da se odgovara - onda ako ikako može negde pri kraju mandata? Zašto uprljati ovako lep mandat tako poganim pitanjem? I šta imamo sada – umesto one jednostavne ili-ili ekskluzivne disjunkcije, eto nama jednog finog trougla: EVROPA, KOSOVO, MANDAT!

Čik pogodi za koje će se od ta tri mali Boris prvo mašiti ručicom?

odande gledajući
Peščanik.net, 24.04.08.
pesak

#1914 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Image :D :D :D :D :D
coraxove karikature u danasu su sve manjeg formata... :D

ovo je toma nikolic,podpredsednik radikala, cijiji je predsednik optuzenik u hagu, seselj... koji drzi bedzeve na kojima su kostunica i seselj... :evil:
pesak

#1915 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

inace, ovo je seselj, predsednik najvece stranke u srbiji,srpske radikalne stranke, optuzenik u hagu...
http://www.youtube.com/watch?v=b2eO2q-Qhag

ovo je seselj i ovo su radikali
http://www.youtube.com/watch?v=Fu40Cgcj ... re=related

Image
ovo je optuznica protiv seselja

VOJISLAV ŠEŠELJ

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Srbije i Crne Gore

Datum rođenja 11. oktobar 1954. u Sarajevu, Bosna i Hercegovina

-----------
Optužnica Prvobitna: 14. februar 2003; izmenjena: 27. maj 2005; modifikovana izmenjena: 15. jul 2005; skraćena modifikovana izmenjena: 8. novembar 2006., treća izmenjena optužnica: 9. januar 2008.

-----------
Datum predaje: 23. februar 2003.
-----------
Prebačen na MKSJ
24. februar 2003.
----------
Prvo stupanje i daljnja stupanja pred Sud 26. februar 2003, nije se izjasnio o krivici;
25. mart 2003, izjasnio se po svim optužbama da nije kriv

Optužen:
Optužen za progone na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, nehumana dela, ubistvo, mučenje, okrutno postupanje, razaranje

Krivična dela za koja je optužen (primeri):

Progoni na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi, deportaciju, nehumana dela (prisilno premeštanje) (zločini protiv čovečnosti)

Ubistvo, mučenje, okrutno postupanje, bezobzirno razaranje sela ili pustošenje koje nije opravdano vojnom nuždom, uništavanje ili namerno nanošenje štete ustanovama posvećenim religiji i obrazovanju, pljačkanje javne ili privatne imovine (kršenja zakona i običaja ratovanja)

Od 1. avgusta 1991. ili oko tog datuma do barem septembra 1993, Vojislav Šešelj, delujući pojedinačno ili u dogovoru s drugim poznatim i nepoznatim učesnicima udruženog zločinačkog poduhvata, planirao je, naredio, podsticao, počinio ili na drugi način pomagao i podržavao planiranje, pripremu ili izvršenje, ili fizički počinio, zatvaranja u nehumanim uslovima muslimanskih, hrvatskih i drugih nesrpskih civila na teritoriju koji su srpske vlasti nazivale "Srpska Autonomna Oblast (SAO) Slavonija, Baranja i Zapadni Srem", i u opštinama Zvornik, na "širem području Sarajeva", (opštine Ilijaš, Vogošća, Novo Sarajevo, Ilidža i Rajlovac), te u opštinama Mostar i Nevesinje u Bosni i Hercegovini, kao i u delovima Vojvodine u Srbiji. Ovi progoni su počinjeni na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi i uključivali su:

Ubistvo mnogih hrvatskih, muslimanskih i drugih nesrpskih civila, uključujući žene, decu i starije osobe, u opštini Vukovar u Hrvatskoj, kao i u opštinama Zvornik, na "širem području Sarajeva", i opštinama Mostar i Nevesinje u Bosni i Hercegovini;

Dugotrajno i rutinsko zatvaranje i zatočenje hrvatskih, muslimanskih i drugih nesrpskih civila u zatočeničkim objektima u Hrvatskoj, i Bosni i Hercegovini, uključujući zarobljeničke logore u Vukovaru, Zvorniku, na "širem području Sarajeva", u Mostaru i Nevesinju;

Uspostavljanje i održavanje nehumanih životnih uslova za hrvatske, muslimanske i druge nesrpske civile u pomenutim zatočeničkim objektima;
Stalno mučenje, premlaćivanje i ubijanje zatočenih civila hrvatske, muslimanske i druge nesrpske nacionalnosti u zatočeničkim objektima;
Dugotrajan i čest prisilni rad hrvatskih, muslimanskih i drugih nesrpskih civila zatočenih u zatočeničkim objektima ili držanih u kućnom pritvoru u njihovim domovima u Vukovaru, Zvorniku, na "širem području Sarajeva", i u Mostaru. Prisilni rad obuhvatao je kopanje grobova, utovarivanje municije za srpske snage, kopanje rovova, te druge vidove fizičkog rada na frontu;

Seksualno zlostavljanje hrvatskih, muslimanskih i drugih nesrpskih civila od strane srpskih vojnika prilikom zarobljavanja i u zatočeničkim objektima;
Uvođenje restriktivnih i diskriminacionih mera uperenih protiv hrvatskog, muslimanskog i drugog nerspskog civilnog stanovništva, uključujući osobe u Zvorniku, na "širem području Sarajeva", Mostaru i Nevesinju u Bosni i Hercegovini, ali i u delovima Vojvodine u Srbiji (Hrtkovci, Nikinci, Ruma, Šid I druga mesta koja graniče s Hrvatskom), kao što su ograničavanje slobode kretanja; uklanjanje sa položaja vlasti u lokalnim institucijama državne vlasti i u policiji; otpuštanje sa posla; uskraćivanje prava na zdravstvenu zaštitu i samovoljni pretresi kuća;

Mučenje, premlaćivanje i pljačkanje hrvatskih, muslimanskih i drugih nesrpskih civila;
Deportacija ili prisilno premeštanje desetina hiljada hrvatskih, muslimanskih i drugih nesrpskih civila sa gorenavedenih teritorija i iż delova Vojvodine u Srbiji;

Namerno uništavanje domova i druge javne i privatne imovine, kulturnih ustanova, istorijskih spomenika i verskih objekata hrvatskog, muslimanskog i drugog nesrpskog civilnog stanovništva u opštini Vukovar
i u Voćinu u Hrvatskoj, te u opštinama Zvornik, na "širem području Sarajeva" i u opštinama Mostar i Nevesinje u Bosni i Hercegovini;

Direktno i javno omalovažavanje hrvatskog, muslimanskog i drugog nesrpskog stanovništva u Vukovaru, Zvorniku i Hrtkovcima na osnovu njihove nacionalne pripadnosti.

http://www.un.org/icty/bhs/frames/cases.htm

ako ovaj nije zlocinac...i ako ne treba reci da ovaj zlocinac...onda nista. :run:
boca junior

#1916 Re: Desavanja u Srbiji

Post by boca junior »

zar ti mislis da ovde ljudi ne znaju ko je seselj?

srs postoji i u bih. cak se stranka zove srs-dr v. seselj.

p.s. on jos nije osudjen i najvjerovatnije ce biti pusten.
pesak

#1917 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

TV B92 Petak, 25. april 2008. u 21:00 h

seselj i djindjic na tribini 1998 u beogradu

koji je rasista prokleti seselj. :evil:
pesak

#1918 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Ponovo koriste pištolje i pesnice
Autor: Uroš Piper,Marija Maleš | 25.04.2008 - 08:07

Agresivno ponašanje političara koji vraćaju Srbiju u devedesete i ponovo dele građane na patriote i izdajnike, dovelo je do nasilja na ulicama i prebijanja političkih neistomišljenika.

Najdrastičniji napad se dogodio pre dve večeri, kada su iz vatrenog oružja na Gundulićevom vencu u Beogradu napadnuti aktivisti DS-a. Na Milutina Šćepanovića i Momira Ćirkovića dok su lepili plakate, pucano je iz automobila „mercedes“, ali oni, na sreću, nisu povređeni. Policija je juče privela jednog napadača, dok se za drugim još traga.

Nastavak teksta ▼

Psiholog Žarko Trebješanin kaže za „Blic“ da je nedavni pokušaj ubistva aktivista Demokratske stranke u Beogradu rezultat verbalnog nasilja koje se upražnjava u predizbornoj kampanji.
- Građani posmatraju političare i kada vide da se stvaraju podele na strane plaćenike i patriote, kada počne stigmatizacija, to više nisu različita politička mišljenja, već se otvara put nasilju - ističe Trebješanin.
On navodi da se usled preterano oštre retorike upale strasti i emocije.
- Političari moraju da se urazume, da spuste loptu i objasne da mogu da postoje različita mišljenja, ali da to ne sme da pređe u nasilje - zaključuje Trebješanin.
Potpredsednica Gradskog odbora DS Maja Videnović za „Blic“ kaže da je napad na njihove aktiviste „samo jedan u nizu pokušaja povratka Srbije u mrak devedesetih, kada su nasilje i fizičko razračunavanje sa političkim protivnicima bili osnovni metod u političkim kampanjama“.
Aktivisti DS-a su nedavno napadnuti i u Loznici i Subotici. B. Ž. je napadnut dok je lepio plakate Borisa Tadića na Tršićkoj raskrsnici, na putu Loznica - Valjevo. Tada ga je nepoznati muškarac udario otvorenom šakom po obrazu.
Saša Ćelić, portparol OO DS u Loznici, kaže da su do sada postojale samo verbalne pretnje aktivistima DS.
- Ovo je prvi put da je napadnut naš aktivista, uz psovke i pogrdne izjave o predsedniku države. Smatramo da je ovaj događaj politički motivisan, a DS je ovaj napad prijavio policiji - rekao je Ćelić.
Ova stranka do juče u podne nije dobila zvaničan izveštaj policije o rezultatima istrage u ovom slučaju.
Aktivisti DS-a su napadnuti i u Subotici, dok su delili propagandni materijal. Miru Nikolić - Šarčević i Borislava Milenkovića napala su trojica mladića dok su prolazili pored kafea u Izvorskoj ulici. Oni su od aktivista DS zatražili štampani materijal, a kada im je udovoljeno, usledila je serija psovki na račun predsednika Borisa Tadića. Jedan od mladića je potom iz džepa izvadio sprej-suzavac i poprskao aktiviste od čega su oni zadobili lakše povrede. Kako „Blic“ saznaje, policija je identifikovale napadače na aktiviste DS i protiv njih će biti podneta prekršajna prijava.
Šef izbornog štaba DS Marko Đurišić osudio je u ime ove stranke svaku vrstu fizičkog obračunavanja u politici i životu i pozvao sve aktere u predizbornoj kampanji da doprinesu smirivanju strasti kako se nasilje ne bi ponavljalo.
- Političari koji kreiraju političku klimu ni na koji način ne bi smeli da doprinesu da to ponovi - kaže za „Blic“ Đurišić i ocenjuje da u se ovoj kampanji može čuti govor mržnje, ali ne od demokrata.
Kampanja koja je u toku, prema mišljenju potpredsednika DSS Borka Ilića, ni po čemu nije drugačija od dosadašnji. On kaže za „Blic“ da ne vidi razlog zbog čega su napadi na političke aktiviste postali učestali i smatra da njegova stranka nikada nije pozivala na nasilje.
- Bez obzira na to što je kampanja u toku, trebalo bi smiriti političke strasti - ocenjuje Borko Ilić. Ako je neko od političkih aktivista napadnut, ističe on, državni organi bi trebalo da pronađu i kazne napadače.
Zoran Ostojić iz LDP podseća da je ova stranka doživela napade u Novom Sadu i Beogradu kada je jednoj aktivistkinji razbijena glava, napade na stranačke prostorije i pretnje likvidacijama.
- Nema opravdanja ni za kakvu vrstu nasilja - kaže za „Blic“ i funkcionerka Srpske radikalne stranke Jorgovanka Tabaković, ističući da svako ima pravo na svoje političko opredeljenje.

Ostojić: Srbija klizi u nasilje
Ostojić ocenjuje da Srbija klizi ka stanju u kome je nasilje prirodna pojava i kaže da zato političke partije moraju da spuste tenzije.
- I ranije smo upozoravali da nasilje koje je Koštunicina vlada generisala paljenjem ambasada 21. februara nije doprinos demokratskim izborima. To je sada vlada koja odlazi i zato apelujemo na sve da se smirimo - naglašava Ostojić, koji je najoštrije osudio sve nasilje u kampanji.

http://www.blic.co.yu
simi5

#1919 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Za praznik i po neka lepa vest.
Miki Manojlović kao strip junak
Autor: Beta | 27.04.2008 - 14:40
Miki Manojlović kao strip junak

Srpski glumac Miodrag Miki Manojlović igra strip junaka u francuskom filmu "Largo Vinč", čija se premijera očekuje 17. decembra.

U filmskoj ekranizaciji doživljaja strip junaka Largo Vinča koga igra francuski komičar Tomer Sisli, Manojlović je njegov očuh Nerio Vinč.
U filmu igra i Britanka Kristin Skot Tomas, navodi se na sajtu http://www.imdb.com.
Image
simi5

#1920 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Potvrđena lista kandidata za odbornike Zelene stranke

Tanjug - Subota, 26. april 2008. 13:20

BEOGRAD - Gradska izborna komisija potvrdila je danas listu kandidata za odbornike Skupštine Beograda, koju je predložila Zelena stranka, izjavio je Tanjugu predsednik beogradskog ogranka te stranke Pavle Dimitrijević.

On je dodao da je lista, koju je podržalo 1129 građana, a na kojoj se nalazi 37 predstavnika, proglašena pod rednim brojem sedam.

Osnovni cilj te stranke, kako je naveo Dimitrijević, je promovisanje principa održivog razvoja i zaštite životne sredine u skladu sa evropskim standardima, jer bi "o zaštiti životne sredine trebalo da se govori svakodnevno, a ne samo onda kada se dese ekološke katastrofe".

Rok za podnošenje izbornih lista za odborničke kandidate u Beogradu istekao je u ponoć, a do tada je izborne liste podnelo sedam partija i koalicija.

To su koalicije DS i G17 plus "Za evropski Beograd-Boris Tadić", D S S-Nova Srbija-Vojislav Koštunica i Socijalistička partija Srbije-Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija.

Izborne liste podneli su i Srpska radikalna stranka-Tomislav Nikolić, Liberalno demokratska partija-Čedomir Jovanović, Pokret Snaga Srbije-Bogoljub Karić i Zelena stranka.

Na lokalnim izborima zakazanim za 11. maj građani će imati priliku da na četiri godine, pored opštinskih odbornika, prema novom Zakonu o glavnom gradu biraju i 110 umesto dosadašnjih 90 odbornika za gradski parlament.
Ko zna, možda na lokalu dobijemo još neku zanimljivu opciju.
pesak

#1921 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

danas je bila zanimljiva analiza o trenutnom stanju...govorili su u mostu zdravko grebo i zarko puhovski. vrlo zanimljivo razmislja zarko puhovski. :shock:
a zdravko grebo podrzava naravno ldp i cedu jovanovica.. :D
i sonju biserko i natasu kandic, i zarka koraca, i vesnu pesic i td.. sve same narkomane, okupljene oko ldp-a i cede jovanovica... :D

http://www.slobodnaevropa.org
Umjetnik a

#1922 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Umjetnik a »

simi5 wrote:
Umjetnik a wrote:KAKVE SU NOVINE POLITIKA
Politika je novina naklonjena DSS-u i toj populističkoj struji. U zavisnosti od toga da li imaju zadatak, ili ne njihovi članci su manje, ili više podnošljivi. Meni lično više odgovara Blic, ali svakako da je Politika ispred Press-a, Glasa Javnosti, ili Kurira(posebno neverodostojnog).
OK
pesak

#1923 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

uopste ne kapiram kako moze neko da se informise iz politike u kojoj je glavni urednik ljiljana smajlovic, ali dobro... :roll:

nego, da se vratimpo na temu... :D

Image :D
pesak

#1924 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

pesak

#1925 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Beograd
Ažurirano: Ned, 27.04.2008. 21:23
TIJANIĆ NAPAO AKTIVISTU LDP
Član izbornog štaba Liberalno demokratske partije na Voždovcu Robert Tomaš optužio je u nedelju direktora RTS Aleksandra Tijanića da ga je fizički napao nakon kraćeg verbalnog duela u blizini beogradske Autokomande, javlja Beta.
Slobodan Anđelković

U izjavi agenciji Beta, Tomaš je kazao da ga je Tijanić više od pet puta udario pesnicom po glavi dok je sedeo u kolima ali da nije povređen, to jest da su lekari u Urgentnom centru konstatovali da ima samo „sukrvicu u nosu”.

Tomaš je Beti rekao da je na Autokomandi bio privatno u društvu supruge i da je, dok je jeo pljeskavicu, primetio Tijanića kako izlazi iz obližnje cvećare.

„Ja sam se namrštio i on je primetio da sam imao grimasu koja nije bila prijatna prema njemu. Žena mi je rekla da uđem u kola a ja sam rekao: 'Ma ko ga j...'. On je čuo šta sam rekao i odgovorio: 'J... te Čeda i Beba', a ja sam odgovorio: 'J... tebe Koštunica i Velja Ilić'. On je nasilnički krenuo prema meni i napao me”, rekao je Tomaš agenciji Beta.

Tijanić je odbacio te optužbe i tvrdi da je on bio prvi napadnut i da se samo branio. Televiziji B92 Tijanić je kazao da će biti prinuđen da angažuje telohranitelje zbog učestalih napada simpatizera Liberalno demokratske partije.

Tomaš je Beti rekao i da je policija došla veoma brzo na mesto događaja i da je obavila svoj posao korektno, ali da je problem to što je samo jedan mladić koji je prisustvovao tom događaju pristao da policiji dâ izjavu kao svedok.

Izvor: Beta, B92

:lol:
Post Reply