Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zlo zlo

#1901 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

uzme maxa i miran :mrgreen:
edys

#1902 Re: Xiaomi mobiteli

Post by edys »

sad sam gledao malo izgleda da nema neke bitne razlike izmedju Redmi Note 3 pro i redmi note 4, osim mozda sto je redmi note 3 pro jeftiniji i ima bolju autonomiju baterije...
purgatorio

#1903 Re: Xiaomi mobiteli

Post by purgatorio »

edys wrote:sad sam gledao malo izgleda da nema neke bitne razlike izmedju Redmi Note 3 pro i redmi note 4, osim mozda sto je redmi note 3 pro jeftiniji i ima bolju autonomiju baterije...
Ima razlike. Note 4(MTK) se više grije, ne mogu na njega custom ROM-ovi, ima slabiju grafiku. Posebno je bitno ovo oko custom romova jer na note 3 se može nabaciti Lineage sa nougatom koji je čisti android ili niz drugih romova i kernela. Uglavnom što se tiče Xiaomi mobitela, ne treba uzimati MTK varijante iz niza razloga.
zlo zlo

#1904 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

Sretan 8 mart svima sa pi....čkastim maskicama :mrgreen: :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1905 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Riješen problem carinjenja poštanskih p ... /170308050

Eto, mozda se mogne i hajrovati sta ubuduce?! :D
valjuga

#1906 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

zlo zlo wrote:Sretan 8 mart svima sa pi....čkastim maskicama :mrgreen: :lol:
E hvala,baš sam ushićen danas :lol:
Toliko sam ushićen da hoću ženi da kupim mobitel.Imala ona onaj redmi note 4G ,pa joj kupim s6 pa s7 pa kaže da bi opet Xiaomi radi nekih stvari...
Šta je najbolje od Xiaomija trenutno ili da sačekam mjesec dva ako će nešto izlazit da valja..??????
3,2,1 Prijedlozi sad :mrgreen:
zlo zlo

#1907 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

vidim da kukaš tamo :lol: :lol: kupi joj max vala da jednom ima što primit u ruke :lol: :lol: :lol: a ako voli male uzimaj mi5 ili mi5s :lol: :lol:
valjuga

#1908 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

zlo zlo wrote:vidim da kukaš tamo :lol: :lol: kupi joj max vala da jednom ima što primit u ruke :lol: :lol: :lol: a ako voli male uzimaj mi5 ili mi5s :lol: :lol:
Ma neće kaže velik ,voli manji.Nije do mene stvarno.Al sad sam ponovo probao tamo kupit i doda mi na onu cijenu preko 150KM a za keš kupujem.Imam karticu šoping par godina i nikad ništa kupio sa njom nisam.Neznam ni PIN .Prašina na njoj,života mi.
P.S.Ovo sto hoće manji,to ona samo kad je telefon u pitanju a ostalo,ne trebam ti govorit :lol:
zlo zlo

#1909 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

valjuga wrote:
zlo zlo wrote:vidim da kukaš tamo :lol: :lol: kupi joj max vala da jednom ima što primit u ruke :lol: :lol: :lol: a ako voli male uzimaj mi5 ili mi5s :lol: :lol:
Ma neće kaže velik ,voli manji.Nije do mene stvarno.Al sad sam ponovo probao tamo kupit i doda mi na onu cijenu preko 150KM a za keš kupujem.Imam karticu šoping par godina i nikad ništa kupio sa njom nisam.Neznam ni PIN .Prašina na njoj,života mi.
P.S.Ovo sto hoće manji,to ona samo kad je telefon u pitanju a ostalo,ne trebam ti govorit :lol:
ostaviš broj tamo u chatu, nazovu te i kažu ti što ima na stanju, koje boje itd i pošalju ti po maloprodajnoj, ako plaćaš u kešu :mrgreen: brza pošta ti dostavi mob, provjeriš, i daš keš.

Ja nisam imala nikakvih problem s njima. tamo mi5 uzeli.
valjuga

#1910 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Kontaktirao sam ih,čekam odgovor. :kiss:
zlo zlo

#1911 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

slobodno 2 platiš, adresu znadu :lol: :lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1912 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Drug da li imas neko pojasnjenje kako se pravi update na 6.0 jer automatski ga ne povlaci....ili se mora nesto ukljuciti na telefonu mozda. Bio bih zahvalan ako bi neko pojasnio.
purgatorio wrote:About phone ->System updates?

Trebalo bi automatski, možeš mi reći verziju MIUI trenutačnu?
E drug izvini malo sam bio u banovicima hahahahah pa ti ne stigoh odgovoriti pa evo sad....

MIUI VER 8.0.1.0 (LHOCNDG)
SECURITY PATCH LEVEL: 01.08.2016
ANDROID VER: 5.1.1 LMY47V
BUILD NUMBER: LMY47V

Koliko sam vidio zadnja verzija MIUI je 8.2 i na ovaj telefon bi trebalo da ide android 6.0. Medjutim da budem posten ne znam koji je najbolji i najsigurniji put za to:)
hrasno38

#1913 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hrasno38 »

XiaomiFun wrote:ne znam šta dobijaš sa Mančmalou 6.0
kad je glavni MIU i njegova ista verzija će izgledat isto i na kitkatu i na lolipopu i na mančmalou
dakle bitno je koja je verzija MiU
a nju imaš posljednju 8.0 pa će ti bit isto i sa mančmalou tako da ne vidim svrhu te vrste nadogradnje
Nije posljednja 8.0 nego 8.2 koliko sam ja vidio!

http://www.miui.com/
irac300

#1914 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:Drug da li imas neko pojasnjenje kako se pravi update na 6.0 jer automatski ga ne povlaci....ili se mora nesto ukljuciti na telefonu mozda. Bio bih zahvalan ako bi neko pojasnio.
purgatorio wrote:About phone ->System updates?

Trebalo bi automatski, možeš mi reći verziju MIUI trenutačnu?
E drug izvini malo sam bio u banovicima hahahahah pa ti ne stigoh odgovoriti pa evo sad....

MIUI VER 8.0.1.0 (LHOCNDG)
SECURITY PATCH LEVEL: 01.08.2016
ANDROID VER: 5.1.1 LMY47V
BUILD NUMBER: LMY47V

Koliko sam vidio zadnja verzija MIUI je 8.2 i na ovaj telefon bi trebalo da ide android 6.0. Medjutim da budem posten ne znam koji je najbolji i najsigurniji put za to:)
Skroz dole imaš opciju ''ažuriranje sustava'' ili ''system updates'', klikni i vidi da li će ti naći najnoviji paket ažuriranja, ako nađe samo klikni i ostavi ga da sam sve odradi.
hrasno38

#1915 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hrasno38 »

irac300 wrote:Skroz dole imaš opciju ''ažuriranje sustava'' ili ''system updates'', klikni i vidi da li će ti naći najnoviji paket ažuriranja, ako nađe samo klikni i ostavi ga da sam sve odradi.
Ma znamja za to nisam ja bas neuk oko telefona ali nisa ne nalazi jer kako pise je vjerovatno zakljucan bootloader.

https://xiaomi.eu/community/threads/7-3-2.38963/
irac300

#1916 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

hrasno38 wrote:
irac300 wrote:Skroz dole imaš opciju ''ažuriranje sustava'' ili ''system updates'', klikni i vidi da li će ti naći najnoviji paket ažuriranja, ako nađe samo klikni i ostavi ga da sam sve odradi.
Ma znamja za to nisam ja bas neuk oko telefona ali nisa ne nalazi jer kako pise je vjerovatno zakljucan bootloader.

Zaključan bootloader je problem samo ako želiš ti ručno da flashas rom, a ne ako imaš OTA update. I kod mene je bio zaključan pa sam dobijao ažuriranja.
hrasno38

#1917 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hrasno38 »

irac300 wrote:
hrasno38 wrote:

Zaključan bootloader je problem samo ako želiš ti ručno da flashas rom, a ne ako imaš OTA update. I kod mene je bio zaključan pa sam dobijao ažuriranja.
aha hvala za objasnjenje e onda je vrlo cudno da ne pravu update makar na 8.1......neki mu klinac smeta hahaha
hrasno38

#1918 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hrasno38 »

XiaomiFun wrote:
hrasno38 wrote:
XiaomiFun wrote:ne znam šta dobijaš sa Mančmalou 6.0
kad je glavni MIU i njegova ista verzija će izgledat isto i na kitkatu i na lolipopu i na mančmalou
dakle bitno je koja je verzija MiU
a nju imaš posljednju 8.0 pa će ti bit isto i sa mančmalou tako da ne vidim svrhu te vrste nadogradnje
Nije posljednja 8.0 nego 8.2 koliko sam ja vidio!

http://www.miui.com/
to je nebitna minimalna nadogradnja
ispravljanje možda nekih bugova
ali ako nemaš problema sa tom 8.0 verzijom ne znam čemu ganjanje update, nije valjda samo sebi svrha da imaš najnoviju verziju
ja sam na primjer na 7.3.2 i neću namjerno da ga updatujem jer fercera sve kao doxa
Vidi zlatno pravilo informatike je da pokupis sve update zvanicne za programe jer oni nisu bez veze i uvijek ispravljaju neke stvari. A to sto ti kazes je otprilke isto da bi sad umjesto Windows 10 OS-a koristio i dalje XP i bio supalj ko svicarski sir!
hrasno38

#1919 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hrasno38 »

XiaomiFun wrote:pravo si pao na propagandu
ja imam i PC sa xp i sa vistom i sa sedmicom i sa desetkom i svi ferceraju jednako dobro, čak šta više XP radi i brže, ka d zapne govno sa w10 i sa i-5 kao što nikad xp nije zapinjo šutno bi ga nogom

a konkretno što se riče mobitela šta bi onda trebali sa mobitelima na kojima nema nadogradnje... bacit ih??
tako da, šuplja ti je ta čapri
a ja imam oko 50 godina i oko 30 u informatici i odlicno znam sta govorim :D jel vozis ficu ili zastavu 101 ili yugu? :D
irac300

#1920 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

hrasno38 wrote: aha hvala za objasnjenje e onda je vrlo cudno da ne pravu update makar na 8.1......neki mu klinac smeta hahaha
Nisam baš najsigurniji, nadam se da će doći neko ko bolje barata sa ovim MIUI oznakama rom-a, ali mislim da je kod tebe china stable ROM, kod mene je global stable. Stvarno nemam pojma kako kod njih ide sa ažuriranjem.
hrasno38

#1921 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hrasno38 »

irac300 wrote:
hrasno38 wrote: aha hvala za objasnjenje e onda je vrlo cudno da ne pravu update makar na 8.1......neki mu klinac smeta hahaha
Nisam baš najsigurniji, nadam se da će doći neko ko bolje barata sa ovim MIUI oznakama rom-a, ali mislim da je kod tebe china stable ROM, kod mene je global stable. Stvarno nemam pojma kako kod njih ide sa ažuriranjem.
e da i to je moguce...u svakom slucaju telefon je odlican ali jebi ga volim da pratim tehnologiju i njen razvoj :D
irac300

#1922 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

hrasno38 wrote:
irac300 wrote:
e da i to je moguce...u svakom slucaju telefon je odlican ali jebi ga volim da pratim tehnologiju i njen razvoj :D
Ma normalno, telefon je zvjerka za ove pare. Ništa, nadam se da će neko moći detaljnije da ti pojasni stvari, nadam se samo da ti nisu nabacili rom koji nema mogućnost OTA updatea, onda bi se morao malo više napatiti da otključaš bootloader, nabaciš twrp i skineš rom po želji. Ja sam se iskreno dobro namučio sa time, nikako nisam mogao otključati bootloader, pa driveri zezali, pa registracija na miui stranici za korisnike štekala... dobro sam se oznojio. :D
forum_selektor

#1923 Re: Xiaomi mobiteli

Post by forum_selektor »

hrasno38 wrote: a ja imam oko 50 godina i oko 30 u informatici i odlicno znam sta govorim

hrasno38

#1924 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hrasno38 »

forum_selektor wrote:
hrasno38 wrote: a ja imam oko 50 godina i oko 30 u informatici i odlicno znam sta govorim

nemam sta da odvadim....tako je kako sam napisao!
zlo zlo

#1925 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

odvadi :lol: :lol: :lol: ps ako je global stable to piše kod miui verzije, ako ne piše je kineski, ili beta, a i za nju piše beta :lol:
Post Reply