Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
aduka11

#1901 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Administracijo moliću lijepo, tema nije vehabizam i vjerske sekte.

lp
Edin H.

#1902 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

hzsa22 wrote:
drndalo wrote::wink: Da ga bijes ili pohvalis ? A i luksuz je odavno sirok pojam...
Moram pokupit sefa na aerodromu pa sam dobio upute, iskljucivo merc.

Eki sefa klosara, ne odgovara mu bimmerov BMW :x
Coppertone

#1903 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Coppertone »

a jest nam budjava inspekcijska sluzba. dovoljno je samo jedno vece u gradu provesti i rijesit ce se problem nelegalnih taxi sluzbi. bar 4-5 auta vidjeh bez TA table.
daxon

#1904 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by daxon »

illuminated wrote:haha sjecam se jedne scene...Jetta ili tako nesto, se raspada...onaj stari kas'tofon s pijace..
sa raskosnom kichastom rasvjetom, jetta je na plin, auspuh je malo prop'o ali ide jos. 57 tespiha visi sa unutrasnjeg retrovizora, jedan mini kur'an, i jos mnogo toga. Na staroj traci koja s vremena na vrijeme malo zavija, je vaaz, pun mudrosti spreman za sve heretike koji u ta gluha doba izlaze iz klubova...oko 3h noci.
"Brat" vozi, odgovori na pokusaj uspostavljanja komunikacije su skrti. Koncentrisan je na predavanje, na traku. Jetta se probija kroz neke sarajevske ulice. Vani je lagana kisa. Sarajevo spava.
Hahaha... odlično, nasmijao si me svaka čast, imaš od mene jedan veliki Image
Udri Miću po glaviću

#1905 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Udri Miću po glaviću »

A jeste li razmisljali o tome da ti taxisti sa bradama mozda uopste nisu vehabije? Nego samo Muslimani koji prakticiraju vjeru? Mozda su Židovi? A mozda i ''četnici'' ? :D :lol:
sorcerer

#1906 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sorcerer »

baustelac

#1907 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by baustelac »

aduka11 wrote:Administracijo moliću lijepo, tema nije vehabizam i vjerske sekte.

lp
tako je, tema je "Sarajevski taksisti- dno dna"
Jon Spencer

#1908 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Skenderijaba wrote:Za ovog sto pita za luksuzni mercedes, sinoc sam imo priliku vozit se u jednom takvom, SA taxi je. Prijatan covjek, nikakvo mahalanje nit bespotrebno pricanje, dobar dan - dobar dan, dokle idemo, hvala dovidjenja prijatno.
Image
Izvinjavam se za velicinu slike. Nek te neko od taxista sa foruma uputi, nit broj nit registracije da upamtim.
btw, nije divljak barem koliko sam upratio po TA tablicama se gleda ili :skoljka:
Sarajevo taxi 486 štand Ilidža.
Zox

#1909 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zox »

Vozio sam se i ja jednom sa selefijom (valjda), ne sjecam se vise koja je taxi firma bila, ali momak je bio NEVIDJENO PRIJATAN. Ja i cura ga propitali o vjeri, sve nam fino objasnio (a gluvo doba noci, mi se odnekud vracali pod gasom). Pitali ga cak i sta misli o Mevlidu :D I lijepo nam odgovorio, nije Mevlid ekstremista, JA sam ekstremista, ako vam je ekstremno to sto klanjam pet vakata i imam ovakvu bradu. A Mevlid je samo pukao. Desi se, ljudi puknu.
Cholina_Lokica

#1910 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Cholina_Lokica »

Zox wrote:Vozio sam se i ja jednom sa selefijom (valjda), ne sjecam se vise koja je taxi firma bila, ali momak je bio NEVIDJENO PRIJATAN. Ja i cura ga propitali o vjeri, sve nam fino objasnio (a gluvo doba noci, mi se odnekud vracali pod gasom). Pitali ga cak i sta misli o Mevlidu :D I lijepo nam odgovorio, nije Mevlid ekstremista, JA sam ekstremista, ako vam je ekstremno to sto klanjam pet vakata i imam ovakvu bradu. A Mevlid je samo pukao. Desi se, ljudi puknu.
Ja sam se isto vozila sa nekoliko njih, i skroz normala bili ljudi. Bio je samo jedan grozan, radio je prije u crvenom taxiju, usli iz pivnice kod njega, on poceo da napada zene, alkohol, ni malo prijatna situacija, izasli u pola voznje, ja sutra otisla Erovicu i prijavila ga, ispostavilo se da nisam prva koja je to uradila, ali je poslije te prijave ostao bez posla. Valjda sad negdje drugo taksira koliko sam cula
Jon Spencer

#1911 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Coppertone wrote:a jest nam budjava inspekcijska sluzba. dovoljno je samo jedno vece u gradu provesti i rijesit ce se problem nelegalnih taxi sluzbi. bar 4-5 auta vidjeh bez TA table.
Nisu ni TA table dovoljne, jer raja vadi papire po drugim gradovima i dobija ove table. Najbolje bi bilo da se na TA tablice doda ime kantona npr. TA-12345-SA, da se zna da je registrovan za rad u Kantonu Sarajevo. Ovako ove tablice nemaju smisla. Slično je u Beogradu. Kod njih ide prvo BG pa nekoliko cifri i na kraju tx. U Austriji isto tako normalne tablice i na kraju su dodali tx. Niđe veze da svi taxisti u državi imaju iste tablice, znači da mogu raditi u kojem god gradu želim, smiješno.
Coppertone

#1912 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Coppertone »

Jon Spencer wrote:Nisu ni TA table dovoljne, jer raja vadi papire po drugim gradovima i dobija ove table. Najbolje bi bilo da se na TA tablice doda ime kantona npr. TA-12345-SA, da se zna da je registrovan za rad u Kantonu Sarajevo. Ovako ove tablice nemaju smisla. Slično je u Beogradu. Kod njih ide prvo BG pa nekoliko cifri i na kraju tx. U Austriji isto tako normalne tablice i na kraju su dodali tx. Niđe veze da svi taxisti u državi imaju iste tablice, znači da mogu raditi u kojem god gradu želim, smiješno.
Nisu naravno, ali i to je pocetak. Kad vidis na vratima naljepnica koja je lokalna taxi sluba ili na krov taxi oznaku i broj, a on na "civilnim" tablama... dovoljno se vidi.
sheilak

#1913 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

@Sofija89

da, nek' si mi rekla.

kao prvo, odakle ti ideja da ja tebe zelim uciti o vjeri? mislim da je to tvoja namjera, jer upravo ti prosipas, prilicno uopstene, izjave o tome ko je dobar vjernik (oni koji ne nose brade, ne skracuju hlace, ne nose kapice), a ko los (oni koji ovo nabrojano rade). a moj komentar se odnosio upravo na tvoje generaliziranje i apriori diskriminaciju ljudi koji, opet cu ponoviti, nesto ocitije demonstriraju svoju vjeru/vjeroispovijest. Forumas sa nickom Udri Miću... prilicno je dobro sazeo manjkavost tvoga stava. :wink:
mislim da bi trebala nauciti diferencirati i ne pljuvati ljude (javno) i stigmatizirati ih samo zbog svog licnog misljenja i osjecaja. a o tvojoj objektivnosti dovoljno govori nacin na koji komuniciras svoje misljenje. :roll:

(sorry na off topu)

Inace, nekoliko puta sam se vozila sa tim tzv. vehabijama. Bili su jako korektni, primjerice, sacekali bi dok ne udjem u zgradu, ukoliko je bila noc. Sto mi se jako svidjelo-nije bilo vulgarnih doskocica, dokonog pricanja, pitanja o privatnim stvarima. Vozila su bila cista (ovo spominjem jer vidim da je nekima ovo bitan element kritike). Dakle, sta zelim reci: Protivim se javnim uvredama, pogotovu kad su nezasluzene, neosnovane i kada se temelje na licnom animozitetu i kada ih se nastoji primijeniti na velik broj ljudi koji iole odgovaraju neki mrskim karakteristikama.
Edin H.

#1914 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Podrzavam prijedlog sheilak za osnivanje nove taxi kompanije u Sarajevu - VEHABIJA :dance:
sheilak

#1915 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

Edin H. wrote:Podrzavam prijedlog sheilak za osnivanje nove taxi kompanije u Sarajevu - VEHABIJA :dance:
a gdje sam ja to predlozila? i sta sam ja to zapravo rekla? jesi stavio tog smileya, kao komentar/kritiku, jer nisam odlucna pljuvati po nekima po defaultu?
titanik

#1916 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titanik »

aduka11 wrote:I ja vozim na plin, i ja terorista. :lol:
Koje auto vozis i koji je motor u njemu i koliko trosi po gradu? Pitam zato sto hocu i ja u teroriste.
Sofija89

#1917 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Sofija89 »

Edin H. wrote:Podrzavam prijedlog sheilak za osnivanje nove taxi kompanije u Sarajevu - VEHABIJA :dance:
Ja bih rekla da je ona vec ima :)

A s obzirom koliko ih branis predlazem ti da ne trosis energiju na forumu nego ucini nesto konkretno pa idi brani mevlida i ekipu... bice ti zahvalni
sheilak

#1918 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

Sofija89 wrote:
Ja bih rekla da je ona vec ima :)

A s obzirom koliko ih branis predlazem ti da ne trosis energiju na forumu nego ucini nesto konkretno pa idi brani mevlida i ekipu... bice ti zahvalni
a koga ja to zapravo branim? o tome se upravo i radi-jednostavno nisi u stanju shvatiti bit onoga sto govorim. a o ovom tvom zakljucku ne bih dalje trosila rijeci, osim da je prizeman te da je jos jedan dokaz tvoga izuzetno malog kapaciteta da sagledas stvari iz druge perspektive, cisto reda radi. :wink:
aduka11

#1919 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Da malo razbijemo monotoniju. :D

Michun

#1920 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Michun »

ako vam se neko od taxista pozali da nema posla - LAZU.
juce sam od 4:45 do 5:15 zvala cetiri taxi kompanije i nijedna nije imala vozila. SA taxi ugasio 1515... :x
xamp

#1921 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by xamp »

Michun wrote:ako vam se neko od taxista pozali da nema posla - LAZU.
juce sam od 4:45 do 5:15 zvala cetiri taxi kompanije i nijedna nije imala vozila. SA taxi ugasio 1515... :x
SA Taxi ne gasi taj broj nego im telekom gasi... Imaju oni alternativne brojeve mobitela ... Neg ti napisu ovi sto znaju te brojeve..
dzeno123

#1922 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

Taj je broj skoro pa uvijek preopterecen, mislim da su ovo njihovi brojevi, barem ti stoje na stranici. Neka me bimmer ispravi ako grijesim :

1515
033 660-666
033 523-156
061 230-666
061 230-970
mad mike

#1923 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mad mike »

Borej wrote:ne mogu ne javit se ovdje!! kolegama forumasima taxistima se unaprijed izvinjavam na licnim iskustivma s taxistima uglavnom sarajevo taxija. uzas. ja vjerujem da i tu ima dobrih i postenih ljudi, ali vjerujem da je to manjina, da ne upotrebaljavam neke teze rijeci, a zasluzili su. o onim na aerodromu ne vrijedi trosit rijeci, njihove tarife do grada su 15 ali eura, bez taximetra, materi to na naplati meni neces. na taxi standu kod sare, na ilidzi, taxita sarajevo taxija nece da me vozi do aerodroma, uz sve to takav odnos nisam vidio, nakon mene odbija na isti nacin neku zenu, stariju, kratka relacija. mojim prijateljima, svedjanima je taxista sarajevo taxija od hotela holivud na ilidzi do hifa pumpe na stupu umjesto 6,5 km napalatio 65 km, (slovima sesdestpet km). sad ce neki reci neka kad su levati, ti levati vishe nikad nece doci vjerovatno ovdje, a koliko su oni s aerodroma napravili zla turizmu to sami bog zna. idem pjeske ako treba i do stupa, ali s onim ljudskim smecem ne sjedam u isto auto. racun telefona uredno povecam pozivajuci bilo koji taxi osim sarajevo taxija, takdojer puno love trosim i na taxi, ali vishe bar ne dajem spomenutim. opekli su me par puta i vishe nece. da ogorcen sam na njih, opravdano. ni drugi nisu zlatni, ali su ipak itekako dobri u odnosu na ove. u ovom slucaju govorim o vecini i licnim iskustvima zasnovanom na solidnom broju voznji. ne trebam ja s taxistom druzenje, sve sto trebam je pozdrav, prevoz do lokacije i to je to. ne trazim ni vishe ni manje, ali mi nije problem progovorit o vremenu i slicnim temama. to da nece da voze te kratke relacije mi se vishe puta desilo, a na aerodromu u sarajevu nakon svakog leta ti je ista slika, ponavaljam ovo namjerno jer se ne radi o pojedinacnim slucajevima. pozdrav.
:-D :D
Sofija89

#1924 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Sofija89 »

sheilak wrote: a koga ja to zapravo branim? o tome se upravo i radi-jednostavno nisi u stanju shvatiti bit onoga sto govorim. a o ovom tvom zakljucku ne bih dalje trosila rijeci, osim da je prizeman te da je jos jedan dokaz tvoga izuzetno malog kapaciteta da sagledas stvari iz druge perspektive, cisto reda radi. :wink:

Drago mi je zbog tebe da si naucila jos jednu novu recenicu - recenicu bezbroj puta ponovljenu na forumu kada se nema sta dalje reci i kad se neko ne slaze sa tvojim stavom. :thumbup:

A vjeruj da nisi dostojna pomena mog kapaciteta .
metalik golf

#1925 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by metalik golf »

Bimmer_ wrote:
miki.ba wrote:Pitanje za taxiste.
Kako to da dijete od taxiste može naslijediti licencu, a neko drugi ne?
Kakva je razlika, nije valjda da djeca taxista imaju genetski kod za taxiranje. :D
Nije samo dijete, po zakonu je definisano kao blizi srodnik (supruznik, dijete), uprincipu to je zato sto u slucaju bolesti ili smrti da ne ostanu bez primanja.
Licenca se moze naslijediti samo u slucaju smrti ili gubitka poslovne sposobnosti onoga koji je posjeduje nikako drugacije. Znaci ukoliko je otac zdrav ili zeli u penziju sin ne moze preuzeti licencu
Srecom ukinuli su naslijedjivanje i to naslijedjivanje lopovlukom.
Zadnjih godina jako puno taksista je potplacujuci na psihijatriji dobilo papire da su ludi i trajno nesposobni za rad.Na taj nacin protivpravno je preko 100 djece dobilo preko stele licencu,a ocevi penziju,jer su svi culi da se ukida naslijedjivanje.Sad samo da se pokrene revizija invalidskih penzija i to je to .
Post Reply