Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
markomilanov

#1901 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Itsoktobealone wrote:
Bosanski_kralj wrote:Nećemo Muslina jer je Srbin. :oops: :mrgreen:
:bih: :thumbup: :bih:
Nije to lijepo, to je govor mržnje i nacionalna netrpeljivost,to nije multi kulti,administrator da reaguje.
Edin H.

#1902 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

cyprus wrote:Muslin je bezveze trener skroz... Nema odakle nije dobio nogu zbog loših rezultata... Vodio je 20-tak ekipa, i mislim da je samo sa Zvezdom i evo sad sa Srbijom napravio nešto...

Međutim, opet je imao priliku da vodi onako solidne timove za nekoga sa ovih prostora... Kako? Eto to mi nikako nije jasno... Ili recimo onaj Siniša Mihajlović... Ja koliko znam on dosad u trenerskoj karijeri još nije napravio ništa vrijedno spomena, a stalno dobiva ponude da vodi dobre klubove? Kako? :-)

S druge strane, Muslin je uspio nešto što nije pošlo za rukom mnogo renomiranijim prethodnicima na klupi Srbije... To je još jedan dokaz kako uopšte nije neophodno dovesti neku veličinu od trenera da bi se ostvario uspjeh... Evo Španija razvaljuje sa Lopetegijem na klupi, likom koji je dosad vodio samo juniore... Poljaci otišli na svjetsko sa anonimnim selektorom, koji mrdno nije iz domaće lige... O Islandu i njihovom zubaru da i ne pričamo... Njemačku već deceniju vodi Löw, koji je prije toga imao angažmane uglavnom po Austriji i Turskoj... To je kao da mi dovedemo trenera iz crnogorske ili makedonske lige... I milijardu drugih primjera...
Halo ba, nije nuklearna fizika. :oops: , mrsko mi je traziti koji, jedan forumas je postavio tim nekoliko dana prije utakmice sa Belgijom.

Treba ti frajer koji nije potkupljiv, koji ima muda da stavi Dzeku, Vedu itd. na klupu kada treba sacuvati rezultat ili kada to smatra shodnim, koji nece interesovati sta javnost prica, koji ima muda da ne stavi igraca u tim koji ne postuje karantin, koji ce pratiti formu igraca i stavljati najbolje u datom momentu na prirodnim pozicijama... i koji ako ne napravi rezultat nece traziti izgovore zasto treba ostane.
cyprus

#1903 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cyprus »

Edin H. wrote:
cyprus wrote:Muslin je bezveze trener skroz... Nema odakle nije dobio nogu zbog loših rezultata... Vodio je 20-tak ekipa, i mislim da je samo sa Zvezdom i evo sad sa Srbijom napravio nešto...

Međutim, opet je imao priliku da vodi onako solidne timove za nekoga sa ovih prostora... Kako? Eto to mi nikako nije jasno... Ili recimo onaj Siniša Mihajlović... Ja koliko znam on dosad u trenerskoj karijeri još nije napravio ništa vrijedno spomena, a stalno dobiva ponude da vodi dobre klubove? Kako? :-)

S druge strane, Muslin je uspio nešto što nije pošlo za rukom mnogo renomiranijim prethodnicima na klupi Srbije... To je još jedan dokaz kako uopšte nije neophodno dovesti neku veličinu od trenera da bi se ostvario uspjeh... Evo Španija razvaljuje sa Lopetegijem na klupi, likom koji je dosad vodio samo juniore... Poljaci otišli na svjetsko sa anonimnim selektorom, koji mrdno nije iz domaće lige... O Islandu i njihovom zubaru da i ne pričamo... Njemačku već deceniju vodi Löw, koji je prije toga imao angažmane uglavnom po Austriji i Turskoj... To je kao da mi dovedemo trenera iz crnogorske ili makedonske lige... I milijardu drugih primjera...
Halo ba, nije nuklearna fizika. :oops: , mrsko mi je traziti koji, jedan forumas je postavio tim nekoliko dana prije utakmice sa Belgijom.

Treba ti frajer koji nije potkupljiv, koji ima muda da stavi Dzeku, Vedu itd. na klupu kada treba sacuvati rezultat ili kada to smatra shodnim, koji nece interesovati sta javnost prica, koji ima muda da ne stavi igraca u tim koji ne postuje karantin, koji ce pratiti formu igraca i stavljati najbolje u datom momentu na prirodnim pozicijama... i koji ako ne napravi rezultat nece traziti izgovore zasto treba ostane.
Bojim se da ti je u koliziji ovo:
koji ima muda da stavi Dzeku, Vedu itd. na klupu kada treba sacuvati rezultat ili kada to smatra shodnim
sa ovim:
stavljati najbolje u datom momentu na prirodnim pozicijama
Ja mislim da su "najbolji u datom momentu" floskula i da takvo nešto ne postoji, odnosno da je vrlo relativno... A što se tiče "prirodnih pozicija", ja mislim da ključ uspjeha pomalo leži i u eksperimentisanju, odnosno ponekim nekonvencionalnim potezom... Treba nekad i iznenaditi protivnika...
Edin H.

#1904 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
Bojim se da ti je u koliziji ovo:
koji ima muda da stavi Dzeku, Vedu itd. na klupu kada treba sacuvati rezultat ili kada to smatra shodnim
sa ovim:
stavljati najbolje u datom momentu na prirodnim pozicijama
Ja mislim da su "najbolji u datom momentu" floskula i da takvo nešto ne postoji, odnosno da je vrlo relativno... A što se tiče "prirodnih pozicija", ja mislim da ključ uspjeha pomalo leži i u eksperimentisanju, odnosno ponekim nekonvencionalnim potezom... Treba nekad i iznenaditi protivnika...
Postoji razlika kako utakmicu otvaras i kako vodis utakmicu u odnosu na razvoj situacije.
Bojim se da se necemo sloziti, ne mozes staviti bolesnog Kenana Hasagica kada Bega razbija u Stoke-u.
Ako vidis da je Bega pao u formi, zovi Jakupovica :D , o tome se radi, nema pretplacenih igraca na mjesto u reprezentaciji, nema emocija. Ako je neko zasluzan pokloni mu nalivpero i rokovnik, ionako je bio dobro placen za te zaluge. Taj process je konstantan. Forma igraca je prolazna. Igrac koji igra standardno u jacem klubu igra protiv boljih protivnika, ima bolji trening, ima prednost u odnosu na onoga koji igra u losijem klubu. Ako je klupiran, probaj nekoga drugoga, onoga koji igra. O ovome je i Pape govorio, ali je jako rijetko trazio adekvatne zamjene.
Mi smo mala reprezentacija, kanite se ljepote, samo se na rezultat igra, rezultat se pamti. Ako trener smatra da treba igrati bunker i protiv tebi omiljenog Kipra :D , moze i Dzeko na stopera.
Nekonvencionalni potezi mogu biti prouzrokovani nuzdom (povreda, losa forma), ali stipu me izmjena Hajrovic za Kolasinca ili igranja bez lijevog beka, ne mozemo to mi priustiti. Pa mi ne mozemo ni pod razno dobiti utakmicu ako neko od nasih dobije crveni karton recimo.
Itsoktobealone

#1905 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Itsoktobealone »

markomilanov wrote:
Itsoktobealone wrote:
Nije to lijepo, to je govor mržnje i nacionalna netrpeljivost,to nije multi kulti,administrator da reaguje.
Nije lijepo bilo i ratovati po Bosni, klati i ubijati sve što je muslimansko. Mozel' administrator i tu reagovati? Sit yo' ass down. Uglavnom, da ne skrecem sa teme, nece biti selektor jer ima dovoljno dobrih (i boljih) selektora od njega. Siguran sam da će brzo naći angazman povodom histrojiskog rezultata Srbije nakon skoro decenije :wink:
Point.

#1906 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Selektor BiH, ili sto dusmani vole reci muslimanske reprezentacije, da bude lik koji se preziva Muslin? I don't think so. :skoljka:

Radije Amar onda, kad se vec rusi reprezentacija neka to radi "nas najtroferniji trener".
Bazinga1234

#1907 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

markomilanov wrote:
Itsoktobealone wrote:
Fakat nisi u stanju prepoznati sarkazam?
karanana

#1908 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by karanana »

muslim kita.
poklopili mu se rezultati u grupi. nekad je bolje imati grupu gdje su 3-4 tima podjednake jacine pa se onda timovi izmedju sebe krve. da je srbija imala armenije, azerbejdzane i sl. popusili bi tu bodove i to je to, a vako dosta nerijesenih, dosta blizu rezultata gdje jedni drugima uzimaju bodove, i eto, oni se potrefili najsretniji. a u svojim tekmama nikog nisu izdominirali nego sve na silu.
Reuf-Refko

#1909 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

bolje bilo koji stranac nego domaci kokuzari...
bjelave

#1910 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by bjelave »

Muslin je obicni spin. Kako bi se Amar poslije bezbolnije progutao.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1911 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

bjelave wrote:Muslin je obicni spin. Kako bi se Amar poslije bezbolnije progutao.
vjerovatno :(
LeTalek

#1912 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by LeTalek »

karanana wrote:muslim kita.
poklopili mu se rezultati u grupi. nekad je bolje imati grupu gdje su 3-4 tima podjednake jacine pa se onda timovi izmedju sebe krve. da je srbija imala armenije, azerbejdzane i sl. popusili bi tu bodove i to je to, a vako dosta nerijesenih, dosta blizu rezultata gdje jedni drugima uzimaju bodove, i eto, oni se potrefili najsretniji. a u svojim tekmama nikog nisu izdominirali nego sve na silu.
Pa imala je Moldaviju i Gruziju :-)
Thorgerson

#1913 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Thorgerson »

Ja ne znam vise sta je sa tim stavljanjem Dzeke na klupu - sta je vama? Sta dobijate tim? Ko da se pokaze ono jel neki autoritet nad nasim najboljim igracem? :-)

To sto vecina raje gleda samo jel Dzeko dao gol ili nije dao gol je jedna stvar. Evo nije ni da u Romi gol kolko 6 tekmi, pa opet hvalospjevi o njemu. Dok bi ga bosnjo vec davno sahranio, da je ne do bog 6 tekmi u repki bez gola.

I u cemu je problem ako i lose odigra, to se ne smije jel desiti?

Naravno da ne treba da igra ako nije u formi, ali ako igra u svom klubu 90', ako je najbolji strijelac jedne talijanske lige, ja ne znam sta onda vi hocete? I kakav bi onda bio to tretman, ako ces igraca koji redovno igra staviti na klupu, a u prvih 11 staviti igraca koji ne igra, nema kluba ili povremeno ulazi.

:run:

Bilica zaganjat' sad. :D
Logovan

#1914 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Thorgerson wrote:Ja ne znam vise sta je sa tim stavljanjem Dzeke na klupu - sta je vama? Sta dobijate tim? Ko da se pokaze ono jel neki autoritet nad nasim najboljim igracem? :-)

To sto vecina raje gleda samo jel Dzeko dao gol ili nije dao gol je jedna stvar. Evo nije ni da u Romi gol kolko 6 tekmi, pa opet hvalospjevi o njemu. Dok bi ga bosnjo vec davno sahranio, da je ne do bog 6 tekmi u repki bez gola.

I u cemu je problem ako i lose odigra, to se ne smije jel desiti?

Naravno da ne treba da igra ako nije u formi, ali ako igra u svom klubu 90', ako je najbolji strijelac jedne talijanske lige, ja ne znam sta onda vi hocete? I kakav bi onda bio to tretman, ako ces igraca koji redovno igra staviti na klupu, a u prvih 11 staviti igraca koji ne igra, nema kluba ili povremeno ulazi.

:run:

Bilica zaganjat' sad. :D
Poenta je da ne smije biti niko nezamjenjiv.
Ako loše igra, totalno beskoristan na terenu, a vidiš da je moguće da ćeš nešto postići sa izmjenom glavnog igrača, onda ćeš ga zamijeniti.

Kakve veze ima šta radi u klubu, ako je trenutno na terenu loš da pasa ne može uputiti?
Ironman_88

#1915 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Ironman_88 »

Muslin je posložio redove, uveo red i odveo Srbiju na veliko natjecanje - čak i da je imao 5 Armenija u skupini, uspio je učiniti ono što nije niko prije njega u zadnja 3 ciklusa, a bilo je i većih imena koji su u tom razdoblju vodili Srbiju kao i boljeg/šireg igračkog materijala. I kad smo već kod lagane grupe, imao je Wales u skupini koji je u prošlim kvalifikacijama za EP završio ispred nas, Irsku koja nas je u dvije utakmice pregazila i pokazala nam kako se igra fudbal, kao i vrlo respektabilnu i neugodnu Austriju koja je bila još u naletu nakon što su se prije toga u jakoj skupini prošetali do EP.

Čovjek je nagovjestio već da je spreman pregovarati ako ga ko kontaktira, pokazao da zna dovesti stvari pod kontrolu u kaotičnim okruženjima (što Srbija jeste uveliko bila prije nego što ih je on preuzeo i što smo mi trenutno) - iako bi i dalje volio vidjeti kako bi to izgledalo pod palicom jednog vanbalkanskog stranca, od svih imena sa suženog spiska kandidata je Muslin po rezultatima u reprezentativnom fudbalu daleko ispred ostatka.
nesloga

#1916 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by nesloga »

nasima Svabo s kandzijom treba, Klinsman ili Mateus, kad je vec Rehagel u penziji
Crvena Tifoza

#1917 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

Point. wrote:Selektor BiH, ili sto dusmani vole reci muslimanske reprezentacije, da bude lik koji se preziva Muslin? I don't think so. :skoljka:

Radije Amar onda, kad se vec rusi reprezentacija neka to radi "nas najtroferniji trener".

Duško Bajević je naš najtrofejniji trener.
markomilanov

#1918 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Muslin ili Muslim,pitanje je sad? :oops: :D
denny84

#1919 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by denny84 »

markomilanov wrote:Muslin ili Muslim,pitanje je sad? :oops: :D
Osim ili osim da je Srbin, pitanje je sada?! :D
Point.

#1920 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Crvena Tifoza wrote:
Point. wrote:Selektor BiH, ili sto dusmani vole reci muslimanske reprezentacije, da bude lik koji se preziva Muslin? I don't think so. :skoljka:

Duško Bajević je naš najtrofejniji trener.
Sad ce ti plavi reci da nisi u pravu. Znas ti sta je 11 titula u PLBiH? :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1921 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Da bez veze ne razbijate glavu......

http://scsport.ba/kovaceviceva-obmana-s ... ktora-bih/
luckylaka

#1922 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

hrasno38 wrote:Da bez veze ne razbijate glavu......

http://scsport.ba/kovaceviceva-obmana-s ... ktora-bih/
Da malo razbijate glavu :D

Misimović potvrdio: Sigurno ćemo diskutovati o Muslinu

Piše: E. B./Klix.ba
prije 28m
8 21
Misimović potvrdio: Sigurno ćemo diskutovati o Muslinu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Članovi Komisije za imenovanje novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine će uzeti Slavoljuba Muslina u razmatranje kao potencijalnog selektora Zmajeva.
To je u izjavi za Klix.ba potvrdio Zvjezdan Misimović, koji je zajedno sa Ivicom Osimom, Duškom Bajevićem i Seadom Kajtazom zadužen za razgovore sa potencijalnim kandidatima za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi naše reprezentacije.

"Rekao sam da se u fudbalu stvari svaki dan mijenjaju i sigurno ćemo diskutovati o Muslinu", izjavio je Zvjezdan Misimović.
RtrnOfSalisbury

#1923 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by RtrnOfSalisbury »

konjevic serif bi bio interesantan kandidat: hem je serif, hem je bio aktivan u podgrmecu a kasnije vidjan sa mnogim nasim fudbalskijem vegetama a more i zagalamit kad zatreba
Romanista 101%

#1924 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Romanista 101% »

Cekaju ljudi da Mourinho dobije otkaz, pa ce i njega uzeti u razmatranje.
Reuf-Refko

#1925 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

Jest jest, nama pase neki galamdzija koji ce hranit frustrirane duse...tipa Ciro, ili kafanac ko Osim, sa klosarskom pricom...al samo nek je iz "raje" da mi mozemo naprdjivat jedni drugima!! Koga briga za fudbal, i onako je sve u rasulu.
Locked