Željko Komšić - Komšo

Locked
Seyfo

#1901 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Seyfo »

Ja se bojim da ce na iducim izborima FBiH liciti na pi si : opozicija (tj.sve kontra SDA) ce biti totalno demontirana, razvaljena, unistena, ubijena u pojam, i to ce biti samo nepovezani ostaci nekadasnjih partija koji nemaju nikakvu snagu. Kao mnostvo Stranaka Za BiH,svaka za sebe, medjusobno posvadjane,sujetom ubijene, kao hrpa zenturaca koje medjusobno ne pricaju.
problemnatravunu

#1902 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by problemnatravunu »

Ok eto ih u koaliciji sa SDA i ostalim nacionalistima, njihova odluka, poštujem!
Samo me zanima koliko će oni opstati , održati svoje principe, kada će to puknuti, ili će se prodati za par pozicija i šaku para!
To je ono što nam sada neminovno slijedi da vidimo!
Već su se deklarisali kao bošnjačka stranka, jer im četnici i ustaše ne daju ni jedno svoje mjesto :lol: , dakle to je već prvi poraz u priči o multietničnosti...
Ali, dobro, hajde da vidimo kako će to ići, živo me zanima, s obzirom da ovi nacionalisti imaju u najavi te kojekakve nove zakone, te promjene izbornih zakona po etničko fašističkim principima :? , šta će onda ???!!!
Ci-Nick

#1903 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Ci-Nick »

SmokingMan wrote:Sreća ne glasah za njega,čisto da se ne moram kajati cijelog života,iako sam realno koliko toliko imao neko pozitivno mišljenje o njemu.
I ja sam glasao za Hadžikadića i NS,. jer,..
Željko Komšić jeste poštenjačina, s obzirom na to kakvih lopova ima ali to nije dovoljno,.. politički je nepismen, mudrost nula bodova, a ne može se pohvaliti ni nekom inteligencijom kakvu imaju propali Lagumdžija ili Silajdžić,..
JThomas

#1904 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by JThomas »

ma hajte molim vas :mrgreen:
Tesla Edison

#1905 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tesla Edison »

Željko je sebe i svoju stranku upravo isključio sa političkog respiratora. Opštinski izbori će prvo pokazati da je njegova stranka prošlost.

Iz ovog svega, najviše će profitirati SDP. Usudiću se reći da će narednih nekoliko izbornih ciklusa SDP a i NS biti apsolutni pobjednici.

Posebno će narod kazniti DF ukoliko (a sigurno hoće) krene rušiti trenutnu sarajevsku kantonalnu vladu. Potrćko je pokazao da su mu fotelje najbitnije. Kad gazda Bakir zovne, mora pognuti glavu i pokriti se ušima. Gazda je gazda.
Nadzornik

#1906 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Nadzornik »

DF odgovorila na kritike: Nama je dzava iznad partijskih interesa, za razliku od SDP-a... :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/df-odgo ... /190406024
bunk

#1907 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by bunk »

TESLA_EDISON wrote: Usudiću se reći da će narednih nekoliko izbornih ciklusa SDP a i NS biti apsolutni pobjednici.
Gdje ?
fordinjo

#1908 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by fordinjo »

bunk wrote:
TESLA_EDISON wrote: Usudiću se reći da će narednih nekoliko izbornih ciklusa SDP a i NS biti apsolutni pobjednici.
Gdje ?
Hhahah u Zanzibaru garant,sdp je iskopo sam sebi jamu zivi bili pa vidjeli,glasaci su dali glazove da se nesto napravi u poziciji a ne u nekakvu opoziciju odakle tvoj glas vazi nula bodova ,i jos insistirati na tome a u tome predvodioci su oni koji su na budzetu i oni najvise galame i protive se stati u odbranu drzave sad kad je vazno isto ko i92'.
Leverage

#1909 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Ti kao glasač SDA, DF-a i slično, ne možeš znati za šta su tačno glasači dali glas SDP-u jer to jednostavno ne razumiješ.
mali jomu

#1910 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by mali jomu »

Dobar je moj Komšo :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Image

Demokratska fronta oglasila se jutros saopćenjem za javnost a nakon učestalih "pozivki" na njihov račun zbog odluke da uđu u vlast.

Saopćenje DF-a prenosimo u cijelosti:

S obzirom da je potpisivanje Sporazuma o konstituisanju parlamentarnih većina između Stranke demokratske akcije (SDA) i Demokratske fronte (DF) izazvalo veliki broj reakcija što medija, što političkih partija i njihovih šefova, a posebno naših ideoloških drugova, obraćamo se svima njima, kao i građanima sljedećim saopćenjem, objašnjava DF.

-Dok Republika Srpska pravi rezervni sastav policije, a Čović oživljava Herceg-Bosnu, SDP se bavi DF-om i bježi u opoziciju. Nama vlast nije prioritet. Nama je prioritet Bosna i Hercegovina. Mi ulazimo u vlast, svjesni da donosimo nepopularnu odluku. Ali između partije i države, izabrali smo državu za razliku od drugova iz SDP-koji su izabrali partiju.

Ono što je očigledno iz svih reakcija i na šta smo izrazito ponosni jeste da do sada niko nije imao primjedbi na sam tekst Sporazuma, odnosno na osam ciljeva koji zasigurno i Bošnjacima, i Srbima, i Hrvatima, kao i Ostalima i svim građanima Bosne i Hercegovine daju nadu, te smatramo da će se implementacijom usaglašenih ciljeva u velikoj mjeri unaprijediti život ljudi u Bosni i Hercegovini.

Dužni smo objasniti da Demokratska fronta nikada nije bila niti će ikada biti "bošnjačka stranka" o čemu svjedoče dvije važne činjenice. Za razliku od SDP-a BiH kojem su predsjednik, generalni sekretar i direktor Stranke Bošnjaci, koji su kandidovali člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, te koji imaju delegata u Domu naroda PS BiH također u Klubu Bošnjaka, predsjednik i generalni sekretar Demokratske fronte su Hrvati, predsjednik Glavnog odbora je Srbin, 22 posto članova Predsjedništva su Hrvati, 11 posto Srbi, te tri posto članova su Bosanci i Hercegovci i tri posto neopredijeljeni. Također, Demokratska fronta je kandidovala člana Predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda koji je izabran, kao i delegirala Hrvata u Dom naroda PS BiH koji je također izabran. Iako je tako, stavovi Demokratske fronte su dijametralno različiti od stavova HDZ-a, a čini nam se da su stavovi čelnika SDP-a BiH savršeno koordinirani upravo sa njihovim stavovima, posebno imajući u vidu da je generalni sekretar SDP-a na jednom od sastanaka BH bloka rekao da je prihvatljivo u vlast ići sa HDZ-om i SBB-om, ali nije sa SDA, što bi po istoj logici značilo da je SDP hrvatska stranka.

Pojedine izjave predstavnika političkih partija su fašistoidne i na granici govora mržnje i njima želimo reći da jedine dvije stvari o kojima Demokratska fronta želi razgovarati jesu da svi građani Bosne i Hercegovine budu jednaki i da od osam dogovorenih ciljeva svi imaju koristi i da će Demokratska fronta zastupati sve one čije se hrvatstvo, srpstvo ili bošnjaštvo diskriminatorno poriče, kao i sve građane Bosne i Hercegovine, Jevreje, Rome i Ostale koji ovu zemlju smatraju svojom domovinom.

Ono što imamo reći o statusu BH bloka jeste da i dalje stojimo na stanovištu da je to sjajna ideja koju naši drugovi nisu prepoznali i iskoristili na pravi način s obzirom da ta ideja zastupa barem 300 hiljada građana koji su nam dali glas da uđemo u vlast i zastupamo njihove interese, a ne da četiri godine provedemo u hladovini opozicije. U BH blok nas niste uveli, pa nas iz njega ne možete ni izvesti, BH blok nije birokratska tvorevina, već ideološka za koju se borimo bez obzira na stavove naših drugova, te na njihovo mišljenje izneseno 5. februara, na posljednjem sastanku Bloka, kada su rekli da ih mi toliko plašimo svojom argumentacijom da bi pojedine osobe trebale obući maskirne uniforme (nastavit će se...), a što je posebno razočaravajuće jer u toku pregovora nisu pomenuli obespravljene radnike, penzionere, demobilisane borce, nezaposlene, civilne žrtve rata, trudnice, mlade i mnoge egzistencijalno ugrožene kategorije društva, a kojih su se sjetili samo kada smo vodili raspravu o "Tuzli – gradu slučaju". Također, smatramo politički nezrelim propustiti šansu kako da BH blok participira u svim institucijama, tako i da bude nezaobilazan faktor u odlučivanju o budućnosti Bosne i Hercegovine.

I dalje žalimo za činjenicom da nam niko niti na zvaničnim sastancima, niti u medijskim istupima nije objasnio principijelnost stava da se na jednom nivou (Sarajevo, Bihać ili Goražde) bude vlast, a na drugom opozicija, kao ni koja je razlika između političkih partija sa kojima je BH blok trenutno u koaliciji i SDA, a koji su kao manje ili više kriminalizirani dijelovi otpali upravo od te stranke, kao ni kako su od SDA pojedine od tih partija više građanske ili manje nacionalne.

Na kraju, programski ciljevi koji su dio Sporazuma potpuno su socijaldemokratski i koristimo priliku da se zahvalimo Stranci demokratske akcije koja je prihvatila naše ciljeve i principe, te obavještavamo sve one koji se brinu na koji način ćemo pregovarati sa bilo kojom partijom koja bi mogla biti u izvršnoj vlasti, da nemaju razloga za brigu, jer će Demokratska fronta iskoristiti sve demokratske mehanizme, u skladu sa izbornim legitimitetom koji nosi Demokratska fronta i njen predsjednik, kako bi ispunili obećanja koja smo dali građanima ove zemlje. Na primjer jedan od tih ciljeva, a koji se ne nalazi u sporazumu a dogovoren je, predstavlja povećanje poticaja za poljoprivrednike sa 68 na 168 miliona KM, ali ne na način "pola nama – pola poljoprivrednicima" ili "traktor nama – traktor poljoprivrednicima" kako je to bilo za vrijeme nekadašnjih vlada. Uostalom vrijeme pred nama će građanima BiH pokazati za šta ćemo se zalagati, te u vezi sa tim šta ćemo ostvariti, a na njima je da odluče da li će ikada više glas dati Demokratskoj fronti ili ne.

Image

:bih: :bih: :bih:

https://faktor.ba/vijest/fronta-uzvraca ... ciju/26054
Leverage

#1911 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

A i *censored* *censored* niz *censored*.
Point.

#1912 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Point. »

Željko :thumbup:
bogoljub

#1913 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by bogoljub »

Dobar Željko , mi boljeg nemamo i goreg ne možemo naći! :bih:
bogoljub

#1914 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by bogoljub »

TESLA_EDISON wrote:Željko je sebe i svoju stranku upravo isključio sa političkog respiratora. Opštinski izbori će prvo pokazati da je njegova stranka prošlost.

Iz ovog svega, najviše će profitirati SDP. Usudiću se reći da će narednih nekoliko izbornih ciklusa SDP a i NS biti apsolutni pobjednici.

Posebno će narod kazniti DF ukoliko (a sigurno hoće) krene rušiti trenutnu sarajevsku kantonalnu vladu. Potrćko je pokazao da su mu fotelje najbitnije. Kad gazda Bakir zovne, mora pognuti glavu i pokriti se ušima. Gazda je gazda.
SDP će platiti najveći ceh na sljedećim izborima, zato što se kao ozbiljna stranka nisu smjeli upustiti u avanturističko-autističnu politiku Naše stranke koja je stvorila tzv. BH blok koji je sve ali samo ne to.
Treba biti u totalnom političkom autizmu pa kazati idemo formirati vlast bez nacionalnih stranaka. Dakle SDA, HDZ, SNSD, SDS,HDZ1990,ASDA, PDA, Stranka za BiH, koji su osvojili 65 %izbora i sada ih treba pomnožiti s nulom i napraviti vlast koja će biti građanska, a 65 %građana oni nisu građani, oni trebaju upisati večernju školu Naše stranke da im objasne ovu autističnu građanštinu. DF je krajnje odgovorno postupio.
Last edited by bogoljub on 06/04/2019 22:17, edited 1 time in total.
furlan

#1915 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by furlan »

pici wrote:
furlan wrote:
Tomahawk11 wrote:

Kae nećeš glasat za SDA, nema teorije...eto vidiš da hoćeš :mrgreen:
Dobar :lol:

naguzili me priznajem, nece visHe, jeBo ih bOkir u dupe sve komlpet u SDFA :mrgreen:
Ma dobro nisi jedini, ali tri puta bogami nije malo. Haman ti se svidjelo. Slijedeci put na paradu, nemoj vise na izborima svega ti. :D
asker

#1916 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by asker »

bogoljub wrote: SDP će platiti najveći ceh na sljedećim izborima, zato što se kao ozbiljna stranka nisu smjeli upustiti u avanturističko-autističnu politiku Naše stranke koja je stvorila tzv. BH blok koji je sve ali samo ne to.
Treba biti u totalnom političkom autizmu pa kazati idemo formirati vlast bez nacionalnih stranaka. Dakle SDA, HDZ, SNSD, SDS,HDZ1990,ASDA, PDA, Stranka za BiH, koji su osvojili 65 %izbora i sada ih treba pomnožiti s nulom i napraviti vlast koja će biti građanska, a 65 %građana oni nisu građani, oni trebaju upisati večernju školu Naše stranke da im objasne ovu autistični građanštinu. DF je krajnje odgovorno postupio.
:thumbup:
exliberal-ex

#1917 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by exliberal-ex »

I sta sad...pokaza Zeljko da mu je samo jedna stvar vazna a to je fotelja.

Lagumdjija je ubio SDP a Zeljko ce biti onaj koji ce zabit zadnji ekser u mrtvacki kovceg ljevice a sve samo radi licnih interesa njih dvojce.

Samo me interesuje sta ce Zeljki bit prica pred slijedece izbore, mozda se opet zadovolji poslanickom foteljom....mada nije nista drugacija od ove sadasnje, ni u jednoj nije nista uradio.
Atego

#1918 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Atego »

Kolinda wrote:
mali jomu wrote:
Kolinda wrote: Komšo konačno priznao da je dio bošnjačkom bloka :thumbup:

Bosanac :bih:
Da je Bosanac ne bi mogao biti član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda...
I to dozivotni.
Kaligrafija

#1919 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kaligrafija »

Dobio iznenada SDA na plucima!
mO k3

#1920 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by mO k3 »

bogoljub wrote:Dobar Željko , mi boljeg nemamo i goreg ne možemo naći! :bih:
Ukradeno , smisli nešto novo , svoje ... budi originalan
bogoljub

#1921 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by bogoljub »

exliberal-ex wrote:I sta sad...pokaza Zeljko da mu je samo jedna stvar vazna a to je fotelja.

Lagumdjija je ubio SDP a Zeljko ce biti onaj koji ce zabit zadnji ekser u mrtvacki kovceg ljevice a sve samo radi licnih interesa njih dvojce.

Samo me interesuje sta ce Zeljki bit prica pred slijedece izbore, mozda se opet zadovolji poslanickom foteljom....mada nije nista drugacija od ove sadasnje, ni u jednoj nije nista uradio.
Fotelja jest bitna, izbori su za fotelje iz kojih treba da se radi. A ne kao SDP ono malo glasova osvoje i onda neće u vlast. Hoće na klupu
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1922 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by pici »

karinasH smuČarski... selam :bih:
exliberal-ex

#1923 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by exliberal-ex »

bogoljub wrote:
exliberal-ex wrote:I sta sad...pokaza Zeljko da mu je samo jedna stvar vazna a to je fotelja.

Fotelja jest bitna, izbori su za fotelje iz kojih treba da se radi. A ne kao SDP ono malo glasova osvoje i onda neće u vlast. Hoće na klupu

Pa ako je sudit po proslim foteljama doticni se bas naradio...... :-)
emric

#1924 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by emric »

Koja fotelja? Ako slabo pamtiš da te podsjetim da je on glasovima građana sebi funkciju direktno obezbjedio još prije pola godine.

Situacija u državi je toliko ozbiljna da samo NS i zalutali SDP mogu svoje opozicijsko izležavanje opravdavati nekakvim glupim dnevnopolitičkim djetinjarijama. Ljudi su glasali za njih upravo da bi bili važan dio vlasti, a ne da obezbjede Bakiru nesmetano zajebavanje s našim životima u raljama dva UZP-a iz Banjaluke i Mostara. Šta bi bilo da su građanske opcije odbile ući u Predsjedništvo RBiH i ondašnje državne organe? Ja mislim da bismo bili puno oštećeni, kao što mislim da smo oštećeni i petokolonaškim ponašanjem SDP-a i NS-a u današnjoj krizi.

Što se mene tiče, SDP više ne treba ni praviti izborne liste, a NS nikad nisam ni doživljavao kao bosansku stranku. Možda drugi put podržim DF i GS, ali zavisi šta će se u međuvremenu još izdešavati.
mayab

#1925 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by mayab »

problemnatravunu wrote:Ok eto ih u koaliciji sa SDA i ostalim nacionalistima, njihova odluka, poštujem!
Samo me zanima koliko će oni opstati , održati svoje principe, kada će to puknuti, ili će se prodati za par pozicija i šaku para!
To je ono što nam sada neminovno slijedi da vidimo!
Već su se deklarisali kao bošnjačka stranka, jer im četnici i ustaše ne daju ni jedno svoje mjesto :lol: , dakle to je već prvi poraz u priči o multietničnosti...
Ali, dobro, hajde da vidimo kako će to ići, živo me zanima, s obzirom da ovi nacionalisti imaju u najavi te kojekakve nove zakone, te promjene izbornih zakona po etničko fašističkim principima :? , šta će onda ???!!!
Slicnog sam misljenja, i sada kad je već odlučeno da idu u vlast, sada je stvar da se pokažu djelima, naravno koliko im kleronacisti dozvole!
Jer kad se ta vlast formira i krene prakticno raditi, a posla ima, pogotovo na zakonima koji se tiču euroatlantskih integracija, vidjećemo kako će DF raditi, i da li će opstati, ili će izaći van , slično poslije prošlih izbora !
Locked