Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post Reply
tandmand

#1901 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by tandmand »

hAZNADAR wrote:Pametan covjek se ogradjuje i od Bakira i od Kazaza. Ne zna se koja je krajnost gora.

A neki izaberu stranu. :roll:
Mah, nije Kazaz neka strana. Ima utjecaja koliko i djeca cvijeća za vrijeme Vijetnamskog rata. Slaba je fajda od analitičara, umjetnika ... koji otvaraju oči narodu, jer taj isti narod voli niske strasti kojima nad njim vladaju.
hAZNADAR

#1902 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

tandmand wrote:
hAZNADAR wrote:Pametan covjek se ogradjuje i od Bakira i od Kazaza. Ne zna se koja je krajnost gora.

Mah, nije Kazaz neka strana. Ima utjecaja koliko i djeca cvijeća za vrijeme Vijetnamskog rata. Slaba je fajda od analitičara, umjetnika ... koji otvaraju oči narodu, jer taj isti narod voli niske strasti kojima nad njim vladaju.
Kazaz itekako jeste jedna strana, jedna krajnost. Mozda nije mocan i jak kao SDA profesori i ideolozi - ali je svakako predstavnik one druge krajnosti sa kojim dolazi jugoslovenstvo u najgorem obliku, predrasude o islamu, omalovazavanje Bosnjaka,... sto se vidi i ovdje. U vjecitom derbiju crvenih i zelenih u RajvoSa - on je guru jednoj krajnosti. Sidran je rekao najbolje.

A u ovoj temi gdje kritikujemo SDA krajnost i turkofiliju - jednostavno je tesko tu kritiku drzati na granici zdravog razuma i logike. Upravo zbog zabluda i predrasuda kriticara one druge krajnosti. Pa osim kritike Bakiru ti mozes cuti i za neka druga zla.

To mu dodje kao u raspravi o bijelom rasizmu i kritici tome iz ugla humanosti, logike, prava,.... provuci usput i neke druge rasizme koji su iz nekih drugih razloga protiv bijelog. Ili negirati Holokaust u kritici cionizmu i izrealskom rezimu. Ili u kritici jednoj mitomaniji provuci neku drugu dijametralno suprotnu a isto pretjeranu. Na turkofiliju odgovarati sa turkofobijom?

Ah te krajnosti. Kao sto vec rekoh.
Pametan covjek se ogradjuje i od Bakira i od Kazaza. A to je ovdje tesko. U ovakvim temama o opravdanim kritikama SDA - covjek moze procitati i saznati stosta i o razlicitim profilima kriticara.
kiligonzales

#1903 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kiligonzales »

Haman2 wrote:Interesantno je koliko se digla galama bez potrebe. Ne cudim se sto je ona dolazila iz Rep. Srpske ili imaginarne Herceg Bosne, ali se cudim negativnim porukama nekih bosnjackih politicara prije svega Nermina Niksica. Koju politiku zagovara Niksic. Da li je i on pristalica politike " sto gore za BiH to bolje za Republiku Srpsku i zamisljenju Herceg Bosnu".
Bosnjake treba izolirati u svakom pogledu pa i onom politickom. Bosnjaci ne trebaju pokretati tuzbe za genocid sto je moralna obaveza svakog bosnjackog politicar, pogresno tumacenje rijeci " amanet ", naopako tumacenje rijec nacionalizam, nacionalisticke stranke. Sta bi tek kazali da imamo politicke partije kao u Njemackoj . Predjsdnica Njemacke je clanica CDU- Krscanske demokratske unije. Sta mislite kakavu bi galamu dignuli u BiH da se osnuje neka MDU- Muslimanska demokratska unija.
Dakle, Bosnjake treba politicki politicki izolirati posebno od islamskog svijeta. Geografski su svedeeni na 22-23% teritiorije iako su po ulasku Austro-Ugarske imali 91% pa i vise vlasnistva nad zemljom Bosno a Hrvati 2,8%, dok su Srbi imali 6%. Sve ove galame imaju za cilj potpunu marginalizaciju Bosnjaka u politickom i ekonomskom smislu. Na nasu zalost u tome ucestvuju i neki ugledni Bosnjaci kao vodje stranaka.

Image
Ne drami. Bosnjaci se ne mogu izolirati od islamskog svijeta, a bome ni u samoj BiH nisu svedeni na 22-23% teritorije, to je prihvatljivo samo onome ko ne zeli vidjeti Bosnjake van FBiH i vecinski bosnjackih prostora, sto nije daleko od aktuelne politike bosnjackih stranaka kojoj su povratnici u RS na kraju pameti ili onome koje spreman djeliti BiH.

Galama se digla jer ce BiH jasno morati izabrati stranu, ona sebi ne moze priustiti rizik priblizavanja rusko-turskom bloku, niti se moze povoditi za voljom Turske jer ova BiH je kompromis zvani Dejton nastao americkim angazmanom, a ne istanbulskom konferencijom. Svako odmicanje od politike koja tezi suprostavljanju americkim, pa i evropskim interesima, nas dovodi u neizvjesno stanje, pa nam tako iz Evrope mediji ponovo truckaju o mogucem ratu. Zapitali se ko zasto pisu tako?

Naravno, za sve ove politicke vratolomije, Bake i njegova stranka mogu biti kaznjene na izborima i upravo ova demagogija iz Zetre je put ka tome, ne zbog Erdogana, koji je u Sarajevu okupio svoje glasace i odrzao im govor na svome jeziku, vec nepotrebnog guranja Baketa medju Turke i njegovog neracionalnog ponasanja pri doceku Erdogana. Bosnjacki ponos da je ko zrno graska, pa i bosanski, nece mu oprostiti onakve poruke iz Zetre niti onakvo ulizivanje.
sadie_forever

#1904 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sadie_forever »

kiligonzales wrote:
Haman2 wrote:Interesantno je koliko se digla galama bez potrebe. Ne cudim se sto je ona dolazila iz Rep. Srpske ili imaginarne Herceg Bosne, ali se cudim negativnim porukama nekih bosnjackih politicara prije svega Nermina Niksica. Koju politiku zagovara Niksic. Da li je i on pristalica politike " sto gore za BiH to bolje za Republiku Srpsku i zamisljenju Herceg Bosnu".
Bosnjake treba izolirati u svakom pogledu pa i onom politickom. Bosnjaci ne trebaju pokretati tuzbe za genocid sto je moralna obaveza svakog bosnjackog politicar, pogresno tumacenje rijeci " amanet ", naopako tumacenje rijec nacionalizam, nacionalisticke stranke. Sta bi tek kazali da imamo politicke partije kao u Njemackoj . Predjsdnica Njemacke je clanica CDU- Krscanske demokratske unije. Sta mislite kakavu bi galamu dignuli u BiH da se osnuje neka MDU- Muslimanska demokratska unija.
Dakle, Bosnjake treba politicki politicki izolirati posebno od islamskog svijeta. Geografski su svedeeni na 22-23% teritiorije iako su po ulasku Austro-Ugarske imali 91% pa i vise vlasnistva nad zemljom Bosno a Hrvati 2,8%, dok su Srbi imali 6%. Sve ove galame imaju za cilj potpunu marginalizaciju Bosnjaka u politickom i ekonomskom smislu. Na nasu zalost u tome ucestvuju i neki ugledni Bosnjaci kao vodje stranaka.

Image
Ne drami. Bosnjaci se ne mogu izolirati od islamskog svijeta, a bome ni u samoj BiH nisu svedeni na 22-23% teritorije, to je prihvatljivo samo onome ko ne zeli vidjeti Bosnjake van FBiH i vecinski bosnjackih prostora, sto nije daleko od aktuelne politike bosnjackih stranaka kojoj su povratnici u RS na kraju pameti ili onome koje spreman djeliti BiH.

Galama se digla jer ce BiH jasno morati izabrati stranu, ona sebi ne moze priustiti rizik priblizavanja rusko-turskom bloku, niti se moze povoditi za voljom Turske jer ova BiH je kompromis zvani Dejton nastao americkim angazmanom, a ne istanbulskom konferencijom. Svako odmicanje od politike koja tezi suprostavljanju americkim, pa i evropskim interesima, nas dovodi u neizvjesno stanje, pa nam tako iz Evrope mediji ponovo truckaju o mogucem ratu. Zapitali se ko zasto pisu tako?

Naravno, za sve ove politicke vratolomije, Bake i njegova stranka mogu biti kaznjene na izborima i upravo ova demagogija iz Zetre je put ka tome, ne zbog Erdogana, koji je u Sarajevu okupio svoje glasace i odrzao im govor na svome jeziku, vec nepotrebnog guranja Baketa medju Turke i njegovog neracionalnog ponasanja pri doceku Erdogana. Bosnjacki ponos da je ko zrno graska, pa i bosanski, nece mu oprostiti onakve poruke iz Zetre niti onakvo ulizivanje.
Ako ga kazne nece bit radi ovog ,bakir ovo nebi ni radi da ne misli da mu moze pomoc.Koliko god bilo nepopularno na forumu uzivo erdogan uziva veliku popularnost medju bosnjacima
hAZNADAR

#1905 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

kiligonzales wrote:

Bosnjaci bi davno birali nesto drugo da imaju valjanu alternativu. SDA uzima izbore samo zahvaljujuci greskama ljevice. Koje u ovoj temi sad necemo spominjati. Na izborima - manje zlo. Moze Bake uraditi jos goru stvar - dovoljno je da covjek pogleda na sta opozicija lici.
brat moj

#1906 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by brat moj »

Vjeruj da uživa i moju..

Taj da je bio na pravom mjestu 92 slao bi i vojsku ovdje..
cyprus

#1907 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by cyprus »

brat moj wrote:Taj da je bio na pravom mjestu 92 slao bi i vojsku ovdje..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ommadawn

#1908 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Ommadawn »

Banksy wrote:
Bloo wrote:Primjenjivo i na ostale. S tim da Hrvati bjeze u Irsku :mrgreen:

Arapski povjesničar i sociolog Ali al-Wardi napisao je svojevremeno: „Kada bi Arapi morali da biraju između dviju država, vjerske i sekularne, glasali bi za vjersku i pobjegli u sekularnu.“ Danas bismo mogli reći: „Kada bi religijsko-ideološki nafiksani građani Bosne i Turske morali da biraju između dvaju društvenih poredaka, Izetbegović-Erdoganovog i zapadno-evropskog, glasali bi za Izetbegović-Erdogana i pobjegli u Njemačku i Sjevernu Ameriku

http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/cr ... aciji-3483
Taman tražim taj citat. :thumbup:

Kroz temu, kakvi god da su im motivi, nema 5 domaćih koji podržavaju ovaj cirkus. Malo se bilda patriotizam na daljinski, malo se liječe kompleksi. I na ovoj, kao i uglavnom na svim temama s ovog pdf-a, najglasnija je dijaspora koja je svoje guzice smjestila u demokratsku, civiliziranu Evropu 21. stoljeća, ali bi ovdašnju raspamećenu fukaru gurnula, ako kako može, nazad, u Putinov i Erdoganov retrogradni, primitivni svijet 19. stoljeća. E, pa, sikter.

U međuvremenu, Klix, o Erdoganu, Mile Lasić,
u očekivanju Ive Lučića i Lazanskog.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mile-la ... /180520066
Sjedim tako sa jednim prijateljom, Šveđaninom, aktivnog u ljevičarskoj partiji i on me ko zna koji put pokušava ubijediti da se i ja tu angažujem, na šta ja odmahnem rukom i on mi spominje kako baš u njegovom odboru imaju jednog Bosanca. Znajući o kojoj je osobi riječ, znam ga samo površno, onako priupitam “Koristi li on svoje pravo glasanja u BiH i za koju stranku glasa?” na šta mi on reče da će ga pitati pa mi prenijeti odgovor.
Već sutradan mi reče da ga je pitao a da mu je ovaj rekao SDA. I ja sad objašnjavam ovome kakva je to stranka i koju ideologiju zastupa na šta se ovaj pravo začudi. Par dana kasnije mi dolazi i govori da je ovoga ispitivao i da mu je kao razlog naveo opstanak svoje nacije u državi u kojoj on ne boravi još od svoje šeste godine. Pa ti sad kontaj...
kiligonzales

#1909 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kiligonzales »

hAZNADAR wrote:
kiligonzales wrote:
agent_zero wrote:Odličan komentar prof. Kazaza:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kazaz-u ... /180521029
Hoce li iko od ovih profesora i analiticara ista reci sto vec ne znamo? :)
Pametan covjek se ogradjuje i od Bakira i od Kazaza. Ne zna se koja je krajnost gora.

Kazaz je svakako elokventniji i skolovaniji pojedinac od pomenutog, covjek se moze i ne mora slagati sa njim, ali kao sto rekoh nije rekao nista novo,
sto vec sami ne svjedocimo.

Pojedini vladari iz proslosti kritiku su smatrali dobrom jer bi se zamislili nad svojim politickim djelovanjem i pokusavali popraviti stvari, nasi politicari u kritici jedni drugima ili bilo cijoj kritici, ne vide nikakvu stepenicu da poprave sebe i odskoce u odnosu na druge, vec im ista sluzi za obracunavanje i valjanje u jednakom blatu i cuvanja dna mnogih civilizacijskih ljestvica. Kad bi se mjerili (ne)dostignuca, pitanje je gdje bi nam kraj bio.
kiligonzales

#1910 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kiligonzales »

sadie_forever wrote:
kiligonzales wrote:

Image

Ako ga kazne nece bit radi ovog ,bakir ovo nebi ni radi da ne misli da mu moze pomoc.Koliko god bilo nepopularno na forumu uzivo erdogan uziva veliku popularnost medju bosnjacima
Erdogan uziva, ali Bake nije Erdogan. Ono iz Zetre su potezi ocajnika. Zivi mi bili pa vidjeli.
hAZNADAR

#1911 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

Ommadawn wrote:
Banksy wrote:

Kroz temu, kakvi god da su im motivi, nema 5 domaćih koji podržavaju ovaj cirkus. Malo se bilda patriotizam na daljinski, malo se liječe kompleksi. I na ovoj, kao i uglavnom na svim temama s ovog pdf-a, najglasnija je dijaspora koja je svoje guzice smjestila u demokratsku, civiliziranu Evropu 21. stoljeća, ali bi ovdašnju raspamećenu fukaru gurnula, ako kako može, nazad, u Putinov i Erdoganov retrogradni, primitivni svijet 19. stoljeća. E, pa, sikter.

Sjedim tako sa jednim prijateljom, Šveđaninom, aktivnog u ljevičarskoj partiji i on me ko zna koji put pokušava ubijediti da se i ja tu angažujem, na šta ja odmahnem rukom i on mi spominje kako baš u njegovom odboru imaju jednog Bosanca. Znajući o kojoj je osobi riječ, znam ga samo površno, onako priupitam “Koristi li on svoje pravo glasanja u BiH i za koju stranku glasa?” na šta mi on reče da će ga pitati pa mi prenijeti odgovor.
Već sutradan mi reče da ga je pitao a da mu je ovaj rekao SDA. I ja sad objašnjavam ovome kakva je to stranka i koju ideologiju zastupa na šta se ovaj pravo začudi. Par dana kasnije mi dolazi i govori da je ovoga ispitivao i da mu je kao razlog naveo opstanak svoje nacije u državi u kojoj on ne boravi još od svoje šeste godine. Pa ti sad kontaj...
A ja se vec zabrinuo sto li nema prozivke zlocestih dijasporskih patriJota koji su glavni krivci. :lol:

Neki Jugosloveni nikako da skontaju da nema vise ekstremne emigracije vani koja podriva, djeluje,.... kao ni nepismenih ribaca WC-a koji se foliraju dojc markama i koje si volio da mrzis. Sitne duse u svakoj temi provuku svoje privatne demone.
JThomas

#1912 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by JThomas »

za ekstremizam treba muda.
cyprus

#1913 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by cyprus »

Opet frajer po Jugoslavenima :-) :-)

Kakvi bolan Jugoslaveni... Mislim da sam ja jedini predstavnik Jugoslavena na forumu, a u čitavoj državi nas ima šaka... Al džaba, haznadaru je svaka druga Jugoslaveni ovo, Jugoslaveni ono...

:-) :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1914 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Chmoljo »

kakav Jugosloven, ti si orjunaš :D
tandmand

#1915 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by tandmand »

index.hr
INDEX U SARAJEVU Erdogan održao antieuropski miting u Zetri, Sarajlije ga izignorirale
Eto možemo odahnuti, turčenje nije uspjelo.Sarajlije žele europske vrijednosti. Nadamo se da će EU to prepoznati a sada nama preostaje svakodnevnica u BiH, koja je jednom dijelom pravoslavizirana, drugim katolicizirana, sa vaskrslim vrijednostima poraženim u II svj. ratu i živim tekovinama UZPa integriranim u politički sistem države.
hAZNADAR

#1916 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

kiligonzales wrote:
hAZNADAR wrote:

Pametan covjek se ogradjuje i od Bakira i od Kazaza. Ne zna se koja je krajnost gora.

Kazaz je svakako elokventniji i skolovaniji pojedinac od pomenutog, covjek se moze i ne mora slagati sa njim, ali kao sto rekoh nije rekao nista novo,
sto vec sami ne svjedocimo.

Pojedini vladari iz proslosti kritiku su smatrali dobrom jer bi se zamislili nad svojim politickim djelovanjem i pokusavali popraviti stvari, nasi politicari u kritici jedni drugima ili bilo cijoj kritici, ne vide nikakvu stepenicu da poprave sebe i odskoce u odnosu na druge, vec im ista sluzi za obracunavanje i valjanje u jednakom blatu i cuvanja dna mnogih civilizacijskih ljestvica. Kad bi se mjerili (ne)dostignuca, pitanje je gdje bi nam kraj bio.
Cuj, i Cavoski, Kapor, Crncevic, Koljevic, Cosic,... su svakako bili skolovaniji od prosjecnog politicara probosanske orjentacije u svoje vrijeme. Imao je i Hitler akademika na svojoj strani - skolovanijih i sa vise izdanih knjiga od bilo kojeg drzavnika u saveznika. Imas i danas historicare akademike u Srbiji koji tendenciozno obradjuju sve izvore i zakljuce perverziju i poslije ta perverzija udje u skolske udzbenike. Obrazovanje nazalost nije uvijek mjerilo pameti i postenja, logike,....

U ovoj prici - nije svaka kritika po automatizmu ispravna. Jedno je kritikovati na granici zdravog razuma a drugo iz ugla neke druge krajnosti i usput prodavati neku drugu maglu.

Kazaz je defakto dio jedne druge krajnosti. I politiucki gdje je od SDA pa preko SDP zavrsio kod Radoncica, i u novom vjeku naziva diktaturu civilizovanijim sistemom od demokratije,... ideoloski gdje Bosnjake treba "bosnizirati", a kao covjek sa zdravim razumom dovoljno govore peticije protiv njega, kritike od kojih namjerno izdvajam sidranovu.

To mu dodje kao kada kritikujemo cionizam i izraelski rezim - dopustiti da i neki nacista kritrikuje to na svoj nacin i mi logikom copora to prihvatimo.

Znas li da postoji vise nijansi sive
kiligonzales

#1917 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kiligonzales »

hAZNADAR wrote:
kiligonzales wrote:

Bosnjaci bi davno birali nesto drugo da imaju valjanu alternativu. SDA uzima izbore samo zahvaljujuci greskama ljevice. Koje u ovoj temi sad necemo spominjati. Na izborima - manje zlo. Moze Bake uraditi jos goru stvar - dovoljno je da covjek pogleda na sta opozicija lici.
Pobjedu SDA 2014 godine sam najavio jer se SDP dobro kockao na svojoj vlasti, padajuci na medijsku igru optuzivanja i obracunavanja po medijima i baveci se nebitnim temama stetu praveci sebi i svojim glasacima, na kraju su ispastali i gradjani. SDA je vec izgubila mnogo upravo igrajuci se unutar stranke rata, pored toga dali su dovoljno materijala svojim biracima zasto opet ne glasati za njih ovim koji ne ovise od stranackog grba i poslova koje im je stranka obezbjedila, a ostalim gradjanima su dali razloga zasto glasati protiv njih i to u jos vecem broju. Ne bih da nabrajam bezobrazluke, tipa "sacekajte 8 godina, bice vam bolje" i neke druge koji samo dolijevaju vatru na mogucu izbornu katastrofu SDA i autogolove poput Sebijine sve vjerovatnije kandidature za predsjednistvo BiH.

Opozicija na protiv sada na celu sa Becirovicem i Komsicem, izgleda bolje nego ona na celu sa Hadziomerovicem i Suljagicem, te Antom. SDA nazalost ponavlja SDP-ove greske, pretvara se u stranku jednog lica i za to joj je izvjestan jednak kraj.

Na kraju tu je i prirodni ciklus stvari medju politicarima u FBIH, svake 4 godine neko novi.
FreakyStyley

#1918 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by FreakyStyley »

Kazaza ne volim sekunde, ali je ovdje 100% u pravu. Ironicno, to je jedini moguci zaista pro-bosnjacki i pro-bosanski stav.
Banksy

#1919 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Banksy »

Što bi rekao Kerum - 'urbani Jugosloveni'. :lol:

Moramo napraviti distinkciju, pa kategorizirati Jugoslovene, orjunaše, FGR, jugokomunjarice, itd. ne možemo sad svi u istu kantu... :(
Fudo387

#1920 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:
brat moj wrote:Taj da je bio na pravom mjestu 92 slao bi i vojsku ovdje..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uopste nije smijesno i daleko od istine.
Novi_Nick

#1921 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novi_Nick »

Ne znam zasto Bosancibosnjaci, kao i njihovi takozvani politicari koji rade za sve druge osim za Bosancebosnjake, ne vode neutralnu politiku sa svim drzavama svijeta pa tako i Turskoj, a ne da se svrstavaju na neciju stranu i tako prave politicke i druge probleme sami sebi?

U Njemackoj, EU i USA toliko Bosanskobosnjackih izbjeglica a ovi tzv Bosanskobosnjacki politicari se svrstavaju i uplicu dirktno u politiku Turske i BiH, sto naravno nece dati dobre rezultate osim za samog Izetbegovica i mjemu slicnim politicarima. Da Bosancibosnjaci sutra izgube svoju drzavu BiH Turska im jedino moze pomoci da budu izbjeglice u Turskoj i nista vise. Oni trebaju da imaju sa Turskom i drugim drzavama svijeta samo partnersku ekonomsku politiku i politicku neutralnost. Bosni i Hercegovini i Bosnjacimabosancima u BiH ne moze niko ekonomski, politicki, kulturno, religiozno i na sve druge nacine pomoci vise od Bosanskobosnjacke dijaspore u Njemackoj, Svedskoj i drugima zemljama EU i USA. Eto ja to tako mislim a ako grijesim onda mi oprostite.
Last edited by Novi_Nick on 21/05/2018 14:24, edited 1 time in total.
Fudo387

#1922 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo387 »

agent_zero wrote:Odličan komentar prof. Kazaza:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kazaz-u ... /180521029
Ja se vec zabrinuo, kako neme dezurnog kmecavca za rahmetli civilizacijom da se brze bolje popisa po sebi, kad,
Nu, dobro je, ziv je.
Ceka se Besim, da i on koju doda.
hAZNADAR

#1923 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

FreakyStyley wrote:Kazaza ne volim sekunde, ali je ovdje 100% u pravu. Ironicno, to je jedini moguci zaista pro-bosnjacki i pro-bosanski stav.
To je isto kao da neko kaze - dodje mi da podrzim Bakira kad vidim Ko ga i Kako kritrikuje.

Kazazova "Bosnizacija" Bosnjaka? Ma hajde
hAZNADAR

#1924 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by hAZNADAR »

cyprus wrote:Opet frajer po Jugoslavenima :-) :-)

Kakvi bolan Jugoslaveni... Mislim da sam ja jedini predstavnik Jugoslavena na forumu, a u čitavoj državi nas ima šaka... Al džaba, haznadaru je svaka druga Jugoslaveni ovo, Jugoslaveni ono...

:-) :-)
Mi smo drustvo u tranziciji jarane. Gdje se jugoslovenstvo jos vuce u raznoraznim segmentima, u raznoraznim oblicima i to nije obavezno samo FGR i sl. Ima jugoslovenskih atavizama i istih gresaka i u samoj SDA. Al necemo o tome ovdje - ima tema o tome i rado bih te tu vidio sa takvim komentarom i duhovitom opaskom Chmolje. Da ovdje ostanemo na temi. Iako se kroz kritiku Bakiru svasta nesto provuce. Shvati ovo kao pismenu pozivnicu da nastavimo na drugom mjestu.
The 51st State

#1925 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by The 51st State »

Ommadawn wrote:
Banksy wrote:
Bloo wrote:Primjenjivo i na ostale. S tim da Hrvati bjeze u Irsku :mrgreen:

Arapski povjesničar i sociolog Ali al-Wardi napisao je svojevremeno: „Kada bi Arapi morali da biraju između dviju država, vjerske i sekularne, glasali bi za vjersku i pobjegli u sekularnu.“ Danas bismo mogli reći: „Kada bi religijsko-ideološki nafiksani građani Bosne i Turske morali da biraju između dvaju društvenih poredaka, Izetbegović-Erdoganovog i zapadno-evropskog, glasali bi za Izetbegović-Erdogana i pobjegli u Njemačku i Sjevernu Ameriku

http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/cr ... aciji-3483

cinkaro.
Post Reply