NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sesalmir

#1901 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

LBG rules :D
piskerernest

#1902 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

glog wrote:
sta su onda allen,nash,mcgrady,barbosa,billups,hamilton,d. williams,parker,arenas
McGrady je cirkusant i luzer, Arenas stand-up komicar, dok su Nash, Billups, Hamilton, Williams, Parker fenomenalni igraci koji su motor svojih timova. Bez Nasha, Phoenix je bio prdimahovina, kao i Detroit bez Billupsa i Hamiltona. Parker je izvanredan igrac, a Derone Williams je vjerovatno najbolji mladi bek koji trenutno igra (po mom subjektivnom uvjerenju bolji i od Chris Paula).

i po tebi su vjerovatno hoiberg i hassell bolji od mcgraydya i arenasa,jer si rekao da su ova dvojica odlični igrači a mcgrady i arenas luzer i komičar
glog

#1903 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

ma ja, vjerovatno zato ima 8 asista po tekmi ove sezone...
I zato svako ko igra sa njim daje u prosjeku 4 kosa manje nego kada je igrao u nekom drugom timu. Pola asistencija koje napravi su iznudjene, kada se zabije glavom u protivnicku odbranu pa mu lopta ispadne i otkotrlja se do Ilaguskasa ili nekog drugog koji ubaci loptu u kos...
piskerernest

#1904 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

glog wrote:
kao da bi shaq imao titule da nije imao bryanta uz sebe
Shaq ima titule bez Kobea uz sebe, kao i finala u kojima je igrao kada Kobea nije bilo na pomolu. Kobe ce uskoro imati titulu bez Shaq-a...
imao je wadea uz sebe.

ti si nostraamus,šta li.
glog

#1905 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

i po tebi su vjerovatno hoiberg i hassell bolji od mcgraydya i arenasa,jer si rekao da su ova dvojica odlični igrači a mcgrady i arenas luzer i komičar
Da bi ih poredio moraju se baviti istom djelatnoscu - kada McGrady odluci da postane igrac onda cemo pricati o tome. Za sada je McGrady isto sto i Crusty the Clown ili Dusko Lokin - zabavljac i estradna licnost bez ikakvog uspjeha...
piskerernest

#1906 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

glog wrote:
Da bi ih poredio moraju se baviti istom djelatnoscu - kada McGrady odluci da postane igrac onda cemo pricati o tome. Za sada je McGrady isto sto i Crusty the Clown ili Dusko Lokin - zabavljac i estradna licnost bez ikakvog uspjeha...
ok,tvoje pravo je da igrača koji je bio biran u najbolje petorke lige ne smtarš igračem ,poštujem
glog

#1907 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

imao je wadea uz sebe.
Pa mora imati nekoga uz sebe, po pravilima kosarke ne mozes na teren izaci sam jer se takve utkamice registruju kao predane. Maloprije kazes nije uzeo titulu bez Kobea, ja se prisjetim da jeste, a onda smeta Wade. Evo moze li ovako i bez Wade-a i bez Kobea je igrao u finalu NBA...
glog

#1908 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

tvoje pravo je da igrača koji je bio biran u najbolje petorke lige ne smtarš igračem ,poštujem
Bezbeli da je moje pravo, pravi igraci znaju sta je cilj kosarke i kako ga postici.
piskerernest

#1909 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

glog wrote:
imao je wadea uz sebe.
Pa mora imati nekoga uz sebe, po pravilima kosarke ne mozes na teren izaci sam jer se takve utkamice registruju kao predane. Maloprije kazes nije uzeo titulu bez Kobea, ja se prisjetim da jeste, a onda smeta Wade. Evo moze li ovako i bez Wade-a i bez Kobea je igrao u finalu NBA...
igrao je i garnett u finalu konferencije bez suigrača kvalitete wadea,bryanta ili hardawaya.
piskerernest

#1910 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

glog wrote:
tvoje pravo je da igrača koji je bio biran u najbolje petorke lige ne smtarš igračem ,poštujem
Bezbeli da je moje pravo, pravi igraci znaju sta je cilj kosarke i kako ga postici.

postići više koševa nego protivnik,i u tome su hassell i hoiberg majstori
glog

#1911 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

I corava koka zrno nadje... Kod Garneta je finale izuzetak, kod Shaq-a je ispadanje u prvom kolu izuzetak...
piskerernest

#1912 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

glog wrote:I corava koka zrno nadje... Kod Garneta je finale izuzetak, kod Shaq-a je ispadanje u prvom kolu izuzetak...

pa nije tema ko je bolji od njih dvojice
glog

#1913 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Oni su bar nekad nekog pobijedili u play offu
pa nije tema ko je bolji od njih dvojice
NAravno da nije, samo se osvrcem na ptvoje poredjenje
Last edited by glog on 05/06/2008 23:37, edited 1 time in total.
piskerernest

#1914 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

glog wrote:
Oni su bar nekad nekog pobijedili u play offu
najviše njihovom zaslugom,hoiberg odigrao čak 24 tekme u play offu ,hassell 18.
Last edited by piskerernest on 05/06/2008 23:42, edited 1 time in total.
LSD

#1915 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Pa u pravu je Glog...dzaba T-Macu sve što ima...i All-star kvalitet,i nevjerovatan talenat i fizicke predispozicije za svoju poziciju,i 25 koševa u prosjeku,on cak ima i odlicnog suigraca u Mingu...ali sve to dzaba kad je T-Mac cirkusant..mi cemo se još par godina diviti njegovim lucidnim potezima i nakon toga ce otici u penziju kao luzer...i Jason Williams je bio klaun i cirkusant,ali je bar igrao u pravo vrijeme u pravom klubu (Miami) i imat ce šta pricati i pokazati unucima...T-Mac ce ostati sjecanju fanova košarke kao odlican košarkaš ali prije svega kao cirkusant (a takav mu je i rodjak Carter,kao i mnogi mnogi drugi igraci koji su prokockali svoj talenat na ego tripove)i za to ne treba biti Nostradamus.
Neelix

#1916 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

hajte ljudi sta se svadjate, veceras nashutat ovo zelenilo, sljedecu se malo opustit i zijanit, i onda 3 utakmice u l.a. zaredom dovrsit (od kojih ce jedna u produzetak) i to je to :D
piskerernest

#1917 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

LSD wrote:Pa u pravu je Glog...dzaba T-Macu sve što ima...i All-star kvalitet,i nevjerovatan talenat i fizicke predispozicije za svoju poziciju,i 25 koševa u prosjeku,on cak ima i odlicnog suigraca u Mingu...ali sve to dzaba kad je T-Mac cirkusant..mi cemo se još par godina diviti njegovim lucidnim potezima i nakon toga ce otici u penziju kao luzer...i Jason Williams je bio klaun i cirkusant,ali je bar igrao u pravo vrijeme u pravom klubu (Miami) i imat ce šta pricati i pokazati unucima...T-Mac ce ostati sjecanju fanova košarke kao odlican košarkaš ali prije svega kao cirkusant (a takav mu je i rodjak Carter,kao i mnogi mnogi drugi igraci koji su prokockali svoj talenat na ego tripove)i za to ne treba biti Nostradamus.
to je opće poznata stvar,ali ne možeš reći da su hasselll i hoiberg odlični igrači a mcgrady ne
piskerernest

#1918 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

hajd laku noć,moram ujutro na poso.
LSD

#1919 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

piskerernest wrote:
LSD wrote:Pa u pravu je Glog...dzaba T-Macu sve što ima...i All-star kvalitet,i nevjerovatan talenat i fizicke predispozicije za svoju poziciju,i 25 koševa u prosjeku,on cak ima i odlicnog suigraca u Mingu...ali sve to dzaba kad je T-Mac cirkusant..mi cemo se još par godina diviti njegovim lucidnim potezima i nakon toga ce otici u penziju kao luzer...i Jason Williams je bio klaun i cirkusant,ali je bar igrao u pravo vrijeme u pravom klubu (Miami) i imat ce šta pricati i pokazati unucima...T-Mac ce ostati sjecanju fanova košarke kao odlican košarkaš ali prije svega kao cirkusant (a takav mu je i rodjak Carter,kao i mnogi mnogi drugi igraci koji su prokockali svoj talenat na ego tripove)i za to ne treba biti Nostradamus.
to je opće poznata stvar,ali ne možeš reći da su hasselll i hoiberg odlični igrači a mcgrady ne
E i to je opce poznata stvar...ustvari da budem malo precizniji:Hassell i Hoiberg su (što bi naš narod rekao) lopate :mrgreen: u igrackom smislu za T-Maca...prema tome,to je sasvim nepotrebno naglašavati.
piskerernest

#1920 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

LSD wrote:
piskerernest wrote:
E i to je opce poznata stvar...ustvari da budem malo precizniji:Hassell i Hoiberg su (što bi naš narod rekao) lopate :mrgreen: u igrackom smislu za T-Maca...prema tome,to je sasvim nepotrebno naglašavati.
glog je rekao da su ova dvojica odlični igrači,da ne bude zabune.

sad stvarno odoh spavati,nemojte mi otežavati,ne pišite ništa više.
glog

#1921 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

McGrady bi ih pojeo pojedinacno, mozda i obojicu zajedno - ali to ne mijenja stvar - on i dalje nije igrac, nego estradni radnik. Ne mozes porediti babe i zabe - ova dvojica su igrala u skladu sa svojim mogucnostima i koristili su na najbolji nacin svoje talente da doprinijeli uspjehu tima, McGrady ni na koji nacin ne doprinosi timskoj pobjedi nego pravi highlights za reklame...Timovi u kojima igra nisu nista bolji sa njim nego bez njega. Sa istim brojem suteva po utakmici i oni bi ubacivali isto poena kao i McGrady. Hassell ima bolji procenat suta od Mcgrady-ja, Hoiberg malo slabiji, ali su sva tri tu negdje (0.447, 0.437, 0.431). Halo bolan, McGrady je tri puta u zivotu sutnuo 37 lopti na utakmici. Od toliko suteva, ja bi ubacio 3-4...
Layne

#1922 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

Ma James je kloc :D
glog

#1923 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Ma James je kloc
Ali ne obican - on je King svih kloceva
sesalmir

#1924 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Jel mislite Games? Nemate vi pojma valjda vilic zna, ipak je on direktor obn-a, kako je to samo tuzno da ne moze tuznije biti.
Layne

#1925 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

sesalmir wrote:Jel mislite Games? Nemate vi pojma valjda vilic zna, ipak je on direktor obn-a, kako je to samo tuzno da ne moze tuznije biti.
Sory do mene je, ne znam šta me prenese :D
Post Reply