@Van_Helsing i kerima.....kako ste i kako idu terapije
Ja nikako da se pomirim s tim da moje mame nema ...... uzasan osjecaj
Moderator: anex
Hvala na pitanju,mada se ja ne lijecim od karcinoma hvala Bogu,nego pratim i pisem na ovoj temi radi edukacije.vjesticanametli wrote:Jos uvijek svaki dan gledam ovu temu![]()
@Van_Helsing i kerima.....kako ste i kako idu terapije![]()
Ja nikako da se pomirim s tim da moje mame nema ...... uzasan osjecaj
Koju vrstu raka ima ona?Black swan wrote:ako sam dobro zapamtio od prvog maja ga nema
baš sad neš istražujem o bihaću i iskoči mi dona ares zna li iko kako je ona
Evo danas u novinama izasao clanak o zeni,majci 26 godina koja ima cancer takodjer zenski organi,prosirio se,i slavi zadnji bozic ove godinedječak sa šibicama wrote:Dona Ares ima karcinom na "zenskim organima" sa metastazama nazalost. Bar tako sam ja cuo.
To njeno naglo mrsanje i umor, to je vec posljedica metastaza. Ko zna gdje se prosirio, vjerovatno debelo crijevo, ako je vec smrsala toliko.
Sa srecom joj, izborice se nadam se, mlada je.
Gledam onu voditeljicu Milu Horvat, mjesecima se bori sa tumorom zdrijela, pa dobro izgleda, i nakon operacija i kemoterapija. Istina, Mila navodno rano otkrila, sreca za nju.
Ma prosjek ovo prosjek ono.I ne znam kako doktori imaju smjelosti da kazu "slavis svoj zadnji bozic".Neki dan sam cuo za slucaj zene koja je izlijecila se od glioblastome...to je najtezi oblik karcinoma na mozgu.Njen doktor kaze da u svojih 30 godina kao ljekar nikada nije vidio da se neko izlijeci skroz od ove vrste karcinomadječak sa šibicama wrote:Kod tumora dojke je starost prednost, recimo, djevojke ispod 30 godina cesce umiru nego zene poslije menopauze... sve povezano sa hormonima.
Naravno, ne cesce u prosjeku jer puno vise zena dobije tumor u kasnijim godinama, nego u mladjim, hocu reci veca je vjerovatnoca da ce umrijeti mlada djevojka, sa tumorom dojke.
Ne znam kako je sa zenskim organima, ali znam da je kod nas ta takozvana "porodicna medicina" tako lose organizovana, da nije ni cudo kako mnoge djevojke i zene ne idu na redovne preglede... dovoljno je otici u Skerlicevu, luda kuca, na zapadu recimo u normalnim drzavama mozes obaviti pregled dojke i zenskih organa maltene kad pozelis, kod nas to ide klasicno, naruci se, cekaj mjesec dva tri, dodjes nema doktora, cekaj, promijeni termin, dodjes, doktorica na bolovanju (radi privatno naravno) i tako dalje i tako dalje... ako imas para, idi kod privatnika, ako nemas, idi kuci.
Takodje, ima i jako neodgovornih zena, i muskaraca (debelo crijevo i prostata). Nakon 40 i neke godine, recimo 45, trebalo bi redovno obavljati rutinske preglede, unatoc visemjesecnim cekanjima na pregled. Gutaj sondu, neka je guraju i kroz cmar, nebitno, sve za zdravlje.
Black swan wrote:http://www.avaz.ba/clanak/149714/ispovi ... rati-strah
jbt ja sam umoran također
ali mogu potegnuti ko konj kad treba
Kod nas je problem i sto dosta cekamo iako se znaci pojave.Black swan wrote:malokrvnost ili anemija
vjerovatno
i imam neku izraslinu u grlu... to mi je četvrti ili peti krajnik![]()
koji dona ares ima ja nikako da skontam
kažu da galopirajući "manje bole"
dok ovi drugi sporiji više bole...valjda ih je lakše otkriti
koće znati
Black swan wrote:također postoji masa hipohondara koji nam zagušiše ovaj univerzalni zdravstveni sistem zbog kojeg zaposleni ljudi koji ulažu pare u taj isti sistem ne žele ići doktoru jer se puno čeka pa odu kasno
uglavno sjebani smo sa svih strana