Huawei telefoni
Moderator: Benq
-
jarobot
#1901 Re: Huawei telefoni
https://flic.kr/s/aHsmrpcfCx
Malo fotografija sa p20 pro
- arnes_king
#1902 Re: Huawei telefoni
Dobre slike samo ove nocne gdje ima rasvjeta imaju poprilican "lens flare" efekat. Probaj ocistiti lece pa vidi da li ce pomoci.jarobot wrote:https://flic.kr/s/aHsmrpcfCx
-
jarobot
#1903 Re: Huawei telefoni
Nekako mi nikako ne leži ovaj p20pro. Imao sam prije njega mate 10 pro i nekako mi bio bolji sve osim kamere.arnes_king wrote:Dobre slike samo ove nocne gdje ima rasvjeta imaju poprilican "lens flare" efekat. Probaj ocistiti lece pa vidi da li ce pomoci.jarobot wrote:https://flic.kr/s/aHsmrpcfCx
Sad imam ponudu da ovaj p20 pro zamjenim za LG V35 koji je rađen samo za američko tržište sa snapdragonom 845 itd.
- alibaba_i_30_godina
#1904 Re: Huawei telefoni
To su stvarno ogromni propusti, Huawei će propasti zbog toga ako ove stvari ne ispravi i ne stavi u naredne flagship telefone.hopi wrote:Da, ovo dvoje mi predstavlja problem na mobitelu koji je flahgship i košta ovoliku cifru. Da je kakav mob od 100-200KM ne bi riječ rekao. Za ovu cifru mislim da mogu prigovarati i zahtjevati da je sve kako treba.
Nema logike, jednostavno propust, zamišljam tamo neke inžinjere, informatičare šta već koji su vrlo vjerovatno top u svom poslu i dobro plaćeni i izostave ovakvo šta.
Mob koristim i za poslovni mail, na kojem trebam biti dostupan i preko mobitela, pa navika mi je svako jutro kada ustanem stavim na glasno i na sync. To traje 2 sekunde ukupno. Poslije 4 i vikendom gasim sync, poslovni me tada ne zanima. Znam da to mogu uraditi za recimo 5 sekundi kroz meni, ali šta im je falilo staviti i sync dugme i olakšati stvar. Kome ne treba sync neka ga izbaci, ostavi barem izbor korisniku.
Da se ne može promjeniti notifikacija vibera je isto minus, hoću da promjenim da se ne trzam na standardni zvuk koji većini zvoni.
Ovo je moje mišljenje, istina je da su ovo dvije sitnice i gluposti, ali ponavljam za cifru koliko košta po meni je ovo propust.
Inače je mob super, sviđa mi se, kamera ne treba je spominjati, baterija mi se čini za sada super, ima puno finih opcija, funkcija, čitač otiska prsta je ko munja, lijep mob, brz.
-
jarobot
#1905 Re: Huawei telefoni
Huawei će propasti ako ne nspiše bolji softwer za kameru. Hebo ih All i ostala govna. Hebeš aparaturu ako je sw za ništa.alibaba_i_30_godina wrote:To su stvarno ogromni propusti, Huawei će propasti zbog toga ako ove stvari ne ispravi i ne stavi u naredne flagship telefone.hopi wrote:Da, ovo dvoje mi predstavlja problem na mobitelu koji je flahgship i košta ovoliku cifru. Da je kakav mob od 100-200KM ne bi riječ rekao. Za ovu cifru mislim da mogu prigovarati i zahtjevati da je sve kako treba.
Nema logike, jednostavno propust, zamišljam tamo neke inžinjere, informatičare šta već koji su vrlo vjerovatno top u svom poslu i dobro plaćeni i izostave ovakvo šta.
Mob koristim i za poslovni mail, na kojem trebam biti dostupan i preko mobitela, pa navika mi je svako jutro kada ustanem stavim na glasno i na sync. To traje 2 sekunde ukupno. Poslije 4 i vikendom gasim sync, poslovni me tada ne zanima. Znam da to mogu uraditi za recimo 5 sekundi kroz meni, ali šta im je falilo staviti i sync dugme i olakšati stvar. Kome ne treba sync neka ga izbaci, ostavi barem izbor korisniku.
Da se ne može promjeniti notifikacija vibera je isto minus, hoću da promjenim da se ne trzam na standardni zvuk koji većini zvoni.
Ovo je moje mišljenje, istina je da su ovo dvije sitnice i gluposti, ali ponavljam za cifru koliko košta po meni je ovo propust.
Inače je mob super, sviđa mi se, kamera ne treba je spominjati, baterija mi se čini za sada super, ima puno finih opcija, funkcija, čitač otiska prsta je ko munja, lijep mob, brz.![]()
Ipak me je razočaro .
- hopi
#1906 Re: Huawei telefoni
ma dobro brate šta me mezite oko togaalibaba_i_30_godina wrote:To su stvarno ogromni propusti, Huawei će propasti zbog toga ako ove stvari ne ispravi i ne stavi u naredne flagship telefone.hopi wrote:Da, ovo dvoje mi predstavlja problem na mobitelu koji je flahgship i košta ovoliku cifru. Da je kakav mob od 100-200KM ne bi riječ rekao. Za ovu cifru mislim da mogu prigovarati i zahtjevati da je sve kako treba.
Inače je mob super, sviđa mi se, kamera ne treba je spominjati, baterija mi se čini za sada super, ima puno finih opcija, funkcija, čitač otiska prsta je ko munja, lijep mob, brz.![]()
neće propast, ali eto to su neka moja dva zapažanja, neke falinke, stinice nazovi kako hoćeš
danas kada je android ispoliran do najmanjih stinica i detalja, možeš namještat šta hoćeš, onda su vala, pored 18 funkcija/dugmadi vala mogli staviti i sync bilo je prostora
-
exampLe.
#1907 Re: Huawei telefoni
Mene je Huawei odbio sa svojim automatskim zatamnjivanjem ekrana, to mi je toliko islo na zivce. 
- alibaba_i_30_godina
#1908 Re: Huawei telefoni
Sve je to stvar navike. Ja sam do ovog sada telefona unazad 6-7 godina koristio samo Samsung i on me također živcirao u pojedinim segmentima i svojom ograničenošću.
Inače, uskoro dolazi EMUI 9.0, ko želi već može koristiti Beta verziju:
https://t3n.de/news/emui-9-neue-nutzero ... r-1107020/
Ko ne zna švapski evo nešto i na našem:
https://www.balkangadgets.com/huawei-an ... ie-emui-9/
Inače, uskoro dolazi EMUI 9.0, ko želi već može koristiti Beta verziju:
https://t3n.de/news/emui-9-neue-nutzero ... r-1107020/
Ko ne zna švapski evo nešto i na našem:
https://www.balkangadgets.com/huawei-an ... ie-emui-9/
- newklear
#1909 Re: Huawei telefoni
Pa može li se ovo isključiti?exampLe. wrote:Mene je Huawei odbio sa svojim automatskim zatamnjivanjem ekrana, to mi je toliko islo na zivce.
Elem, ja sam u fazi nabavke novog mobitela, razmišljam između Samsung J4 i Huawei Y6...
Može li neko pomoći, šta odabrati od ova dva? Razlikuju se u chipsetu (Ekynos vs Qualcomm), veličini i vrsti zaslona, u prvog je zaslon Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors a u drugog S-IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors...
šta je od ova dva bolje?
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i ... hone2=9162
-
jarobot
#1910 Re: Huawei telefoni
Od ova dva najbolji ti je treći Nokia5 ili Nokia6 .Oba ćendobiti Android 9 , oba su na čistom androidu vrhunskog dizajna i izradenewklear wrote:Pa može li se ovo isključiti?exampLe. wrote:Mene je Huawei odbio sa svojim automatskim zatamnjivanjem ekrana, to mi je toliko islo na zivce.
Elem, ja sam u fazi nabavke novog mobitela, razmišljam između Samsung J4 i Huawei Y6...
Može li neko pomoći, šta odabrati od ova dva? Razlikuju se u chipsetu (Ekynos vs Qualcomm), veličini i vrsti zaslona, u prvog je zaslon Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors a u drugog S-IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors...
šta je od ova dva bolje?
Moj prijedlog malo proguglaj i razmisli. Ove nokie su ti ferari za ta dva što pitaš
-
exampLe.
#1911 Re: Huawei telefoni
Ne moze se iskljuciti, to je bug koji izgleda ne misle ispravljati.newklear wrote:Pa može li se ovo isključiti?exampLe. wrote:Mene je Huawei odbio sa svojim automatskim zatamnjivanjem ekrana, to mi je toliko islo na zivce.
šta je od ova dva bolje?
- zateznistub
#1912 Re: Huawei telefoni
Ako je neko zainteresovani.
Prodajem ili mijenjam u paru P10 Lite i Mate 10 Lite.
Prodaja ili zamjena ISKLJUCIVO u paru.
P10 lite ima manu da se prilikom korištenja zaključa, otključaš i nastaviš koristiti, ili u stanju mirovanja upali i ugasi displej sam od sebe. Sve ostalo radi i maksimalno je očuvan.
Mate 10 lite potpuno ispravan sa sitnim tragovima korištenja.
Zamjena za lg g6 ili slično
Prodajem ili mijenjam u paru P10 Lite i Mate 10 Lite.
Prodaja ili zamjena ISKLJUCIVO u paru.
P10 lite ima manu da se prilikom korištenja zaključa, otključaš i nastaviš koristiti, ili u stanju mirovanja upali i ugasi displej sam od sebe. Sve ostalo radi i maksimalno je očuvan.
Mate 10 lite potpuno ispravan sa sitnim tragovima korištenja.
Zamjena za lg g6 ili slično
Last edited by zateznistub on 04/09/2018 16:33, edited 1 time in total.
- alibaba_i_30_godina
#1913 Re: Huawei telefoni
Yeah right...kako god ti kažeš.exampLe. wrote:Ne moze se iskljuciti, to je bug koji izgleda ne misle ispravljati.newklear wrote:Pa može li se ovo isključiti?exampLe. wrote:Mene je Huawei odbio sa svojim automatskim zatamnjivanjem ekrana, to mi je toliko islo na zivce.
šta je od ova dva bolje?

-
exampLe.
#1914 Re: Huawei telefoni
Alibaba ne pravi se pametan kad nisi.
I kad iskljucis auto brightness, u pojedinim aplikacijama se ekran sam zatamni cim udjes u njih, i kad se vratis na home screen osvjetljenje se vrati u normalu.
I kad iskljucis auto brightness, u pojedinim aplikacijama se ekran sam zatamni cim udjes u njih, i kad se vratis na home screen osvjetljenje se vrati u normalu.
- beni-bu-man
#1915 Re: Huawei telefoni
takoe i kod mene je automatisch iskljuceno pa se sam zatamni ekranexampLe. wrote:Alibaba ne pravi se pametan kad nisi.![]()
-
exampLe.
#1916 Re: Huawei telefoni
Ma jok, Alibaba je rijesio problem, sad ce zvati iz Huaweia odma da ga zaposle.beni-bu-man wrote:takoe i kod mene je automatisch iskljuceno pa se sam zatamni ekranexampLe. wrote:Alibaba ne pravi se pametan kad nisi.![]()
K'o da je neko retardiran pa ne zna ugasiti auto brightness, ne vjerujem.
- beni-bu-man
#1917 Re: Huawei telefoni
"Klugscheißer"exampLe. wrote:Ma jok, Alibaba je rijesio problem, sad ce zvati iz Huaweia odma da ga zaposle.beni-bu-man wrote:takoe i kod mene je automatisch iskljuceno pa se sam zatamni ekranexampLe. wrote:Alibaba ne pravi se pametan kad nisi.![]()
I kad iskljucis auto brightness, u pojedinim aplikacijama se ekran sam zatamni cim udjes u njih, i kad se vratis na home screen osvjetljenje se vrati u normalu.![]()
K'o da je neko retardiran pa ne zna ugasiti auto brightness, ne vjerujem.
- beco
#1918 Re: Huawei telefoni
Mate 10 pro update Bla-l09 8.0.0.150 (c432) došao preko Hisuite.
Za sad sam primjetio:
-novi night shot
-game suit
-i pretpostavljam taj gpu update
Ima li jos kakvih novina?
Mobitel se doima malo brži ali moguće da je placebo
Za sad sam primjetio:
-novi night shot
-game suit
-i pretpostavljam taj gpu update
Ima li jos kakvih novina?
Mobitel se doima malo brži ali moguće da je placebo
- fortaleza
#1919 Re: Huawei telefoni
Nijedan.newklear wrote:Pa može li se ovo isključiti?exampLe. wrote:Mene je Huawei odbio sa svojim automatskim zatamnjivanjem ekrana, to mi je toliko islo na zivce.
šta je od ova dva bolje?
Vrlo vjerojatno ih neki Xiaomi dere u tom cjenovnom rangu. Sve ovisi što ti je najbitnije kod telefona i u kojem cjenovnom rangu pa se da pronaći best buy.
Nokia 6 je puno bolji izbor do 350 KM, kvaliteta izrade, softverska podrška, dolby atmos stereo zvučnici, robusan telefon.
- alibaba_i_30_godina
#1920 Re: Huawei telefoni
Hvala Bogu pa jesam pametan, a ti malo obrati pažnju na način na koji razgovaraš/tipkaš sa mnom!exampLe. wrote:Alibaba ne pravi se pametan kad nisi.![]()
Tvoja prvobitna konstatacija je bila da se isto ne može isključiti, a ne da ne funkcioniše samo kod pojedinih aplikacija.
Lično do sada nisam imao problema, ne znam kakve vi aplikacije koristite pa da vam se to mijenja samo od sebe.
-
exampLe.
-
exampLe.
#1922 Re: Huawei telefoni
https://www.google.ba/search?q=huawei+s ... =716&dpr=4alibaba_i_30_godina wrote:Hvala Bogu pa jesam pametan, a ti malo obrati pažnju na način na koji razgovaraš/tipkaš sa mnom!exampLe. wrote:Alibaba ne pravi se pametan kad nisi.![]()
I kad iskljucis auto brightness, u pojedinim aplikacijama se ekran sam zatamni cim udjes u njih, i kad se vratis na home screen osvjetljenje se vrati u normalu.![]()
Tvoja prvobitna konstatacija je bila da se isto ne može isključiti, a ne da ne funkcioniše samo kod pojedinih aplikacija.
Lično do sada nisam imao problema, ne znam kakve vi aplikacije koristite pa da vam se to mijenja samo od sebe.![]()
Ako ti se to ne desava onda si pravi sretnik.
- Qler
#1923 Re: Huawei telefoni
Iskreno ni ja to nisam primjetio na scom P10 Plus, ali meni opet stoji osvjetljenje na auto uvijek... tako da se mozda to i desava ali jebaji ga 
-
exampLe.
#1924 Re: Huawei telefoni
Kad je na auto onda se to ne desava.Qler wrote:Iskreno ni ja to nisam primjetio na scom P10 Plus, ali meni opet stoji osvjetljenje na auto uvijek... tako da se mozda to i desava ali jebaji ga
- alibaba_i_30_godina
#1925 Re: Huawei telefoni
Možda su nešto čačkali i popravili na ovim ''novijim'' verzijama, jer kod mene na P20 Pro stvarno nema, barem ne još uvijek...i nadam se da će tako ostati.exampLe. wrote:Kad je na auto onda se to ne desava.Qler wrote:Iskreno ni ja to nisam primjetio na scom P10 Plus, ali meni opet stoji osvjetljenje na auto uvijek... tako da se mozda to i desava ali jebaji ga
Mada sumnjam, jer svi koristimo najnoviji EMUI, ne bi trebalo da ima razlika. Da nije do nekog senzora ili nešto slično što bi moglo da pravi problem?