Na to je već odgovoreno, kao što je neko morao istrčati sa onih čamaca na plaže Normandije, tako bi neko morao ustati i protiv međunarodne granice na Vlašiću jer je alternativa gora. Ili ti misliš da bi, u geto zatvoreni Bošnjaci, podložni još većim pritiscima i ucjenama, bili tretirani fer i korektno od strane te nove, samo srpske državice ?zateznistub wrote:Ne pokusavam nista dokazati, samo mi ne ide u glavu da jos uvijek ima budala ( na svim stranama) koje su spremni ginutiSkijaš wrote:
Šta pokušavaš dokazati, da među onima koji vole BiH nema dovoljno kapaciteta i spremnosti za očuvanje cjelovitosti države ?
Rat u BiH zbog referenduma?
- Skijaš
#1901 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
-
155_mm
#1902 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
da bi dosao do zakljucka da Skijas siri dezinformacije moras imati informacije.sinuhe wrote:@Skijaš koji su tvoji motivi da kao čovjek koji nije ni Bošnjak širiš dezinformacije o momcima sa karabinima?
a te informacije koje ti moras imati da bi bio u stanju napisati ovaj post, govore da ne postoji niko ko ima lovacki karabin i spreman je da ga upotrebi protiv secionista. kojim metodama se moze doci do tih informacija?
hvala u naprijed na odgovoru!
- zateznistub
#1903 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ne znadoh za ovaj međunarodni granični prelaz...ili dobro ne pročitah naslov teme...Skijaš wrote:Na to je već odgovoreno, kao što je neko morao istrčati sa onih čamaca na plaže Normandije, tako bi neko morao ustati i protiv međunarodne granice na Vlašiću jer je alternativa gora. Ili ti misliš da bi, u geto zatvoreni Bošnjaci, podložni još većim pritiscima i ucjenama, bili tretirani fer i korektno od strane te nove, samo srpske državice ?zateznistub wrote:Ne pokusavam nista dokazati, samo mi ne ide u glavu da jos uvijek ima budala ( na svim stranama) koje su spremni ginutiSkijaš wrote:
Šta pokušavaš dokazati, da među onima koji vole BiH nema dovoljno kapaciteta i spremnosti za očuvanje cjelovitosti države ?
- @mba
#1904 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
samo da se nadovezem, misljenja sam da su ta vremena prosla kad su bosnjaci agresore docekivali da lovackim puskama, nije vise 92 i ne ponovila se nikad vise!
-
prog321
#1905 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
BiH snage leze na tonama 122-155mm granata a Skijas stalno o optici I lovackim puskama.
Mozda ima istine o toj prodavnici?
- Skijaš
#1906 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa ja rat i spominjem samo u kontekstu pokušaja secesije. Ovaj referendum, ako se održi a vjerovatno hoće, neće izazvati rat, ali hoće služiti kao signal da je rat, ipak neizbježan, te da treba djelovati u skladu sa tim zaključkom.zateznistub wrote:Ne znadoh za ovaj međunarodni granični prelaz...ili dobro ne pročitah naslov teme...Skijaš wrote:Na to je već odgovoreno, kao što je neko morao istrčati sa onih čamaca na plaže Normandije, tako bi neko morao ustati i protiv međunarodne granice na Vlašiću jer je alternativa gora. Ili ti misliš da bi, u geto zatvoreni Bošnjaci, podložni još većim pritiscima i ucjenama, bili tretirani fer i korektno od strane te nove, samo srpske državice ?zateznistub wrote: Ne pokusavam nista dokazati, samo mi ne ide u glavu da jos uvijek ima budala ( na svim stranama) koje su spremni ginuti
- sinuhe
#1907 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Bošnjaci su u boljoj poziciji bili s 91. na 92. nego 2016. U to vrijeme su imali prostora za djelovanje ali 2016 moraju preuzeti inicijativu a vojsku opet nemaju. I @Skijaš kaže da će momci upasti sa karabinima kod Bratunca da bi ih Srbi napali.@mba wrote:samo da se nadovezem, misljenja sam da su ta vremena prosla kad su bosnjaci agresore docekivali da lovackim puskama, nije vise 92 i ne ponovila se nikad vise!
-
155_mm
#1908 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
direktiva iz centrale "kad vas na kliksu pocmu derati argumentima prav te se mutavi, sto vecini nece predstavljati nikakav problem"zateznistub wrote: Ne znadoh za ovaj međunarodni granični prelaz...ili dobro ne pročitah naslov teme...
- zateznistub
#1909 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Sinak, kakvim argumentima??? I kakve crne direktive...one dolaze za ove druge..."ratnike"...155_mm wrote:direktiva iz centrale "kad vas na kliksu pocmu derati argumentima prav te se mutavi, sto vecini nece predstavljati nikakav problem"zateznistub wrote: Ne znadoh za ovaj međunarodni granični prelaz...ili dobro ne pročitah naslov teme...
![]()
![]()
![]()
-
155_mm
#1910 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
sinuhe wrote:@mba wrote:samo da se nadovezem, misljenja sam da su ta vremena prosla kad su bosnjaci agresore docekivali da lovackim puskama, nije vise 92 i ne ponovila se nikad vise!
Bošnjaci su u boljoj poziciji bili s 91. na 92. nego 2016. U to vrijeme su imali prostora za djelovanje ali 2016 moraju preuzeti inicijativu a vojsku opet nemaju. I @Skijaš kaže da će momci upasti sa karabinima kod Bratunca da bi ih Srbi napali.
e jebiga sad!
- Skijaš
#1911 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pojedinci koji planiraju učestvovati u odbrani države u slučaju velikosrpskog pokušaja komadanja BiH, trebaju vršiti pripreme već danas. A to se može samo u okviru zakona. Zato kažem karabin. A tebi ako se to ne sviđa, nabavi tenk, moje je da pozivam na djelovanje u okviru zakona.@mba wrote:samo da se nadovezem, misljenja sam da su ta vremena prosla kad su bosnjaci agresore docekivali da lovackim puskama, nije vise 92 i ne ponovila se nikad vise!
-
155_mm
#1912 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
sta? ko? gdje?zateznistub wrote:Sinak, kakvim argumentima??? I kakve crne direktive...one dolaze za ove druge..."ratnike"...155_mm wrote:direktiva iz centrale "kad vas na kliksu pocmu derati argumentima prav te se mutavi, sto vecini nece predstavljati nikakav problem"zateznistub wrote: Ne znadoh za ovaj međunarodni granični prelaz...ili dobro ne pročitah naslov teme...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ti si mozda prirodno mutav?
-
prog321
#1913 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
To su tvoji snovi koji sa realnost nemaju nikakve veze.sinuhe wrote: Bošnjaci su u boljoj poziciji bili s 91. na 92. nego 2016. U to vrijeme su imali prostora za djelovanje ali 2016 moraju preuzeti inicijativu a vojsku opet nemaju.
- Skijaš
#1914 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Sarajevo neće reagovati jer sarajevske političare boli neka stvar za državom. Reakciju Sarajeva, ali i međunarodne zajednice će biti neophodno isposlovati konkretnim otporom na terenu.prog321 wrote:BiH snage leze na tonama 122-155mm granata a Skijas stalno o optici I lovackim puskama.
- zateznistub
#1915 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ovo ti sebe vec vidis kao referenta za moral...tako je najbolje...hajte djeco u rat...ja cu i dalje via tastature moralisati...Skijaš wrote: Pojedinci koji planiraju učestvovati u odbrani države u slučaju velikosrpskog pokušaja komadanja BiH, trebaju vršiti pripreme već danas. A to se može samo u okviru zakona. Zato kažem karabin. A tebi ako se to ne sviđa, nabavi tenk, moje je da pozivam na djelovanje u okviru zakona.
[/quote]155_mm wrote:
sta? ko? gdje?
znas ti dobro ko ti je mutav...
-
daddy-kool
#1916 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ovo je potpuno netačno!?sinuhe wrote:
Bošnjaci su u boljoj poziciji bili s 91. na 92. nego 2016.
-
junior3
#1917 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ajd' nemoj čovjeka više smarati, nego nam reci ako dođe do rata oćeš se vratiti iz dijaspore da braniš zemlju?155_mm wrote:sta? ko? gdje?zateznistub wrote: Sinak, kakvim argumentima??? I kakve crne direktive...one dolaze za ove druge..."ratnike"...![]()
![]()
Odgovor znam, al' et'.
-
radostan dan
#1918 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Jebo mater, pun forum.karadjordjevica...iz londona ratuju, radio vezom pomjeraju divizije... 
- Skijaš
#1919 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Prvo će se gandijevski blokirati cestu, a na silu Dodikove policije će se odgovoriti silom.sinuhe wrote:Bošnjaci su u boljoj poziciji bili s 91. na 92. nego 2016. U to vrijeme su imali prostora za djelovanje ali 2016 moraju preuzeti inicijativu a vojsku opet nemaju. I @Skijaš kaže da će momci upasti sa karabinima kod Bratunca da bi ih Srbi napali.@mba wrote:samo da se nadovezem, misljenja sam da su ta vremena prosla kad su bosnjaci agresore docekivali da lovackim puskama, nije vise 92 i ne ponovila se nikad vise!
- zateznistub
#1920 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Zar je i on iz minhenske?junior3 wrote: Ajd' nemoj čovjeka više smarati, nego nam reci ako dođe do rata oćeš se vratiti iz dijaspore da braniš zemlju?![]()
Odgovor znam, al' et'.
- bingov buraz
#1921 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mali off,moze li mi neko preporuciti neku dobru biblioteku,treba malog da sunetim?
-
junior3
#1922 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ođe sam tako čuo.zateznistub wrote:Zar je i on iz minhenske?junior3 wrote: Ajd' nemoj čovjeka više smarati, nego nam reci ako dođe do rata oćeš se vratiti iz dijaspore da braniš zemlju?![]()
Odgovor znam, al' et'.
-
daddy-kool
#1923 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Sjajan post, ne bi bilo loše ponoviti ga svakih nekoliko stranica.arzuhal wrote:Ja sam protivnik rata i suštinski nisam neko ko navija za rat niti ga priželjkuje (nigdje i nikome), pogotovo ne s nekim osvetničkim nabojem, epskom podlogom i sl. Ali sam i neko ko sasvim ozbiljno nije spreman ni da - na, recimo, nekakvu eventualnu, hipotetsku (koja nije i nemoguća, naprotiv, sasvim je izvjesna u nekim okvirima i u dogledno vrijeme, sve zavisi od razvoja situacije...) jednostranu odluku o secesiji RS i nekom proglašenju samostalnosti - vjeruje kako će (1) neko drugi zaštititi i odbranitu ovu državu osim njenih građana (ali, svakako, uz pomoć izvana ili, barem, bez ometanja izvana kao prošli put) i koji ne vjeruje (2) da je, karikirajući čuvenu Hegelovu dijalektičku sliku Gospodar vs. Rob, bolje spasiti i sačuvati vlastiti biološki život u zamjenu za slobodu, pravo na državu, pristajanje na trajni odlazak iza kojeg slijedi potpuni nestanak BiH (dokaze za ljude koji se bore za državu žrtvujući svoj biološki život smo uvijek imali, i danas imamo primjere, od Palestine do Kurda). Govorim iz vlastitog iskustva, znanja, sjećanja, volje...
Da malo pojasnim: Hegel objašnjava (a to će Marks kasnije izvesti do savršenstva) kako, u susretu i sukobu dvojice, onaj od njih koji je spreman i odlučan dati i svoj život ako treba, taj postaje Gospodar, a onaj koji će radije da sačuva život ne rizikujući smrt, ali u zamjenu daje svoju slobodu drugome, taj postaje Robom. Bosanci nemaju gospodarske, ofanzivne stavove, ali bih volio da me poštede robovskih poimanja...
Pokazati ili pokazivati jasno svima ili samo nekome određenom da se spremno ići i u borbu za neku stvar nije nužno i ne znači obavezno i poziv u tu borbu, niti priželjkivanje nekakvog sukoba, borbe i rata. Bitno je iskreno pokazati odlučnost da se i na to spremno, a ne da će se pristati na sve, da će se pognuti glava ako dođe to do toga i toga (jer hajmo onda odmah pognuti glavu i obaviti sav posao a ne patiti se 20-50-100 godina..). Hajmo podjelit BiH i završit priču...
A drugo: nikako mi nije jasno zašto se, na eventualnu i iznuđenu potrebu da se i vojno zaštiti ova država i ovaj narod, odmah prizivaju slike, sadržaji i forme prošlog rata? Pa čitav ovaj narod pamti šta se dešavalo, kako se desilo, gdje su najviše stradali, kako su objektivno ili naivno gledali, šta su očekivali blesavo, u šta su nade zalud polagali, ko im je sve šukno, ko ih je sve izvarao i na koji način, ko je profitirao i kako, ko ih je kojom silinom uništavao, ubijao, kojim putem su išli konvoji, i sl.
Ljudi koji nisu spremni pokazati nekome ko bi želio da im rasprdi državu - pogotovo s ciničnom pričom o "demokratskom i mirnom načinu i razlazu" - da to neće proći bez dobro krvavih gaća, ne treba ni da se smatraju građanima BiH. Mogu se smatrati građanima bilo koje druge zemlje za koju ne bi stali ako zatreba, ali s BiH nemaju ništa osim da im se tu, slučajno, začeo i započeo puki biološki život...Mogu da budu dio života kao takvog, dio bh. biodiverziteta, kao ptice, leptirovi, kao cvijet, žive, rađaju se i umiru u Prirodi...Ali građanima BiH se ne trebaju smatrati.
-
prog321
#1924 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
U to ne vjerujem.Skijaš wrote:Sarajevo neće reagovati jer sarajevske političare boli neka stvar za državom. Reakciju Sarajeva, ali i međunarodne zajednice će biti neophodno isposlovati konkretnim otporom na terenu.prog321 wrote:BiH snage leze na tonama 122-155mm granata a Skijas stalno o optici I lovackim puskama.
Sarajevski politicari bi morali da reaguju a to je nekoliko puta i ponovljeno kada je spomenuto da bi situacija mogla izmaci kontroli ako se referendum odrzi.
- Skijaš
#1925 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja sam se davno spremio i imam gdje biti u Podrinju ako stvari krenu tim putem. U prošli sam rat otišao maloljetan jer sam i tad, a i sad potpuno svjestan i za šta bih se borio i protiv koga. I ne osuđujem one koji bi to sve pokušali izbjeći, naprotiv. Ali bi bilo fer i korektno da se ni meni ne nabija na nos moju odluku.zateznistub wrote:Ovo ti sebe vec vidis kao referenta za moral...tako je najbolje...hajte djeco u rat...ja cu i dalje via tastature moralisati...Skijaš wrote: Pojedinci koji planiraju učestvovati u odbrani države u slučaju velikosrpskog pokušaja komadanja BiH, trebaju vršiti pripreme već danas. A to se može samo u okviru zakona. Zato kažem karabin. A tebi ako se to ne sviđa, nabavi tenk, moje je da pozivam na djelovanje u okviru zakona.