Nova agresija na BIH?

Post Reply
archi_a

#1901 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

PM72 wrote:SDA planirala odbranu? :skoljka:
Eto nije!!!
Ali su zato milošević, karadžić, sds i njihovi ljudi, zajedno sa svojim dobrovoljcima, planirali klanje, protjerivanje i pljačkanje muslimana i rasturanje Bosne, pleme i sjeme im ebem. I to se izgleda pokušava zaboraviti!!!! Ili bar neki pokušavaju da se zaboravi.
PM72

#1902 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

gdje je SDA organizovala otpor...nije ga ni bilo.Dokopali se pušaka pa umjesto da ih djele oni uzimali po milju...
SmokingMan

#1903 Re: Nova agresija na BIH?

Post by SmokingMan »

Ja sam čuo da su 2 milje bile u pitanju. :D
Last edited by SmokingMan on 22/02/2018 14:09, edited 1 time in total.
decembar2017

#1904 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

sumirprimus wrote:
decembar2017 wrote:
Pricam da u Tuzli nisu mogli da postroje jedinicu u kasarni a da cetnici ne saznaju pa se vi hvalite sto ste sacuvali obraz.
eto vidis kakve ti gluposti pricas. :-)
nema druge rijeci. nazalost mi i jesmo tu gdje je jesmo jer takvi ko ti i odlucuju o sudbini drzave zadnjih 25 godina.
imo bi stosta dodat i na volej zakucat, al necu jer imam postovanje prema zrtvama.
sram vas bilo, lopovi drzavu ste izdali i prodali, sad se skroz i raspali.
Sram tebe bilo kada ovako negiras ono sto bi trebao da znas da si takav kakav zelis da se predstavis :
Završne stranice istog dnevnika iz prethodnog posta. Iako autor nije navodio tačne datume vjerujem da se podvučene stranice odnose na situaciju od 20. marta 1995. godine kada je nastradao veliki broj vojnika u dvorište kasarna Husinska Buna dok su postrojeni čekali da krenu u ofanzivu na Majevici koja je pokrenuta baš tog dana.
drugi-korpus-armije-bih-p13171703.html

Znam sta ces reci , slucajno pala granata, rat je , dogodi se i pokazati da nemas pojma o cemu pricas.
decembar2017

#1905 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:gdje je SDA organizovala otpor...nije ga ni bilo.Dokopali se pušaka pa umjesto da ih djele oni uzimali po milju...
Neka su nas komunjare organizovali za otpor jugoslovenskim zastavama i koncertima za mir :thumbup:
Last edited by decembar2017 on 22/02/2018 14:13, edited 1 time in total.
decembar2017

#1906 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:
sumirprimus wrote:
decembar2017 wrote:
Pricam da u Tuzli nisu mogli da postroje jedinicu u kasarni a da cetnici ne saznaju pa se vi hvalite sto ste sacuvali obraz.
nema druge rijeci. nazalost mi i jesmo tu gdje je jesmo jer takvi ko ti i odlucuju o sudbini drzave zadnjih 25 godina.
imo bi stosta dodat i na volej zakucat, al necu jer imam postovanje prema zrtvama.
obaza nema-guzici se ne boji...

Kaze se da covjek u drugima vidi samog sebe :kiss:
Streptokok

#1907 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

PM72 wrote:gdje je SDA organizovala otpor...nije ga ni bilo.Dokopali se pušaka pa umjesto da ih djele oni uzimali po milju...
pa nije baš tako, naime jedan od naših najvećih sinova, koga nećemo imenovati, je uz kupljenu pušku DŽABE davao municiju, ćorke doduše.

Image
PM72

#1908 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

decembar2017 wrote:
Neka su nas komunjare organizovali za otpor jugoslovenskim zastavama i koncertima za mir :thumbup:
petljanac,nađe li dokaze ?
decembar2017

#1909 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

Streptokok wrote:
pa nije baš tako, naime jedan od naših najvećih sinova, koga nećemo imenovati, je uz kupljenu pušku DŽABE davao municiju, ćorke doduše.

Image

U pravu si ti , sve lopov do lopova u SDA.

I zato ces nam sada sigurno da navedes koliko je to SDP podijelio pusaka ...
Ili barem prodao jeftinije od SDA...
ili barem prodao po istoj cijeni kao SDA....
ili barem prodao skuplje od SDA...

bilo kako da je jedna puska dosla u vrijeme priprema za otpor u reziji SDP-a ....

sigurno je bilo tako jer su bili bolji, posteniji , organizovaniji od SDA, prave patriote koji su spremali otpor agresiji i da brane drzavu i narod...
Last edited by decembar2017 on 22/02/2018 14:22, edited 2 times in total.
decembar2017

#1910 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:
decembar2017 wrote:
petljanac,nađe li dokaze ?

kada bi ja postavljao dokaze tvoga petljanja pisao bi citav dan zato suti.
PM72

#1911 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

kakva ste vi pogan...
decembar2017

#1912 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:kakva ste vi pogan...
Kaze se da covjek u drugima vidi samog sebe :kiss:
pirpa

#1913 Re: Nova agresija na BIH?

Post by pirpa »

Streptokok wrote:

Image
Podsjeti me na ovaj video...

https://youtu.be/SnC8y8-5-Zc
General War

#1914 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

decembar2017 wrote:
sumirprimus wrote:
decembar2017 wrote:
Sram tebe bilo kada ovako negiras ono sto bi trebao da znas da si takav kakav zelis da se predstavis :
Završne stranice istog dnevnika iz prethodnog posta. Iako autor nije navodio tačne datume vjerujem da se podvučene stranice odnose na situaciju od 20. marta 1995. godine kada je nastradao veliki broj vojnika u dvorište kasarna Husinska Buna dok su postrojeni čekali da krenu u ofanzivu na Majevici koja je pokrenuta baš tog dana.
drugi-korpus-armije-bih-p13171703.html

Znam sta ces reci , slucajno pala granata, rat je , dogodi se i pokazati da nemas pojma o cemu pricas.
Pa sta sad hoces, to je prvo jutro napada na Stolice, nije ni prva ni zadnja sto je pala na kasarnu niti da je prvi put ubila nekoga niti je taj dan jedina ispucana na grad...ljudi postrojeni na pistu, mjesto da se pitas sto i ko i sto ih je tu postrojio. :-)
Maraschino

#1915 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

Fakat tebi nekad nije dobro.

Ko je organizovao otpor u Cazinu, Bihacu, Kalesiji, Tesnju, pa i Tuzli, Gorazdu...
U Tuzli se tog vremena nije pitalo kojoj stranci pripadas nego su svi bili za istu stvar.

Ne zelim nikoga da isticem ali isto tako ni da ponizavam na tako primitivan nacin.

p.s. znam sada ide ona, a koliko su pokrali :-) :izet:
asker

#1916 Re: Nova agresija na BIH?

Post by asker »

Mislim da se @decembar referira na 10 Div sa Pelemisom na celu. Pogledajte njegov interview, zaista jeste sokantan. Jeste istina za Kosa, Erdemovica i Zigica, jesu likvidirali oficire (bar jednog) po Tuzli, jesu ulazili izlazili i setali ko po Banja Luci.

Ok, diverzanti, razumijem, ali i sam Pelemis govori da su imali insidere u Tz plus ove prebjege.

Ovo naravno ne umanjuje cinjenicu o herojskom TK i 2 Korpusu!
pirpa

#1917 Re: Nova agresija na BIH?

Post by pirpa »

I ako imam 100% više razloga od tebe da mrzim SDA, treba biti realan,makar što se tiče SDA u Sarajevu i njihove paravojne formacije - Zelene beretke - koje su stvorene i finansirane od strane rahmetli Adila zulfikarpasica....
PM72

#1918 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Maraschino wrote:
Fakat tebi nekad nije dobro.

Ko je organizovao otpor u Cazinu, Bihacu, Kalesiji, Tesnju, pa i Tuzli, Gorazdu...
U Tuzli se tog vremena nije pitalo kojoj stranci pripadas nego su svi bili za istu stvar.

Ne zelim nikoga da isticem ali isto tako ni da ponizavam na tako primitivan nacin.

p.s. znam sada ide ona, a koliko su pokrali :-) :izet:
nisam na tebe mislio nego na ovu pogan iz SDA
PM72

#1919 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

pirpa wrote:
I ako imam 100% više razloga od tebe da mrzim SDA, treba biti realan,makar što se tiče SDA u Sarajevu i njihove paravojne formacije - Zelene beretke - koje su stvorene i finansirane od strane rahmetli Adila zulfikarpasica....
i to da čujem
pirpa

#1920 Re: Nova agresija na BIH?

Post by pirpa »

Zar stvarno misliš da je Švrakić davao svoje pare
GeeTnT

#1921 Re: Nova agresija na BIH?

Post by GeeTnT »

asker wrote:Mislim da se @decembar referira na 10 Div sa Pelemisom na celu. Pogledajte njegov interview, zaista jeste sokantan. Jeste istina za Kosa, Erdemovica i Zigica, jesu likvidirali oficire (bar jednog) po Tuzli, jesu ulazili izlazili i setali ko po Banja Luci.

Ok, diverzanti, razumijem, ali i sam Pelemis govori da su imali insidere u Tz plus ove prebjege.

Na samom pocetku ekipa u kojoj sam bio hvatamo lika koji je pucao iz stana po raji, a nakon par mjeseci i instruktora padobranstva bivseg aerokluba u Tz... bio je veza sa cetnicima, a u stanu smo pronasli pored stanice, oruzje i uniforme. Balte i policija tz je takvih na desetine privela, a osim polomljenih prsta i kojeg rebra nikom nista nije falilo. Neki su otisli u razmjeni, a neki su svoje odradili i niko ih nije dirao do kraja rata...
Heartbeats

#1922 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Heartbeats »

Dok se SDA bavi unutarstranačkim previranjima i kontrlom direktorskih mjesta, ima naših ljudi koji rade nešto po ovom pitanju isključivo svojim znanjem i svojim parama.

"Реуф Бајровић, бх. политичар и лобиста у Америци, једини је, осим министра Драгана Мектића, потврдио причу "Журнала" о паравојној јединици у Српској. Био је и једини саговорник Гардијану за чланак који су касније пренијели свјетски медији. Вјерује се и да стоји иза читавог пропагандног пројетка, о којем смо извјештавли и претходна два дана

СДС је можда странка која стоји иза геноцида у Сребреници, али за потребе удаљавања БиХ од Русије и они могу да послуже", рекао је сарајевски лобиста Реуф Бајровић у Вашингтону 2014. у серији гостовања и навео да је Додик најближи Путинов савезник на Балкану, која се опасно мијеша у економију и политику БиХ и да Запад, ако не жели украјински сценарио, мора подржати СДС.

"Ово становиште је доста контроверзно, али америчка Влада и Европска Унија би требало да подрже било коју странку из Републике Српске, која ће дозволити да БиХ уђе у НАТО. Мислим да би СДС требао бити укључен у то. Тачно је да је та странка у суштини организовала геноцид, иако је сада води друга екипа, али с обзиром у ком правцу Додик иде у посљедњих шест, седам година, чак је и СДС постао прихватљива опција", наводи Бајровић.

Четири године касније, Бајровић, новинар Журнала, и СДС-ов министар безбједности Драган Мектић, знао он то или не, у истом су пројекту ширења пропаганде о паравојним јединицама повезаним са руским Ноћним вуковима и обученим у руском центру у Нишу. А српски представник у институцијама у Сарајеву, први пут постаје, како се отело Насеру Орићу, "наш" министар.

"...зато што су ових дана била препуцавања између представника СНСД-а и СДС-а, односно Милорада Додика и нашег министра сигурности Драгана Мектића...", рекао је Орић.

Свако стављање Републике Српске у сукоб Русије и Запада је штетно и тога су били свјесни бошњачки лобисти, кажу аналитичари. Зато је спин пажљиво испланиран да у себи има и у руски фактор. Штету, међутим коју су српски представници планирали да нанесу предсједнику Републике Српске, није нанесена Додику, већ Републици Српској.

"Поједини попут Мектића су ишли толико далеко да су правдали њихову лаж.. и постају сарадници лобиста. надам се да су грађани тога свјесни", истиче политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

Чланак о српско-руској паравојној формацији био је јефтин, али ефектан спин, и ниједан деманти не може поправити штету која је учињена, рекао је Анђелковић....."

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=290204
madner

#1923 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

archi_a wrote:
PM72 wrote:SDA planirala odbranu? :skoljka:
Eto nije!!!
Ali su zato milošević, karadžić, sds i njihovi ljudi, zajedno sa svojim dobrovoljcima, planirali klanje, protjerivanje i pljačkanje muslimana i rasturanje Bosne, pleme i sjeme im ebem. I to se izgleda pokušava zaboraviti!!!! Ili bar neki pokušavaju da se zaboravi.
Ljudi svjesno ne zele prihvatiti propuste vodstva. Procitajte clanak iz 2000, sta je vodstvo znalo 1991.
asker

#1924 Re: Nova agresija na BIH?

Post by asker »

GeeTnT wrote:
asker wrote:Mislim da se @decembar referira na 10 Div sa Pelemisom na celu. Pogledajte njegov interview, zaista jeste sokantan. Jeste istina za Kosa, Erdemovica i Zigica, jesu likvidirali oficire (bar jednog) po Tuzli, jesu ulazili izlazili i setali ko po Banja Luci.

Na samom pocetku ekipa u kojoj sam bio hvatamo lika koji je pucao iz stana po raji, a nakon par mjeseci i instruktora padobranstva bivseg aerokluba u Tz... bio je veza sa cetnicima, a u stanu smo pronasli pored stanice, oruzje i uniforme. Balte i policija tz je takvih na desetine privela, a osim polomljenih prsta i kojeg rebra nikom nista nije falilo. Neki su otisli u razmjeni, a neki su svoje odradili i niko ih nije dirao do kraja rata...
Pa da, toga je bilo.

:thumbup:
General War

#1925 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Ama joj ulazili su i nasi diverzanti njima za ledja..tesko se infiltrirati...obicni bjeli kartoncic sa slikom i pecat...ili kasnije knjizica, a ako hodas u maskirnoj uniformi niko te ni negleda niti te izasta pita. :roll:
Ispade sami tuzlaci pustali diverzante u grad :roll:
I koji je to oficir ubijen od njih?
Post Reply