Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
HudiRobin
#1901 Re: reprezentacija
Gledajuci pojedinacno, imamo stvarno super igrace.
Samo je bitno to sve poslozit.
Samo ne znam zasto nisu pokusali sa nekim drugim selektorom. Jbg Hadzic je imao sansu, ali oni se ponovo vracaju na stare selektore...al ajd.
Samo je bitno to sve poslozit.
Samo ne znam zasto nisu pokusali sa nekim drugim selektorom. Jbg Hadzic je imao sansu, ali oni se ponovo vracaju na stare selektore...al ajd.
-
extraordinary
#1902 Re: reprezentacija
Uspjet ćemo sigurno dobiti, posljednji kvalifikant je Portugal ili Mađarska. Njih baš moramo dobiti, tu nema izgovora nikakvog.
- Tvrtko II Kotromanić
#1903 Re: reprezentacija
da budem iskren, poprilicno sam pesimistican.
Bice nekih otkaza u zadnji cas 100 %, onda ima i ta nasa 3 cetvrtina, a gledajuci ovih par zadnjih kvalifikacija i "zestinu i borbenost" nasih te ovu grupu koju smo dobili, mislim da nam slijedi pushing ..
ali opet, cuda su moguca, pa i to cudo da se kod nas poslozi sve kako treba i da dobijemo jednu
mah, sve je moguce
Bice nekih otkaza u zadnji cas 100 %, onda ima i ta nasa 3 cetvrtina, a gledajuci ovih par zadnjih kvalifikacija i "zestinu i borbenost" nasih te ovu grupu koju smo dobili, mislim da nam slijedi pushing ..
ali opet, cuda su moguca, pa i to cudo da se kod nas poslozi sve kako treba i da dobijemo jednu
mah, sve je moguce
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1904 Re: reprezentacija
Ako ovih BHF Skandinavija gore ne bude barem 400 slabi su 
- van Basten
#1905 Re: reprezentacija
grupa nije loša, možda jedino (ustvari sigurno, ne možda) da je ona D lakša... A i B su
tu bismo baš bili topovska đulad, ovdje opet imamo nekakvih šansi barem za pokoju pobjedu, ako se okupimo u najjačem sastavu (slovenačku izdajicu svakako ne računam)
- cyprus
#1906 Re: reprezentacija
Grupa nam je prvenstvo Balkana
A inače i da sve zijanimo, šta ima, veze ionako nismo trebali bit tu
Ali biće koja pobjeda mislim... mada kakvo su njesra napravili od ovog sporta, sumnjam da ću nešto plaho i pratit
A inače i da sve zijanimo, šta ima, veze ionako nismo trebali bit tu
Ali biće koja pobjeda mislim... mada kakvo su njesra napravili od ovog sporta, sumnjam da ću nešto plaho i pratit
- Baron_Samedi
#1907 Re: reprezentacija
Koji debili. Sutra se moraju izviniti.extraordinary wrote:Strašna dezinformacija na BHTMožda se može proći grupa, ali neće biti lahko.
Ocekujem poneku pobjedu, mozda i prolaz. Vrijeme je da naplatimo makedoncima sve racune; crnogorce mozemo uzet ako budemo kompletni (+ neki kvalitetan crnjo, recimo Draper iz Cedevite) a i oni su znatno slabiji bez Vujosevica...Hrvati nikad losiji, ali ipak pushimo. Grci, standardno ciganski. Kvalifikanta gazimo.
Vidjecemo ko ce se odazvat i koliko ce trajati pripreme; kako ce se ko snaci u ovom turnirskom sistemu; kako se dizati nakon poraza; kako zadrzat svjezinu; racionalno koristit sve igrace i td.
Ma ipak...znam ja nas, jebo ti nas. Pisi propalo... Ne znam zasto se zavaravat.
-
SKAFISKAFNJAK
#1908 Re: reprezentacija
ako Kenan Keno Bajramovic bude raspolozen bicemo najprijatnije iznenadjenje prvenstva. jos samo elvirov comeback i mi smo na konju
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1909 Re: reprezentacija
Ako Kenan ne bude igrao, onda ce nas pojacati i tad mozda i iznenadimo. Veceg klocine odavno nije bilo u reprezentacijiSKAFISKAFNJAK wrote:ako Kenan Keno Bajramovic bude raspolozen bicemo najprijatnije iznenadjenje prvenstva. jos samo elvirov comeback i mi smo na konju
-
El_comadante
#1910 Re: reprezentacija
pa treba li bi sad bar jednu pobjediti je eto igramo sa kvalifikantom a to valjda možemo pobjediti. e sad sa CG i Makedoncima trebamo tražiti i drugu pobjedu a tu če se vjerovatno voditi bitka za poziciju 3. nevjerujem da ko može ugroziti Hrvate i Grge, nažalost.
-
Mustang1
#1911 Re: reprezentacija
Gdje je Srbija u nasoj grupi

-
vryzas
#1912 Re: reprezentacija
El_comadante wrote:pa treba li bi sad bar jednu pobjediti je eto igramo sa kvalifikantom a to valjda možemo pobjediti. e sad sa CG i Makedoncima trebamo tražiti i drugu pobjedu a tu če se vjerovatno voditi bitka za poziciju 3. nevjerujem da ko može ugroziti Hrvate i Grge, nažalost.
Realno
Grge
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1913 Re: reprezentacija
preteška grupa za nas....gledajući prethodne utakmice sa Crnogorcima i Makedoncima nisam neki optimista ali nije da smo bez šansi uz dobru taktiku i dobaru izvedbu
protiv Hrvata i Grka sumljam da možemo išta učiniti
protiv Hrvata i Grka sumljam da možemo išta učiniti
-
mistek
#1914 Re: reprezentacija
http://www.kzs-zveza.si/kzs/index.php?x=2&novica=4913
Evo naši već dogovorili prvi pripremni turnir
Dakle, 20 dana prije prvenstva igramo sa Makedoncima, a sve su prilike i sa Hrvatskom ili Crnom Gorom. Baš veselo.
Evo naši već dogovorili prvi pripremni turnir
-
barbar
#1915 Re: reprezentacija
Boga mi ,ako dođu u punom sastavu mogli bi crnogorci iznenaditi hrvate.vryzas wrote:El_comadante wrote:pa treba li bi sad bar jednu pobjediti je eto igramo sa kvalifikantom a to valjda možemo pobjediti. e sad sa CG i Makedoncima trebamo tražiti i drugu pobjedu a tu če se vjerovatno voditi bitka za poziciju 3. nevjerujem da ko može ugroziti Hrvate i Grge, nažalost.![]()
Realno
Grge![]()
- jazzer
#1916 Re: reprezentacija
Jos ako iskontrolisemo vanjski sut protivnika, ofanzivni skok...ako ne dopustimo rezultatske padoveJoseMujica wrote:preteška grupa za nas....gledajući prethodne utakmice sa Crnogorcima i Makedoncima nisam neki optimista ali nije da smo bez šansi uz dobru taktiku i dobaru izvedbu ....
tokom utakmice..ako nasi kljucni igraci pogode otvorene suteve...ako....
Kao da slusam Mensu Bajramovica
- JoseMujica
#1917 Re: reprezentacija
hebiga ja se ko navijač nadam....a ko realista (znajući naš KK i njihovu organizaciju, te naše igrače) znam da smo popušili s ovim žlijebom
a svakako nismo ni zaslužili igrom da budemo tamo
-
barbar
#1918 Re: reprezentacija
Ma nije baš tako.Ako bude igrao Teletović+mali Đedović i ako se to sve fino posloži... Ko zna,lakše će se dobit hrvati nego li crnogorci.Tresni još makedonce i ove kvalifikante i to je po meni uspjeh.Ne traži niko borbu za medalje ali tri pbjede u grupi bio bi uspjeh vrijedan pažnje.JoseMujica wrote:![]()
![]()
![]()
dobro si
hebiga ja se ko navijač nadam....a ko realista (znajući naš KK i njihovu organizaciju, te naše igrače) znam da smo popušili s ovim žlijebom
a svakako nismo ni zaslužili igrom da budemo tamo
- JoseMujica
#1919 Re: reprezentacija
aaa visoko pucaš drug moj...kolko me sjećanje služi mi nemamo niti jednu pobjedu na EP
...ispravi me ako griješim
-
barbar
#1920 Re: reprezentacija
Ama znam ali... Ma ne pucam visoko,makedonci i ove kvalifikanti su zicer.E ako se poklope određene stvari zašto ne dobiti recimo hrvate(odavno više ništa ozbiljno ne predstavljaju u evropskoj košarci) ?JoseMujica wrote:aaa visoko pucaš drug moj...kolko me sjećanje služi mi nemamo niti jednu pobjedu na EP![]()
Jbga,recimo da kod crnogoraca ne dođe Peković ??? Zavisiće mnogo toga ko će u kakvom sastavu doći.Kad se budu znali konačni spiskovi onda će se nešto određenije moći pričati.Npr,švabe bez Novickog bi dobila Varda iz Višegrada a sa njim je to skroz drugi tim.CG sa pekovićem,francuzi sa parkerom,španci sa gasolom...
- Joey Tribbiani
#1921 Re: reprezentacija
barbar wrote:Ama znam ali... Ma ne pucam visoko,makedonci i ove kvalifikanti su zicer.E ako se poklope određene stvari zašto ne dobiti recimo hrvate(odavno više ništa ozbiljno ne predstavljaju u evropskoj košarci) ?JoseMujica wrote:aaa visoko pucaš drug moj...kolko me sjećanje služi mi nemamo niti jednu pobjedu na EP![]()
Jbga,recimo da kod crnogoraca ne dođe Peković ??? Zavisiće mnogo toga ko će u kakvom sastavu doći.Kad se budu znali konačni spiskovi onda će se nešto određenije moći pričati.Npr,švabe bez Novickog bi dobila Varda iz Višegrada a sa njim je to skroz drugi tim.CG sa pekovićem,francuzi sa parkerom,španci sa gasolom...
1 bold. Imamo
2 bold. Za švabe i francuze se slažem da su prosječne ekipe bez svojih zvijezda...ali to se ne može reći za španiju koja je puno više od jednog gasola (iako je on i više nego dobar košarkaš)
-
barbar
#1922 Re: reprezentacija
Španci se sa Gasolom prošetaju a bez njega ni u polufinale ne mogu.Joey Tribbiani wrote:barbar wrote:Ama znam ali... Ma ne pucam visoko,makedonci i ove kvalifikanti su zicer.E ako se poklope određene stvari zašto ne dobiti recimo hrvate(odavno više ništa ozbiljno ne predstavljaju u evropskoj košarci) ?JoseMujica wrote:aaa visoko pucaš drug moj...kolko me sjećanje služi mi nemamo niti jednu pobjedu na EP![]()
1 bold. ImamoJednom smo bili 8 na ep-u
2 bold. Za švabe i francuze se slažem da su prosječne ekipe bez svojih zvijezda...ali to se ne može reći za španiju koja je puno više od jednog gasola (iako je on i više nego dobar košarkaš)
Jesu dobra ekipa i bez njega samo tad ne mogu ozbiljnije ugroziti srbe koji su (ukoliko dođu Rakočević i Miličić) prvi favoriti šampionata
- JoseMujica
#1923 Re: reprezentacija
jesmo bili osmi..tada je ako se ne varam još Neno igrao? ali se ne sjećam da smo nekoga dobili....ako se neko sjeća koga smo pobjedili nek napišeJoey Tribbiani wrote:barbar wrote:Ama znam ali... Ma ne pucam visoko,makedonci i ove kvalifikanti su zicer.E ako se poklope određene stvari zašto ne dobiti recimo hrvate(odavno više ništa ozbiljno ne predstavljaju u evropskoj košarci) ?JoseMujica wrote:aaa visoko pucaš drug moj...kolko me sjećanje služi mi nemamo niti jednu pobjedu na EP![]()
PS...malo of topic
ja sam malo u autu što se tiče domaćih sportova...zadnja utakmica košarkaške reprezentacije na kojoj sam bio je protiv Hrvatske u Skenderiji..pravo davno...za HR igrali Rađa i Kukoč i tada me iz cipela izbacio kolektivni horor "gazi ustaše" i gađanje upaljačima legendi čije sam sličice skupljao...i tada se zakleo da nikada neću kročiti na bilo koju tekmu.
- nellington
#1924 Re: reprezentacija
Te 1993. smo dobili Švedsku i Latviju.JoseMujica wrote:
jesmo bili osmi..tada je ako se ne varam još Neno igrao? ali se ne sjećam da smo nekoga dobili....ako se neko sjeća koga smo pobjedili nek napiše
Poslije, nikad nikog.
- smoki_choko
#1925 Re: reprezentacija
evo nasih pobjeda davne 93. i 97. godineJoseMujica wrote:jesmo bili osmi..tada je ako se ne varam još Neno igrao? ali se ne sjećam da smo nekoga dobili....ako se neko sjeća koga smo pobjedili nek napišeJoseMujica wrote:aaa visoko pucaš drug moj...kolko me sjećanje služi mi nemamo niti jednu pobjedu na EP![]()
PS...malo of topic
ja sam malo u autu što se tiče domaćih sportova...zadnja utakmica košarkaške reprezentacije na kojoj sam bio je protiv Hrvatske u Skenderiji..pravo davno...za HR igrali Rađa i Kukoč i tada me iz cipela izbacio kolektivni horor "gazi ustaše" i gađanje upaljačima legendi čije sam sličice skupljao...i tada se zakleo da nikada neću kročiti na bilo koju tekmu.
1993. godine
pobijedili Švedsku 89-69
pobijedili Latviju 102-97
1997. godine
pobijedili Latviju 96-94
Last edited by smoki_choko on 31/01/2011 15:26, edited 1 time in total.