Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
paladinka

#1901 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by paladinka »

SaraFina wrote:
paladinka wrote:Samo ova recenica ja moram nesto kupovai jer je takav zakon .. ok , zakon je takav.. ali ja sam ocekivala da ona kaze , ok ja rado kupujem produkte od austrijskih seljaka.

Austrijski seljak zakonom je zaštićen kao što ti već pojasnih, za razliku od bosanskog seljaka ili proizvodjača. Uz sve to austrijski seljaci dobijaju i ogromnu potporu od države takodjer. Olakšice za socijalno i zdravstveno... Pa zbog svih tih navedenih čimbenika ja nemam moralnu obavezu da izreknem tvrdnju koju ti potenciraš iz Bog zna kojih razloga.
Niti namjeravam.
Hehe , naravno da imas , nije to tako lako kako mislis .... ? Ti imas veliku moralnu obavezu... veliku ne za mene ... za sebe.
SaraFina

#1902 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Ovakve akcije se ne sprovode sa 100% učinkom nikada. Naravno da ne bi zamjerila nekom ko djetetu kupi Dorinu za 1km. Ali bi zamjerila samcu poput tebe recimo, situiranom i gradjanski osviještenom da furaš brendirana alkoholna pića za sjedeljke s društvom (svaki vikend) a da taj bred zastupa zapadnohercegovački tajkun :D
I obzirom da Čović nije glup presjeći granu na kojoj sjedi, logično da bi ponudio politički kompromis za nastavak budžetskog finansiranja svojih uhljeba i stranke.
Veze jesu bliske i u potpunosti se slažem da u takvim odnosima "svi imaju sve u šaci"... Ali bojkot i smanjenje plasmana robe, dolazilo bi kao odgovor od većinskog naroda u FBiH... I u takvoj situaciji svima pa i Čoviću bilo bi u interesu da bude prekinut. Jer krivci nisu njegovi tajkuni/zastupnici... nego on i HDZ osobno vodjenjem pogrešne politike. I na njemu bi odluka bila...
Hoćeš da mi zabraniš da pijem sabrana djela Marijana Badela? :sad: :mrgreen:

Ali ozbiljno...za pritiske i dohakavanje Čoviću i ostalima...to želim od političkih predstavnika koje sam izabrao. Zašto bi ponovo običan
građanin, koji je svakako već previše opterećen od strane države svime i svačime, podnosio teret i jedne ovakve političke borbe.

U Americi je sasvim normalno da se piše i vrše pritisci na izabrane članove kongresa da poduzmu nešto vezano za neku tematiku važnu
za njihove glasače. Mislim da je mnogo važnije da mi steknemo tu vrstu navike i obaveze traženja odgovornosti od ljudi koje smo
izabrali nego li neki pokušaj bojkota koji neće nikada imati stvarni učinak dok god nam je ovakva ekonomska situacija u zemlji.
Za koju su opet krivi...pogodi ko? :D

Trenutno bilo koju političku opciju da si birao, nemoćna je izvršiti bilo kakav pritisak u tvoju ili bilo čiju korist.
Nažalost! Zato sam za samoorganiziranje i iznalaženje rješenja skupina gradjana... Nekad možda u budućnosti i zaživi to što i ja i ti smatramo pod OBVEZU naših političkih predstavnika... Dotad... ovo je opcija. Imaš bolju? :D
Ako da, zanima me. Ali sutra. L.N :kiss:

Namjerno te cmoknula da Bloo bude ljubomorna!
Last edited by SaraFina on 24/11/2018 01:21, edited 1 time in total.
SaraFina

#1903 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

paladinka wrote:
SaraFina wrote:
paladinka wrote:Samo ova recenica ja moram nesto kupovai jer je takav zakon .. ok , zakon je takav.. ali ja sam ocekivala da ona kaze , ok ja rado kupujem produkte od austrijskih seljaka.

Austrijski seljak zakonom je zaštićen kao što ti već pojasnih, za razliku od bosanskog seljaka ili proizvodjača. Uz sve to austrijski seljaci dobijaju i ogromnu potporu od države takodjer. Olakšice za socijalno i zdravstveno... Pa zbog svih tih navedenih čimbenika ja nemam moralnu obavezu da izreknem tvrdnju koju ti potenciraš iz Bog zna kojih razloga.
Niti namjeravam.
Hehe , naravno da imas , nije to tako lako kako mislis .... ? Ti imas veliku moralnu obavezu... veliku ne za mene ... za sebe.

Oprosti obično te razumijem. Ali večeras mi nisi suvisla nikako. Možda je i do mene problem.
dale cooper

#1904 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:
dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Ovakve akcije se ne sprovode sa 100% učinkom nikada. Naravno da ne bi zamjerila nekom ko djetetu kupi Dorinu za 1km. Ali bi zamjerila samcu poput tebe recimo, situiranom i gradjanski osviještenom da furaš brendirana alkoholna pića za sjedeljke s društvom (svaki vikend) a da taj bred zastupa zapadnohercegovački tajkun :D
I obzirom da Čović nije glup presjeći granu na kojoj sjedi, logično da bi ponudio politički kompromis za nastavak budžetskog finansiranja svojih uhljeba i stranke.
Veze jesu bliske i u potpunosti se slažem da u takvim odnosima "svi imaju sve u šaci"... Ali bojkot i smanjenje plasmana robe, dolazilo bi kao odgovor od većinskog naroda u FBiH... I u takvoj situaciji svima pa i Čoviću bilo bi u interesu da bude prekinut. Jer krivci nisu njegovi tajkuni/zastupnici... nego on i HDZ osobno vodjenjem pogrešne politike. I na njemu bi odluka bila...

Ali ozbiljno...za pritiske i dohakavanje Čoviću i ostalima...to želim od političkih predstavnika koje sam izabrao. Zašto bi ponovo običan
građanin, koji je svakako već previše opterećen od strane države svime i svačime, podnosio teret i jedne ovakve političke borbe.

U Americi je sasvim normalno da se piše i vrše pritisci na izabrane članove kongresa da poduzmu nešto vezano za neku tematiku važnu
za njihove glasače. Mislim da je mnogo važnije da mi steknemo tu vrstu navike i obaveze traženja odgovornosti od ljudi koje smo
izabrali nego li neki pokušaj bojkota koji neće nikada imati stvarni učinak dok god nam je ovakva ekonomska situacija u zemlji.

Trenutno bilo koju političku opciju da si birao, nemoćna je izvršiti bilo kakav pritisak u tvoju ili bilo čiju korist.
Nažalost! Zato sam za samoorganiziranje i iznalaženje rješenja skupina gradjana... Nekad možda u budućnosti i zaživi to što i ja i ti smatramo pod OBVEZU naših političkih predstavnika... Dotad... ovo je opcija. Imaš bolju? :D
Ako da, zanima me. Ali sutra. L.N :kiss:

Namjerno te cmoknula da Bloo bude ljubomorna!
Tu se ne slažem, sve zavisi da li će biti dovoljno pametni i mudri da se ujedine i naprave zajedničku platformu (svakako mislim da onaj potez
HDZ-a sa popisom iz 2013 neće proći)
SaraFina

#1905 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Pa bio bi za častiti ako tvoja prognoza bude realizirana! Definitivno! I ja imam jedno 50% nade. Uz tvoj komentar :)
paladinka

#1906 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by paladinka »

jer tvoja ideja nije losa .. ali fali nesto..mali covjek fali.
MarlboroGold

#1907 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Idemo prvo očistiti svoje dvorište, pa onda bojkotovati ostalo po potrebi.
Od naroda se očekuje da bojkotuje hrvatske proizvode zbog politike HDZ-a, a trenutno mu veću štetu čine oni koje je izabrao - uglavnom SDA.
Prvo treba bojkotovati nazadne politike onih koje izabiremo i sve ostalo kao rezultat toga.

To vama dijasporašima nije prioritet. Što bi vam bio kad ste u hladovini? Gandalf kao jedan od inicijatora za otvaranje teme je sigurno uz Thanksgiving smišljao kako će šta provoditi :roll:
kmirsad

#1908 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by kmirsad »

Problem odmah... Bojkotovati proizvode iz zemalja čije Vlade ne misle dobro BiH... :roll: :roll: :roll:
Onada je tu prva na spisku ... BiH... pa onda sve ostale zemlje na planeti... nemamo mi prijatelje...
Ommadawn

#1909 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

MarlboroGold wrote:Idemo prvo očistiti svoje dvorište, pa onda bojkotovati ostalo po potrebi.
Od naroda se očekuje da bojkotuje hrvatske proizvode zbog politike HDZ-a, a trenutno mu veću štetu čine oni koje je izabrao - uglavnom SDA.
Prvo treba bojkotovati nazadne politike onih koje izabiremo i sve ostalo kao rezultat toga.

To vama dijasporašima nije prioritet. Što bi vam bio kad ste u hladovini? Gandalf kao jedan od inicijatora za otvaranje teme je sigurno uz Thanksgiving smišljao kako će šta provoditi :roll:
Čovjek lijepo objasnio.
Ommadawn

#1910 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Badel??!! Nemoj mi na Badela...ufff...
dale cooper

#1911 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dale cooper »

Ommadawn wrote:
dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Badel??!! Nemoj mi na Badela...ufff...
Image

Živio! :pijani: :D
Hakiz

#1912 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

IzudinES wrote:pokretacica teme misli iz austrije bojkotovati ili sta? :lol:

nema cega nema na forumu :run:
Treba je razumjeti. Ne može zbog bojkota jesti Dorinu, pa se mora spustiti na nivo Lindta.

Ili nedajbože umjesto Bajadere za žrtvu moraće se kažnjavati Mocart kuglama...

Muka je to. Ne kontamo mi ovdje te stvari, lako je nama.
Ommadawn

#1913 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

dale cooper wrote: Image

Živio i ti :pijani: :D
Još da je naći kakav granap sa onim željeznim vratima sa ulubljenim aluminijskim limom na njima a ispred poredane gajbe na kojima piše “Pepsi” ili “Sarajevsko Pivo” (ili neki drugi bosanski brend da budemo politički korektni da se SaraFina ne naljuti) i popijemo ga u zdravlju ;)
Al uz dobru muziku (ni to ništa iz Hrvatske al jebiga)
drndalo

#1915 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by drndalo »

Ommadawn wrote:
dale cooper wrote: Image

Živio i ti :pijani: :D
Još da je naći kakav granap sa onim željeznim vratima sa ulubljenim aluminijskim limom na njima a ispred poredane gajbe na kojima piše “Pepsi” ili “Sarajevsko Pivo” (ili neki drugi bosanski brend da budemo politički korektni da se SaraFina ne naljuti) i popijemo ga u zdravlju ;)
Al uz dobru muziku (ni to ništa iz Hrvatske al jebiga)
Taman, i Nektar je iz BiH... :wink:

Image
animals

#1916 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Hakiz wrote:
IzudinES wrote:pokretacica teme misli iz austrije bojkotovati ili sta? :lol:

nema cega nema na forumu :run:
Treba je razumjeti. Ne može zbog bojkota jesti Dorinu, pa se mora spustiti na nivo Lindta.

Ili nedajbože umjesto Bajadere za žrtvu moraće se kažnjavati Mocart kuglama...

Muka je to. Ne kontamo mi ovdje te stvari, lako je nama.
Nikolinca Teslinca :D
ajmo na strajk gladju, ali cekajte da ja pojedem sendvic :D
decembar2017

#1917 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Ommadawn wrote:
decembar2017 wrote:

Ako vec imas ambiciju da radis bilo kakav posao onda si se sigurno naucio da se samo negativnim komentarima nista ne moze pozitivno da napravi.

Tako da sa svojim totalnim negativizmom kojeg pokazujes od teme na temu pokazujes da nisi ni ti nista bolji od onih koje kritikujes ili da imas neki problem sa osjecanjem nize vrijednosti pa to pokazujes kroz negativizam.[/quote]

Imas li ti ijedan pozitivan primjer iz drzave Bosne i Hercegovine koji bi mogao okrenuti ka pozitivizmu?
Drzava koja je:
- najsiromasnija u Europi
- najzagadjenija u Europi
- medju najkorumpiranijim u Europi
- medju najzaduzenijim u Europi
Drzava u kojoj:
- moras biti dio neke stranke da bi dobio posao za koji bas i ne moras biti skolovan
- nepotizam nesto sasvim normalno i svakidasnje
- se i najprofitabilnija preduzeca zatvaraju i prodaju u bescjenje
- privreda davno kolapsirala
Drzava iz koje:
- 80 ljudi svaki dan odlazi dalje trbuhom za kruhom
- sve manje izvoza a sve vise uvoza

Pa slobodno reci sta od ovoga navedenog nije tacno.
Procitaj podebljano pa nam se javi sta tu nije tacno.
decembar2017

#1918 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Drzava Kosovo nam je svojim primjerom dokazala da sve ima svoju cijenu.

Isto kao i ovi kojima su puna usta kritike, pljuvanja na nacionaliste, ibrete se sto je ovakvo stanje ali svim srcem brane hdz i njihove finansijere jer nemoj slucajno da im uzmes KM iz ruke :thumbup:
moke_31

#1919 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by moke_31 »

Dobra tema ali vidim došli i ovdje neki likovi tipa FGR i tzv. ljevičara da je zapišaju.

Baliluk level pro i još se pitaju što nam je ovakvo stanje u državi :-)
Nivelacija

#1920 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

moke_31 wrote:Dobra tema ali vidim došli i ovdje neki likovi tipa FGR i tzv. ljevičara da je zapišaju.

Baliluk level pro i još se pitaju što nam je ovakvo stanje u državi :-)
Pomnozis ih sa 0 ;-)
Ommadawn

#1921 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

decembar2017 wrote:
Ommadawn wrote:
decembar2017 wrote:

Ako vec imas ambiciju da radis bilo kakav posao onda si se sigurno naucio da se samo negativnim komentarima nista ne moze pozitivno da napravi.

Tako da sa svojim totalnim negativizmom kojeg pokazujes od teme na temu pokazujes da nisi ni ti nista bolji od onih koje kritikujes ili da imas neki problem sa osjecanjem nize vrijednosti pa to pokazujes kroz negativizam.[/quote]

Imas li ti ijedan pozitivan primjer iz drzave Bosne i Hercegovine koji bi mogao okrenuti ka pozitivizmu?
Drzava koja je:
- najsiromasnija u Europi
- najzagadjenija u Europi
- medju najkorumpiranijim u Europi
- medju najzaduzenijim u Europi
Drzava u kojoj:
- moras biti dio neke stranke da bi dobio posao za koji bas i ne moras biti skolovan
- nepotizam nesto sasvim normalno i svakidasnje
- se i najprofitabilnija preduzeca zatvaraju i prodaju u bescjenje
- privreda davno kolapsirala
Drzava iz koje:
- 80 ljudi svaki dan odlazi dalje trbuhom za kruhom
- sve manje izvoza a sve vise uvoza

Pa slobodno reci sta od ovoga navedenog nije tacno.
Procitaj podebljano pa nam se javi sta tu nije tacno.
Podebljano je prethodno procitano i u odgovoru navedeni razlozi. Ukoliko tu nisam u pravu - ispravi me.
Ommadawn

#1922 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

decembar2017 wrote:Drzava Kosovo nam je svojim primjerom dokazala da sve ima svoju cijenu.

Isto kao i ovi kojima su puna usta kritike, pljuvanja na nacionaliste, ibrete se sto je ovakvo stanje ali svim srcem brane hdz i njihove finansijere jer nemoj slucajno da im uzmes KM iz ruke :thumbup:
A drzava Kosovo je inace ovako jaka i ozbiljna drzava pa se mozemo ugledati na nju.
Hakiz

#1923 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

decembar2017 wrote:Drzava Kosovo nam je svojim primjerom dokazala da sve ima svoju cijenu.

KimTec je jedan od distributera kompjutera u BiH. Hrvati, UZP-ovci, treba ga bojkotovati. ComTrade je drugi distributer. Srbi, treba ga bojkotovati zbog 1992- 1995. i Dodika.

BiH nema svog distributera kompjutera u BiH.

Kako kupiti kompjuter?

E, sad. Ako moramo podnijeti KimTec ili ComTrade, onda kakva svrha bojkotovanja bilo čega? Sve ili ništa, tako se brane principi. A sve je nemoguće.
ruud

#1924 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by ruud »

Mozda nije najbolje mjesto,
Al' moram,

Petrol BH (slovenacki), niti kroz jedan kanal komunikacije nije cestitao Dan drzavnosti BIH, te je po mom misljenju uvrijedio gradjane BIH odnosno musterije kao i svoje radnike.

Nadam se da ce im se adekvatno vratiti.
CPT

#1925 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Hakiz wrote:

KimTec je jedan od distributera kompjutera u BiH. Hrvati, UZP-ovci, treba ga bojkotovati. ComTrade je drugi distributer. Srbi, treba ga bojkotovati zbog 1992- 1995. i Dodika.

BiH nema svog distributera kompjutera u BiH.

Kako kupiti kompjuter?

E, sad. Ako moramo podnijeti KimTec ili ComTrade, onda kakva svrha bojkotovanja bilo čega? Sve ili ništa, tako se brane principi. A sve je nemoguće.
Ono kad neko trazi izgovor da nesto ne uradi... :wink:
Locked