Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
quarterback
#1901 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
nerado odgovaram na pitanja na koja je vise desetina puta odgovoreno ali je jasno da niko ne zeli pregledati temu u potrazi za odgovorima, ljenost caruje
lp
lp
- holowey
#1902 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
um klade valjaquarterback wrote:nerado odgovaram na pitanja na koja je vise desetina puta odgovoreno ali je jasno da niko ne zeli pregledati temu u potrazi za odgovorima, ljenost caruje
lp
-
slikarr
#1903 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hoce jaran iz RS-a da mi uplati na debitnu visa elektron karticu neke pare i sad sam mu ja dao ovaj broj karice ime i prezime kaze da je otisao danas negdje oko 12 i rekao mi da provjerim poslije 3sata ja sam otisao oko 17 sati i jos nista nije bilo leglo gledo sam preko bankomata jel treba duze vremena ili ja sam mu dao broj kartice ... jel trebalo dati ovaj tekuci racun sto pise na kartici ili.... Ako neko zna neko objasnjenje....
- dinooh
#1904 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Moze i sa brojem kartice. E sad sto nije leglo ne bi znao sa sigurnoscu reci, ali koliko je sati bilo kada je on poslao pare. Da mozda nije kasno bilo, jer znam da za pravna lica vazi sta se poslje 14h uradi tj., ako neko dadne neki nalog za slanje para, on ce se tek sutra odraditi. Mozda je tako i za fizicka lica. Strpi se do sutra pa pogledaj, ako ni sutra ne bude, neka nosi onu potvrdu u banku i da vidi do cega jeslikarr wrote:Hoce jaran iz RS-a da mi uplati na debitnu visa elektron karticu neke pare i sad sam mu ja dao ovaj broj karice ime i prezime kaze da je otisao danas negdje oko 12 i rekao mi da provjerim poslije 3sata ja sam otisao oko 17 sati i jos nista nije bilo leglo gledo sam preko bankomata jel treba duze vremena ili ja sam mu dao broj kartice ... jel trebalo dati ovaj tekuci racun sto pise na kartici ili.... Ako neko zna neko objasnjenje....
-
quarterback
#1905 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
uze mi danas paypal kod placanja itema sa ebaya iz GB 15% provizije na konverziju KM u GBP (cijena je bila oko 21 KM, naplaceno 24)

- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1906 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Imao sam slican problemquarterback wrote:uze mi danas paypal kod placanja itema sa ebaya iz GB 15% provizije na konverziju KM u GBP (cijena je bila oko 21 KM, naplaceno 24)
uhh tek sada vidim da si ti placao u GBP :S NEmam pojma sta je ovo onda :S
dinooh wrote:Realovac23 wrote:Do prije 5-6 dana tećaj $-KM je bio 1$=1.49KM, a sad je 1$=1.59KM skočio dolar od kad se Amerika riješila te neke krizeun1ted wrote:Je li ima neko da mi moze objasniti po kojem krierijumu su mi skinuli 20KM vise !?
http://i.imgur.com/BC7itc9.png[url][/url]
![]()
Gdje si to vidio. Evo kursne liste iz CBBiH
http://www.cbbh.ba/index.php?id=4&lang=bs
-
dede merdzane
#1907 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ma nije dolar skocio, nidje veze. Kontinuirano pada vec mjesecima:
http://finance.yahoo.com/echarts?s=USDE ... undefined;
I meni su naplatili kao da je dolar 1,59, a ne 1,43.
Ovo Paypal odlucio da malo pocne lopatom uzimati.
Sa ovim konverzijama se gubi smisao kupovine preko paypala.
http://finance.yahoo.com/echarts?s=USDE ... undefined;
I meni su naplatili kao da je dolar 1,59, a ne 1,43.
Ovo Paypal odlucio da malo pocne lopatom uzimati.
Sa ovim konverzijama se gubi smisao kupovine preko paypala.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1908 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Tacno tako te ja prestajem koristiti lihvarske usluge. Ne shvatam zasto im je to trebalo =-O
-
switty
#1909 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Može li pomoć? Imala sam uplatu na paypal 9.9. taj novac još uvijek nije na mojoj kartici. Kada bih mogla očekivati da bude?

- sema911s
#1910 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
to za gbp mi se stalno desava neka naknada za konverziju,., sve sto sam narucio sa pisljivog otoka naplati mi konverziju,., dok ako kupim sa ebay global nema toga sve u dolarima,., i ovi iz banke kazu da to oni nesto uzimaju,. sada vjerovat sisatoj plavusi na salteru neznamquarterback wrote:uze mi danas paypal kod placanja itema sa ebaya iz GB 15% provizije na konverziju KM u GBP (cijena je bila oko 21 KM, naplaceno 24)
- dinooh
#1911 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
trebala bi biti do sada. Meni je neki dan vraceno 20 dolara na paypal, za 4 dana bio vec na kartici. Vidi je paypal balance, je li tamo taj iznos i vidi detalje, je li bio transfer to credit cardswitty wrote:Može li pomoć? Imala sam uplatu na paypal 9.9. taj novac još uvijek nije na mojoj kartici. Kada bih mogla očekivati da bude?![]()
![]()
-
Modest Musorgski
-
marginalka
#1913 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
hej ljudi je li imao neko problem oko adrese prilikom verifikacije kartice? We were unable to verify this card. Please review and make sure that the information you entered is correct. Your card billing address needs to match your PayPal street address. Nikako neće da doda karticu zbog toga, iako su iste adrese na oba mjesta 
-
Chuckie
#1914 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Koja je kartica? Banka?
-
marginalka
#1915 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
visa electron, debitna, Vakufska banka... s prošlom njihovom je funkcionisalo sve
-
celeron
#1916 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
hmmm nekad se zna desit da se njima mora naglasit kako ces karticu koristit za placanje putem interneta, ako to vec nisi.marginalka wrote:visa electron, debitna, Vakufska banka... s prošlom njihovom je funkcionisalo sve
-
Modest Musorgski
#1917 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ljudi evo imam i ja problem sa ovom konverzijom (nema mi nigdje one opcije) sve mi je u GBP.... koristim visa unicredit . je li neko uspio naci rjesenje??
-
quarterback
#1918 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
uc visa electron, rijesio prema MehEmedovim uputamaModest Musorgski wrote:ljudi evo imam i ja problem sa ovom konverzijom (nema mi nigdje one opcije) sve mi je u GBP.... koristim visa unicredit . je li neko uspio naci rjesenje??
-
JoeBlack
#1919 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Lijepo pozdrav... Moze li se visa electron kartica NLB tuzlanske banke povezati sa paypal-om?? Vidio sam na pocetku teme da ne moze ali je to bilo davno pa me zanima da li se nesto promijenilo do sada... ako ne koju banku mi predlazete?? Hvala unaprijed..
-
JoeBlack
#1920 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
hvala lijepo na brzom odgovoru... Trenutno nemam nikakvu karticu,samo se raspitujem jer mi je nlb najbliza... Htio sam da provjerim da ne vadim bez vezeKvaziExpert wrote:Probaj, odmah ce je, ili odbiti (denied by issuer) ili prihvatiti. Ja sam probao u vise navrata, zadnji put prije par mjeseci, i nije moglo. Ja placam mastercardom hypo banke i visa bussines nlb banke. Obje su kreditne.JoeBlack wrote:Lijepo pozdrav... Moze li se visa electron kartica NLB tuzlanske banke povezati sa paypal-om?? Vidio sam na pocetku teme da ne moze ali je to bilo davno pa me zanima da li se nesto promijenilo do sada... ako ne koju banku mi predlazete?? Hvala unaprijed..
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
JoeBlack
#1921 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Poslao sam im ja e-mail (nlb banci)... odgovorili su mi da Visa Electron podrzava online transakcije... iako sam ih konkretno pitao za paypal.. nisam dobio konkretan odgovor u vezi paypal-a.. eh sad da li su pod "online transakcije" mislili na paypal ne znam... Ajde provjer pa javi 
-
Astrix
#1922 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Kartice koje podrzavaju online placanje imaju na poledjini ona tri broja pored potpisa sad se ne sjecam kako se zovu. Ja imam NLB karticu i nisam mogao sa njom placati jer nema taj broj pozadi a mora ga imati ako ces placati preko neta, tako da sam uzeo Unicredit...
-
Chuckie
#1923 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Mjerilo je da jedino debitne sa cvv2 kodom Hypo banke ne rade na internetu.
-
quarterback
#1924 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
tacnoKvaziExpert wrote: Ja imam debitne hypo i nlb, obje imaju cvv, a ni jedna nije mogla na paypal, tako da to nije mjerilo, ako ima kod, da ce automatski ici na paypal
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1925 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Vi koji ste iskusni, imam pitanje
Trebam izvaditi karticu koju cu povezati sa paypal-om, eh nakon sto sam citala ovu i par drugih tema zanima me gdje je najbolje uzeti a da znam da ce kartica moci da se uveze sa pp-om, unicredit ili rf?
Ako zatrazim da mi otvore tekuci racun je li sigurno da cu dobiti visu electron i moram li ih standardno napomenuti da mi kartica treba iskljucivo za online kupovinu ili da to presutim? Bojim se ako kazem da mi ne uvale master jer sam vec imala problema sa tim
Trebam izvaditi karticu koju cu povezati sa paypal-om, eh nakon sto sam citala ovu i par drugih tema zanima me gdje je najbolje uzeti a da znam da ce kartica moci da se uveze sa pp-om, unicredit ili rf?
Ako zatrazim da mi otvore tekuci racun je li sigurno da cu dobiti visu electron i moram li ih standardno napomenuti da mi kartica treba iskljucivo za online kupovinu ili da to presutim? Bojim se ako kazem da mi ne uvale master jer sam vec imala problema sa tim