Ubit ce me @Seawolf i @milojicabrzi
Milić Vukašinović
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Tvrtko II Kotromanić
#1902 Re: Milić Vukašinović
Sebija? 
ono malo uz baketa
tad se moglo gitarica, vino ovo ono
ono malo uz baketa
tad se moglo gitarica, vino ovo ono
-
Seawolf
#1903 Re: Milić Vukašinović
_BataZiv_0809 wrote: ↑28/08/2026 09:07Mahir DevicSeawolf wrote: ↑27/08/2026 09:36U Skupštini Kantona Sarajevo ima neko ko je svirao muziku '80-ih.milojicabrzi wrote: ↑27/08/2026 09:25
...a vidim izgleda mi Charltonov bubanj, ona njegova Yamaha sa Sybinco snareom a vidim da nije on, jer je u zadnje vrijeme baš ostario.
Gutu nisam prepoznao, valjda je pustio bradu, šta li
Sada u ovim opštinskim i kantonalnim odobrima, sjedi dosta ljudi koji su fanovi muzike '80-ih, pa valjda pozivaju bendove po svom ukusu. Galija je npr. uvijek imala jaku bazu publike u Zenici, Fojnici itd. Eto, neko iz Konjica se njih sjetio.
Tako isto bend Osvajači, dolaze u Goražde, prvi put nekad 2010. pa onda opet nedavno, neko iz tamošnje organizacije, sigurno je fan Čipija i ekipe![]()
-
Timscho
#1904 Re: Milić Vukašinović
Ja nisam na tom koncertu primijetio masovno dizanje tri prsta. A nisam ni čuo da je toga bilo tog decembra u Domu mladih. Ali sjećam se da je kod Zemlje jedan momak, par redova ispred bine, počeo da maše s tri prsta i da je MIlan ljutito prema njemu odmahnuo glavom i ovaj je odmah prestao. Mislim da je ipak većina publike EKV-a ispravno percipirala njihove poruke, kako one emocionalne tako i ove društveno angažovane, političke.milojicabrzi wrote: ↑26/08/2026 22:56EKV su na tim koncertima '90.-'91. na našim prostorima percipirali kao bend koji dolazi iz Beograda i odmah mislili da se širi taj narativ...Znam da je MIlan na to dizanje tri prsta, negativno reagovao i![]()
![]()
na koncertima pokazivao da se spuste ruke, nije mu to bilo cilj. Sad što se neka plavuša prepozna u stihu "ja sam mala plava cakana", ne može autor naređivati publici kakvu percepciju i značenje pjesme da imaju, jer je on tako zamislio.
Npr. Every breath you take, nije pjesma o bliskosti i ljubavi, već o bolesnom voajerizmu, al' hajde to narodu objasni...
- Tvrtko II Kotromanić
#1905 Re: Milić Vukašinović
aaa vidi Miomirke
ko bi rekao
ko bi rekao
-
milojicabrzi
#1906 Re: Milić Vukašinović
Ma ima muzičara svuda, kao i poznavalaca muzike...
Muzički analitičar Amir Mislirlić, radi, ili je bar donedavno radio u opštinskoj administraciji u Vogošći, ne znam je li u penziji.
Merlinov basista Muamer Đozo, bio je ako nije i sada, zaposlenik u vladi Kantona SA ili nekom od kantonalnih organa uprave.
Mirza Hajrić, basista kod Miće Vukašinovića, bio je u diplomatiji, pa je bio aktivan oko ovih AMUS-a i autorskih prava.
Nego zna li se šta je sa Tenom iz SCH, vidio sam ga u nekom podcastu ili emisiji ima tome par godina, a nakon toga nisam primjetio da je nešto objavljivao ili svirao.
Teno je u penziji (doduše invalidskoj), nekad od '84. godine, znači penzioner je već preko 40 godina.
Muzički analitičar Amir Mislirlić, radi, ili je bar donedavno radio u opštinskoj administraciji u Vogošći, ne znam je li u penziji.
Merlinov basista Muamer Đozo, bio je ako nije i sada, zaposlenik u vladi Kantona SA ili nekom od kantonalnih organa uprave.
Mirza Hajrić, basista kod Miće Vukašinovića, bio je u diplomatiji, pa je bio aktivan oko ovih AMUS-a i autorskih prava.
Nego zna li se šta je sa Tenom iz SCH, vidio sam ga u nekom podcastu ili emisiji ima tome par godina, a nakon toga nisam primjetio da je nešto objavljivao ili svirao.
Teno je u penziji (doduše invalidskoj), nekad od '84. godine, znači penzioner je već preko 40 godina.