Majko mila....Sodom1 wrote:
Oldtajmeri all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#1901 Re: Oldtajmeri all about
- Sodom1
#1902 Re: Oldtajmeri all about
Znaci ful fuleva , packe mu nisam nasao 
(naravno sjetio sam se i tebe )
(naravno sjetio sam se i tebe )
- Ommadawn
#1903 Re: Oldtajmeri all about
Prvo auto koje sam slupaocitroen xm wrote:Majko mila....Sodom1 wrote:
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1904 Re: Oldtajmeri all about
Karavan je ko pogrebno voziloOmmadawn wrote:Prvo auto koje sam slupaocitroen xm wrote:Majko mila....Sodom1 wrote:Imala ga jedna moja bivša cura, dizelaš, tamnoplavi, karavan...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1905 Re: Oldtajmeri all about
Fakat jebote, kakav je ono Porsche kod Betule a bio je i dobar Renault 8 Gordini, u blizini stalnoHAVANA wrote:A kome je do zdravih primjeraka,neka ode na ulazu u trpanj u sivu zgradu sa desne strane.Jezik ce mu se otegnuti do poda.I po selima oko vrucice.Ja starije a zdravije vidio nisam.T1 par komada,T2 ,mini,porsche,buba,taunus...Renault 4 normala,pice u polje sa njim...
- HAVANA
#1906 Re: Oldtajmeri all about
Uh,dobar.Od onog sto drzi onu kafanu na gradskoj a plavi reno je jos tu,od cupe onog...Al najbolji primjerci su u onom hangaru u polju.T1 par komada,dobro zdravih.T2 par komada,mini,buba...
-
citroen xm
#1907 Re: Oldtajmeri all about
Ala nadražujete maštu sada.
Prvo dobra auta pa onda ljepota južnih krajeva. Tamo je život u pravom smislu te riječi.
Prvo dobra auta pa onda ljepota južnih krajeva. Tamo je život u pravom smislu te riječi.
-
citroen xm
#1908 Re: Oldtajmeri all about
U svijetu karavana iz tog doba, XM je još i dobro izgledao. Ali u poređenju sa normalnim XM-om, karavan je gadan ko smrt.Ommadawn wrote: Prvo auto koje sam slupaoImala ga jedna moja bivša cura, dizelaš, tamnoplavi, karavan...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1909 Re: Oldtajmeri all about
koliko se sjecam prije rata elektroprivreda imala jednog novog,mislim da se direktor vozao u njemu 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1910 Re: Oldtajmeri all about
Bio je i poslije rata u EP koliko znam po prici jednog vozacabitanga_sa_otesa wrote:koliko se sjecam prije rata elektroprivreda imala jednog novog,mislim da se direktor vozao u njemu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1911 Re: Oldtajmeri all about
jeste nesto malo ,dok nije primat preuzeo vau vaumali_milojica wrote: Bio je i poslije rata u EP koliko znam po prici jednog vozaca
- trambusek88
#1912 Re: Oldtajmeri all about
Podsjeti me na jednog što sam se u njemu vozio prije 10-tak godina, čini mi se da je bio na štandu kod općine Novi Grad. Mislim da je bio iste boje.citroen xm wrote:Majko mila....Sodom1 wrote:
- Ommadawn
#1913 Re: Oldtajmeri all about
Pred rat kupio otac od mog druga s kojim sam trenirao kosarku. Tamnoplavi. Kad je dosao sa njim, mi se skupili oko njega kao da je neko sa najnovijim Rolls Royce dosao.bitanga_sa_otesa wrote:koliko se sjecam prije rata elektroprivreda imala jednog novog,mislim da se direktor vozao u njemu
- basicm
#1914 Re: Oldtajmeri all about
Ja prvi razred, dosao uciteljov sin sa reno 25, i pokaziva nam kako prica. Jaooooo...Ommadawn wrote:Pred rat kupio otac od mog druga s kojim sam trenirao kosarku. Tamnoplavi. Kad je dosao sa njim, mi se skupili oko njega kao da je neko sa najnovijim Rolls Royce dosao.bitanga_sa_otesa wrote:koliko se sjecam prije rata elektroprivreda imala jednog novog,mislim da se direktor vozao u njemu
- Ommadawn
#1915 Re: Oldtajmeri all about
Uh ja sam sličnu epizodu imao sa Fiat Argentom, kad sam bio prvi osnovne. Elektropodizači, centralna brava...
-
milojicabrzi
#1916 Re: Oldtajmeri all about
...sve neki talijani, francuzi, imali futurističke detalje i riješenja, djelovali kao svemirski brodovi... niko nije bio fasciniran vw grupacijom
Sorry, morao sam
Šalim se, ja sam jednom nekad tamo '88-e, vidio novog Passata, tek čovjek preuzeo iz fabrike pa došao na pumpu da natanka, oni su bili svemirski brod za tada već prisutne golfove 2
Sorry, morao sam
Šalim se, ja sam jednom nekad tamo '88-e, vidio novog Passata, tek čovjek preuzeo iz fabrike pa došao na pumpu da natanka, oni su bili svemirski brod za tada već prisutne golfove 2
-
citroen xm
#1917 Re: Oldtajmeri all about
Tih osamdesetih je od njemačkih auta jedino Audi sa modelom 80 B3 imao poželjan dizajn, ali i njemu je mehanika bila na tehnološkom razvoju kočije. I meni se sviđao Pasat 3 kada ga je otac kupio tamo negdje 98-e, ali je oduševljenje pasatom splasnulo munjevitom brzinom kada je dovezao AR 164.
Francuzi i Italijani su bili miljama ispred Švaba, a eto sada su Mercedes i Audi pojam nečega. Jedini Švabo koji je tjerao svoj fazon i bio dobar je BMW, skoro svi njihovi tadašnji modeli su mi poželjni.
Francuzi i Italijani su bili miljama ispred Švaba, a eto sada su Mercedes i Audi pojam nečega. Jedini Švabo koji je tjerao svoj fazon i bio dobar je BMW, skoro svi njihovi tadašnji modeli su mi poželjni.
- Ommadawn
#1918 Re: Oldtajmeri all about
Da ali koliko je Francuza i Talijana “preživjelo” do danas u odnosu na Švabe?citroen xm wrote:Tih osamdesetih je od njemačkih auta jedino Audi sa modelom 80 B3 imao poželjan dizajn, ali i njemu je mehanika bila na tehnološkom razvoju kočije. I meni se sviđao Pasat 3 kada ga je otac kupio tamo negdje 98-e, ali je oduševljenje pasatom splasnulo munjevitom brzinom kada je dovezao AR 164.
I koliko su ta auta bila podložnija kvarovima od švapskog.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1919 Re: Oldtajmeri all about
Ommadawn wrote:Da ali koliko je Francuza i Talijana “preživjelo” do danas u odnosu na Švabe?citroen xm wrote:Tih osamdesetih je od njemačkih auta jedino Audi sa modelom 80 B3 imao poželjan dizajn, ali i njemu je mehanika bila na tehnološkom razvoju kočije. I meni se sviđao Pasat 3 kada ga je otac kupio tamo negdje 98-e, ali je oduševljenje pasatom splasnulo munjevitom brzinom kada je dovezao AR 164.
I koliko su ta auta bila podložnija kvarovima od švapskog.
Bilo je tu još nekih faktora pored same pouzdanosti.
- amar1994
#1920 Re: Oldtajmeri all about
Smijem li reci mentalitet ? 
pouzdani su i japanci bili , najpouzdaniji pa gdje su ??
mada je meni stariji mehanicar rekao (dedo rahmetli) da nema komplikovanijih auta od engleskih i francuskih
Kakvog sam bijelog keca vidio danas
, cica ga sredio ko sebi

PS. Najvise talijanske marke zarade
, ferrari recimo 69000e po autu , dze su ti mercedesi i avdiji koji se vode pod luksuzna auta 
pouzdani su i japanci bili , najpouzdaniji pa gdje su ??
mada je meni stariji mehanicar rekao (dedo rahmetli) da nema komplikovanijih auta od engleskih i francuskih
Kakvog sam bijelog keca vidio danas
PS. Najvise talijanske marke zarade
- basicm
#1921 Re: Oldtajmeri all about
Francuzi i talijani su bili inovativniji, ali to nije pravi put za uspjeh. Mora malo i pouzdanosti biti.
-
citroen xm
#1922 Re: Oldtajmeri all about
Ono čega nema, ne može se pokvariti.
Toga su se švabe držale čvrsto.
Nikada niko nije osporavao kvalitet mehanike kod Francuza jer je bio odličan. Takođe vala ni limarija nije bila gora. Problem je bio u elektronici, to ih je dosta koštalo. Ali mora negdje biti zajeb ako si napredniji od ostalih.
Zato su oni što su tada vozili Francuze i Italijane mogli da uživaju u gospodskoj vožnji u udobnim foteljama, raskošnom opremom, na savremenom vješanju....
I na kraju niko nikada nije zamislio da se običnom autu radi ono što prosječan Bosanac radi Golfu dvojci.
Nikada niko nije osporavao kvalitet mehanike kod Francuza jer je bio odličan. Takođe vala ni limarija nije bila gora. Problem je bio u elektronici, to ih je dosta koštalo. Ali mora negdje biti zajeb ako si napredniji od ostalih.
Zato su oni što su tada vozili Francuze i Italijane mogli da uživaju u gospodskoj vožnji u udobnim foteljama, raskošnom opremom, na savremenom vješanju....
I na kraju niko nikada nije zamislio da se običnom autu radi ono što prosječan Bosanac radi Golfu dvojci.
- Sodom1
#1923 Re: Oldtajmeri all about
Koji je isao originalni radio u Miniku. Vidim kod mene dosao neki kasetas
,doduse ne radi ni on.
Pa da pokusam da nabavim original koliko toliko
-
tempuser
#1924 Re: Oldtajmeri all about
U Mercedese se tradicionalno ugradjivao Becker, a u Miniku je isao model Europa.Sodom1 wrote:Koji je isao originalni radio u Miniku. Vidim kod mene dosao neki kasetas,doduse ne radi ni on.

Ja imam kasetas Becker Avus Kurier 690, model navodno iz 1979 koji se ugradjivao u W107, 116 i 123. Radio radi, kaseta je radila zadnji put kad sam probao, mada je vjerovatno glava ili prljava ili otisla jer je zvuk bio ocajan. Ako si zainteresovan javi se na PP.

- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#1925 Re: Oldtajmeri all about

Ako koga zanima, prodaje se na Jahorini