ima i trecca grupa, mi ga zovemo truhljo jer nam je baš valjao truhljo....Hank Paldum wrote: ↑27/03/2021 23:58Jah, to ti rekao AlijaSanabija wrote: ↑27/03/2021 23:29 @Hank Paldum
Gdje sam ja bio za vrijeme rata?
Branio Bakira u trezoru?
Sa Alijom se sreo, bio neki susret 111 neustrasvih u ratu. Ptam, Predsjednice zasto se pljačka, zašto mogu podrumaši da vode sve? Zašto se on pitaju koga treba postaviti a koga treba smijeniti? Rekne Predsjednik: Mlad si ti sine da to razumješ, evo lijepe pakete svo vam pripremili, Jedina korist sto sam raji dao 2 steke cigara...
Sve SDA i fašističko vam jebem!
Deset genracija ste sjebali, od Hitlera ste gori...
Tako možeš tvrditi i da si sreo Franka Sinatru i to u 2021. godini i izjava bi bila jednako istinita.
Hvala Bogu pa je ovaj forum skupa sa onim crvenim portalom čiji je link ovdje cenzurisan jedino mjesto gdje se o našem prvom predsjedniku (da mu ne predajem navečer rahmet) ružno piše.
Što se tiče mišljenja o Aliji Izetbegoviću postoje 2 grupe ali na vašu žalost nisu te 2 grupe oni koji poštuju i oni koji pljuju Aliju nego je jedna grupa koja ne da ni danas na Aliju i aktivno ga brani o u 2021. godini a druga je grupa oni koji ne daju na Aliju ali ne razmišljaju puno o tome jer su fokusirani na sadašnjost i budućnost.
Ovaj forum nije nikakvo mjerilo stvarnog stanja.
Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
- He1972
#1901 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
- Hank Paldum
#1902 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ja sam tek otišao prije nepunih 6 godina, nema potrebe još da se vraćam.hillbill wrote: ↑28/03/2021 00:15za vrijeme rata je bio u Sarajevu...za raliku od SEBI-JA,CAMPARE, ZVIZDICA i ostalih ,kao sto si ti boraca za lijepu nasu.....ti se bar nisi vratio da nam dodes u parlament.....cijenim dosljednost.Hank Paldum wrote: ↑27/03/2021 22:58Super kako vi FGRovci birate hoćete li se vraćati u 90te po potrebi. Kada jedna strana izjavi "Ali gdje je on bio za vrijeme rata?" onda ide vaše standardno "Jeble vas više devedesete, hoću da živim u sadašnjosti i budućnosti i političare da govore o tim temama" a kada vama odgovara onda ide priča o trezoru i historijskom NE.Nero Histrion wrote: ↑27/03/2021 22:35
Neki su poznati, hostorijski, po hostorijskom NE iz vremena devedesetih, a neki po trezoru kao obitavalistu. Jah.
Zvizdić je bio u ratu i tek kasnije teško ranjen, čal liječen u BiH pa je kasnije prebacen vani, samo čovjek ne voli govoriti o tome.
Ti si samo potvrdio da se ne ponašate drugačije od SDAovaca kada zatrebba, "gdje si bio u ratu?" argument po potrebi.
Čampara je dio alternative gdje navijate da se sruši SDA što bi značilo da bi oni bili na vlasti.
Još jednom si potvrdio svu dvoličnost i zbunjenost tzv. BH ljevice gdje je čak i Bogićević lično dao do znanja da mu se gadite.
- Hank Paldum
#1903 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Sanabija wrote: ↑28/03/2021 00:47Jah, tako je. Preklinjem te, vrati nam se ti i bori se ovdje za nas ( za nas ne moras, samo za Bosnjake, ostali su svakako ćafiri , i fokusiraj se na sadašnjost i budućnost, ništa više, ko Boga te molim. Samo to. Eto vrati se i pomozi svojoj zemlji a ja ću pomagati Franka Sinatru i neću se više ovdje javljati-Hank Paldum wrote: ↑27/03/2021 23:58Jah, to ti rekao AlijaSanabija wrote: ↑27/03/2021 23:29 @Hank Paldum
Branio Bakira u trezoru?
Sa Alijom se sreo, bio neki susret 111 neustrasvih u ratu. Ptam, Predsjednice zasto se pljačka, zašto mogu podrumaši da vode sve? Zašto se on pitaju koga treba postaviti a koga treba smijeniti? Rekne Predsjednik: Mlad si ti sine da to razumješ, evo lijepe pakete svo vam pripremili, Jedina korist sto sam raji dao 2 steke cigara...
Tako možeš tvrditi i da si sreo Franka Sinatru i to u 2021. godini i izjava bi bila jednako istinita.
Hvala Bogu pa je ovaj forum skupa sa onim crvenim portalom čiji je link ovdje cenzurisan jedino mjesto gdje se o našem prvom predsjedniku (da mu ne predajem navečer rahmet) ružno piše.
Što se tiče mišljenja o Aliji Izetbegoviću postoje 2 grupe ali na vašu žalost nisu te 2 grupe oni koji poštuju i oni koji pljuju Aliju nego je jedna grupa koja ne da ni danas na Aliju i aktivno ga brani o u 2021. godini a druga je grupa oni koji ne daju na Aliju ali ne razmišljaju puno o tome jer su fokusirani na sadašnjost i budućnost.
Sve Vam fašističko jebem!
Preklinješ ljude da se vrate i bore se za državu u miru, 26 godina iza rata, kao da je još 1992. godina dok vi niste ni jednom izasli na proteste, ali važno je da su se okupile hiljade da protestuju jer neko nije dobio nebitnu funkciju.
Srećom pa većina BH građana nije kao par forumaša koji krive SDA i ostale za sve loše što je im se desilo u životu i bore se umjesto da kukaju po forumima pa su osobe koje pišu kao ti manjina.
-
carobnjak_N
#1904 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Zvizdić im je i bio jedina alternativa ali znamo kako je prošao u unutar stranačkom sukobu.
Umjesto njega, stavili aparatčika Džaferovića , kad je već Sebija naišla na prevelik otpor u samoj stranci.
On i Efendić su druga struja Sda , čekaju da se Sda sroza na općim izborima i možda da to dovede do promjena na vrhu stranke.
Afera Asim i poraz na lokalnim izborima nisu ništa donijeli po tom pitanju.
Umjesto njega, stavili aparatčika Džaferovića , kad je već Sebija naišla na prevelik otpor u samoj stranci.
On i Efendić su druga struja Sda , čekaju da se Sda sroza na općim izborima i možda da to dovede do promjena na vrhu stranke.
Afera Asim i poraz na lokalnim izborima nisu ništa donijeli po tom pitanju.
- drag_gost
#1905 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Previse znacaja dajes svakome prijatelju.Sanabija wrote: ↑28/03/2021 00:47Jah, tako je. Preklinjem te, vrati nam se ti i bori se ovdje za nas ( za nas ne moras, samo za Bosnjake, ostali su svakako ćafiri , i fokusiraj se na sadašnjost i budućnost, ništa više, ko Boga te molim. Samo to. Eto vrati se i pomozi svojoj zemlji a ja ću pomagati Franka Sinatru i neću se više ovdje javljati-Hank Paldum wrote: ↑27/03/2021 23:58Jah, to ti rekao AlijaSanabija wrote: ↑27/03/2021 23:29 @Hank Paldum
Branio Bakira u trezoru?
Sve Vam fašističko jebem!
- uglavnomja
#1906 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
suspect_zero wrote: ↑28/03/2021 00:10 Postoje i oni koji ga kunu što ono riđe govno nije otres'o o storu.....Bakir je uništio sve što je Alija pozitivno uradio, a kako vrijeme prolazi sve je više jasnije da je tog pozitivnog jako malo.
nije malo nego nema nista pozitivno
proveo je plan ivz-e unistavanja bosne i bosanaca i svodjenja na islamski fildzan sa feudalnom vladavinom
svaki poginuli covjek u ratu je njemu samo bio korak naprijed da mz ozvanici podjelu zemlju
a poslusnicima nije ostavio zlatne kasike nego zlatne lopate da lopataju iz budzeta
retrogradna, zaostala, zatucana, primitivna nakaradna privatna drzava kojom vladaju glupi i nepismeni mentalno ograniceni likovi
- Hank Paldum
#1907 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Kao što sam napisao već jednom, ovaj forum nije nikakvo mjerilo i sve što se ovdje piše (dominacija Bosanaca na Popisu, dobar rezultat Njihove Stranke, FGR kao neki važan faktor u drustvu, podrška Damiru Nikšiću i Drasku Stanivukoviću, totalni kolaps SDA itd.) nema veze sa realnošću pa tako i negativno mišljenje o rahmetli Aliji.
Ja nemam ništa protiv da se kritikuje rahmetli Alija jer sam za slobodu govora ali isto ta strana mora polahko biti svjesna da atmosfera na forumu nema ama baš nikakve veze sa realnošću i sve svodi na 10-20 aktivnih forumaša što aplaudiraju jedni drugima.
Ja nemam ništa protiv da se kritikuje rahmetli Alija jer sam za slobodu govora ali isto ta strana mora polahko biti svjesna da atmosfera na forumu nema ama baš nikakve veze sa realnošću i sve svodi na 10-20 aktivnih forumaša što aplaudiraju jedni drugima.
- General War
#1908 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
uglavnomja wrote: ↑28/03/2021 08:59suspect_zero wrote: ↑28/03/2021 00:10 Postoje i oni koji ga kunu što ono riđe govno nije otres'o o storu.....Bakir je uništio sve što je Alija pozitivno uradio, a kako vrijeme prolazi sve je više jasnije da je tog pozitivnog jako malo.
proveo je plan ivz-e unistavanja bosne i bosanaca i svodjenja na islamski fildzan sa feudalnom vladavinom
svaki poginuli covjek u ratu je njemu samo bio korak naprijed da mz ozvanici podjelu zemlju
a poslusnicima nije ostavio zlatne kasike nego zlatne lopate da lopataju iz budzeta
retrogradna, zaostala, zatucana, primitivna nakaradna privatna drzava kojom vladaju glupi i nepismeni mentalno ograniceni likovi
Ja se nemogu sjetiti je li bosna i narod bili u gorem stanju istorijski gledano.
- General War
#1909 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Koja realnost? Dinastija Izetbegovic vakat nije tema, ali posto im je Bogicevic nabacio zicer kao posljedica....Hank Paldum wrote: ↑28/03/2021 09:10 Kao što sam napisao već jednom, ovaj forum nije nikakvo mjerilo i sve što se ovdje piše (dominacija Bosanaca na Popisu, dobar rezultat Njihove Stranke, FGR kao neki važan faktor u drustvu, podrška Damiru Nikšiću i Drasku Stanivukoviću, totalni kolaps SDA itd.) nema veze sa realnošću pa tako i negativno mišljenje o rahmetli Aliji.
Polahko moras i ti biti svjestan, da sva podrska kartelu dolazi od zavisnosti prema njemu a ne ubjedjenja...poslovi, pozicije, napredovanja, pa i zdravlje zavisi od toga jesi li glasao ili donijeo glasanje...isti ovi ih kedino i mogu skinuti...i to ce uraditi sa zadavoljstvom.
- He1972
#1910 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
uglavnomja wrote: ↑28/03/2021 08:59suspect_zero wrote: ↑28/03/2021 00:10 Postoje i oni koji ga kunu što ono riđe govno nije otres'o o storu.....Bakir je uništio sve što je Alija pozitivno uradio, a kako vrijeme prolazi sve je više jasnije da je tog pozitivnog jako malo.
-
made_in_sarajevo
#1911 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Skaka uvali srdjana da se kandiduje, naprave halabuku, zovu, nude, prijete, hadzibajric ili je dobio milionsku cifru ili je dobio da ce dobit zatvora za nesto. Srdjan dusa draga prica kako je on za bogica, ali ne odustaje od kandidature. Napravi se galama, halabuka, bogic ih posalje sve u neku stvar i onda sda izleti prva da pusti suzu za bogicem i da kaze kako trojka ne valja.
Toliko jadni da ih ni zahiragic niie mogao.oprati sinoc, jer su ga irfan i senad par puta fino skinuli, kao i srdjana noc prije.
Toliko jadni da ih ni zahiragic niie mogao.oprati sinoc, jer su ga irfan i senad par puta fino skinuli, kao i srdjana noc prije.
-
Did
#1912 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
E jadno je ovo vijece kad ih gnjidavi Skaka "zavrsi" bez Asima. Ocigledno da tu nema zrelosti i politcke snage za stvarne promjene. Drage Sarajlije prognoziram vam povratak SDA na vlast prije nego sto mislite i iskreno mi vas je zao.
- Ludzak
#1913 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Sarajlije su sad u tom nekom međupoložaju da ne znaju ni sta ce. Zaboravit ce oni Bogica, i da se ikada kandidovao. Njihova jedina realnost je Skaka. Ionako je SDA sagradila Sarajevo, kao sto kaze.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1914 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Aha, patriJota iz Njemačke pametuje meni patrioti u BIH. Pa vrati se i imaj iste probleme kao mi ovdje, patriJoto.
- Styling
#1915 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Nakon par dana slusanja svega i svacega oko izbora gradonacelnika, ja sam zakljucila slijedece:
- cetvorka je imala vecinu, ali su na glasanju od kandidata trazili da oznace svoje listice da bi se znalo ko je za koga glasao, znajuci da su ljudi pod pritidkom i da su bili pokusaji kupovine. Skaljic je rekao da nece glasati za Ademovica (jer je on htio da udje u rukovodstvo GV pa mu Jasmin ne odgovara), a Skorupan je rekao da je ucjenjen, i to su iz koalicije znali prije glasanja). Tako da su imali 15 glasova.
- u prvom krugu Ademovic je imao 14 glasova jer je matori Majstorovic odlucio da bude “suzdrzan”
- obzirom da niko nije imao vecinu, Igor Gavric je odlucio da se ponovi glasanje i rekao da ce u drugom krugu priznati i listice sa krugovima, krizicima, plisevima, itd.
- kad su to culi, Skaka i Hadzibajric su odlucili da miniraju kvorum kako se glasanje ne bi ponovilo i kako bi BB odustao, sto se i desilo. The rest is history.
- cetvorka je imala vecinu, ali su na glasanju od kandidata trazili da oznace svoje listice da bi se znalo ko je za koga glasao, znajuci da su ljudi pod pritidkom i da su bili pokusaji kupovine. Skaljic je rekao da nece glasati za Ademovica (jer je on htio da udje u rukovodstvo GV pa mu Jasmin ne odgovara), a Skorupan je rekao da je ucjenjen, i to su iz koalicije znali prije glasanja). Tako da su imali 15 glasova.
- u prvom krugu Ademovic je imao 14 glasova jer je matori Majstorovic odlucio da bude “suzdrzan”
- obzirom da niko nije imao vecinu, Igor Gavric je odlucio da se ponovi glasanje i rekao da ce u drugom krugu priznati i listice sa krugovima, krizicima, plisevima, itd.
- kad su to culi, Skaka i Hadzibajric su odlucili da miniraju kvorum kako se glasanje ne bi ponovilo i kako bi BB odustao, sto se i desilo. The rest is history.
- Styling
#1916 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Hadzifejsu savjetujem da pripazi na televiziju i lokaciju obzirom da se Skaki jako svidja pogled sa Face towera.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1917 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
To je to.Styling wrote: ↑28/03/2021 10:41 Nakon par dana slusanja svega i svacega oko izbora gradonacelnika, ja sam zakljucila slijedece:
- Sanjarko
#1918 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Bolje ovdje u Zenici uradise. Dadose mu plaketu pocasnog gradzanina. 
- Haris.ba
#1919 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Nije se igrati drzave lagano. Visi nivo igrice. Prije 100 godine najveci domet bio borba za obrazovanje i vjerska prava.General War wrote: ↑28/03/2021 09:22
Ja se nemogu sjetiti je li bosna i narod bili u gorem stanju istorijski gledano.
Ne znam odakle to misljenje da ce biti lagano. Nikada na ovom prostoru nece biti lagano.
Promasio nas metak gdje smo mogli biti ko Palestina.
Sada je do nas koliko to moze biti. Prije nisi skoro pa nista odlucivao. Ne moze biti danas gore nego prije. Jedino ako mislis da narod nevalja?
Dobio mogucnost da biras gradonacelnika, i kazes nikad gore?
Pogledaj Sloveniju bez rata, da ne ide bas sve ko po loju.
- Hank Paldum
#1920 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Pa evo ja sam dokaz da to apsolutno nije istina. Niti sam u BiH, niti mi je SDA sredila posao, niti krivim SDA za odlazak. Njemačka multi-kulti zemlja (kao i ostale države poput Francuske, Holandije, Austrije) imam osjećaj više stranaca nego Nijemaca. Od Grka preko Turaka, Talijana, Srbijanaca pa do Marokanaca. Da li su i njih Izetbegovići otjerali? Sta sad skandal što u doba globalizacije odlaze i BH građani?General War wrote: ↑28/03/2021 09:27Koja realnost? Dinastija Izetbegovic vakat nije tema, ali posto im je Bogicevic nabacio zicer kao posljedica....Hank Paldum wrote: ↑28/03/2021 09:10 Kao što sam napisao već jednom, ovaj forum nije nikakvo mjerilo i sve što se ovdje piše (dominacija Bosanaca na Popisu, dobar rezultat Njihove Stranke, FGR kao neki važan faktor u drustvu, podrška Damiru Nikšiću i Drasku Stanivukoviću, totalni kolaps SDA itd.) nema veze sa realnošću pa tako i negativno mišljenje o rahmetli Aliji.
Polahko moras i ti biti svjestan, da sva podrska kartelu dolazi od zavisnosti prema njemu a ne ubjedjenja...poslovi, pozicije, napredovanja, pa i zdravlje zavisi od toga jesi li glasao ili donijeo glasanje...isti ovi ih kedino i mogu skinuti...i to ce uraditi sa zadavoljstvom.
Ima li igdje ikakav dokaz gdje kukaju građani u inostranstvu "Proklinjem te Bakire što moram hljeb zarađivati na zapadu"? Najzanimljivije je da o tjeranju naroda iz BiH kukaju najviše oni koji su ostali u BiH i po količini komentara i dužini vremena koliko su dugo registrovani se da zaključiti da su to obični neradnici koji krive SDA za sve (a i dokaz je kako im je neprirodno što neko ima posao pa ga ismijavaju što ga šef Hans postrojava).
Razlog za odlazak nije ni Bakir ni SDA ni bilo ko drugi nego samo olakšanje za BH državljane da mogu posao tražiti lakše na zapadu. Govoriti kako je SDA odgovorna je ravno onome kada Čović kaže da Hrvati napuštaju BiH zbog majorizacije i diskriminacije a ignoriše da odlaze prvenstveno zbog hrvatskog pasoša koji im nudi mnoga olakšanja.
Morate shvatiti da mnogi BH građani uopšte ne daju toliki značaj "problemima" koji se preuveličavaju ovdje na forumu i ne traže krivicu u drugima nego rrade na sebi.
-
made_in_sarajevo
#1921 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Hanka vrati se u bih pa zivi i radi. Dobijes 900KM i snadji se. Sta je problem kad ti toliko ne smeta sda, cak sta vise satra se braneci ih.
- Osim_13
#1922 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Najzanimljivije je kako niko, pa ni Čengić ne spominju glavnog korespondenta između Srdića i Skake u liku i djelu dugogodišnjeg trgovca Vedrana Dodika.made_in_sarajevo wrote: ↑28/03/2021 10:25 Skaka uvali srdjana da se kandiduje, naprave halabuku, zovu, nude, prijete, hadzibajric ili je dobio milionsku cifru ili je dobio da ce dobit zatvora za nesto. Srdjan dusa draga prica kako je on za bogica, ali ne odustaje od kandidature. Napravi se galama, halabuka, bogic ih posalje sve u neku stvar i onda sda izleti prva da pusti suzu za bogicem i da kaze kako trojka ne valja.
- kamberovica polje
#1923 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Koji bezobrazni trolčić i relativizator.
Ne popušta ni milimetra u pravdanju zločinačke organizacije sa sigurne udaljenosti.
Ne popušta ni milimetra u pravdanju zločinačke organizacije sa sigurne udaljenosti.
- Osim_13
#1924 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Na ranu priviti 
-
splinter
#1925 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Nije toliko poznat van Starog Grada. Njegov je opus sabranih djela je uglavnom upisan u lokalnim okvirima.Osim_13 wrote: ↑28/03/2021 11:04Najzanimljivije je kako niko, pa ni Čengić ne spominju glavnog korespondenta između Srdića i Skake u liku i djelu dugogodišnjeg trgovca Vedrana Dodika.made_in_sarajevo wrote: ↑28/03/2021 10:25 Skaka uvali srdjana da se kandiduje, naprave halabuku, zovu, nude, prijete, hadzibajric ili je dobio milionsku cifru ili je dobio da ce dobit zatvora za nesto. Srdjan dusa draga prica kako je on za bogica, ali ne odustaje od kandidature. Napravi se galama, halabuka, bogic ih posalje sve u neku stvar i onda sda izleti prva da pusti suzu za bogicem i da kaze kako trojka ne valja.