U prijevodu ti ukinuli terapiju, hvala na objašnjenjuescobar__ wrote: Nikad nisam ni bio nešto posebno aktivan na SSC-u, tamo najčešće pratim šta se piše, odnosno šta se gradi i šta je u planu za izgradnju, pa nema potrebe da me u svakom drugom komentaru ovdje prozivaš zbog pisanja tamo.
Druga stvar, tamo vi volite vodit monologe i pričat kao da živite u nekom paralelnom univerzumu (isto radiš i ovdje), odnosno hvalit građevinske poduhvate lokalne mafije, a oko kojih bi im se u normalnim zemljama smijali, te odgovorne pozatvarali na dugogodišnje robije. Vas tri-četiri lika tamo pišu i svakog onog ko to kritikuje obavezno riješite po kratkom postupku, k'o neka hordica. U takvom jednom okruženju fakat nema ni potrebe pisat već je bolje pustit vas da branite svilu i kadifu u kojoj se ova zemlja nalazi, a u koju su je doveli vaši neimari i stručnjaci.
A dok se vi tu zajebavate i kajlate ovaj narod ja ću povremeno skoknut do zemalja EU i vozit se cestama koje su planirali, finansirali i gradili oni normalni za razliku od mentalno retardiranih ovdje koji nisu u stanju završit ni polukružni tok kod TE Tuzla, a o cca. 350 km autoceste je suludo i razmišljati.
Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
- So What!
#1901 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
- Alfons Kauders
#1902 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
A nije mi najjasnija ta logika da samo ljudi iz struke trebaju komentarisati određene stvari. Ne moraš biti Ivica Osim da bi znao da je Sarajevo sinoć najebalo, isto kao što ne moraš biti građevinac da bi vidio kriminal na Karauli i drugim gradilištima u pokušaju.escobar__ wrote:I naravno oni koji komentarišu idiotluke vezane za Karaulu su laici - logično. Jer normalno je da se trasa magistralne ceste duga par kilometara gradi haman deceniju, da ih iznenadi snijeg na planinskom prijevoju i da na gradilištu nikad ne bude više od tri radnika istovremeno.
Mi smo laici, a organizatori tog cirkusa su genijalci.![]()
Ponavljam, kriminalno, ne loše ili degutantno, već kriminalno. Kad država bez ikakvog opravdanog razloga nekom dopušta da rok probije za 50% do 100%, u pitanju je organizovani kriminal.
Na kraju krajeva, bolje biti laik nego biti na platnom spisku mafije.
- escobar__
#1903 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Prije 15 godina mi je trebalo kraće vremena do mora nego danas i to je taj napredak kojeg mi ovaj stranački bot (vjerovatno budžetlija) pokušava pokazat kao uspjeh.
A da vidiš tek pisanja na SCCu na kojeg se budžetlija obično poziva kad se obraća meni, jebo Luksemburg kakva smo mi sila.

A da vidiš tek pisanja na SCCu na kojeg se budžetlija obično poziva kad se obraća meni, jebo Luksemburg kakva smo mi sila.
- Alfons Kauders
#1904 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Bukvalno i meni. Prošli put 2:45h do Sarajeva...
-
howdy
#1905 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Lako mi je da razumijem i takve, nikad nije vidjelo bolje pa im je i ovo sranje top.escobar__ wrote:Prije 15 godina mi je trebalo kraće vremena do mora nego danas i to je taj napredak kojeg mi ovaj stranački bot (vjerovatno budžetlija) pokušava pokazat kao uspjeh.
A da vidiš tek pisanja na SCCu na kojeg se budžetlija obično poziva kad se obraća meni, jebo Luksemburg kakva smo mi sila.![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1906 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
sad je sve ispod 2h30 uspjehAlfons Kauders wrote:Bukvalno i meni. Prošli put 2:45h do Sarajeva...
a evo od prije 3 godine kad sam počeo češće ići na toj relaciji računica mi je bila oko 1h50
- Laertes
#1907 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ja prošli put zajedno s njim popuših dvije hefte Banovića. Evo ga opet sad terapije spominje. E bez mene ovaj put. Nadam se da si ga prijavio.escobar__ wrote:Prije 15 godina mi je trebalo kraće vremena do mora nego danas i to je taj napredak kojeg mi ovaj stranački bot (vjerovatno budžetlija) pokušava pokazat kao uspjeh.
A da vidiš tek pisanja na SCCu na kojeg se budžetlija obično poziva kad se obraća meni, jebo Luksemburg kakva smo mi sila.![]()
- Alfons Kauders
#1908 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nedajte se isprovocirati. Samo opušteno i argumentirano... Ne dajte da vas tenderlije navuku na tanak led i okrenu raspravu na lični nivo, ili politički, ili bilo koji drugo.
Tema je asfalt. Svi argumenti su na vašoj strani. Đe je Karaula? Đe je zaobilaznica za Crnaju ili Ormanicu? Đe su trase autoputa koje će se otvoriti u narednu godinu, dvije ili tri.
Neka vrijeđaju oni bez argumenata, jer ništa drugo i ne mogu.
Tema je asfalt. Svi argumenti su na vašoj strani. Đe je Karaula? Đe je zaobilaznica za Crnaju ili Ormanicu? Đe su trase autoputa koje će se otvoriti u narednu godinu, dvije ili tri.
Neka vrijeđaju oni bez argumenata, jer ništa drugo i ne mogu.
- drug_profi
#1909 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Sve je to pretužno jer je jedini izlaz promjena vlasti, a toga na vidiku nema.
Čak ni postojeća vlast ne pokazuje nikakve naznake da će se korigovati u budućnosti.
A nabijem ja na veliki Q novinare koji u ovome svemu ne vide priču.
Čak ni postojeća vlast ne pokazuje nikakve naznake da će se korigovati u budućnosti.
- Alfons Kauders
#1910 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nema kod nas novinara. Imaš samo plaćenike koji će za pet stoja napisati i objaviti šta god hoćeš. To su ovi "viđeniji", a sitne ribe s portala će odraditi za stoju.drug_profi wrote:Sve je to pretužno jer je jedini izlaz promjena vlasti, a toga na vidiku nema.
Ovi štele tendere teške desetine miliona eura, nekad i stotine. Na jednom LOT-u autoputa mogu klepiti dovoljno para da kupe sve novinare u BiH, doživotno.
- drug_profi
#1911 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Evo pogledaj samo dansnju naslovnicu ABA3-a.
"Probijen tunel Hranjen"
Zabili krampu u stijenu i kazu probijen....
"Probijen tunel Hranjen"
- Alfons Kauders
#1912 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
To su isti oni novinari koji su pisali da će npr. Karaula skratiti put Tuzla - Sarajevo za 10 kilometara i pola sata vožnje... A nisu to izmišljali, to su im govorili ministri i neimari.drug_profi wrote:Evo pogledaj samo dansnju naslovnicu ABA3-a.
"Probijen tunel Hranjen"
- King Theoden
#1913 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Da su đubrad godišnje kilometar uz karaulu radili, ne bi bilo problema u vidu puzanja iza pretovarenog šlepera.
Pa da su poslali pet radnika i to isključivo sa krampama, kolicima i lopatama, godišnje bi sjebavali kilometar.
Pa, kinezi se popnu na 5000 metara, a nama problem jebeni vic zvani karaula.
Pa da su poslali pet radnika i to isključivo sa krampama, kolicima i lopatama, godišnje bi sjebavali kilometar.
-
The BEN10
#1914 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Dino34 wrote:Da su đubrad godišnje kilometar uz karaulu radili, ne bi bilo problema u vidu puzanja iza pretovarenog šlepera.
Sorry, svaka ti je na mjestu, ali si to tako dobro ilustrovao, da se moram od muke nasmijati!
-
The BEN10
#1915 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Tačno.Alfons Kauders wrote:Nema kod nas novinara. Imaš samo plaćenike koji će za pet stoja napisati i objaviti šta god hoćeš. To su ovi "viđeniji", a sitne ribe s portala će odraditi za stoju.drug_profi wrote:Sve je to pretužno jer je jedini izlaz promjena vlasti, a toga na vidiku nema.
Ovi štele tendere teške desetine miliona eura, nekad i stotine. Na jednom LOT-u autoputa mogu klepiti dovoljno para da kupe sve novinare u BiH, doživotno.
Nemaš pola novinara kako treba u državi. Ono, da je spremno iskopati dublje od toga šta mu neki uhljeb izjavi, da pročešlja dokumentaciju, nađe kontradiktornosti, uporedi situaciju sa sličnim projektima u regionu...
- King Theoden
#1916 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Druže, bio sam ozbiljanThe BEN10 wrote:Sorry, svaka ti je na mjestu, ali si to tako dobro ilustrovao, da se moram od muke nasmijati!
Bukvalno, to je moguće.
Da su zaposlili par sa biroa, mi bismo prelijetali karaulu
-
sumirprimus
#1917 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
2:10 kad nema guzve
uz obeveznu 50ku u olovu i kladnju
uz obeveznu 50ku u olovu i kladnju
- King Theoden
#1918 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Tuzla-Sarajevo? 1.40 bez da se neš siliš. Vozio iza nekog busa.
-
sumirprimus
#1919 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
jest ako si sam, al s porodicom malo teze.
- escobar__
#1920 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Jest 1:40 ali u hopicama.
- Alfons Kauders
#1921 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
1:40 je moguće jedino ako računaš Semizovac kao Sarajevo, a Živinice kao Tuzlu...escobar__ wrote:Jest 1:40 ali u hopicama.
-
The BEN10
#1922 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nema teorije da stigne tako brzo a da ne napravi bruku prekršaja i dovede u opasnost ko zna koliko života.escobar__ wrote:Jest 1:40 ali u hopicama.
- Laertes
#1923 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
A mirzet? One može za sat 
- King Theoden
#1924 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Vogošća-krojčica. Pas bio ko laže.
Nikad nisam vidio vozača kao što je bio taj vozač autobusa.
Kad je izašao iz semizovca, mosa 100. Vozi kao da su obje trake u jednom smijeru.
Kad je izašao iz semizovca, mosa 100. Vozi kao da su obje trake u jednom smijeru.
-
The BEN10
#1925 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Halali, ali koja to autobuska linija Sa-Tz vozi preko Krojčice?Dino34 wrote:Vogošća-krojčica. Pas bio ko laže.