to majstoremuha_sa wrote:
samo gurajte... ja skacem laste--ko Listo sa starog
ceK da mi se i hanuma namjesti...

to majstoremuha_sa wrote:
samo gurajte... ja skacem laste--ko Listo sa starog

nikad kukatcendlerbing wrote:Dobro je, sa kuknjave smo okrenuli na šale
popravi-ne vidi se
E ta!Hakiz wrote:7 stepeni ne više od 10.Bluemore wrote:Ima ona neka preporuka o max temperaturnoj razlici izmedju klimatiziranog prostora i vanka512MB wrote: Nije sve crno bijelo... Znaš koja je jebada kad iz klimatiziranog biroa izletiš na 37 stupnjeva? Svaki put me opali ko macolom. A problemi sa leđima... Na hranu moraš pazit ko da si šećeraš, svaki obrok moraš odradit u teretani jer se i salata lijepi na rebra a kamoli nešto žešče...
A Jimmy ima ujedno posao i trening
Šta ima da sjediš vazdan u 30 stepeni, a možeš raspaliti klimu.Bluemore wrote:E ta!Hakiz wrote:
7 stepeni ne više od 10.
Sve ostalo je zloupotreba
Razlika pri ulasku i izlasku.cendlerbing wrote:Šta ima da sjediš vazdan u 30 stepeni, a možeš raspaliti klimu.Bluemore wrote:E ta!Hakiz wrote:
7 stepeni ne više od 10.
Sve ostalo je zloupotreba
I meni je najdraže kad klix objavi ovu sliku sa prigodnim tekstom koji najavljuje kišu.pici wrote:jedva cekam...
Ee jes majke mi, dobro si opiso. Nekad kontam sić dol sa osmog sprata i pomoć malo ljudovima na asfaltu, čisto da dobijem boje i malo razgibam kičmu. Zadnjih godina mi se imunski sistem skroz sjebo po ovim birovima sa klimom, samo jedem kupus salatu i voće, nit sunca nit mjeseca da ugledam. I još moram koristit onu pedersku medicinsku loptu za sjedenje, ma katastrofa žešća. Ponekad proklinjem i onaj fakultet i erasmuse...pemanapemani wrote:512MB wrote:Nije sve crno bijelo... Znaš koja je jebada kad iz klimatiziranog biroa izletiš na 37 stupnjeva? Svaki put me opali ko macolom. A problemi sa leđima... Na hranu moraš pazit ko da si šećeraš, svaki obrok moraš odradit u teretani jer se i salata lijepi na rebra a kamoli nešto žešče...Hakiz wrote:Ove vrućine su pravo vrijeme da se svi sjetimo trenutaka u kojima su nam roditelji govorili "Uči, trebaće ti" a mi mislili "Stari, stara, ne serite".
A Jimmy ima ujedno posao i trening
Strahota. Mene već ušćaklo u leđima dok ovo čitam.
Nerijetko se zna desiti da se sudbina pozitivno poigra sa čovjekom, pa klimatizirani pakao zamjeni zemaljskim rajem u vidu krampe, lopate i mješalice na 40 stepeni.
Cement praši dok neiskusno pokušavaš lopatu prilagoditi bubnju mješalice. Onda se sjetiš paklene klime i toplo ti oko srca, a bokserice melanholično natopljene znojem dok slušaš milozvučni glas majstora kako te sa trećeg sprata časti uhu ugodnim narodnim poštapalicama.
Ja u praksi to radim tako da kada izađem iz kancelarije zadržim se u hodniku tik iza ulaznih vrata zgrade jer je temperatura viša nego u kancelariji pa se tako aklimatizujem. Slično kada uđem, prvo malo odstojim u hodniku pa onda idem u klimatizovanu kancelariju.cendlerbing wrote:Aha. U teoriji.
Ide se tako daleko da ima onih koji tvrdi kako je život bez klime nemogućrovac13 wrote:Sta je to sto je ne izdrzivo danas.
Uvijek smo imali zege,samo prije nismo imali klime.
Danas svi mogu imat klimu,ali kukaju daleko vise nego prije
+1Tomahawk11 wrote:Lijepo ljeto....ionako kratko traje