Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
-
El-bosniaco
pa stani covjece malo, pa pogledaj sta oni pishu@El-Bosniaka da promjeni svoje nacionalisticke stavove
hajde da ima neko da kriticki stvarno analizira, zasto su ti blokovi tu, kako , sta , gdje , koliko, da kazu ti blokovi su to i to , iz tog i tog vremena ,to nije piramida zbog toga i toga, svaka cast ali oni hoce da se spaljivaju na piramidi ako bude piramide
kuda ide civilizacija
-
ludvig
Ima, ima radi se, radi...ludost wrote:ludvig, šta ima danas u redakciji nezavisnih visockih medija?
http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... =&ucat=10&
A za ovo
Propast1 wrote: A turizam nije luksuz vec svako putovanja koje nema u cilju neku zaradu ili biznis. Rekoh ti procitaj pa napisi.
-
Piramidos
da se vratimo temiGoran_35 wrote:djeco vratimo se temiGoran_35 wrote:Pitanje za duboko razmisljanje![]()
Sta je to,sto je sacinjeno od ogromnih kamenih blokova,prekriveno zemljom a piramidalnog je oblika?
a) Obicno brdo?![]()
b) Rimska utvrda![]()
c) Piramida
sto je sa analizom sketeta koji su nadjeni?
sto je sa analizom natpisa na kamenim blokovima koji su nadjeni?
sto je sa analizom organskih materija koje su nadjene?
da zaboravih jos ovo imal onih stecaka u brckom????
Last edited by Piramidos on 04/05/2006 11:52, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Dzaba prijatelju ali tu i dalje ne vidim vezu sa cetnicima i ustasama.El-bosniaco wrote:pa stani covjece malo, pa pogledaj sta oni pishu@El-Bosniaka da promjeni svoje nacionalisticke stavove, jednostvano se svim silama bore protiv odkopavanja , i koliku mrznju iskazuju
hajde da ima neko da kriticki stvarno analizira, zasto su ti blokovi tu, kako , sta , gdje , koliko, da kazu ti blokovi su to i to , iz tog i tog vremena ,to nije piramida zbog toga i toga, svaka cast ali oni hoce da se spaljivaju na piramidi ako bude piramideko sto kaze ludvig, prije su druge ljude spaljivali na lomaci kad god bi nesto rekli sto se kosi sa njihovim razumom, a sad sami sebi prijete
![]()
kuda ide civilizacija
-
Goran_35
Piramidos wrote:da se vratimo temiGoran_35 wrote:djeco vratimo se temiGoran_35 wrote:Pitanje za duboko razmisljanje![]()
Sta je to,sto je sacinjeno od ogromnih kamenih blokova,prekriveno zemljom a piramidalnog je oblika?
a) Obicno brdo?![]()
b) Rimska utvrda![]()
c) Piramida
sto je sa analizom sketeta koji su nadjeni?
sto je sa analizom natpisa na kamenim blokovima koji su nadjeni?
sto je sa analizom organskih materija koje su nadjene?
Moj odgovor na sva tri pitanja:
Ne znam?
Moze sada odgovor na moje pitanje?
a ?
b?
c?
Jednostavno,zar ne?
- Fair Life
Nije li to posao vas koji tvrdite postojanje piramide izgradjene u vremenu od - do (raspon 15.000 godina).El-bosniaco wrote:pa stani covjece malo, pa pogledaj sta oni pishu@El-Bosniaka da promjeni svoje nacionalisticke stavove, jednostvano se svim silama bore protiv odkopavanja , i koliku mrznju iskazuju
hajde da ima neko da kriticki stvarno analizira, zasto su ti blokovi tu, kako , sta , gdje , koliko, da kazu ti blokovi su to i to , iz tog i tog vremena ,to nije piramida zbog toga i toga, svaka cast ali oni hoce da se spaljivaju na piramidi ako bude piramideko sto kaze ludvig, prije su druge ljude spaljivali na lomaci kad god bi nesto rekli sto se kosi sa njihovim razumom, a sad sami sebi prijete
![]()
kuda ide civilizacija
Do sada sve sto je navedeno kao navodni dokazi su samo prazna naklapanja za dokone mahalcane. Pravis vise stete nego koristi. Odjekujes kao razapeta koza na reseto.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ja gledam u solju....wc soljuPropast1 wrote:Procitaj fino. Rekoh da sam procitao njegovu izjavu u Novinama. A sta neko misli moze se skontati iz onoga sto kaze. Ok ako ti samo znas za metodu kasika...mIRCerka wrote:a ti citas misli????i to bez kasika...wow.....Propast1 wrote:Citam licni profil Sema u Avazu
Najdraza zemlja: Planeta
Samo me interesuje koja? Mars? On definitivno misli da je dosao iz svemira (''Semir - Svemir'' samo slucajnost?)
-
ludost
što sasvim prikladno hvata esenciju cijelog fenomenamIRCerka wrote:ja gledam u solju....wc soljuPropast1 wrote:Procitaj fino. Rekoh da sam procitao njegovu izjavu u Novinama. A sta neko misli moze se skontati iz onoga sto kaze. Ok ako ti samo znas za metodu kasika...mIRCerka wrote: a ti citas misli????i to bez kasika...wow.....
:D:D:D
ne vidim prikladnijeg završetka cijele priče
-
mIRCerka
ludost wrote:što sasvim prikladno hvata esenciju cijelog fenomenamIRCerka wrote:ja gledam u solju....wc soljuPropast1 wrote: Procitaj fino. Rekoh da sam procitao njegovu izjavu u Novinama. A sta neko misli moze se skontati iz onoga sto kaze. Ok ako ti samo znas za metodu kasika...:D:D:D
ne vidim prikladnijeg završetka cijele priče
tebi vidim jedan put...dalek put...ili bolje receno Visok put....vidim ti metlicu i krampicu oslikane...belaj...
-
El-Intifada

Ako vam kojim slucajem zafali materijala za prepiranje, bujrum !!!
-
mIRCerka
AHA TU SAM TE CEKALAhadzinica wrote:samo vas slusam...
nije uopšte vise ptanje jel il nije piramida, kamo vam duh i zelja da to bude? ja bi se pitala kakav sam to jebeni patriota kad s toliko skepticizma gledate na ovaj projekat?! kamo vam ono pozitivno da zelimmo i svi vjerujemo da jest, da ne govorim da se ukljucimo u "akciju"?
ma tito vama treba i njegov duh koji je tada omladinu drzao zajedno , pa fino omladinci na izgradnju pruga! eee da je tog duha ko sto ga nema, bar onima koji su protiv i negiraju svaku sansu da se nesto dobro desi u ovoj nam zemlji,napredovali bi mi, u svakom pogledu!
nego svi si dajete pravo da pametni budete!
je vjerujem i hocu da vjerujem, fala Bogu pa da svijet nas gleda na udarnim vijestima a da nismo u kontekstu rata, terorizma, ratnih zlocinaca....
sabur!
vrijeme ce pokazati, a vi misevi sta cete onda, usututi se hinjski, po obicaju!
volim visoko, volim bih, volim piramide....i jednog visocanina
nego, jel iko ustao i uz minut sutnje odao pocast?
-
kahro
na piramidi je i danas "udarnicki", kopa se 100 na sat http://www.piramidasunca.com/index.php? ... 3&Itemid=2
vrijedna raja, svaka cast!!! Cestitam
vrijedna raja, svaka cast!!! Cestitam
-
mIRCerka
hadzinice, ne sekiraj se... samo misli OSVETA JE JELO KOJE SE HLADNO JEDE i kad se piramida otkrije mi cemo se nasladjivati mukom antipiramidasha (jest da to nije fino nije fer niti je korektno ali je zdravo za srce) 
-
predator
Pozdrav svima, a posebno piramidasima
. Pratim diskusiju na ovom topicu neko vrijeme pa rekoh da se i ja oglasim. Priznajem, ja sam skeptik sto se tice piramide, sve mi to nekako lici na sf filmove, ali definitivno mi nisu jasni ovi tzv antipiramidasi. Pa kako vam vise ne nestane snage da pljujete po semiru i po svemu sto radi njegova fondacija. Ja recimo ne vjerujem u to ali mi uopste ne smeta to sto on radi, i ne vidim (a vjerujem ni vi) niti jedan dobar razlog za tolikim protivljenjem. Kazete da pravi od nas budale. Pa pogledajte malo americke filmove i u kakvom se kontekstu spominje Bosna. Uvijek kada se u filmu spominju narko-dileri, silovatelji, lopovi, ubice, i sav olos svjetski ili se skriva u moldaviji il rumuniji, il bugarskoji ili u bosni. Uvijek smo se spominjali u negativnom kontekstu. Cak i ukoliko se ispostavi sa je sve ovo u vezi piramide prevara, mislim da ce cak i to biti plus za nas u svijetu. Nazalost, ali je tako. I samo zbog pojedinih ljudi, molim Boga da Semir bude u pravu. Iz ovih nekoliko antipiramidasa izbija mrznja, dok u ovim piramidasima ja vidim patriotizam i nista vise, te sam zato na njihovoj strani.Na kraju da rezimiram: Naprijed piramidasi, dole antipiramidasi. 
- Alfons Kauders
ma uradili su i oluke, evo gledam projektnu dokumentaciju, al navodno su ih prije par hiljada godina poskidali cigani i prodali kao sekundarne sirovine...pape wrote:Alfons Kauders wrote:radio je i sirbegovic... prefabricirane betonske monolite...Vodenjak wrote: Ma ne vjerujem da su piramidu gradili Hidrogradnja, Energoinvest i Bosmal...
Ti nas samo zezas bojim se...Loshe, .... loshe ....
.... tako kapitalan objekt, a zaboravili mu oluke napraviti, .... loshe, ... loshe, ...
![]()
-
mIRCerka
vidim gledao si CSI gdje se doktor skriva u bosnipredator wrote:Pozdrav svima, a posebno piramidasima. Pratim diskusiju na ovom topicu neko vrijeme pa rekoh da se i ja oglasim. Priznajem, ja sam skeptik sto se tice piramide, sve mi to nekako lici na sf filmove, ali definitivno mi nisu jasni ovi tzv antipiramidasi. Pa kako vam vise ne nestane snage da pljujete po semiru i po svemu sto radi njegova fondacija. Ja recimo ne vjerujem u to ali mi uopste ne smeta to sto on radi, i ne vidim (a vjerujem ni vi) niti jedan dobar razlog za tolikim protivljenjem. Kazete da pravi od nas budale. Pa pogledajte malo americke filmove i u kakvom se kontekstu spominje Bosna. Uvijek kada se u filmu spominju narko-dileri, silovatelji, lopovi, ubice, i sav olos svjetski ili se skriva u moldaviji il rumuniji, il bugarskoji ili u bosni. Uvijek smo se spominjali u negativnom kontekstu. Cak i ukoliko se ispostavi sa je sve ovo u vezi piramide prevara, mislim da ce cak i to biti plus za nas u svijetu. Nazalost, ali je tako. I samo zbog pojedinih ljudi, molim Boga da Semir bude u pravu. Iz ovih nekoliko antipiramidasa izbija mrznja, dok u ovim piramidasima ja vidim patriotizam i nista vise, te sam zato na njihovoj strani.Na kraju da rezimiram: Naprijed piramidasi, dole antipiramidasi.
niko , pa cak ni Semir, trenutno nema PRECVRSTE dokaze da ima piramide, ali mi imamo vjeru u to... i kazem ti, nasladjivacu se na slamcicu kad je otkopaju...
a krenucu od meni dragih ljudi poput Prenja
-
koop
Prije par dana sam i sam bio na visocici. Prije nego mi neko sahrani ovaj post, iz mojih ranijih postova mozete vidjeti da sam citavo vrijeme svoje postove pisao kao skeptik, u smislu da po meni jos uvijek nema dovoljno jakih argumenata da se ovo prekine, ali da jos uvijek ne vjerujem da je piramida u pitanju.
Elem, nakon, (za dugogodisnjeg aktivnog pusaca, i hedonistu) dugih 20-ak minuta "pentranja" uz visocicu, u koloni ljudi, dosli smo do tih takozvanih sondaznih bunara. Sve skupa izgleda puno drugacije nego na slikama, ovdje mislim na proporcije kamenih blokova.
Iskreno, jos uvijek ne mislim da je u pitanju piramida, zidovi starog grada, nekropola itd. Iz jednostavnog razloga sto je za sada jos premalo toga iskopano da bi se mogli stvarati zakljuci takvog tipa. Ono sto znam, da kao laiku, ono sto je do sada iskopano, u najmanju ruku izgleda cudno.
Blokovi su razlicitih velicina, i ovi veci moraju teziti nekoliko tona (najmanje). Na sastavima se jasno vidi da su ploce obradjivane (htjedoh reci rezane, jel' mi je to tada prvo palo na pamet, ali da se ne bi digla hjka odmah,..).
Sto se tice terena na kojem rade, ocisceno je (citaj: uklonjeno drvece i rastinje) na nekih 500-1000 m2, (praaavo slobodna procjena, ali manje bitna u citavoj prici) i tu su svi sondazni bunari (SB). Najveci SB je nekih 50-60 m2, i tu se jasno vidi ovo o cemu sam pricao, znaci ploce koje su poredane jedna do druge, u raznim velicinama.
Zanimljivo je bilo da su ploce pravilnije rasporedjene nego sto se na prvu moze uciniti, a to se vidi po kolicini zemlje koja je skinuta. Na nekim mjestima se kopalo samo 10ak centimetara da bi se doslo do ovih ploca na nekima i preko 2 metra, ali deformacija je bila u tom sloju zemlje, ali ploce su perfektno poravnate.
Ono sto je bitno je da do starog grada treba jos puno, puno, i da ako stari grad pocinje i blizu toga gdje se sada vrse iskopavanja, onda bi to bilo jedno od najvecih starih gradova koje sam vidio ili za koje sam cuo, bar na ovim prostorima.
Znaci kada bi se radovi nastavili na ovih 500-1000 m2 koji su vec ocisceni od rastinja, i koji su jako udaljeni od starog grada, ne vidim kako bi to moglo ugroziti bilo sta?
Opet, kao laiku (a vjerujem da je 99,99999... % posjetitelja i autora ovoga foruma u istoj kategoriji, iako bi neki da se prodaju kao razni strucnjaci), ono sto sam vidio ne izgleda kao dijelo prirode. Sta je tacno u pitanju (Titov bunker, ili piramida), mislim da je samo jedan nacin da se sazna.
Elem, nakon, (za dugogodisnjeg aktivnog pusaca, i hedonistu) dugih 20-ak minuta "pentranja" uz visocicu, u koloni ljudi, dosli smo do tih takozvanih sondaznih bunara. Sve skupa izgleda puno drugacije nego na slikama, ovdje mislim na proporcije kamenih blokova.
Iskreno, jos uvijek ne mislim da je u pitanju piramida, zidovi starog grada, nekropola itd. Iz jednostavnog razloga sto je za sada jos premalo toga iskopano da bi se mogli stvarati zakljuci takvog tipa. Ono sto znam, da kao laiku, ono sto je do sada iskopano, u najmanju ruku izgleda cudno.
Blokovi su razlicitih velicina, i ovi veci moraju teziti nekoliko tona (najmanje). Na sastavima se jasno vidi da su ploce obradjivane (htjedoh reci rezane, jel' mi je to tada prvo palo na pamet, ali da se ne bi digla hjka odmah,..).
Sto se tice terena na kojem rade, ocisceno je (citaj: uklonjeno drvece i rastinje) na nekih 500-1000 m2, (praaavo slobodna procjena, ali manje bitna u citavoj prici) i tu su svi sondazni bunari (SB). Najveci SB je nekih 50-60 m2, i tu se jasno vidi ovo o cemu sam pricao, znaci ploce koje su poredane jedna do druge, u raznim velicinama.
Zanimljivo je bilo da su ploce pravilnije rasporedjene nego sto se na prvu moze uciniti, a to se vidi po kolicini zemlje koja je skinuta. Na nekim mjestima se kopalo samo 10ak centimetara da bi se doslo do ovih ploca na nekima i preko 2 metra, ali deformacija je bila u tom sloju zemlje, ali ploce su perfektno poravnate.
Ono sto je bitno je da do starog grada treba jos puno, puno, i da ako stari grad pocinje i blizu toga gdje se sada vrse iskopavanja, onda bi to bilo jedno od najvecih starih gradova koje sam vidio ili za koje sam cuo, bar na ovim prostorima.
Znaci kada bi se radovi nastavili na ovih 500-1000 m2 koji su vec ocisceni od rastinja, i koji su jako udaljeni od starog grada, ne vidim kako bi to moglo ugroziti bilo sta?
Opet, kao laiku (a vjerujem da je 99,99999... % posjetitelja i autora ovoga foruma u istoj kategoriji, iako bi neki da se prodaju kao razni strucnjaci), ono sto sam vidio ne izgleda kao dijelo prirode. Sta je tacno u pitanju (Titov bunker, ili piramida), mislim da je samo jedan nacin da se sazna.
- Vodenjak
Iskreno, ne vjerujem da su prije par hiljada godina otpadi otkupljivali oluke...Alfons Kauders wrote:ma uradili su i oluke, evo gledam projektnu dokumentaciju, al navodno su ih prije par hiljada godina poskidali cigani i prodali kao sekundarne sirovine...pape wrote:Alfons Kauders wrote: radio je i sirbegovic... prefabricirane betonske monolite...Loshe, .... loshe ....
.... tako kapitalan objekt, a zaboravili mu oluke napraviti, .... loshe, ... loshe, ...
![]()
![]()
Prije toga mozda, ali bas tad kad ti kazes - cisto sumnjam!
-
mIRCerka
Hvalakoop wrote:Prije par dana sam i sam bio na visocici. Prije nego mi neko sahrani ovaj post, iz mojih ranijih postova mozete vidjeti da sam citavo vrijeme svoje postove pisao kao skeptik, u smislu da po meni jos uvijek nema dovoljno jakih argumenata da se ovo prekine, ali da jos uvijek ne vjerujem da je piramida u pitanju.