Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- htcxone
#1902 Re: Cigarete, odvikavanje
m@m@ wrote:heheh sad mi na um pade vic neznam tacno kako ide al hajd'
kazu dedo dosao na trafiku i trazi cigare
na kutiji pise, steti ovome, onome...izmedju ostalog smanjuje erekciju
kad ce dedo ljutiti, ama necu ove daj mi one sto stete plucima![]()
- MedenoSrce
#1903 Re: Cigarete, odvikavanje
a sta je stvorilo gospodin covjeka?
-
pakica_
#1904 Re: Cigarete, odvikavanje
nemojte vi meni dva zeca, tri zeca, nego bacite ta govna (izvin'te cigarete, drage ste mi, al' pun mi vas je kufer i akoBogda, necete vi vise u moj sistem
) i idemo skupa u tursku dogodine.. guglajte alaiye resort and spa hotels.. tu sam bila ove godine, a to vam odricanje od cigara moze priustiti i to 10 dana all inclusive.. pa vidite isplati li se baciti ih 
djaba pusacu spomenuti zdravlje, smrad, peto, deseto, svi smo mi toga svjesni i da truje i da smrdi i da kosta, ali i pored svega toga, ja nisam prestajala, dok eto slucajno ne dodjoh na tu ideju.. jer ne moze kutija od 50 grama sranja bit jace od mene, nema te sile! MRŠ!!
evo ih 19 dana bez cigare, koja, kunem vam se, 'ladno vise ne nedostaje u svakodnevnom zivotu
jedino kad se najedem k'o majstor, al' mislim da bi tad i nepusac volio zapalit
kafa postala ukusnija, kondicija bolja, kosa i odjeca mirisljava, a dim smeta li smeta.. uvijek su mi smrdile pepeljare, al' sto sad smrde.. ouuuuuuu.. jer kaze raja- nema goreg smrada za ex pusaca od pepeljare.. FUJ! uz Bozju pomoc i moju volju, to govno nece vise u moj sistem.. nedostaju mi jos kao mjerna jedinica- eto me dok ispusim, hajmo ispusit jos jednu i sl.

djaba pusacu spomenuti zdravlje, smrad, peto, deseto, svi smo mi toga svjesni i da truje i da smrdi i da kosta, ali i pored svega toga, ja nisam prestajala, dok eto slucajno ne dodjoh na tu ideju.. jer ne moze kutija od 50 grama sranja bit jace od mene, nema te sile! MRŠ!!
evo ih 19 dana bez cigare, koja, kunem vam se, 'ladno vise ne nedostaje u svakodnevnom zivotu
kafa postala ukusnija, kondicija bolja, kosa i odjeca mirisljava, a dim smeta li smeta.. uvijek su mi smrdile pepeljare, al' sto sad smrde.. ouuuuuuu.. jer kaze raja- nema goreg smrada za ex pusaca od pepeljare.. FUJ! uz Bozju pomoc i moju volju, to govno nece vise u moj sistem.. nedostaju mi jos kao mjerna jedinica- eto me dok ispusim, hajmo ispusit jos jednu i sl.
- htcxone
#1905 Re: Cigarete, odvikavanje
prvo rad pa poslije neradMedenoSrce wrote:a sta je stvorilo gospodin covjeka?
-
hali gali halid
#1906 Re: Cigarete, odvikavanje
Idemo lagano 
- fortaleza
- htcxone
#1908 Re: Cigarete, odvikavanje
probaj sa bananom
i da, vitamin C ti je jako dobar, npr više imas sredstva za "ne spavanje" tj sredstva koje ti podiže koncentraciju u narandži nego u 3 šolje kafe
- drug_profi
#1909 Re: Cigarete, odvikavanje
Nije to glad.
Apstinencijska kriza od nikotina manifestuje se preko istih reseptora kao i za hranu i daje ti signal gladi. Tvoje tijelo dobija lazni signal nedostatka nuznih materija. Zato pusaci koji prestaju pocinju da se prezderavaju.
Potrebno je samo da shvatis da to nije glad i da je nista osim cigare nece utaziti, a to naravno ne zelis.
Dakle na ignore. Proci ce za koji dan.
Apstinencijska kriza od nikotina manifestuje se preko istih reseptora kao i za hranu i daje ti signal gladi. Tvoje tijelo dobija lazni signal nedostatka nuznih materija. Zato pusaci koji prestaju pocinju da se prezderavaju.
Potrebno je samo da shvatis da to nije glad i da je nista osim cigare nece utaziti, a to naravno ne zelis.
Dakle na ignore. Proci ce za koji dan.
-
bizet
#1910 Re: Cigarete, odvikavanje
ja sam se opskrbila zdravom hranom...jabuke, jogurt (obicni, ne light...ne volim light proizvode), kospice, kolac od tikve njami
...a za rucak je bio kuhani krompir sa spinatom u vrhnju i sa bijelim lukom, a sve na maslinovom ulju...ma cuspajz
...kontam ako cu se i udebljati neka to bude od zdrave hrane
jest da mastam o cokoladi, cokoladi i potocima cokolade u koje mogu umakati fina mekana tijesta u kojima moze biti i voca, ne bih se bunila...ali hej i caj od ne znam ni ja koje travke, znam da fino mirise pa cu ga opet sebi napraviti veceras, sa komadom kolaca od tikve odlicno sjeda
jest da mastam o cokoladi, cokoladi i potocima cokolade u koje mogu umakati fina mekana tijesta u kojima moze biti i voca, ne bih se bunila...ali hej i caj od ne znam ni ja koje travke, znam da fino mirise pa cu ga opet sebi napraviti veceras, sa komadom kolaca od tikve odlicno sjeda
-
pakica_
#1911 Re: Cigarete, odvikavanje
ja ne znam zasto, al' otkako ne pusim, trazi mi se cokolada vise nego ikad u zivotubizet wrote:ja sam se opskrbila zdravom hranom...jabuke, jogurt (obicni, ne light...ne volim light proizvode), kospice, kolac od tikve njami...a za rucak je bio kuhani krompir sa spinatom u vrhnju i sa bijelim lukom, a sve na maslinovom ulju...ma cuspajz
ne bilo sta da zobam, da zavaram samu sebe, nego bas hoce organizam cokoladu!!
-
bizet
#1912 Re: Cigarete, odvikavanje
pakica_ wrote: ja ne znam zasto, al' otkako ne pusim, trazi mi se cokolada vise nego ikad u zivotu![]()
![]()
ne bilo sta da zobam, da zavaram samu sebe, nego bas hoce organizam cokoladu!!
kupi si neku malu cokoladicu, a onda je smazi sa uzitkom, polako, uzivajuci u svakom zalogaju...ne onako na brzinu kao da nisi jela decenijama...nego polako, vjeruj mi zasitices se
inace se treba jesti i piti polako...vise uzivancije u okusu, a i covjek se relaksira dok jede na taj nacin...i suprotno
-
bizet
#1913 Re: Cigarete, odvikavanje
3 d...usla u cetvrti 
(ovo brojanje postaje dosadno...da vam samo prijavim ako krenem brojati od 0?)
(ovo brojanje postaje dosadno...da vam samo prijavim ako krenem brojati od 0?)
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1914 Re: Cigarete, odvikavanje
@pakica
Kako mozes cokoladu
meni su mentol bobe bile spas 
Kako mozes cokoladu
Last edited by I am Happy on 17/11/2012 14:57, edited 1 time in total.
- I am Happy
#1915 Re: Cigarete, odvikavanje
bizet wrote:ja sam se opskrbila zdravom hranom...jabuke, jogurt (obicni, ne light...ne volim light proizvode), kospice, kolac od tikve njami...a za rucak je bio kuhani krompir sa spinatom u vrhnju i sa bijelim lukom, a sve na maslinovom ulju...ma cuspajz
Ti kao da se boris protiv anoreksije a ne duhana
Salu nastranu, sve sto ti pomaze samo jedi... lakse je smrsati nego se rijesiti ovog otrova
-
howdy
#1916 Re: Cigarete, odvikavanje
4 mjeseca kako ne dumanjam, a pusio 2 kutije aure extra, kupio 2 elektricne cigare, rekoh da probam.....jednu izgubio nakon mjesec, popizdio i okanio se svega... sad sam ko nov 
- I am Happy
#1917 Re: Cigarete, odvikavanje
Vala ja kad je vidim meni smijesnohowdy wrote:4 mjeseca kako ne dumanjam, a pusio 2 kutije aure extra, kupio 2 elektricne cigare, rekoh da probam.....jednu izgubio nakon mjesec, popizdio i okanio se svega... sad sam ko nov
Ali eto neki kazu da im je pomogla
-
howdy
#1918 Re: Cigarete, odvikavanje
bila i meni smijesna....al prestadoh zahvaljujuci njojziYahel wrote:Vala ja kad je vidim meni smijesnohowdy wrote:4 mjeseca kako ne dumanjam, a pusio 2 kutije aure extra, kupio 2 elektricne cigare, rekoh da probam.....jednu izgubio nakon mjesec, popizdio i okanio se svega... sad sam ko novCuj elektricna
![]()
Ali eto neki kazu da im je pomogla
-
pakica_
#1919 Re: Cigarete, odvikavanje
cuj kakoYahel wrote:@pakica
Kako mozes cokoladumeni su mentol bobe bile spas
-
bizet
#1920 Re: Cigarete, odvikavanje
Yahel wrote:bizet wrote:ja sam se opskrbila zdravom hranom...jabuke, jogurt (obicni, ne light...ne volim light proizvode), kospice, kolac od tikve njami...a za rucak je bio kuhani krompir sa spinatom u vrhnju i sa bijelim lukom, a sve na maslinovom ulju...ma cuspajz
jest da mastam o cokoladi, cokoladi i potocima cokolade u koje mogu umakati fina mekana tijesta u kojima moze biti i voca, ne bih se bunila...ali hej i caj od ne znam ni ja koje travke, znam da fino mirise pa cu ga opet sebi napraviti veceras, sa komadom kolaca od tikve odlicno sjeda![]()
![]()
![]()
Ti kao da se boris protiv anoreksije a ne duhana
Salu nastranu, sve sto ti pomaze samo jedi... lakse je smrsati nego se rijesiti ovog otrova
naravno da je bitnije da se rijesim nikotina nego koje usputne kile...hebes liniju ako cu biti bolesna, kasljati...ono to mi je pravo sexy uvijek bilo....sredjena, lijepa, a kad jos krene hripati kao da ima tuberkulozu, jednostavno neodoljivo
e problem ce biti ako to ne bude koja usputna kila nego vise kao stabilnih 15-tak....ali hej, imam tad da brinem o tome, sad da brinem da ne zapalim cigar
- I am Happy
#1921 Re: Cigarete, odvikavanje
Tako treba
samo pozitiva
Ne vjerujem da ces se toliko udebljati
Od kako sam prestao nisam vala ni kile dobio
iako bi volio...ali sta je tu je
Treba izgleda preci na cokoladu..nista od bombona
Ne vjerujem da ces se toliko udebljati
Od kako sam prestao nisam vala ni kile dobio
Treba izgleda preci na cokoladu..nista od bombona
- htcxone
#1922 Re: Cigarete, odvikavanje
pakica_ wrote:cuj kakoYahel wrote:@pakica
Kako mozes cokoladumeni su mentol bobe bile spas
svaki zalogaj mi kao prvi
![]()
samo mi se trazi cokolaTa
k'o da sam trudna, bokte
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1923 Re: Cigarete, odvikavanje
pakica_ wrote:nemojte vi meni dva zeca, tri zeca, nego bacite ta govna (izvin'te cigarete, drage ste mi, al' pun mi vas je kufer i akoBogda, necete vi vise u moj sistem) i idemo skupa u tursku dogodine.. guglajte alaiye resort and spa hotels.. tu sam bila ove godine, a to vam odricanje od cigara moze priustiti i to 10 dana all inclusive.. pa vidite isplati li se baciti ih
evo ih 19 dana bez cigare, koja, kunem vam se, 'ladno vise ne nedostaje u svakodnevnom zivotujedino kad se najedem k'o majstor, al' mislim da bi tad i nepusac volio zapalit
![]()
![]()
kafa postala ukusnija, kondicija bolja, kosa i odjeca mirisljava, a dim smeta li smeta.. uvijek su mi smrdile pepeljare, al' sto sad smrde.. ouuuuuuu.. jer kaze raja- nema goreg smrada za ex pusaca od pepeljare.. FUJ! uz Bozju pomoc i moju volju, to govno nece vise u moj sistem.. nedostaju mi jos kao mjerna jedinica- eto me dok ispusim, hajmo ispusit jos jednu i sl.![]()
- drug_profi
#1924 Re: Cigarete, odvikavanje
Nedavno je i moj amidza, covjek od nekih 70 godina, od toga preko 50 pusackih, prestao pusiti iz prvog pokusaja u zivotu.
Inace je do rata zmario one bez filtera, pa i poslije dok god ih je bilo kupiti.
Razlog za prestanak nije zdravstveni, iako ih je imao heibet od cireva na probavnim organima do paradontoze, nego finansijski. Penzioner nije mogao podnijet dvije kutije dnevno.
Inace tvrda glava, tako je i prestala. Rekao samo - nece vise.
Evo 2-3 mjeseca ne pada mu na pamet da je pripali, smrde mu i sad kaze da je tek svjestan sta su mu zdravlju sve poradila ta govna, ali je to shvatio tek kad se rjesio ovisnosti.
Kaze da cak i u toj poznoj starosti osjeti velike benefite sto je prestao pusiti.
Batalite to ljudi. Dokazite da ste sapiensi.
Inace je do rata zmario one bez filtera, pa i poslije dok god ih je bilo kupiti.
Razlog za prestanak nije zdravstveni, iako ih je imao heibet od cireva na probavnim organima do paradontoze, nego finansijski. Penzioner nije mogao podnijet dvije kutije dnevno.
Inace tvrda glava, tako je i prestala. Rekao samo - nece vise.
Evo 2-3 mjeseca ne pada mu na pamet da je pripali, smrde mu i sad kaze da je tek svjestan sta su mu zdravlju sve poradila ta govna, ali je to shvatio tek kad se rjesio ovisnosti.
Kaze da cak i u toj poznoj starosti osjeti velike benefite sto je prestao pusiti.
Batalite to ljudi. Dokazite da ste sapiensi.
- Mali_Vuk
#1925 Re: Cigarete, odvikavanje
Meni je definitvno pomogla knjiga od Allena Carra "Lako je prestati pušiti". Sad sam nakon mali milion godina intenzivnog fumanja i po 3 kutije dnevno bivši pušač
A nije da nisam pokušavao baciti cigare i ranije. Bacim ih dan - dva najviše, a onda podlegnem panici i onom osjećaju kao da mi je neko izbio štaku na koju se oslanjam, pa opet jovo nanovo
Ukratko, najvažnije je problem s pušenjem svesti na ono što i jeste, dakle fizička ovisnost o nikotinu! I to je to, the end! Kakve crne navike, i lafo razlozi gdje ću sa rukama i sl. Kad raščistite te neke tabue i zablude oko pušenja i tu svu "filozofiju" svedete na jednostavnu borbu sa apstinencijskim krizama i na jednostavan zaključak da vam pušenje ne treba, onda vam to sve izgleda puno jednostavnije. Opet preporučujem pomenutu knjigu. Meni je spasila život, bez imalo pretjerivanja.
E da, dobio sam par kilograma viška, ali koga briga
Ništa se ne može porediti sa onim zlom.
E da, dobio sam par kilograma viška, ali koga briga