Nova Vlada FBiH 2023-2026
- xoklix
#1901 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Gdje li se Bata uhljebio da mi je znati... Odavno grčevito brani aktuelnu vlast na forumu.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#1902 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Novu dan novi otkazi, koliko je danas otpusteno radnika zbog povecanja plate?
-
vernes81
#1903 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Cim napises takvu glupost tipa jesi li prijavio policiji jasno mi je s kim raspravljam. to da pije vode rahmani bi dosad jedni druge u zatvore poslali.Trappist wrote: ↑03/01/2025 11:21ne znam, ali posto ti znas jesi li ikad prijavio to policiji il tuzilastvu ako imas informacije da se desavaju ilegalne aktivnosti?vernes81 wrote: ↑03/01/2025 11:17Super znas li da je pc-96 kod viteza kompletan nelegalno izgradjen da niko marku nije dao, osim ekonomika.
Znas li da je Fis nakon 4 godine rada kupio na vlasicu zemljista u vrjednosti 70-90 miliona.
I ti meni kazes da to moze i svabo prije.
Znas li da si pojedine strane firme odbile saradnju sa fisom jer im je procjena bila da firma nije legalno stekla imovinu.
Ovo ti je onako brzinski iz mog komsiluka i iz prve ruke.
Bolan teorija je jedno a praksa drugo.
A ako vec kod svabe lakse ide taman ovi ugrozeni tamo sad nek otvore i rjesen problem
I zbog tog primjera, za koji je kriva vlast, trebaju najebati ljudi sa obrtima i firmama od par zaposlenih je li? Je li vidis kakve gluposti pises![]()
Pa super, nek onda u njemacku krenu i radnici i rjesen problem, samo ne znam sta ce onda biti sa prihodima od poreza ?
Ljudi sa obrtima ce valjda imati subvencije al ti to izbjegavas spominjat.
Radnici svakako idu njemacku nezz gdje ti zivis?
Nemam ja nista protiv malih obrta naprotiv al ne mozes pokrit sve rahmane sa malim obrtima.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#1904 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ako neko radi za 2000KM neto platu, znaco da je dobar radnik i vrijedi u struci u kojoj radi, i da je obrazovan, dakle nije nk radnik?klixoris wrote: ↑03/01/2025 11:04Tako je. Evo primjer, meni bliska osoba koja ima malu firmu sa 3 uposlena. Inace, nema jahtu, vikendicu, vozi Renault Megane starog 13 godina.Tango556 wrote: ↑03/01/2025 10:51Pa upravu su najglasniji oni mali obrtnici, i drustva sa 2,3 zaposlene (porodnicne radionice), pogledaj druge drustvene mreze i vidjet ces reakcije. Lako ce BINGO i Centrotrans ovo podnijeti, samo ce prevaliti na kupce povecanje troskova a obican stanovink se mora voziti na posao ili kupiti namirnice.mfa_secure wrote: ↑03/01/2025 10:40
Nema ih puno, ali su takvi ovih dana najglasniji.
Oni koji pošteno rade i pošteno plaćaju su najtiši. Samo ovi robovlasnici kukaju. Pa jedan od najglasnijih iz UP-a, vlasnik sarajevskog prijevoznog konglomerata, je prije 9 godina, dok je bio predsjednik udruženja robovlasnika, predlagao Zakon o radu u kojem ne bi postojali pojmovi kao što su: Ugovor na neodređeno, minuli rad i topli obrok, pravdajući to "komunističkom zaostavštinom".
Da se robovlasnicima iz UP-a daju odriješene ruke, imali bi takvo radno okruženje da bi i im i faraoni iz drevnog Egipta zavidili.
Kontradiktorni su, prvo kažu da kod njih nema niko da radi za minimalnu platu. Pa dobro onda, šta je problem? Kukate za doprinose, a nemate radnika kojima bi te doprinose platili? Nešto ne štima.
Puna im usta brige o radnicima, a prošlogodišnja uredba o neoporezivoj pomoći je pokaza ko su i šta su. Imali su priliku da isplate 2500 KM neoporezivo, da podijele jednu molekulu od milijardi KM dobiti koju su imali, i šta se desilo? Radnici dobili šipak.
Svaka čast vladi na ovoj uredbi. Samo zbog ovih verbalnih izljeva zadnjih dana, trebalo bi minimalac povecati za još 500 KM.
I za kraj, ne plaća poslodavac doprinose. Doprinose plaća radnik iz bruto plate, a poslodavac je samo posrednik u transakciji. Ništa oni ne plaćaju, radnici to sve zarađuju.
S druge stane mali obrti, agencije i male porodicne firme ce se ugasiti, ti ljudi ce imati problem da isfinansiraju 1700 KM mjesecno. To nisi ljudi sa jahtama , skupim autima kako ti predstavljas nego obicni normalni ljudi koji zive od svog rada. Ja ih poznajem bar pet ili sest i svi su ogorceni novim nametima.
Svi prijavljeni na minimalac, ostalo na ruke. Svi radnici izadju sa platom preko 2000, imaju regres i na kraju godine bonus u rasponu 1000-1500 KM, u zavisnosti kako se radilo. Isto tako, ako su dobri rezultati, redovno se svakom radniku dize plata cca 100-150 KM godisnje.
Firma, u sustini, pravi prihode i rashode da bude ziva. Dakle da svi dobiju platu na vrijeme, podmire se svi troskovi i obaveze, niko se ne bogati preko tudjih ledja.
Sada bi neko rekao - takva firma ne treba ni da radi. OK, ako je u tom slucaju u redu i da 4 osobe ostanu bez posla, pa tako i 4 porodice bez prihoda…
Pitao sam sada tu osobu, vlasnika firme, sta ce sada u svjetlu ove odluke. Odgovor koji sam dobio je da ako prijavi sada sve na 1000, to ce biti skoro 10.000 KM dodatno na doprinose drzavi i u tom slucaju ce morati zalediti povisice i regrese/bonuse kako bi se taj trosak izbalansirao. Ako troskovi nastave rasti zbog inflacije, morat ce mozda i smanjivati plate… Eh eto kratak primjer sta su vlasti napravile i kako ce se to odraziti na male firme.
Ovi veliki vjerujem da ce premostiti, ali ove male koje se bore da opstanu ce unistiti, zajedno sa ljudima koji rade u tim firmama…
Eh, da mi je sad skontati kako takav neko dopusti da bude prijavljen na minimalac?, i da ga poslodavac toliko jaše? Koliko glup moze biti?
- klixoris
#1905 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
A inace penzioneri koji su cijeli radni staz bili prijavljeni na puni iznos danas nisu socijalni slucajevi ?
O cemu vi ljudi pisete ? Dajte se malo informisite. Pa danas jedan penzioner koji je cijeli radni staz imao neku platu u skladu sa nekim srednjim primanjima ima penziju max 1.500 KM. I to sam i preoptimisticnu brojku naveo. Jedan penzionisani profesor ima penziju mozda i nizu od ove koju sam naveo…
Nama su SVI penzioneri socijalni slucajevi. Mozda 5% ljudi koji su bili “civije” za vrijeme svog radnog vijema danas imaju penziju preko 2.500 KM, a i to je daleko ispod cijene potrosacke korpe…
Jedini nacin kako penzioneri nece biti socijalni slucajevi jeste da se ovo sranje sa doprinosima prema drzavi potpuno ukine, radniku omoguci da sam sebi obavezno uplacuje u neki penzioni fond, npr 10% od plate, a na to da mu poslodavac od sebe doda jos 5-10%.
Isto i za zdravstvo - radniku dati izbor gdje da se lijeci i kako da to placa. I koliko platis toliko i dobijes.
Pojedinci ce se garant upaliti, ali meni nije OK ni da neko ko izdvaja mjesecno 1500 KM za zdravstveno, na kraju dobije istu uslugu kao onaj ko je izdvajao zakonom propisani minimum.
Vi danas koliko god da uplatite doprinosa drzavi, jedno je sigurno - ne dobijete ni priblizno toliko nazad. Ni u vidu penzije ni u vidu zdravstvene usluge. I u tom zecu lezi grm - kada drzava bude adekvatno vracala pare koje uzme na racun doprinosa, onda ima smisla ruziti i zatvarati po zatvorima poslodavce koji zakidaju radnike i tu istu drzavu
Last edited by klixoris on 03/01/2025 12:03, edited 1 time in total.
- Pandakonda
#1906 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Takoe, nametni harac ljudima koji rade i generisu novu vrijednost pa onda napdaj njih umjesto drzave kad ga odbiju placat
I takoe roki jadan taj radnik kad ga poslodavac jase za 2 milje, ma e cuj 2 milje na danasnjem vaktu, ne bi mene niko jaho bez minimalno 3. Al zato drzava kad ispostavi harac na platnoj listi je fina, postena i obavezna a poslodavac je demon kada u koverti da onoliko koliko radnik zeli
Samo zakidat drzavu treba i radit utaju poreza kad god se moze, lihvari i paraziti na javnim jaslama nece nauciti na drugaciji nacin da ekonomskog prosperiteta nema kada na jednog radnika u privatnom sektoru imas jednog u drzavnom plus penzioneri. Privatizovat penzioni sistem i skinuti to sa budzeta i povecati plate onima bez kojih drustvo ne moze kao sto su policija, doktori i obrazovanje. Ljudima uplacuj bruto i neka uzivaju u plodovima svog rada i neka rade sta hoce sa tim. Ako ce sve potrosit i onda patit se u penziji neka to bude njihov izbor. Ovim tempom ce ljudi u privatnom sektoru raditi samo da odrze penzije i plate uhljeba i 0 maraka ce ostat za projekte ili bilo kakve druge stvari
Samo zakidat drzavu treba i radit utaju poreza kad god se moze, lihvari i paraziti na javnim jaslama nece nauciti na drugaciji nacin da ekonomskog prosperiteta nema kada na jednog radnika u privatnom sektoru imas jednog u drzavnom plus penzioneri. Privatizovat penzioni sistem i skinuti to sa budzeta i povecati plate onima bez kojih drustvo ne moze kao sto su policija, doktori i obrazovanje. Ljudima uplacuj bruto i neka uzivaju u plodovima svog rada i neka rade sta hoce sa tim. Ako ce sve potrosit i onda patit se u penziji neka to bude njihov izbor. Ovim tempom ce ljudi u privatnom sektoru raditi samo da odrze penzije i plate uhljeba i 0 maraka ce ostat za projekte ili bilo kakve druge stvari
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1907 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
da to stoji_BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2025 11:29Zato se takve stvari nikada ne smiju pustiti na dispoziciju pojedinca.klixoris wrote: ↑03/01/2025 11:25
Ti su ljudi zadovoljni sa svojim platama, a sto se tice penzije diskutabilno je da li su jadni. I oni koji placaju puno vise dobiju kitu na kraju. I od zdravstva i od penzije. Na kraju svega, ko ne zeli ne mora raditi kod takvog poslodavca. Svako ima izbor. Ali ono sto mogu sa sigurnoscu tvrditi je da sada ponudis - neto 1.500, full prijavljen ili projava na minimalac a 2.500 na ruke, 90% ce odabrati ovo drugo…
jer naš covjek ubija bivola zbog kile mesa
- klixoris
#1908 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Tuzno, ali je tako.Pandakonda wrote: ↑03/01/2025 12:02 Takoe, nametni harac ljudima koji rade i generisu novu vrijednost pa onda napdaj njih umjesto drzave kad ga odbiju placatI takoe roki jadan taj radnik kad ga poslodavac jase za 2 milje, ma e cuj 2 milje na danasnjem vaktu, ne bi mene niko jaho bez minimalno 3. Al zato drzava kad ispostavi harac na platnoj listi je fina, postena i obavezna a poslodavac je demon kada u koverti da onoliko koliko radnik zeli
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1909 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
I zbog manje.Truba wrote: ↑03/01/2025 12:10da to stoji_BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2025 11:29Zato se takve stvari nikada ne smiju pustiti na dispoziciju pojedinca.klixoris wrote: ↑03/01/2025 11:25
Ti su ljudi zadovoljni sa svojim platama, a sto se tice penzije diskutabilno je da li su jadni. I oni koji placaju puno vise dobiju kitu na kraju. I od zdravstva i od penzije. Na kraju svega, ko ne zeli ne mora raditi kod takvog poslodavca. Svako ima izbor. Ali ono sto mogu sa sigurnoscu tvrditi je da sada ponudis - neto 1.500, full prijavljen ili projava na minimalac a 2.500 na ruke, 90% ce odabrati ovo drugo…
jer naš covjek ubija bivola zbog kile mesa![]()
Dugorocna vizija ne postoji.
Sve je ho ruk i inicijativa pojedinca.
Zato je dobro sto ce nas EU sve vise stiskati.
- klixoris
#1910 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ali inace Vlada ima dugorocnu viziju ? Ima mozda po pitanju zaposljavanja novih uhljeba i nabavke jos bijesnih makina._BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2025 12:11I zbog manje.Truba wrote: ↑03/01/2025 12:10da to stoji_BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2025 11:29
Zato se takve stvari nikada ne smiju pustiti na dispoziciju pojedinca.
jer naš covjek ubija bivola zbog kile mesa![]()
Prvo pospremiti avliju (vlast i administraciju), uvesti red, pa onda pricati o nizim nivoima, ko je uredan i ne krsi zakon a ko nije
- Truba
#1911 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
isto kosto bi se zdravstvo raspalo da se ne odbija po automatizmu
bio bi plač i škrgut zuba
bio bi plač i škrgut zuba
- Truba
#1912 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
ma narod je svuda isti...intervjuirali ljude na ulici na engleskom
da li biste 150 000 dolara sad ili 500 000 na kraju godine
što mislite kakav odgovor?
da li biste 150 000 dolara sad ili 500 000 na kraju godine
što mislite kakav odgovor?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1913 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Eto izbora za 2 godine.klixoris wrote: ↑03/01/2025 12:15Ali inace Vlada ima dugorocnu viziju ? Ima mozda po pitanju zaposljavanja novih uhljeba i nabavke jos bijesnih makina._BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2025 12:11I zbog manje.
Prvo pospremiti avliju (vlast i administraciju), uvesti red, pa onda pricati o nizim nivoima, ko je uredan i ne krsi zakon a ko nije
Nije nam vladu dekretom odredio monarh iz dinastije Habsburg Lotaringen (je li priznajes ovu dinastiju @Truba ili pikas samo do Marije Terezije)
- Truba
#1914 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
ja priznajem samo svetog petra i njegove nasljednike

- reboot
#1915 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Kažeš povećava im platu godišnje 100-150KM ? Znači povećava im iznos u koverti.klixoris wrote: ↑03/01/2025 11:04
Tako je. Evo primjer, meni bliska osoba koja ima malu firmu sa 3 uposlena. Inace, nema jahtu, vikendicu, vozi Renault Megane starog 13 godina.
Svi prijavljeni na minimalac, ostalo na ruke. Svi radnici izadju sa platom preko 2000, imaju regres i na kraju godine bonus u rasponu 1000-1500 KM, u zavisnosti kako se radilo. Isto tako, ako su dobri rezultati, redovno se svakom radniku dize plata cca 100-150 KM godisnje.
Firma, u sustini, pravi prihode i rashode da bude ziva. Dakle da svi dobiju platu na vrijeme, podmire se svi troskovi i obaveze, niko se ne bogati preko tudjih ledja.
Sada bi neko rekao - takva firma ne treba ni da radi. OK, ako je u tom slucaju u redu i da 4 osobe ostanu bez posla, pa tako i 4 porodice bez prihoda…
Pitao sam sada tu osobu, vlasnika firme, sta ce sada u svjetlu ove odluke. Odgovor koji sam dobio je da ako prijavi sada sve na 1000, to ce biti skoro 10.000 KM dodatno na doprinose drzavi i u tom slucaju ce morati zalediti povisice i regrese/bonuse kako bi se taj trosak izbalansirao. Ako troskovi nastave rasti zbog inflacije, morat ce mozda i smanjivati plate… Eh eto kratak primjer sta su vlasti napravile i kako ce se to odraziti na male firme.
Ovi veliki vjerujem da ce premostiti, ali ove male koje se bore da opstanu ce unistiti, zajedno sa ljudima koji rade u tim firmama…
-
ReymondReddington
#1916 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Zasto jadni?_BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2025 11:15Jadni ti ljudi kad odu u penziju.klixoris wrote: ↑03/01/2025 11:04
Tako je. Evo primjer, meni bliska osoba koja ima malu firmu sa 3 uposlena. Inace, nema jahtu, vikendicu, vozi Renault Megane starog 13 godina.
I sam imam preko 4 godine staza na minimalcu.
Vlada donese.uredbu da je minimalna penzija 2000km.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1917 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Bingoreboot wrote: ↑03/01/2025 12:26Kažeš povećava im platu godišnje 100-150KM ? Znači povećava im iznos u koverti.klixoris wrote: ↑03/01/2025 11:04
- klixoris
#1918 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Pusti se sada te price o izborima i kaznjavanja vlasti kada i sam vrlo dobro znas kakve su alternative, odnosno da ih NEMA._BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2025 12:24Eto izbora za 2 godine.klixoris wrote: ↑03/01/2025 12:15Ali inace Vlada ima dugorocnu viziju ? Ima mozda po pitanju zaposljavanja novih uhljeba i nabavke jos bijesnih makina._BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2025 12:11
I zbog manje.
Nije nam vladu dekretom odredio monarh iz dinastije Habsburg Lotaringen (je li priznajes ovu dinastiju @Truba ili pikas samo do Marije Terezije)
Eto, mi bas mozemo kazniti sadasnju vlast i zamijeniti ih sa strucnjacima, obrazovanim i nekorumpiranim ljudima koji stoje u redu, samo cekaju da ih odaberemo na izborima…
Prethodne kao ni trenutne vlasti nisu nista uradile da srede taj sistem, nece ni buduce. Jer su lopovi i stoka koja gleda samo svoj interes. Isto kao i vecina ljudi koja ih bira na vlast. Samo sto ti koji ih biraju ne vide da ce na kraju izvuci deblji kraj
- Zombi_Rex
#1919 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Penzije ostale iste, a minimalac skočio za skoro 400KM
Cijene će ići gore, standard isto
Nagrabusili su ga penzioneri
Cijene će ići gore, standard isto
Nagrabusili su ga penzioneri
-
ReymondReddington
#1920 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Nagrabusili su ga i ti sto im je minimalac skocio za 400. Sve ce to povecanje cijena i usluga pojesti. Neko ko je imao 620 minimalac + recimo toliko na kovertu sad ce imati samo 1000 na racun. Znaci 200 maraka manje.
-
Hakiz
#1921 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
To je odličan razlog da oni na vlasti ne moraju da se trude.klixoris wrote: ↑03/01/2025 12:33_BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2025 12:24Eto izbora za 2 godine.
Pusti se sada te price o izborima i kaznjavanja vlasti kada i sam vrlo dobro znas kakve su alternative, odnosno da ih NEMA.
Eto, mi bas mozemo kazniti sadasnju vlast i zamijeniti ih sa strucnjacima, obrazovanim i nekorumpiranim ljudima koji stoje u redu, samo cekaju da ih odaberemo na izborima…
Prethodne kao ni trenutne vlasti nisu nista uradile da srede taj sistem, nece ni buduce. Jer su lopovi i stoka koja gleda samo svoj interes. Isto kao i vecina ljudi koja ih bira na vlast. Samo sto ti koji ih biraju ne vide da ce na kraju izvuci deblji kraj
-
Hakiz
#1922 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Samo što će taj to poskupljenje podnositi sa 1.000, a penzioner sa 600.ReymondReddington wrote: ↑03/01/2025 12:38Nagrabusili su ga i ti sto im je minimalac skocio za 400. Sve ce to povecanje cijena i usluga pojesti. Neko ko je imao 620 minimalac + recimo toliko na kovertu sad ce imati samo 1000 na racun. Znaci 200 maraka manje.
Ljudi u posebnim potrebama i invalidi će proći gore od penzionera jer su ta socijalna davanja manja i od penzija.
Para na paru, uš na fukaru.
-
ReymondReddington
#1923 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Pa kako.ce ovo.dovesti do povećanja budžeta penzioneri trebaju da se strpe ovu godinu jer ce im iduce godine porasti penzije za astronomskih 50 maraka.Hakiz wrote: ↑03/01/2025 12:41Samo što će taj to poskupljenje podnositi sa 1.000, a penzioner sa 600.ReymondReddington wrote: ↑03/01/2025 12:38Nagrabusili su ga i ti sto im je minimalac skocio za 400. Sve ce to povecanje cijena i usluga pojesti. Neko ko je imao 620 minimalac + recimo toliko na kovertu sad ce imati samo 1000 na racun. Znaci 200 maraka manje.
Ljudi u posebnim potrebama i invalidi će proći gore od penzionera jer su ta socijalna davanja manja i od penzija.
-
Hakiz
#1924 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Da, da, baš tako.ReymondReddington wrote: ↑03/01/2025 12:44Pa kako.ce ovo.dovesti do povećanja budžeta penzioneri trebaju da se strpe ovu godinu jer ce im iduce godine porasti penzije za astronomskih 50 maraka.Hakiz wrote: ↑03/01/2025 12:41Samo što će taj to poskupljenje podnositi sa 1.000, a penzioner sa 600.ReymondReddington wrote: ↑03/01/2025 12:38
Nagrabusili su ga i ti sto im je minimalac skocio za 400. Sve ce to povecanje cijena i usluga pojesti. Neko ko je imao 620 minimalac + recimo toliko na kovertu sad ce imati samo 1000 na racun. Znaci 200 maraka manje.
-
Trappist
#1925 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
pa trcite ovdje bi prijavljivali firme koje daju u koverte a sad kazes ne bi prijavio da je neko milione ilegalno stekao?vernes81 wrote: ↑03/01/2025 11:54Cim napises takvu glupost tipa jesi li prijavio policiji jasno mi je s kim raspravljam. to da pije vode rahmani bi dosad jedni druge u zatvore poslali.Trappist wrote: ↑03/01/2025 11:21ne znam, ali posto ti znas jesi li ikad prijavio to policiji il tuzilastvu ako imas informacije da se desavaju ilegalne aktivnosti?vernes81 wrote: ↑03/01/2025 11:17
Super znas li da je pc-96 kod viteza kompletan nelegalno izgradjen da niko marku nije dao, osim ekonomika.
Znas li da je Fis nakon 4 godine rada kupio na vlasicu zemljista u vrjednosti 70-90 miliona.
I ti meni kazes da to moze i svabo prije.
Znas li da si pojedine strane firme odbile saradnju sa fisom jer im je procjena bila da firma nije legalno stekla imovinu.
Ovo ti je onako brzinski iz mog komsiluka i iz prve ruke.
Bolan teorija je jedno a praksa drugo.
A ako vec kod svabe lakse ide taman ovi ugrozeni tamo sad nek otvore i rjesen problem
I zbog tog primjera, za koji je kriva vlast, trebaju najebati ljudi sa obrtima i firmama od par zaposlenih je li? Je li vidis kakve gluposti pises![]()
Pa super, nek onda u njemacku krenu i radnici i rjesen problem, samo ne znam sta ce onda biti sa prihodima od poreza ?
Ljudi sa obrtima ce valjda imati subvencije al ti to izbjegavas spominjat.
Radnici svakako idu njemacku nezz gdje ti zivis?
Nemam ja nista protiv malih obrta naprotiv al ne mozes pokrit sve rahmane sa malim obrtima.
Subvencije ? Je li ti znas da budzet nije usvojen i da su trenutno na privremenom finansiranju najmanje do 01.04. ?