Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
seln

#1901 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

Connaisseur Karlin wrote:
Njedna religija ne korsiti iskljucivo jedan izvor,a naravno da ljudi najvise kreiraju funkcije religija. Zato nema potrebe isticati da je PROPIS takojer rezultat ljudskog razumijevanja religije,a isti propis se namece idnirektno u svijest,i emocionlani svijet osoba koja vjeruju,a ne mora ,i ije uvijek isti propis ekluzivno diktiran od strane drzave ili porodice :)
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Jebo me konj ako ti i sama razumijes to sta si napisala.
vješalica

#1902 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by vješalica »

zar je jos ova tema otvorena
do 3 ujutro objasnjavam da zena lokrivena bilo ona sa maramom,hidzabom,zarom,ili bilo kojom varijantom nije tlacena i jos se o tome raslravlja?

jos neko zeli da uvede demokratiju iseljavanjem i ukidanjem sloboda kao kad su amerikanci napravili istrebljenje indijanaca za njihovo dobro
vješalica

#1903 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by vješalica »

seln wrote:
Njedna religija ne korsiti iskljucivo jedan izvor,a naravno da ljudi najvise kreiraju funkcije religija. Zato nema potrebe isticati da je PROPIS takojer rezultat ljudskog razumijevanja religije,a isti propis se namece idnirektno u svijest,i emocionlani svijet osoba koja vjeruju,a ne mora ,i ije uvijek isti propis ekluzivno diktiran od strane drzave ili porodice :)
sakuplja recenice sa interneta pa formira svoje misljenje da se pokaze kao relevantan sagovornik
kad bolje pogledas trollovi koji sami sa sobom vode diskusiju a sve im isto isijava pogotovo ovi naglo aktivni iz 2013 god
ha jaa
ABH017

#1904 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

seln wrote:
:lol: :lol: :lol:
Nemoj tako. Sad će ti Karlin saopštit da uopšte nisi njen nivo i da nemaš dovoljno inteligencije za komunikaciju sa njom. Hahahahah..
Još kad skonta da si musliman? Ihhaaaaaj... Njenoj sreći nigdje kraja, što je uspjela napisati nešto, što jedan musliman ne razumije. Nema veze što ne razumije ni ona.
maraccana

#1905 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by maraccana »

ABH017 wrote:
maraccana wrote: Kao što se vidi, ponovo ti dioptrija nije na mjestu. Govori se za teokratiju, da muškarac i bez da počini nedjelo, znači nije potrebno da zaskače ženu uopšte, žena je samim tim što je pokrivena kao krivac i to stalno pokrivanje dođe kao kazna za nju, bez i da je počinjeno ikakvo nedjelo od određenog muškarca (ne svih naravno), koji iako nije napao ženu, u njemu ostaje zvijer i povampireni um, kojeg od nedjela čuva samo pokrivenost žene.
Eto pa sljedeći put naštimaj tu dioptriju.
Izgleda da nije do dioptrije. Izgleda da tebi nisu svi kod kuće ili propuh negdje opasno svira. Nema ti lijeka.
:lol: :lol:
Možeš ti do sutra farbati cijeli forum u zeleno, ali tvoja provala u vezi kažnjavanja muškaraca u demokratskim i nekažnjavanja u teokratskim društvima, ostaje trajno ubilježena, a tvoj pokušaj izbjegavanja odgovora i pokušaj eskivaže sa farbanjem u zeleno totalno drugog teksta ostaje za buduća pokoljenja da izučavaju tu bistrinu uma.
ABH017 wrote: Dakle, napisao si da u teokratijama vampirski um muškarca, koji zaskoči ženu, ostaje nekažnjen i bez ikakvog vida učenja o manirima i moralu.
Sam si shvatio koliko si fulio sa dioptrijom kada si lupio ovaj post, a ja govorio o nečemu totalno drugom, znači profulio si planetu čitavu :lol: i pored iznad jasnog opisa, gdje se govori da je samo pokrivenost žene samo po sebi kazna za ženu, da muškaracu tom slučaju nije potrebno da napravi ikakav napad.
Niemand

#1906 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Niemand »

Jao. Sad odjednom kao i ateisti i vjernici brane zene, svaki na svoj nacin. I ateiste i vjernici se zgrazavaju nad ugrozavanjem zena, svaki na svoj nacin. Jer su nasi muskarci, bilo ateiste bilo vjernici, naprosto profinjeni.

Profinjeni do te mjere, da nema teme na kliksu bez sljedecih ili slicnih sadrzaja:

-fali joj sexa

-treba to j*****

-fali joj k****

-uh kako bi je j***

-viri joj k**** iz ociju

itd.

Da ne spominjemo specificne teme, da ne kazem maksuzije teme, na kojima i jedni i drugi te iste zene, odnosno njihove dijelove da budemo precizniji, analiziraju do prekosutra. Zene, koje su naprosto izasle na ulicu i, bilo da su uslikane u prolazu, bilo da su pristale da se uslikaju za galeriju nekog portala, one i njihove slike su tu naprosto da vi, profinjeni muski ateisti i vjernici, procjenjujete koliko one kostaju za jednu noc, te da li su dobre ili ne.

A tek da ne spominjem teme, na kojima apsolutno ne bi trebalo biti bitno da li je sagovornik zensko ili musko, npr politika, pa se jednostavno nadje komentar "volim kad p**** prate vanjsku politiku".

Stoga, drage profinjene muske forumske ateiste i vjernici, sve ove prethodne stranice koje ste ispisali, a koje najmanje veze imaju sa burkinijem i zakonom o istom, su u najmanju ruku smijesne za citati prosjecnoj forumasici klix foruma.

Simpaticno.

Cao.
cyprus

#1907 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by cyprus »

Niemand, tačno :thumbup:
maraccana

#1908 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by maraccana »

@Niemand , složit ćeš se da bi bilo puno bolje, da si prvo razmislio/la, prije nego sastavi post u kojem generalizuješ sve vjernike i ateiste, sa onima koji su to samo formalno, pa bi tek tada post imao smisla.
Niemand

#1909 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Niemand »

Ne, necu se sloziti i ne vidim zasto bi. Prvi ti, mjesto sto spasavas i branis na forumu zene sa ulica, na forumu spasavaj i brani zene sa foruma za pocetak (a svaki dan imas dovoljno materijala da se igras do mile volje borca za zenska prava). Kratko i jasno. U suprotnom, tvoja kvaziborba za prava zena je ono, suplja za procitati i nista vise.

A ja nesto jos ne vidjeh da sta slicno radite. Spram toga, slobodno vi. Mlatite praznu slamu do sutra i igrajte se toboznjih boraca za ljudska prava. Baram imam simpaticno stivo na temu kako postati "licemjer".

A usput, s obzirom da se tebi moj post ocito ne svidja, iz kojeg god razloga, zaista ne zelim voditi prepisku s tobom, jer "..generalizovati sve vjernike i ateiste sa onima koji su to formalno ..", uz duzno postovanje, meni ne zvuci pretjerano logicno i ne uspijem skontati kako se to biva "formalno ateistom". Klanjas u spajzu u tajnosti il sta?

Stoga, bilo bi pozeljno da ostanemo na pukom "ne svidjanju niemandinog posta", jer ne vidim zasto bih se zamarala tudjim logickim pogreskama, a to bi se vjerovatno oteglo na nekoliko postova, minimum.

Stoga, cao.
maraccana

#1910 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by maraccana »

S obzirom da se nisi složila i time sve stavila u isti koš npr. ateiste sa onima koji su to formalno (tj. koriste razne direkte uvrede, psovke i slične negativnosti na račun religije, u odnosu na one koji ne) , slično kao i u slučaju vjenika i onih formalnih, tvoj post koj si napisala na osnovu toga se ne može smatrati smislenim.
ABH017

#1911 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

maraccana wrote: Sam si shvatio koliko si fulio sa dioptrijom kada si lupio ovaj post, a ja govorio o nečemu totalno drugom, znači profulio si planetu čitavu :lol: i pored iznad jasnog opisa, gdje se govori da je samo pokrivenost žene samo po sebi kazna za ženu, da muškaracu tom slučaju nije potrebno da napravi ikakav napad.
Jedino što sam ja shvatio ovdje, jer te nisam susretao na drugim temama, je da tebe niko ne razumije, a ne samo ja. Šta više, ne razumiješ ni ti sam sebe. Znači pajdo do tebe je, a ne do mene.
Niemand

#1912 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Niemand »

Ne bih da te vrijedjam, al i u ovom postu imas opet grdnu logicku gresku. Izvini, al necu ti ja ispravljati greske tvojih pismenih sastava. Al eo ti hint- "ateiste sa onima koji su to formalno". :D

Mislim, 'ta reci. Ateizam nije religija nit sekta. Simpaticno, al ipak ne dovoljno da ja sad, kao sto rekoh, ispravljam necije pismene vjezbe.

A ako ti mislis da moj post nema smisla, to je sasvim oke i logicno.

Cao.
maraccana

#1913 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by maraccana »

ABH017 wrote:
maraccana wrote: Sam si shvatio koliko si fulio sa dioptrijom kada si lupio ovaj post, a ja govorio o nečemu totalno drugom, znači profulio si planetu čitavu :lol: i pored iznad jasnog opisa, gdje se govori da je samo pokrivenost žene samo po sebi kazna za ženu, da muškaracu tom slučaju nije potrebno da napravi ikakav napad.
Jedino što sam ja shvatio ovdje, jer te nisam susretao na drugim temama, je da tebe niko ne razumije, a ne samo ja. Šta više, ne razumiješ ni ti sam sebe. Znači pajdo do tebe je, a ne do mene.
Fino sječeš ove postove, pa bi neko i pomislio da si upravu, s obzirom šta si izvalio i pobrkao... :lol:
maraccana

#1914 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by maraccana »

Niemand wrote:Ne bih da te vrijedjam, al i u ovom postu imas opet grdnu logicku gresku. Izvini, al necu ti ja ispravljati greske tvojih pismenih sastava. Al eo ti hint- "ateiste sa onima koji su to formalno". :D

Mislim, 'ta reci. Ateizam nije religija nit sekta. Simpaticno, al ipak ne dovoljno da ja sad, kao sto rekoh, ispravljam necije pismene vjezbe.

A ako ti mislis da moj post nema smisla, to je sasvim oke i logicno.

Cao.
"stavila u isti koš npr. ateiste sa onima koji su to formalno" - gdje je ovdje greška u navođenju primjera poistovjećivanja ateista i onih (nazovi-ateista) koji su to samo formalno (u biti nisu), zbog već navedenih osobina. Eto i objašnjenje objašnjenja. :lol:
Niemand

#1915 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Niemand »

Znas li ti uopce sta oznacava pojam ateizma jal ateiste? :D Nema formalnih i neformalnih. Dobro, mozda je neko nekad prije da bi upo u partiju bio formalni ateista, tj. formalno se izjasnio kao ateista, al to zbilja ne znam jer nisam iz tog vremena,al eto razmotricu i tu mogucnost cak. Al zaista ne razumijem sta znaci biti formalno ateista.

Stoga, zamolicu te da naprosto.. prestanes. Jer nema smisla. Po treci put, imas ozbiljne logicke greske. Ispravljaj ih sam.

Svasta.

Cao.
medvjed23

#1916 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by medvjed23 »

Niemand wrote:Jao. Sad odjednom kao i ateisti i vjernici brane zene, svaki na svoj nacin. I ateiste i vjernici se zgrazavaju nad ugrozavanjem zena, svaki na svoj nacin. Jer su nasi muskarci, bilo ateiste bilo vjernici, naprosto profinjeni.

Profinjeni do te mjere, da nema teme na kliksu bez sljedecih ili slicnih sadrzaja:

-fali joj sexa

-treba to j*****

-fali joj k****

-uh kako bi je j***

-viri joj k**** iz ociju

itd.

Da ne spominjemo specificne teme, da ne kazem maksuzije teme, na kojima i jedni i drugi te iste zene, odnosno njihove dijelove da budemo precizniji, analiziraju do prekosutra. Zene, koje su naprosto izasle na ulicu i, bilo da su uslikane u prolazu, bilo da su pristale da se uslikaju za galeriju nekog portala, one i njihove slike su tu naprosto da vi, profinjeni muski ateisti i vjernici, procjenjujete koliko one kostaju za jednu noc, te da li su dobre ili ne.

A tek da ne spominjem teme, na kojima apsolutno ne bi trebalo biti bitno da li je sagovornik zensko ili musko, npr politika, pa se jednostavno nadje komentar "volim kad p**** prate vanjsku politiku".

Stoga, drage profinjene muske forumske ateiste i vjernici, sve ove prethodne stranice koje ste ispisali, a koje najmanje veze imaju sa burkinijem i zakonom o istom, su u najmanju ruku smijesne za citati prosjecnoj forumasici klix foruma.

Simpaticno.

Cao.
Dobra poenta :thumbup: Licemjerni jesmo, posebno u odnosu prema ženama.

Mada... mislim da tema ima više veze sa principom slobode, nego sa džentlmenskim odnosom prema ženama. Mogu ja sirovo komentarisati žene, a opet poštovati njihovo pravo da oblače šta žele. Ne moram nekoga voljeti i obasipati lijepim riječima, da bih poštovao njegovu slobodu da živi kako želi.
Niemand

#1917 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Niemand »

Medjede, post je namijenjen za pricu sa zadnjih stranica, koja realno, malo sta sa nazivom teme ima.
maraccana

#1918 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by maraccana »

Niemand wrote:Znas li ti uopce sta oznacava pojam ateizma jal ateiste? :D Nema formalnih i neformalnih. Dobro, mozda je neko nekad prije da bi upo u partiju bio formalni ateista, tj. formalno se izjasnio kao ateista, al to zbilja ne znam jer nisam iz tog vremena,al eto razmotricu i tu mogucnost cak. Al zaista ne razumijem sta znaci biti formalno ateista.

Stoga, zamolicu te da naprosto.. prestanes. Jer nema smisla. Po treci put, imas ozbiljne logicke greske. Ispravljaj ih sam.

Svasta.

Cao.
Iako sam dao objašnjenje objašnjenja, sada treba i objašnjenje obašnjenja o objašnjenju, pa mislim ima li smisla. :lol:

Ateist je neko ko je samo pripadnik ateizma i ništa više, svoja mišljenja bazira konstruktivno - a formalni ateist je onaj koji prevazilazi te okvire i narušava ih, pa koristi negativnosti . Primjer- meni kao ateisti nije potrebno da kao ona novinarka u bilo kojem negativnom i uvredljivom tonu iznosim svoje tvrdnje, nije mi potrebno da ih gradim vrijeđajem vjernika i religije - tipa psujem boga, džamije, poredim sa nekim ogavnostima itd., takvi se ne bi trebali smatrati ateistima, kao takvih postoje i formalnih vjernika. Zato se ne bi trebalo mješati i u isti koš ubacivati, kao što ti radiš.

Jel ti napokon sada jasnije... :roll: :lol:
Niemand

#1919 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Niemand »

Pripadnik ateizma? :D Sta je ateizam? :D

Al hajd dobro. :D Iz tvoje perspektive, to je logicno. Al eto, ukoliko neko od forumskih ateista bude voljan, nek obrazlozi definiciju ateizma, pa i sam pojam "pripadnosti".

:sax:
Goldenhand

#1920 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Goldenhand »

:run:
¤ jelena ¤

#1921 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ¤ jelena ¤ »

Niemand wrote:Jao. Sad odjednom kao i ateisti i vjernici brane zene, svaki na svoj nacin. I ateiste i vjernici se zgrazavaju nad ugrozavanjem zena, svaki na svoj nacin. Jer su nasi muskarci, bilo ateiste bilo vjernici, naprosto profinjeni.

-fali joj sexa

-treba to j*****

-fali joj k****

-uh kako bi je j***

-viri joj k**** iz ociju

itd.

Simpaticno.

Cao.
Upravo tako. :thumbup: I to je do te mjere učestalo da samo pokazuje koliko takvi muškarci uopšte nisu svjesni da je to čist šovinizam, čim ga tako spontano i olako ispoljavaju, bez grama autocenzure. Čak nije potreban ni neki mnogo inteligentan komentar, na koji, je li, nemaju šta pametnije odgovoriti...pa moraju oplest o svojoj superiornoj ulozi u životima žena i izvorom svih njenih frustracija i nervoza.

Nije mi jasno kako im ne padne na pamet da je žena nervozna i kad ne stigne da doručkuje/ruča/večera i kad se prejede halve il čupavaca :D i kad ostane bez posla ili kad je bahati šef/šefica iznervira na poslu, a onda tako iznervirana dođe kući pa je dijete iznervira jer neće da jede špinat i mahune, dok joj muž devera s Juventusom i Barsom u kladionici...itd. ...

a ne samo kad joj fali seksa....s njima, naravno, u glavnoj ulozi. :-)

Ludilo, kakva opsjednutost sobom i svojim sopstvenim međunožjem.

Naravno, sve ovo se odnosi samo i isključivo na one muškarce koji su skloni ovakvim komentarima i reakcijama.

Nisu svi isti.
Hakiz

#1922 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

Niemand wrote:Pripadnik ateizma? :D Sta je ateizam? :D

Al hajd dobro. :D Iz tvoje perspektive, to je logicno. Al eto, ukoliko neko od forumskih ateista bude voljan, nek obrazlozi definiciju ateizma, pa i sam pojam "pripadnosti".

:sax:
Znaš i sama, ali:

Ateizam je nevjerovanje u boga ili bogove, u stvari ne nevjerovanje nego spoznaja da boga ili bogova nema. I da potcrtam, ne nevjerovanje u druge stvari, samo i isključivo nevjerovanje u boga ili bogove i, naravno, neprihvatanje svega šta iz vjerovanja u boga ili bogove proizlazi, prvenstveno odbacivanje religije, njene dogme, njenih društvenih pravila, zakona, kao i religijskog morala.

A ne možeš biti pripadnik ateizma, ateista ili jesi ili nisi. Ateizam nije religija pa da joj pripadaš, da se izgovorom šehadeta ili krštenjem ili nekim drugim obredom "učlaniš" u neku od religija. Vjernici pripadaju, ateisti jesu.

Tako da ateista koji kaže da je pripadnik ateizma u stvari ne zna šta je ateizam.
Hakiz

#1923 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

¤ jelena ¤ wrote:

-fali joj sexa

-treba to j*****

-fali joj k****

-uh kako bi je j***

-viri joj k**** iz ociju

itd.

Simpaticno.

Cao.
Upravo tako. :thumbup: I to je do te mjere učestalo da samo pokazuje koliko takvi muškarci uopšte nisu svjesni da je to čist šovinizam, čim ga tako spontano i olako ispoljavaju, bez grama autocenzure. Čak nije potreban ni neki mnogo inteligentan komentar, na koji, je li, nemaju šta pametnije odgovoriti...pa moraju oplest o svojoj superiornoj ulozi u životima žena i izvorom svih njenih frustracija i nervoza.

Nije mi jasno kako im ne padne na pamet da je žena nervozna i kad ne stigne da doručkuje/ruča/večera i kad se prejede halve il čupavaca :D i kad ostane bez posla ili kad je bahati šef/šefica iznervira na poslu, a onda tako iznervirana dođe kući pa je dijete iznervira jer neće da jede špinat i mahune, dok joj muž devera s Juventusom i Barsom u kladionici...itd. ...

a ne samo kad joj fali seksa....s njima, naravno, u glavnoj ulozi. :-)

Ludilo, kakva opsjednutost sobom i svojim sopstvenim međunožjem.

Naravno, sve ovo se odnosi samo i isključivo na one muškarce koji su skloni ovakvim komentarima i reakcijama.

Nisu svi isti.
Pa, da budemo iskreni, svaki bi od nas zgodnu ženu "nabio na...".

Razlikuje nas slijedeće:

1. Nekome to ostane samo u mislima.

2. Neko to izgovori.

3. Neki na tome rade.

Ali svi mislimo isto.
LolaLola

#1924 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by LolaLola »

Offtopic, nova sam. Zasto mi ne da da vidim te snimke sa youtube?
insomnia78

#1925 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Znas li makar rabijesir?
Post Reply