Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bc_chupo wrote:jednostavno kad ti napises 300 postova moram te nekako umirit da skontas gdje si....da se spustis na zemlju....zato sam to napisao...
a ti sad skontaj rjec figurativno...
Chupo, jarane moj mili, 'oš mi još samo pojasnit šta si figurativno mislio s ovom dječicom - nisam skont'o nikako:
ti pravis tajne sastanke sa djecicom kojima se svidjaju piramide i polako im u glavu ubacujes neistinu o tome da piramida nema u visokom...
bc_chupo wrote:jednostavno kad ti napises 300 postova moram te nekako umirit da skontas gdje si....da se spustis na zemlju....zato sam to napisao...
a ti sad skontaj rjec figurativno...
Chupo, jarane moj mili, 'oš mi još samo pojasnit šta si figurativno mislio s ovom dječicom - nisam skont'o nikako:
ti pravis tajne sastanke sa djecicom kojima se svidjaju piramide i polako im u glavu ubacujes neistinu o tome da piramida nema u visokom...
SIGP2101 wrote:Pomoz bog pucanstvo.
A gdje su te piramidicke, Alaha vam?
u visokom...i ti to dobro znas bobo....
U Visokom? Mora da su jako visoke, piramide kazes. Lazes, pa ja sad umjesto u Egipat moram putovat u Visoko, a koliko je to daleo od mene.
ako si zainteresovan idi ako nisi nemoj...skuliraj..nemoj nista pominjat...ali ako vec govoris da ih nema makar idi na to mjesto i koji se dokazi nude....
u Egiptu pronašli novu mumiju!! pretpostavlja se da je riječ o faraonu Ramzesu IV!! u toku pregleda te mumije otkriveno je nešto nevjerovatno i naučno vrlo interesantno!!! naime, u rudimentiranim ostacima želudca pronašli su -visočku sudžuku!!!
kaokakao wrote:u Egiptu pronašli novu mumiju!! pretpostavlja se da je riječ o faraonu Ramzesu IV!! u toku pregleda te mumije otkriveno je nešto nevjerovatno i naučno vrlo interesantno!!! naime, u rudimentiranim ostacima želudca pronašli su -visočku sudžuku!!!
kaokakao wrote:u Egiptu pronašli novu mumiju!! pretpostavlja se da je riječ o faraonu Ramzesu IV!! u toku pregleda te mumije otkriveno je nešto nevjerovatno i naučno vrlo interesantno!!! naime, u rudimentiranim ostacima želudca pronašli su -visočku sudžuku!!!
tek nabio 66 pa da ti je da se na ovoj temi pokazes kao interesantan id a usput nabijes porukica....ccc jadno..
bc_chupo wrote:tek nabio 66 pa da ti je da se na ovoj temi pokazes kao interesantan id a usput nabijes porukica....ccc jadno..
ooooo, vidi ti chupe nasheg frajera!
zachatavash temu, jarane, pishesh gluposti koje nemaju veze s temom.
sad se i stazh broji, ha, jel to novi kolacici ne smiju ovdje komentirat na temu piramida?
a chupo odredjuje ko smije ko ne smije
tek nabio 66 pa da ti je da se na ovoj temi pokazes kao interesantan id a usput nabijes porukica....ccc jadno..
jao sorry!
evo šukno si mi pravo!
neću viže majke mi!
manja od makovog zrna od sada...
Ispravka, ne radi se o Ramzesu IV nego Ramizu V. Ramzes mu je bio amidža, koji je u Visokom imo vikendicu.
Ispravka, ne radi se o Ramzesu IV nego Ramizu V. Ramzes mu je bio amidža, koji je u Visokom imo vikendicu.
Da li bi nam moderator mogao reći: je li ovo zachatavanje teme, i ako nije, da se i mi ostali malo opustimo?
SREDNJOSKOLCI – BUDUCI ARHEOLOZI I ISTRAZIVACI
20.04.2007
Među onima koji daju najveću podršku Projektu istraživanja Bosanske doline piramida su, svakako, mladi ljudi, učenici osnovnih i srednjih škola iz BiH, Evrope i svijeta.
Željnji novih iskustava i saznanja i neopterećeni dogmatičnim učenjem zvanične nauke, oni pokazuju zavidan nivo entuzijazma i oduševljenosti mogućnošću da, na bilo koji način, učestvuju u otkrivanju misterija drevnih civilizacija, misterija koje su skrivene u srcu BiH.
Na poziv historijske sekcije Opće gimnazije u Zenici i njihovog profesora historije Hikmeta Krkalića, otišli smo u ovaj grad kako bi mlade ljude informirali o napredovanju radova na prvim evropskim piramidama.
Ko je pravio piramidalne objekte u Visokom, zašto, kako su pravili tunele i zašto su toliko razgranali tunelski kompleks...samo su neka od pitanja koja su, nakon pažljivo saslušanog predavanja predsjednika Upravnog odbora Fondacije Semira Osmanagića, postavljali učenici gimnazije i njihovi gosti.
Za svaku pohvalu je i njihov prijedlog da se na mjestu istraživanja organiziraju svojevrsne škole arheologije koje bi produbile zainteresiranost mladih ljudi za ovu oblast. Nekoliko njih je izrazilo želju da studira arheologiju što je, kako nam je rekao profesor Krkalić, najvjerojatnije rezultat učeničke oduševljenosti događanjima u Visokom.
Fondacija je ponosna što će, među jedan od svojih brojnih uspjeha u decenijama koje dolaze, upisati i povećanu zainteresiranost omladine za arheologiju i istraživanje. Možda to inspirira nastajanje nekoliko arheoloških fakulteta jer kaže se:
„Ako dovoljno ljudi nešto želi, onda se to može i mora ostvariti“.