...ja Maju i oženio....fadill wrote:eto svi ce imat po maju![]()
gocatgoer too
Rockabilly - Psychobilly
Moderator: _BataZiv_0809
- Don Karlos
#1901 Re: Rockabilly - Psychobilly
- lab3352
#1902 Re: Rockabilly - Psychobilly
Eto i to smo rijesili oko majica. Samo Muriju saljem postom. Muri, salji adresu
... A sta reci oko Teds i rockabilly? Mislim da ovi mlađi nisu nesto ni teds, ni rockabily, ni neo, ni psycho ... veoma tesko ova muzika dolazi do njihovih usiju ... veoma tesko ...
Lab3352
Lab3352
- fadill
#1903 Re: Rockabilly - Psychobilly
eto vidis!Don Karlos wrote:...ja Maju i oženio....fadill wrote:eto svi ce imat po maju![]()
gocatgoer too
ha ha ha ha
- Nice Guy Eddie
#1904 Re: Rockabilly - Psychobilly
Tu isključivost nisam nikad kapirao, ima 3 i 1/2 dobre svirke godišnje ali opet gledaš dlaku u jajetusun56 wrote:.....mislil sam na mlađe generacije rockabilly ekipe
nažalost CC'NTRR sluša samo moja generacija (oko 40), ovi mlađi briju na authentic, čak im ni neo ne leži baš a od teddyja bježe ko vrag od tamjana
I tako dođe jednog dana Setzer sa orkestrom i.... teddy ne dođu jer je to neo sranje, autentik ekipa takođe. Neo neće doći jer ih je izdao sa swing zvukom, psycobillyju ekipi se fućka a swingeri ne dolaze jel ima set na koncertu sa B Dreselom I Vinčesterom na koji se groze...i na kraju niko se ne pojavi
- lab3352
#1905 Re: Rockabilly - Psychobilly
NiceGuyEddie ... nisi mogao bolje da napises ... odlican komentar ...
Lab3352
Lab3352
- sun56
#1906 Re: Rockabilly - Psychobilly
na žalost, to nije daleko od istine, nekad je bila važno samo da je dobra zajebancija i išlo se i na skoro sve od Countryja do MeteorsaNice Guy Eddie wrote:Tu isključivost nisam nikad kapirao, ima 3 i 1/2 dobre svirke godišnje ali opet gledaš dlaku u jajetusun56 wrote:.....mislil sam na mlađe generacije rockabilly ekipe
nažalost CC'NTRR sluša samo moja generacija (oko 40), ovi mlađi briju na authentic, čak im ni neo ne leži baš a od teddyja bježe ko vrag od tamjana
I tako dođe jednog dana Setzer sa orkestrom i.... teddy ne dođu jer je to neo sranje, autentik ekipa takođe. Neo neće doći jer ih je izdao sa swing zvukom, psycobillyju ekipi se fućka a swingeri ne dolaze jel ima set na koncertu sa B Dreselom I Vinčesterom na koji se groze...i na kraju niko se ne pojavi![]()
i da nekog citiram:
It used to be fun just to play the guitar
Now I just want to run real, real far
(taken from 'Really Rockabilly' written by Brian Setzer)
p.s. zato mi se sviđa ovaj forum, ovdje je samo pozitiva
- gocatgoer
#1907 Re: Rockabilly - Psychobilly
.budući da sam predstavnik te "mlađe generacije" iz mog ugla rockabilly scena izgleda možda i gore nego što se čini (govorim o mlađoj publici da se razumemo-čast izuzecima)...ljudi su toliko zatvoreni, a klinci k'o klinci...bitno je da je šareno i njima će se svideti...gde je tu zaboga ljubav i zabava??? nažalost ne znam kako je bilo nekada ali u današnje vreme zapravo i ne postoji ono što se zove "rockabilly is the way of life" priča
...bitno je koliko GB muzike imaš i koliko pari Dr.Martins čizama promeniš po sezoni, a ne koju si svirku gledao ili,ne daj bože album kupio...ponavljam ja jesam klinac i zato mije žao toga! no to su sve tekovine ovog vremena tar ne
...zato ja odoh "back to the 50's"

...bitno je koliko GB muzike imaš i koliko pari Dr.Martins čizama promeniš po sezoni, a ne koju si svirku gledao ili,ne daj bože album kupio...ponavljam ja jesam klinac i zato mije žao toga! no to su sve tekovine ovog vremena tar ne
...zato ja odoh "back to the 50's"
- Muri
#1908 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ono raje sto slusa rockabilly i psycho bi doslo, u to nema sumnje. Samo koliko bi se skupilo ljudi to je pitanje?I tako dođe jednog dana Setzer sa orkestrom i.... teddy ne dođu jer je to neo sranje, autentik ekipa takođe. Neo neće doći jer ih je izdao sa swing zvukom, psycobillyju ekipi se fućka a swingeri ne dolaze jel ima set na koncertu sa B Dreselom I Vinčesterom na koji se groze...i na kraju niko se ne pojavi![]()
Jer svi zajedno i BG i ZG i SA nemaju dovoljno raje da plate Brianovu ogromnu TOUR masineriju koju on vodi sa sobom kad daje koncerte.
Ima dva tehnicara koji mu mjenjaju zice i vode brigu oko instrumenata, ima dva frajera koji nista ne rade samo idu okolo i paze da neko ne snima kamerom i maltretiraju raju.
Da ne pominjem ostali personel, ekipu ljudi koji bog te pita sta rade i kakvu funkciju obavljaju u toku veceri.
Cisto razbacivanje...
- sun56
#1909 Re: Rockabilly - Psychobilly
Da netko otganizira njegov koncert u ZG, vjerovatno ne bi bio na gubitku, jer je on ipak toliko veliko ime da bi izvukao iz papuća sve skoro sve one koji su krajem 80-ih i početkom 90-ih slušali Catse, došlo bi dovoljno ljudi iz okolnih zemalja (isto kak ja idem u Muenchen, svaku turneju)...Muri wrote:Ono raje sto slusa rockabilly i psycho bi doslo, u to nema sumnje. Samo koliko bi se skupilo ljudi to je pitanje?
Jer svi zajedno i BG i ZG i SA nemaju dovoljno raje da plate Brianovu ogromnu TOUR masineriju koju on vodi sa sobom kad daje koncerte.
Ima dva tehnicara koji mu mjenjaju zice i vode brigu oko instrumenata, ima dva frajera koji nista ne rade samo idu okolo i paze da neko ne snima kamerom i maltretiraju raju.
Da ne pominjem ostali personel, ekipu ljudi koji bog te pita sta rade i kakvu funkciju obavljaju u toku veceri.
Cisto razbacivanje...
Ne vjerujem da bi se skupilo baš malo ljudi, ali da je vjerojatno mucho skup i da je rizik financijskog fjaska (organizatora) jako velik - to isto stoji. Zato nisam baš siguran da čemo ga skoro gledati na ovim prostorima
- Nice Guy Eddie
#1910 Re: Rockabilly - Psychobilly
Kuku odosmo mi od Cavana do Catsa i do svetske ekonomske krize......
Da završimo mi za početak Nicku, Karlosu i Muriju svirke po komšiluku, i bog da nas vidi...i poneko pivce usput
Da završimo mi za početak Nicku, Karlosu i Muriju svirke po komšiluku, i bog da nas vidi...i poneko pivce usput
- gocatgoer
#1911 Re: Rockabilly - Psychobilly
.jaštaNice Guy Eddie wrote:Kuku odosmo mi od Cavana do Catsa i do svetske ekonomske krize......![]()
![]()
- Nick Drag
#1912 Re: Rockabilly - Psychobilly
pazite pustio sam to za CAVAN-a jer bi ih gledao pre nego shto......nestanu sa scene.....ipak su matorci...i imam veliki respect u odnosu na njih!!!
moja ideja je bila da vi malo rashirite prichu...pa za jedno 2 meseca da vidimo koliko bi to ljudi doshlo sa strane!
JA shto se tiche Srbije...siguran sam da bi jedno 200 ljudi verovatno doshlo (pa toliko dolazi na moju svirku ovde).....mislim da JE za toliko sigurno!
E SAD , AKO BI SKUPILI JOSH JEDNO 50-AK LJUDI SA STRANE...to bi zaista pokrilo troskove benda!
oni bi me izashli oko 5000 eura
Pa iako bude nula ili bar prihvatljiv minus pristojan minus.....dolaze Crazy Cavan-i na nashe prostore!!!
Usput....imam dobar odnos i sa Rusty Steelom....Paul Anselom... Nu Niles-ima(sa kojima sam i snimio album 2003) i sa masom neshto manje popularnih bendova .....tako da aj da bar malo vratimo u sedlo ovog matorog kauboja( rockabilly) i da zajashe josh neko vreme ovim prostorima!
ROCKIN' REGARDS
moja ideja je bila da vi malo rashirite prichu...pa za jedno 2 meseca da vidimo koliko bi to ljudi doshlo sa strane!
JA shto se tiche Srbije...siguran sam da bi jedno 200 ljudi verovatno doshlo (pa toliko dolazi na moju svirku ovde).....mislim da JE za toliko sigurno!
E SAD , AKO BI SKUPILI JOSH JEDNO 50-AK LJUDI SA STRANE...to bi zaista pokrilo troskove benda!
oni bi me izashli oko 5000 eura
Pa iako bude nula ili bar prihvatljiv minus pristojan minus.....dolaze Crazy Cavan-i na nashe prostore!!!
Usput....imam dobar odnos i sa Rusty Steelom....Paul Anselom... Nu Niles-ima(sa kojima sam i snimio album 2003) i sa masom neshto manje popularnih bendova .....tako da aj da bar malo vratimo u sedlo ovog matorog kauboja( rockabilly) i da zajashe josh neko vreme ovim prostorima!
ROCKIN' REGARDS
- lab3352
#1913 Re: Rockabilly - Psychobilly
Posto si spomenuo Nu Niles, sjetio sam se da je neko s ovih prostora radio s njima i da sam o tome pisao na tadasnjem sajtu http://muzika.bosnia.ba kojeg vise nema. I sada vidim, tj, procitam, da si to bio ti. Sta reci za Crazy Cavan? Mislim da je jedina dobra stvar da se "uhvate" kada je turneja, ali 5000E nije samo to, ima tu troskova jos dosta, vjeruj mi ...
Sto se tice Briana, mislim da gdje god on svirao, bilo kao Stray Cats ili Brian Setzer Orchestra, da bi ZG ili BG napunile dvorane. Mislim da to nije upitno. Koliko se sjecam Stray Cats su bili u igri za Exit prije dije godine, ali Dragan Ambrozic nije bio za tu opciju da ih stavi na glavnu binu (mozda je upravu, bar sto se tice publike na Exitu), a znam da je cijana koju su trazili za SA koncert tada bila blizu 100.000E. Mislim da treba krenuti prvo s manjim grupama, pa onda povecavati prema nekim vecim. Krenuti odmah s velikima, mozda nije dobra stvar ...
Lab3352
Sto se tice Briana, mislim da gdje god on svirao, bilo kao Stray Cats ili Brian Setzer Orchestra, da bi ZG ili BG napunile dvorane. Mislim da to nije upitno. Koliko se sjecam Stray Cats su bili u igri za Exit prije dije godine, ali Dragan Ambrozic nije bio za tu opciju da ih stavi na glavnu binu (mozda je upravu, bar sto se tice publike na Exitu), a znam da je cijana koju su trazili za SA koncert tada bila blizu 100.000E. Mislim da treba krenuti prvo s manjim grupama, pa onda povecavati prema nekim vecim. Krenuti odmah s velikima, mozda nije dobra stvar ...
Lab3352
- Don Karlos
#1914 Re: Rockabilly - Psychobilly
Sa 5000 evra napraviš cijeli festival sa 5-6 bendova...
- gocatgoer
#1915 Re: Rockabilly - Psychobilly
Barry Ryan - And God Said: Let There Be Rockabilly
.poslednji album ex gitare legendarnih Rockatsa i Robert Gordona

Ready To Rock
Rockabilly Jamboree
Rosalie
I Was Wrong
Love You Anyway
Rock 'n' Roll Radio
Bandito
Can't Buy Me Love
It's Only Love
Tell Me Why
http://rapidshare.com/files/197779626/b ... 3.net_.rar
Password: sharedmp3.net
.poslednji album ex gitare legendarnih Rockatsa i Robert Gordona

Ready To Rock
Rockabilly Jamboree
Rosalie
I Was Wrong
Love You Anyway
Rock 'n' Roll Radio
Bandito
Can't Buy Me Love
It's Only Love
Tell Me Why
http://rapidshare.com/files/197779626/b ... 3.net_.rar
Password: sharedmp3.net
- Muri
#1916 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ih lako je za EXIT kad je to MTV finansirao i zapoceo. Oni mogu dovesti koga hoce, imaju para i boli ih cosak.
A puno znaci i to ko organizuje. Sto je poznatiji band to je teze da ce oni stupiti u radni odnos sa svakim.
Meni recimo kad bi ponudili da idem u Nigeriju ili Albaniju, ne bih pristao ne znam koju lovu da mi nude.
A puno znaci i to ko organizuje. Sto je poznatiji band to je teze da ce oni stupiti u radni odnos sa svakim.
Meni recimo kad bi ponudili da idem u Nigeriju ili Albaniju, ne bih pristao ne znam koju lovu da mi nude.
- fadill
#1918 Re: Rockabilly - Psychobilly
vidi ima i auto na slici 
- luckystrike
#1919 Re: Rockabilly - Psychobilly
heheh....nisi primjetio garažu,ima još jednafadill wrote:vidi ima i auto na slici
- luckystrike
#1920 Re: Rockabilly - Psychobilly
Večeras smo ja i jedan od mojih frendova otišli do prostorije gdje probamo a ujedno ja i držim instrumente da se pohvalim sa novom akustičnom dvanaesticom koju sam nabavio.Usput smo bacili jedan kratki jam a kao i uvijek naš ton majstor je predložio da nas snimi pa smo za onako za probu iz prve ruke snimili jednu stvar koju niti jedan od nas dva ne zna svirati
a harmonije smo maznuli iz Ricky Nelson - Hello Mary Lou.Kad sam kasnije došao kući pustio sam malo da to što smo snimili svira i što duže slušam sve mi se bolje čini pa bih htio to podijeliti sa ostalima sličnog ukusa i čuti mišljenje iskusnijih od mene vezano za svirku,ton i ostale stvari.Sve je snimljeno na mikrofon (ne znam koji ali mogu saznati
) ,akustična gitara je Martin D35,elek. Fender Stratocaster+Vox AC30h2+Boss delay DL10+Tubescreamer posuđen sa Digitech RP350.Stvar sam nazvao Lucky & Burazer - Little Rockabilly Jam pa pucajte sad i nemojte me žaliti
Lucky & Burazer - Little Rockabilly Jam
http://rapidshare.com/files/222607374/L ... ly_Jam.mp3
- lab3352
#1921 Re: Rockabilly - Psychobilly
evo ekipa je otisla kuci, sada je 04:10 ujutro i ja sam spremio dnevnu sobu i idem na spavanje. Boce vina prazne, a nova "maja" (koju nisam oženio
) se smješi s trosjeda. "Go Cat Go" Billy The Kid dizajn s Raucous Records i nova Lab3352 majica Vam se smjese ... Sada idem da spavam ... cujemo se ujutro ili poslijepodne ... Dio rockabilly kolekcije (vecina se vidi)

- Don Karlos
#1922 Re: Rockabilly - Psychobilly
...a ova Rubikova kocka,kao slučajno u kadru,daje naslutiti da si ti u stvari intelektualac? 
- Don Karlos
#1923 Re: Rockabilly - Psychobilly
Akustika je pretiha,svirana premekano(meni je dvna'estica i onako uvijek premekana gitara...),pa zvuči neskladno...luckystrike wrote:Večeras smo ja i jedan od mojih frendova otišli do prostorije gdje probamo a ujedno ja i držim instrumente da se pohvalim sa novom akustičnom dvanaesticom koju sam nabavio.Usput smo bacili jedan kratki jam a kao i uvijek naš ton majstor je predložio da nas snimi pa smo za onako za probu iz prve ruke snimili jednu stvar koju niti jedan od nas dva ne zna sviratia harmonije smo maznuli iz Ricky Nelson - Hello Mary Lou.Kad sam kasnije došao kući pustio sam malo da to što smo snimili svira i što duže slušam sve mi se bolje čini pa bih htio to podijeliti sa ostalima sličnog ukusa i čuti mišljenje iskusnijih od mene vezano za svirku,ton i ostale stvari.Sve je snimljeno na mikrofon (ne znam koji ali mogu saznati
) ,akustična gitara je Martin D35,elek. Fender Stratocaster+Vox AC30h2+Boss delay DL10+Tubescreamer posuđen sa Digitech RP350.Stvar sam nazvao Lucky & Burazer - Little Rockabilly Jam pa pucajte sad i nemojte me žaliti
![]()
- gocatgoer
#1924 Re: Rockabilly - Psychobilly
dobro jutro dobri ljudi!!!
...inače je cool, primeti se umeće i "poznavanje materije"
djuskao bih ja uz ovo sigurno
.keep it on

.jedino mi solo deonica zvuči malo "iseckano"...nekako nema "flow"Don Karlos wrote:luckystrike wrote:Večeras smo ja i jedan od mojih frendova otišli do prostorije gdje probamo a ujedno ja i držim instrumente da se pohvalim sa novom akustičnom dvanaesticom koju sam nabavio.Usput smo bacili jedan kratki jam a kao i uvijek naš ton majstor je predložio da nas snimi pa smo za onako za probu iz prve ruke snimili jednu stvar koju niti jedan od nas dva ne zna sviratia harmonije smo maznuli iz Ricky Nelson - Hello Mary Lou.Kad sam kasnije došao kući pustio sam malo da to što smo snimili svira i što duže slušam sve mi se bolje čini pa bih htio to podijeliti sa ostalima sličnog ukusa i čuti mišljenje iskusnijih od mene vezano za svirku,ton i ostale stvari.Sve je snimljeno na mikrofon (ne znam koji ali mogu saznati
![]()
...inače je cool, primeti se umeće i "poznavanje materije"
.keep it on
- Nice Guy Eddie
#1925 Re: Rockabilly - Psychobilly
Drugu Muriju "najbržoj ruci južne Švedske" srećan 39-ti rođendan želi Eddie sa familijom

ps. Izgleda se Lab baš ljuto sprema za Medulin....kao da je pustio malo kosu

ps. Izgleda se Lab baš ljuto sprema za Medulin....kao da je pustio malo kosu