KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#1901 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by vjesticanametli »

Jos uvijek svaki dan gledam ovu temu :(
@Van_Helsing i kerima.....kako ste i kako idu terapije :)
Ja nikako da se pomirim s tim da moje mame nema ...... uzasan osjecaj
Chuckie

#1902 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Chuckie »

Van helsinga nema par mjeseci na temi.
vjesticanametli

#1903 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

vidim zato i pitam
kerima1

#1904 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

vjesticanametli wrote:Jos uvijek svaki dan gledam ovu temu :(
@Van_Helsing i kerima.....kako ste i kako idu terapije :)
Ja nikako da se pomirim s tim da moje mame nema ...... uzasan osjecaj
Hvala na pitanju,mada se ja ne lijecim od karcinoma hvala Bogu,nego pratim i pisem na ovoj temi radi edukacije.
poz svima i od mene :thumbup:
sadie_forever

#1905 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sadie_forever »

I ja bas neki dan pomislih na van helsinga,mjesecima ga nema..znam da je bio dobio ban na forumu na mjesec dana
Deleter

#1906 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Deleter »

Ne stizem citati redovno ali vidim da je Dozer odlicno sve prostudirao i pronasao veliku kolicinu materijala koji potvrdjuju da thc ulje zaista jeste lijek. Cestitam ti na zivcima u dokazivanju svega pojedinima na temi. I nadam se da daidzu te nove hemoterapije nisu skroz oborile :roll:
Dozer

#1907 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Nazalost - jesu :(
Cak nam je to prekjucer potvrdila i njegova stara doktorica, tj. jasno nam je receno da mu se te hemoterapije prije 12 dana nisu smjele dati, posto je vec tada bio prilicno slab.
Ali, konzilij "strucnjaka" je odlucio da je trebalo, i sad je stanje takvo da jedva cak i sjedi, pritisak mu je stalno vrlo nizak, ono sto je odlicno poceo jesti nakon ponovnog pocetka uzimanja malih doza ulja bukvalno je presjeceno nakon 2 dana, kad su hemoterapije pocele djelovati (sto nam je takodjer doktorski potvrdjeno da je tako), a sad mu ne smijemo dati vecu dozu ulja (a trebalo bi da vec sad bude na 3x4 ili 5 zrna rize) upravo radi velike slabosti, pa mu i dalje dajemo pocetne doze od 2x2 do 3 zrna. A to je premala doza s obzirom na trenutnu snagu hemije u njemu...

Nisam pametan... Razmisljam da se ide na sve ili nista i da ga urokam uljem, pa sta bude - neka bude... Il' hadzija, il' bos... :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1908 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

ako sam dobro zapamtio od prvog maja ga nema

baš sad neš istražujem o bihaću i iskoči mi dona ares zna li iko kako je ona
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1909 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Domaci izdajnik »

Juče saznao da mi je od bivšeg radnog kolege žena umrla od raka grla....osta troje djece. Jebem ti život :(
Dozer

#1910 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

:(
Sta reci...
arslanbey

#1911 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by arslanbey »

Black swan wrote:ako sam dobro zapamtio od prvog maja ga nema

baš sad neš istražujem o bihaću i iskoči mi dona ares zna li iko kako je ona
Koju vrstu raka ima ona?
Truba

#1912 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

nemam pojma evo sad sam čitao intervju kaže da se i proširilo

dakle simptomi su umor + gubitak kilograma
te u njezinom slučaju povišena temperatra...to je natjeralo da ide doktoru
na slikama izgleda loše ali je počela hodati kako kaženakon prve hemo
dječak sa šibicama

#1913 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by dječak sa šibicama »

Dona Ares ima karcinom na "zenskim organima" sa metastazama nazalost. Bar tako sam ja cuo.

To njeno naglo mrsanje i umor, to je vec posljedica metastaza. Ko zna gdje se prosirio, vjerovatno debelo crijevo, ako je vec smrsala toliko.

Sa srecom joj, izborice se nadam se, mlada je.

Gledam onu voditeljicu Milu Horvat, mjesecima se bori sa tumorom zdrijela, pa dobro izgleda, i nakon operacija i kemoterapija. Istina, Mila navodno rano otkrila, sreca za nju.
arslanbey

#1914 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by arslanbey »

dječak sa šibicama wrote:Dona Ares ima karcinom na "zenskim organima" sa metastazama nazalost. Bar tako sam ja cuo.

To njeno naglo mrsanje i umor, to je vec posljedica metastaza. Ko zna gdje se prosirio, vjerovatno debelo crijevo, ako je vec smrsala toliko.

Sa srecom joj, izborice se nadam se, mlada je.

Gledam onu voditeljicu Milu Horvat, mjesecima se bori sa tumorom zdrijela, pa dobro izgleda, i nakon operacija i kemoterapija. Istina, Mila navodno rano otkrila, sreca za nju.
Evo danas u novinama izasao clanak o zeni,majci 26 godina koja ima cancer takodjer zenski organi,prosirio se,i slavi zadnji bozic ove godine

godine nista ne znace,treba redovno ici na pregled :/ tuzno je kad neko dobije ovu bolest,ali je tragicno ako je to mlada osoba :( ali takav je zivot
dječak sa šibicama

#1915 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Kod tumora dojke je starost prednost, recimo, djevojke ispod 30 godina cesce umiru nego zene poslije menopauze... sve povezano sa hormonima.

Naravno, ne cesce u prosjeku jer puno vise zena dobije tumor u kasnijim godinama, nego u mladjim, hocu reci veca je vjerovatnoca da ce umrijeti mlada djevojka, sa tumorom dojke.

Ne znam kako je sa zenskim organima, ali znam da je kod nas ta takozvana "porodicna medicina" tako lose organizovana, da nije ni cudo kako mnoge djevojke i zene ne idu na redovne preglede... dovoljno je otici u Skerlicevu, luda kuca, na zapadu recimo u normalnim drzavama mozes obaviti pregled dojke i zenskih organa maltene kad pozelis, kod nas to ide klasicno, naruci se, cekaj mjesec dva tri, dodjes nema doktora, cekaj, promijeni termin, dodjes, doktorica na bolovanju (radi privatno naravno) i tako dalje i tako dalje... ako imas para, idi kod privatnika, ako nemas, idi kuci.

Takodje, ima i jako neodgovornih zena, i muskaraca (debelo crijevo i prostata). Nakon 40 i neke godine, recimo 45, trebalo bi redovno obavljati rutinske preglede, unatoc visemjesecnim cekanjima na pregled. Gutaj sondu, neka je guraju i kroz cmar, nebitno, sve za zdravlje.
sadie_forever

#1916 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sadie_forever »

dječak sa šibicama wrote:Kod tumora dojke je starost prednost, recimo, djevojke ispod 30 godina cesce umiru nego zene poslije menopauze... sve povezano sa hormonima.

Naravno, ne cesce u prosjeku jer puno vise zena dobije tumor u kasnijim godinama, nego u mladjim, hocu reci veca je vjerovatnoca da ce umrijeti mlada djevojka, sa tumorom dojke.

Ne znam kako je sa zenskim organima, ali znam da je kod nas ta takozvana "porodicna medicina" tako lose organizovana, da nije ni cudo kako mnoge djevojke i zene ne idu na redovne preglede... dovoljno je otici u Skerlicevu, luda kuca, na zapadu recimo u normalnim drzavama mozes obaviti pregled dojke i zenskih organa maltene kad pozelis, kod nas to ide klasicno, naruci se, cekaj mjesec dva tri, dodjes nema doktora, cekaj, promijeni termin, dodjes, doktorica na bolovanju (radi privatno naravno) i tako dalje i tako dalje... ako imas para, idi kod privatnika, ako nemas, idi kuci.

Takodje, ima i jako neodgovornih zena, i muskaraca (debelo crijevo i prostata). Nakon 40 i neke godine, recimo 45, trebalo bi redovno obavljati rutinske preglede, unatoc visemjesecnim cekanjima na pregled. Gutaj sondu, neka je guraju i kroz cmar, nebitno, sve za zdravlje.
Ma prosjek ovo prosjek ono.I ne znam kako doktori imaju smjelosti da kazu "slavis svoj zadnji bozic".Neki dan sam cuo za slucaj zene koja je izlijecila se od glioblastome...to je najtezi oblik karcinoma na mozgu.Njen doktor kaze da u svojih 30 godina kao ljekar nikada nije vidio da se neko izlijeci skroz od ove vrste karcinoma

znaci sve je moguce
dječak sa šibicama

#1917 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Malo je offtopic, ali vidis i sam, cim njen doktor kaze da u 30 godina sluzbe nije vidio slucaj da se neko izlijecio od tog i takvog tumora, onda je to klasicni izuzetak koji potvrdjuje pravilo.

Prognoze ljekara su samo to, prognoze. Da oni mogu ista sa sigurnoscu reci, vec bi i lijek za tumor nasli.

Mada sam sve vise ubjedjenja da klasicnog lijeka za tu bolest nema. Osim jacanja imuniteta, odnosno preventivnog djelovanja. s obzirom na prirodu bolesti.
Truba

#1918 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

http://www.avaz.ba/clanak/149714/ispovi ... rati-strah

jbt ja sam umoran također
ali mogu potegnuti ko konj kad treba :cry:
vjesticanametli

#1919 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

identicno izgleda kao moja mama kad je izgubila kosu i isto se zovu :-D :)
Pitarrr82

#1920 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Pitarrr82 »

Black swan wrote:http://www.avaz.ba/clanak/149714/ispovi ... rati-strah

jbt ja sam umoran također
ali mogu potegnuti ko konj kad treba :cry:

Ma moze stalni umor biti i razlog milion drugih stvari...
Truba

#1921 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

malokrvnost ili anemija
vjerovatno

i imam neku izraslinu u grlu... to mi je četvrti ili peti krajnik :roll:

koji dona ares ima ja nikako da skontam

kažu da galopirajući "manje bole"
dok ovi drugi sporiji više bole...valjda ih je lakše otkriti
koće znati
Pitarrr82

#1922 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Pitarrr82 »

Black swan wrote:malokrvnost ili anemija
vjerovatno

i imam neku izraslinu u grlu... to mi je četvrti ili peti krajnik :roll:

koji dona ares ima ja nikako da skontam

kažu da galopirajući "manje bole"
dok ovi drugi sporiji više bole...valjda ih je lakše otkriti
koće znati
Kod nas je problem i sto dosta cekamo iako se znaci pojave.
Truba

#1923 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

također postoji masa hipohondara koji nam zagušiše ovaj univerzalni zdravstveni sistem zbog kojeg zaposleni ljudi koji ulažu pare u taj isti sistem ne žele ići doktoru jer se puno čeka pa odu kasno

uglavno sjebani smo sa svih strana
Pitarrr82

#1924 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Pitarrr82 »

Black swan wrote:također postoji masa hipohondara koji nam zagušiše ovaj univerzalni zdravstveni sistem zbog kojeg zaposleni ljudi koji ulažu pare u taj isti sistem ne žele ići doktoru jer se puno čeka pa odu kasno

uglavno sjebani smo sa svih strana

A ne znam sta bih ti rekao, kad je bas doslo 5 do 12 cekao bih a i cekao sam...

Btw simptome koji se duze vrijeme pojavljuju ispitati obavezno, ja sam imao sve simptome Hodgkina od nekad krajem prosle godine pa na ovu od uvecanih svih limfnih cvorova do umora, znojenja, svraba itd pa su me snimali svako malo i kad ja vise nisam mogao da izdrzim a da ne znam uradim biopsiju koja je na kraju hvala Bogu pokazala da nije to...
Truba

#1925 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

i ja sam 2008 imao problema s jajcima :D forumski stručnjaci doduše ne ovdje su već bili rezali jajce
ali na kraju nakon svih pretraga ništa :D
mali kalcifikat
svašta
otada ne pijem one šumeće od kalcija :D
Post Reply