- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
Connaisseur Karlin

#1901 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Connaisseur Karlin »

PM72 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
PM72 wrote:to "sarajlijice" sa čuo baš od tuzlaka.I znam da imaju kompleks niže vrijednosti.U Tuzlu često idem i nikad mi nije legao kao grad.Razvučen ko žvaka - nemaš vala šta lijepo za vidjet.Ko ljudi i kao domaćinu su za 10.
a zato je Bakir rekao ,da je Sarajevo dovoljno Bosnjacima :D

ma jebo Bakira,njegova se ni u vlastitoj kući ne pika a ovo što se je "vlasti" je samo produkt babine mu zaostavštine.
pa sto se bunite protiv njega ,ako ne utice na bosnjacku politiku :D
shbc

#1902 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by shbc »

ins wrote:Ja ocekujem svasta, počev od naivnih i nebitnih stvari poput kampanje protiv Novalića,, štrajkova gladju, dolaska nekih udruženja za koja niko nikad nije čuo da protestvuju po Sarajevu iz raznoraznih razloga, zahtjeva za formiranje nove većine koje će dolaziti iz stranaka koje su već u većini, itd,itd
Ma jasta, treba raja da rovari po kontenjerima i ne buni se. Pa ne kradu nas oni, nego nasi. Ha ja.

Njemu nebitne stvari sto ljudi rade za minimalac, sto penzioneri izigravaju Bear Grillsa svaki mjesec, sto diplome sluze kao ukras u sobi, sto je isplatnije sjesti na ulicu i ruku pruziti nego raditi, sto za posao moras prihvatiti da te poslodavac izrabljuje 12 sati dnevno, svaki dan, sa sedmicom godisnjeg a placa te ko da si student na praksi. Njemu nebitno sto jos malo pa ni pasos neces moci izvaditi, sto te balavac na ulici moze pljackati pod prijetnjom nozem a ti se ne smijes braniti jer ces vise ti najebati. Nebitno sto dnevno prisustvujes barem jednom prolasku kroz debelo crveno i nosis glavu u torbi svaki put kad prelazis ulicu. Nebitno sto nam doktori odose da lijece Svabe, a ovi sto ostaju ce te prije ubiti nestrucnim radom nego rak. Nebitno sto samo cekamo dan kada ce nekoga ovi psi po ulicama izgristi na smrt. Nebitno sto nam po najvecim minusima naselja ostaju bez grijanja. Nebitno sto su godinama redukcije vode. Nebitno sto se gusimo u smogu. Nebitno sto nemamo nikakav konkretan plan obrazovanja vec vrsimo hiperprodukciju kadra od kojeg vec ne znamo sta cemo. Nebitno sto svaki mjesec ti dobro od plate odbijaju za zdravstveno a ono ti ni osnovne lijekove ne pokriva kada lezis u bolnici vec ih sam moras kupovati.

Nebitno je to sve. Jebo nas i nase porodice i kako cemo i od cega zivjeti. Bitna je nacija, drzava, vjera, kojim jezikom pricamo i sta komsija slavi. Ko da smo Svicarska jebote.
PM72

#1903 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

Zato se i bunimo jer ne zna...u stvari,nije zainteresovan.Ima druge prioritete.
spreca

#1904 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by spreca »

SkyLimit wrote:
klavirdžija wrote:Jedini put BiH koji zaustavlja secesiju je put u NATO, i nakon toga eventualno EU. Sve ostalo vodi u raspad, kada i stranci dignu ruke.

Zbog toga se uloga SDA još jednom pokazala kao izdajnička. Nije čudno kada put ka NATO paktu zaustavlja Dodik, izdajnički je kada Bakir i njegova kleptogarhija to efektivno čine.

U pojedinim vojskama streljaju one koji šire defetizam. Koji raspad, koja podjela, koji nestanak BiH?

Uzet ćemo Šekoviće
Uzet ćemo Pale
A spavaš li mirno i ti
Beograde?
Kad izadjemo na Rashevo ovi Sekovica ce bez ijednog metka za pola sata biti na Drini :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#1905 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Connaisseur Karlin »

PM72 wrote:Zato se i bunimo jer ne zna...u stvari,nije zainteresovan.Ima druge prioritete.
bunite se na forumu :lol: tako cuvate i cijelu BiH i tako se brinete o Bosanjcima u RS , ma divni ste :D
klavirdžija

#1906 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

SkyLimit wrote:
klavirdžija wrote:Jedini put BiH koji zaustavlja secesiju je put u NATO, i nakon toga eventualno EU. Sve ostalo vodi u raspad, kada i stranci dignu ruke.

Zbog toga se uloga SDA još jednom pokazala kao izdajnička. Nije čudno kada put ka NATO paktu zaustavlja Dodik, izdajnički je kada Bakir i njegova kleptogarhija to efektivno čine.

U pojedinim vojskama streljaju one koji šire defetizam. Koji raspad, koja podjela, koji nestanak BiH?

Uzet ćemo Šekoviće
Uzet ćemo Pale
A spavaš li mirno i ti
Beograde?
Takve "heroje" kao ti sam horski slušao i 1991, pa ih 99 posto prvi klisnuše da šire i brane islam i muslimane po Stokholmu i Frankfurtu na Majni.
ins

#1907 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ins »

shbc wrote:
ins wrote:Ja ocekujem svasta, počev od naivnih i nebitnih stvari poput kampanje protiv Novalića,, štrajkova gladju, dolaska nekih udruženja za koja niko nikad nije čuo da protestvuju po Sarajevu iz raznoraznih razloga, zahtjeva za formiranje nove većine koje će dolaziti iz stranaka koje su već u većini, itd,itd
Ma jasta, treba raja da rovari po kontenjerima i ne buni se. Pa ne kradu nas oni, nego nasi. Ha ja.

Njemu nebitne stvari sto ljudi rade za minimalac, sto penzioneri izigravaju Bear Grillsa svaki mjesec, sto diplome sluze kao ukras u sobi, sto je isplatnije sjesti na ulicu i ruku pruziti nego raditi, sto za posao moras prihvatiti da te poslodavac izrabljuje 12 sati dnevno, svaki dan, sa sedmicom godisnjeg a placa te ko da si student na praksi. Njemu nebitno sto jos malo pa ni pasos neces moci izvaditi, sto te balavac na ulici moze pljackati pod prijetnjom nozem a ti se ne smijes braniti jer ces vise ti najebati. Nebitno sto dnevno prisustvujes barem jednom prolasku kroz debelo crveno i nosis glavu u torbi svaki put kad prelazis ulicu. Nebitno sto nam doktori odose da lijece Svabe, a ovi sto ostaju ce te prije ubiti nestrucnim radom nego rak. Nebitno sto samo cekamo dan kada ce nekoga ovi psi po ulicama izgristi na smrt. Nebitno sto nam po najvecim minusima naselja ostaju bez grijanja. Nebitno sto su godinama redukcije vode. Nebitno sto se gusimo u smogu. Nebitno sto nemamo nikakav konkretan plan obrazovanja vec vrsimo hiperprodukciju kadra od kojeg vec ne znamo sta cemo. Nebitno sto svaki mjesec ti dobro od plate odbijaju za zdravstveno a ono ti ni osnovne lijekove ne pokriva kada lezis u bolnici vec ih sam moras kupovati.

Nebitno je to sve. Jebo nas i nase porodice i kako cemo i od cega zivjeti. Bitna je nacija, drzava, vjera, kojim jezikom pricamo i sta komsija slavi. Ko da smo Svicarska jebote.
A sve to nabrojano nije bitno u Srbiji? Tamo sve savršeno pa oni mogu da pokreću rat u BiH?

Sve nabrojano je savrseno i u Hrvatskoj? Pa i oni mogu da se posvete djeljenju Bosne?

I za kraj, sve je nabrojano pod konac u RS, pa Mile može da ruši državu?

Ma hajde...

O tome pričam, svima drugima je rečeno da stisnu zube i usute dok se ne završe nacionalna pitanja, jedino se Bošnjacima pamet razvlači da je bitno da im je meko pod g***, a državu ko j***

ps: brz si, vidim da sjediš i čekaš priliku da prospes naučeno gradivo. Haj sad malo o zlatnim kasikama
klavirdžija

#1908 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

ins wrote:
shbc wrote:

A sve to nabrojano nije bitno u Srbiji? Tamo sve savršeno pa oni mogu da pokreću rat u BiH?

Sve nabrojano je savrseno i u Hrvatskoj? Pa i oni mogu da se posvete djeljenju Bosne?

Ma hajde...

O tome pričam, svima drugima je rečeno da stisnu zube i usute dok se ne završe nacionalna pitanja, jedino se Bošnjacima pamet razvlači da je bitno da im je meko pod g***, a državu ko j***

ps: brz si, vidim da sjediš i čekaš priliku da prospes naučeno gradivo. Haj sad malo o zlatnim kasikama
Ma ja, i onomad je u okolini bilo sve pod konac pa su zato mogli da krenu u rat. Inače, ratovi se i dešavaju u zemljama u kojima je sve pod konac, al u qrcu.

Teze su ti toliko infantilne i debilne da čudi da te nije stid kad ih pročitaš.
SkyLimit

#1909 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by SkyLimit »

klavirdžija wrote:
Takve "heroje" kao ti sam horski slušao i 1991, pa ih 99 posto prvi klisnuše da šire i brane islam i muslimane po Stokholmu i Frankfurtu na Majni.

Pa i ja sam proveo prošli rat u BiH, doduše kao dijete, niko iz moje bliže porodice nije napustio BiH, zašto bi to baš ja učinio?

Moj otac, amidže, dajdže, svi su bili u Armiji BiH i niko od tog ne pravi veliku stvar niti priča previše od tome naokolo. Čak i meni kad pokušavam izvući koju priču od njih kažu: "Ne opterećuj se time". Valjda se podrazumjeva da voliš i braniš svoju državu?

Ja uopće ne shvaćam tu priču o bježanju, možda ko potiče iz porodica koje imaju iskustva u tim stvarima misle da se to podrazumjeva, u mojoj baš i ne.

U mojim rasističkim teorijama postoji nešto što se zove "dezerterski gen", to bi mnogo toga objasnilo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1910 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by pici »

samo dalje ruke od semizovca :evil:
klavirdžija

#1911 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

SkyLimit wrote:
klavirdžija wrote:

Pa i ja sam proveo prošli rat u BiH, doduše kao dijete, niko iz moje bliže porodice nije napustio BiH, zašto bi to baš ja učinio?

Moj otac, amidže, dajdže, svi su bili u Armiji BiH i niko od tog ne pravi veliku stvar niti priča previše od tome naokolo. Čak i meni kad pokušavam izvući koju priču od njih kažu: "Ne opterećuj se time". Valjda se podrazumjeva da voliš i braniš svoju državu?

Ja uopće ne shvaćam tu priču o bježanju, možda ko potiče iz porodica koje imaju iskustva u tim stvarima misle da se to podrazumjeva, u mojoj baš i ne.

U mojim rasističkim teorijama postoji nešto što se zove "dezerterski gen", to bi mnogo toga objasnilo.
Nisi ti bio dijete samo onda, nisi ni od tada odrastao. I to ne pretjerano pametno dijete, čim ti gluparije o "dezerterskim genima" i guslanje o Šekovićima i Mrčajevcima uopšte pada na pamet.
ins

#1912 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ins »

klavirdžija wrote:
Teze su ti toliko infantilne i debilne da čudi da te nije stid kad ih pročitaš.
Iskustvo. Naucili me 1991 i prvih 5 mjeseci 1992.
Last edited by ins on 12/01/2017 21:39, edited 1 time in total.
shbc

#1913 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by shbc »

ins wrote:
shbc wrote:

Ma hajde...

Ko kaze da je savrseno? To i jeste problem. Sto se i jedni i drugi i treci bavite tim sranjima umjesto da se bavite sobom. Upravo je ovaj tvoj odgovor dokaz o cemu pricam. Klasicni nauceni "a sta oni". Ponavljate se ko pokvarena ploca. I oni su isti, isti su im poremeceni prioriteti. Zato i jesmo kolektivno u kurcu, zato nas i uzimaju ovi odozgo ko levate. Bace ovu pricu, ovce se naloze a oni pune dzepove.

Ali neka, zaratite i ginite. Ako dodje do toga to ce ovaj put ionako biti klasican primjer prirodne selekcije na djelu.

p.s. Ja da sjedim i cekam priliku ne bi mi komentar bio treci na ovoj temi.
PM72

#1914 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

Čak i meni kad pokušavam izvući koju priču od njih kažu: "Ne opterećuj se time". Valjda se podrazumjeva da voliš i braniš svoju državu?
Vidiš da potičeš od pametnih i mudrih ljudi jer neće da te opterećuju.Ne znam samo zašto se ti toliko trudiš ? Izađi malo,nađi kakvu finu curu ili kakvu opajdaru pa uživaj.Jebeš rat i patriotizam- od toga se ne živi.davno je Bora napisao "za ideale ginu budale".Ja mu nisam vjerovao a sad znam da je u pravu.
animals

#1915 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animals »

SkyLimit wrote:
klavirdžija wrote:

Klinjo..znao sam..
SkyLimit

#1916 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by SkyLimit »

klavirdžija wrote:
Nisi ti bio dijete samo onda, nisi ni od tada odrastao. I to ne pretjerano pametno dijete, čim ti gluparije o "dezerterskim genima" i guslanje o Šekovićima i Mrčajevcima uopšte pada na pamet.
Ma ti si samo jedan mučki ubačeni element da širiš defetizam i ubijaš moral među patriotama ove zemlje. Mirno spavaj, čim čarapaši proglase nezavisnu đikansku republiku ja ću za Nemačku, eto.

Ja sam jedan od onih koji bi volio da proglase nezavisnu RS, bolje danas nego sutra.
ins

#1917 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ins »

@shbc

Pa ne idemo mi tamo njima praviti sranja?! :run:

Ne razvaljujemo mi Srbiju :-)
klavirdžija

#1918 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

SkyLimit wrote:
klavirdžija wrote:
Ma ti si samo jedan mučki ubačeni element da širiš defetizam i ubijaš moral među patriotama ove zemlje. Mirno spavaj, čim čarapaši proglase nezavisnu đikansku republiku ja ću za Nemačku, eto.

Ja sam jedan od onih koji bi volio da proglase nezavisnu RS, bolje danas nego sutra.
Zavera, bre, belosvecka, dobro su te idoli naučili. :D Hajde priznaj da se ćetaljima potajno diviš pa im i guslanje kopiraš, pa te neću reći mami kad se i večeras upiškiš u krevet.
Lug

#1919 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Lug »

klavirdžija wrote:Takve "heroje" kao ti sam horski slušao i 1991, pa ih 99 posto prvi klisnuše da šire i brane islam i muslimane po Stokholmu i Frankfurtu na Majni.
izvini, ko je pobjegao? Protjerani..?
SkyLimit

#1920 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by SkyLimit »

klavirdžija wrote:
Zavera, bre, belosvecka, dobro su te idoli naučili. :D Hajde priznaj da se ćetaljima potajno diviš pa im i guslanje kopiraš, pa te neću reći mami kad se i večeras upiškiš u krevet.
Nemoj sve komplekse, od kukavičluka, defetizma i piškenja u krevet prebacivati na mene. Ti si taj kome prpa frca iz svakog novog posta, shvatili smo, nemaš namjeru braniti ovu državu i misliš da niko drugi ne bi, sve si upravu, OK?
PM72

#1921 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

nemaš namjeru braniti ovu državu i misliš da niko drugi ne bi,
1+
Znam i za Dozera,Muhu itd
Hemel

#1922 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hemel »

PM72 wrote:
1+
:lol: :lol:

Image
Last edited by Hemel on 12/01/2017 21:51, edited 1 time in total.
Lug

#1923 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Lug »

PM72 wrote:
1+
eto ima vas trojica..ustvari cetvorO.. libo vas tuki..
zenit dozic

#1924 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by zenit dozic »

PM72 wrote:
1+
Vi ste matori za rata, veterani, vjerovatno bi sada kopali rovove ili bili u logistici
klavirdžija

#1925 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

Lug wrote:
klavirdžija wrote:Takve "heroje" kao ti sam horski slušao i 1991, pa ih 99 posto prvi klisnuše da šire i brane islam i muslimane po Stokholmu i Frankfurtu na Majni.
izvini, ko je pobjegao? Protjerani..?
"Heroji" kao ovaj zbunjeni dječarac i guslar početnik koji su pred rat palili narod guslanjem u prazno, šupljim pričama kako je sve organizovano i spremno, "jebaćemo hin mater ako samo krenu", "nikad više Foča 41", "ne damo Bosnu do zadnjega" itd. Listom klisnuše uglavnom i prije prvog ispaljenog metka u Sarajevu.
Post Reply