Nema veze sto studira treba da plati pa makar jednom u dva mjeseca. Ti malo zauzmi stav. Nemoguce da si 2x naletio na isti tip cure.BAN---KAI wrote:Pa dobroo platila je neke stvarikiki-miki wrote:Ma treba ponekad i ona platiti![]()
Znaš kad kažu kako veza pocne tako ce i biti kasnije. Ne bih da uvijek ocekuje placanje. Vec sam se malo zajebao jer uvijek dodjem do nje autom i vratim je kuci. Cak ni kad mi nije usput
Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Dosadno mii
#1901 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
- annoy
#1902 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
A sto si je razmazio, sad ti je gotovo
I ja studiram pa opet ponekad platim kad mogu
I izvan konteksta ljubavne veze, zazirem od ljudi koji nikad nikog ne pocaste
I ja studiram pa opet ponekad platim kad mogu
I izvan konteksta ljubavne veze, zazirem od ljudi koji nikad nikog ne pocaste
-
BAN---KAI
#1903 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
U pravu si, to je vjerovatno do mog stava. Još 2 dana pa cemo biti mjesec u vezi a oboje smo zaljubljeni jedno u drugo. Ne bih da to sad pokvarim pricom o placanjuDosadno mii wrote:Nema veze sto studira treba da plati pa makar jednom u dva mjeseca. Ti malo zauzmi stav. Nemoguce da si 2x naletio na isti tip cure.BAN---KAI wrote:Pa dobroo platila je neke stvarikiki-miki wrote:Ma treba ponekad i ona platiti![]()
Znaš kad kažu kako veza pocne tako ce i biti kasnije. Ne bih da uvijek ocekuje placanje. Vec sam se malo zajebao jer uvijek dodjem do nje autom i vratim je kuci. Cak ni kad mi nije usput
hahaha pa jesam je razmazio. Obasipam je komplimentima i milkama
- annoy
#1904 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
E moj ti
Dopusti i njoj da se potrudi oko tebe
Dopusti i njoj da se potrudi oko tebe
- fatamorgana
#1905 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Jel' čaj s limunom ... ili čaj i ljeti i zimi?BAN---KAI wrote:dale cooper wrote:Trebao si koji put zaboraviti novčanik da vidiš kakva će reakcija biti.BAN---KAI wrote:Pitanje za dame koje me vec duže vrijeme muci. Tice se placanja u vezi
U svakoj vezi u kojoj sam bio nekako postane navika da ja sve placam, ne znam jel to do mene ili te cure ne misle da trebaju platiti.
Šta vi mislite o tome? Placanje kafe, kina, itd...
Btw bivsoj sam spomenuo da mi to smeta i da nije fer jer stalno placam i raskinula je samnom![]()
hahaha pa trebao sam. Inace ta cura ima svoju firmu i duplo vecu platu. Kasnije rekla da se ibretila kad sam joj spomenuo taj problem![]()
Ali evo mislim da sam opet imam slicnu situaciju kad cura ne misli da treba placati, ali nije mi to toliko bitno sa trenutnom curom jer ona studira i volim je .
Samo me zanima mišljenje drugih cura. Moja cura jeste skromna i samo naruci caj
-
BAN---KAI
#1906 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
fatamorgana wrote:
Jel' čaj s limunom ... ili čaj i ljeti i zimi?
Onaj crveni, bez limuna
-
BAN---KAI
#1907 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
sherbett wrote:I ja kad ne placam narucim tipa caj, kad placam narucim i caj i kafu i sok..nekako mi nezgodno sve to na tudji racun
Nego, sto se tice placanja.. prvi put uvijek pustim.. sorry, ak me zoves podrazumjeva se.. e vec dalje bas ne dopustam..ponudim se a nekad i potucem.
I to sve ovisi o tipu.
Neki jednostavno ne dopustaju nema Boga.. i tu se ni ne ponudim jer sam par puta dozivjela da se opako uvrijede. I moram priznati, pustam.
Ali zato volim pokloniti nesto .. poklon ne moze odbiti kao sto odbija da ja platim.
I naravno, uvijek mi je neugodno. Al fakat neugodno. Ja nekad sjednem s namjerom da ja platim pa narucim sta si ja normalno mogu priustiti.. i onda sjeb i neugodnjak.
Al generalno, zena koja zaradjuje, ok je i da placa.. al i ona pristojna ce znati prepoznati kada je to prikladno.
Eh ova moja kaže da mi je pripremila poklon i meni je odmah drago. Kad me raja pita jel još placam sjebu se kad im odgovorim. Nisu tako navikli jer izgleda da svako placa svoje
- pukepuke
#1908 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Meni se podrazumijeva da i žena u vezi plaća, bez obzira na status (studentica, nezaposlena), pa barem par puta mjesečno, to je stvar osnovne pristojnosti.BAN---KAI wrote:Pitanje za dame koje me vec duže vrijeme muci. Tice se placanja u vezi
U svakoj vezi u kojoj sam bio nekako postane navika da ja sve placam, ne znam jel to do mene ili te cure ne misle da trebaju platiti.
Btw bivsoj sam spomenuo da mi to smeta i da nije fer jer stalno placam i raskinula je samnom![]()
- al_akhisari
#1909 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
...ispravno; najčešće sam bio taj koji plati, ali ne isključivo; s druge strane, meni nije bio problem, u situacijama kada nisam bio na ti s novcem i reći pri dogovoru za izlazak da je situacija takva i takva i da se ne očekuje od menesherbett wrote:I ja kad ne placam narucim tipa caj, kad placam narucim i caj i kafu i sok..nekako mi nezgodno sve to na tudji racun
Nego, sto se tice placanja.. prvi put uvijek pustim.. sorry, ak me zoves podrazumjeva se.. e vec dalje bas ne dopustam..ponudim se a nekad i potucem.
I to sve ovisi o tipu.
Neki jednostavno ne dopustaju nema Boga.. i tu se ni ne ponudim jer sam par puta dozivjela da se opako uvrijede. I moram priznati, pustam.
Ali zato volim pokloniti nesto .. poklon ne moze odbiti kao sto odbija da ja platim.
I naravno, uvijek mi je neugodno. Al fakat neugodno. Ja nekad sjednem s namjerom da ja platim pa narucim sta si ja normalno mogu priustiti.. i onda sjeb i neugodnjak.
Al generalno, zena koja zaradjuje, ok je i da placa.. al i ona pristojna ce znati prepoznati kada je to prikladno.
- zforumas
#1910 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Bezbeli da treba maste...a zasto ne i spojiti ugodno s korisnim pa zajedno i dnevnicu zaraditisherbett wrote:Ali, bitan je i nacin na koji se to kaze. Ja recimo ne volim pricu o novcu. Mene to strasno odbija. Ne volim da kaze ni da ima ni da nema. Ako nema..draze mi je i lijepse da smisli izlazak kojine kosta..malo maste i kreativnosti vise cienim od toga da se ili isprsi ili kaze..e nemam para da te izvedem.
Ne kontam zasto se pod izlazak smatra kafic, restoran, klub...hajmo brate u park da ti citam crvenkapicu
- zforumas
#1911 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
"razmemo" sesherbett wrote:Pa upravo to... setnja priroda..jebo asfalt..kupis snjeguljica i sjednes na klupu u sumarku... ne mozes u restoranu radit sta i na klupici..ha ja!zforumas wrote:Bezbeli da treba maste...a zasto ne i spojiti ugodno s korisnim pa zajedno i dnevnicu zaraditisherbett wrote:Ali, bitan je i nacin na koji se to kaze. Ja recimo ne volim pricu o novcu. Mene to strasno odbija. Ne volim da kaze ni da ima ni da nema. Ako nema..draze mi je i lijepse da smisli izlazak kojine kosta..malo maste i kreativnosti vise cienim od toga da se ili isprsi ili kaze..e nemam para da te izvedem.![]()
Ne kontam zasto se pod izlazak smatra kafic, restoran, klub...hajmo brate u park da ti citam crvenkapicu
- zforumas
#1912 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
joj sherbo sad kad navale privatne poruke...bit ce tu i muskaraca siguran sam
ni auto, ni stas, ni pare, ni ljepota...samo spika..mozak...ideja
ni auto, ni stas, ni pare, ni ljepota...samo spika..mozak...ideja
- cicamica
#1913 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ovako: onaj ko zove prvih puta trebalo bi da je muškarac. Pa kad zove, logično je i da plati... Ako zove žena, onda bi opet bilo fino da muškarac pokaže da je gentleman : )
AKo ste na tih par poziva odlučite za vezu, onda ste valjda odrasli da na nekom od narednih puta porazgovarate ko, gdje i šta radi, da se ustanovi kako ko finansijski stoji, tipa:
1. oboje studenti, ne rade, snalaze se za svaku marku...logično je da plati koliko ko može i da bude bitno da se vide, a ne da on konta koliko ima i kad je smije pozvat, a da se ne osramoti za račun... Jednostavno, trebalo bi da postoji iskrenost i realnost od početka pa ako vas neko gleda kroz prizmu đepa, bolje vam je da se sto prije riješite sponzora/sponzoriše... Ko voli, on je spreman i da dijeli, da učestvuje... jer suština je da se valjda vidite i budete zajedno...
2. ako je jedno student, a drugo već radi...onda je logično da plati onaj ko ima veća primanja... Opet muškarac treba da bude gentleman što više može, ali i žena treba da cijeni i bude dama u skladu sa onim što zna da je realno da od njega očekuje...
3. ako oboje rade, opet je logično da oboje doprinesu toj vezi... Mislim da je ok da muškarac plaća kafiće, i slično... ali i dama treba da njega izvede, počasti i slično, pa čak ako hoće nek mu dadne novac da on plati... jer nekim je ofirno da se vidi da one plaćaju...
E sad, reći djevojci da smatraš da nije ok da uvijek ti plaćaš i nije baš gentlemanski, ako si ti taj koji zove i ako još uvijek to nije neka stabilna veza. Nije pogotovo ako ti stojiš bolje finansijski od nje. Ali ako si u stisci s parama, pa te izlaze osjećaš samo kao finansijski teret onda se to na drugačiji način kaže... Objasni se kako stvari stoje, kako bi želio da se i u budućnosti viđate, ali da možeš priuštit to i to... Ako joj je stalo, naći će način da doprinese i da se uklopite u situaciju... Ako je tražila sponzora i bolje da razguli...
Ja sam sa svojim dragim i u studentskim danima, i poslije kao zaposleni, sve dijelila...s tim da je on uvijek želio da bude taj koji će meni više pružiti i ne uzeti dok god on ima, osim u situacijama kad sam bila izričita da ja osjećam potrebu da njega iznenadim i odvedem gdje sam ja zamislila... Ili ako ga pozovem kući na večeru, logično je da mu neću reći: "ponesi kilu krompira i teleći but, kad kreneš!"
Podrazumijeva se valjda da ko je domaćin, on sve i spremi... Osim kada zajedno nešto organizujete...
Bilo je dana kada smo samo mogli imati ruku u ruci, i šetati po zimi... ali iskrenost i trud su mi značili više od svih putovanja ovog svijeta koje je mogao neko drugi da mi priušti u nadi da će me time kupiti... Kada se fino zaimalo, nije se otišlo u provod svako na svoju stranu, zajedno smo uložili u nas, u uspomene...
AKo ste na tih par poziva odlučite za vezu, onda ste valjda odrasli da na nekom od narednih puta porazgovarate ko, gdje i šta radi, da se ustanovi kako ko finansijski stoji, tipa:
1. oboje studenti, ne rade, snalaze se za svaku marku...logično je da plati koliko ko može i da bude bitno da se vide, a ne da on konta koliko ima i kad je smije pozvat, a da se ne osramoti za račun... Jednostavno, trebalo bi da postoji iskrenost i realnost od početka pa ako vas neko gleda kroz prizmu đepa, bolje vam je da se sto prije riješite sponzora/sponzoriše... Ko voli, on je spreman i da dijeli, da učestvuje... jer suština je da se valjda vidite i budete zajedno...
2. ako je jedno student, a drugo već radi...onda je logično da plati onaj ko ima veća primanja... Opet muškarac treba da bude gentleman što više može, ali i žena treba da cijeni i bude dama u skladu sa onim što zna da je realno da od njega očekuje...
3. ako oboje rade, opet je logično da oboje doprinesu toj vezi... Mislim da je ok da muškarac plaća kafiće, i slično... ali i dama treba da njega izvede, počasti i slično, pa čak ako hoće nek mu dadne novac da on plati... jer nekim je ofirno da se vidi da one plaćaju...
E sad, reći djevojci da smatraš da nije ok da uvijek ti plaćaš i nije baš gentlemanski, ako si ti taj koji zove i ako još uvijek to nije neka stabilna veza. Nije pogotovo ako ti stojiš bolje finansijski od nje. Ali ako si u stisci s parama, pa te izlaze osjećaš samo kao finansijski teret onda se to na drugačiji način kaže... Objasni se kako stvari stoje, kako bi želio da se i u budućnosti viđate, ali da možeš priuštit to i to... Ako joj je stalo, naći će način da doprinese i da se uklopite u situaciju... Ako je tražila sponzora i bolje da razguli...
Ja sam sa svojim dragim i u studentskim danima, i poslije kao zaposleni, sve dijelila...s tim da je on uvijek želio da bude taj koji će meni više pružiti i ne uzeti dok god on ima, osim u situacijama kad sam bila izričita da ja osjećam potrebu da njega iznenadim i odvedem gdje sam ja zamislila... Ili ako ga pozovem kući na večeru, logično je da mu neću reći: "ponesi kilu krompira i teleći but, kad kreneš!"
Bilo je dana kada smo samo mogli imati ruku u ruci, i šetati po zimi... ali iskrenost i trud su mi značili više od svih putovanja ovog svijeta koje je mogao neko drugi da mi priušti u nadi da će me time kupiti... Kada se fino zaimalo, nije se otišlo u provod svako na svoju stranu, zajedno smo uložili u nas, u uspomene...
- zforumas
#1914 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
sherbo ozenjen sam, nemas sanse kod mene 
- zforumas
#1915 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
sherbett wrote:zforumas wrote:sherbo ozenjen sam, nemas sanse kod mene![]()
Sta se brines... a ja zena s trbuhom do zuba
kod mene je krevetic sastavljen
- Euridika
- Globalna šefica
#1916 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Plaćanje troškova treba biti solidarno, usklađeno naravno prema finansijskim mogućnostima partnera. Kako će to tačno funkcionirati između dvoje ljudi, na njima je da dogovore (cicamica je to detaljno pojasnila, pa da ne ponavljam).
- ho oponopono
#1917 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
...nafunđurila se zbog (ne)plaćanja...bolje za te što je ex...BAN---KAI wrote:Pitanje za dame koje me vec duže vrijeme muci. Tice se placanja u vezi
...a misle lujke da ne trebaju plaćati valjda...to im se podrazumijeva...ako hoćeš da te voli moraćeš da platiš...samo što imaš one sa većim apetitom i ove što te mrcvare od kafe, bureka, kokica...te plišani stvorovi da ju prođe glava...
...a zašto je baš pritisak plaćanja na frajeru...šta tako kao on iskazuje poštovanje...stvara situaciju da ona nešto tako duguje...
...znam da ja plaćam, a nek puše koliko god ko hoće, ne mora ni progovoriti sa mnom više, nije bed, ako je to u pitanju...
- zforumas
#1918 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Hvalasherbett wrote: Znam...neka je sa srecom
![]()
Koliko jos??
2 mjeseca mada meni se cini da ce to i prije
-
BAN---KAI
#1919 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
cicamica wrote:Ovako: onaj ko zove prvih puta trebalo bi da je muškarac. Pa kad zove, logično je i da plati... Ako zove žena, onda bi opet bilo fino da muškarac pokaže da je gentleman : )
Ja sam sa svojim dragim i u studentskim danima, i poslije kao zaposleni, sve dijelila...s tim da je on uvijek želio da bude taj koji će meni više pružiti i ne uzeti dok god on ima, osim u situacijama kad sam bila izričita da ja osjećam potrebu da njega iznenadim i odvedem gdje sam ja zamislila... Ili ako ga pozovem kući na večeru, logično je da mu neću reći: "ponesi kilu krompira i teleći but, kad kreneš!"Podrazumijeva se valjda da ko je domaćin, on sve i spremi... Osim kada zajedno nešto organizujete...
Pa valjda sam objasnio sitaciju na najbolji nacin kad sam imao razgovor sa ovom bivsom. Rekao sam da mi je plata samo 600km, da cu uskoro kupiti auto i morat cu platiti kredit tako da necu imati puno para i da se treba pripremiti, jer nisam u stanju da joj uvijek placam. Npr, ta bivsa je ima platu 1200 i ništa nije radila po citav dan, a zivi sa starcima.
Btw u prvom mjesecu za moj rodjendan mi je iznajmila hotelsku sobu od 100km
Što više razmišljam o ovome sve mislim da ipak trebam da ja placam. Ipak radim pa se valjda podrazumijeva da ja trebam placati. A i mislim da bih se pravo loše osjecao kad bi ona platila. Ne znam, nekako je ovo sve komplikovano
- annoy
#1920 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Pa ne moras biti osuđen da placas do kraja svijeta
Ako mozes financijski izdrzati placanje kava i pica ok, al kad dođe do nekih vecih troskova valjda cete moci kao dvoje odraslih ljudi o tome normalno razgovarati
Ako mozes financijski izdrzati placanje kava i pica ok, al kad dođe do nekih vecih troskova valjda cete moci kao dvoje odraslih ljudi o tome normalno razgovarati
- spreca
#1921 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Reci joj da ti je na autu nesta riknulo i da ce to kostati par hiljada maraka i posmatraj njenu reakciju...tad ce ti se sve kas'ti 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1922 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Pogresno.spreca wrote:Reci joj da ti je na autu nesta riknulo i da ce to kostati par hiljada maraka i posmatraj njenu reakciju...tad ce ti se sve kas'ti
Ja sam to prestao govoriti. Samo me glava jos vise boli
- spreca
#1923 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ja znam sta bih ja uradioTomahawk11 wrote:Pogresno.spreca wrote:Reci joj da ti je na autu nesta riknulo i da ce to kostati par hiljada maraka i posmatraj njenu reakciju...tad ce ti se sve kas'ti
Ja sam to prestao govoriti. Samo me glava jos vise boli
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1924 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Reakcija ce biti, to je sigurnospreca wrote:Ja znam sta bih ja uradioTomahawk11 wrote:Pogresno.spreca wrote:Reci joj da ti je na autu nesta riknulo i da ce to kostati par hiljada maraka i posmatraj njenu reakciju...tad ce ti se sve kas'ti
Ja sam to prestao govoriti. Samo me glava jos vise boli...ali kazem njemu sta da uradi da bar vidi kakva ce biti reakcija
- ho oponopono
#1925 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
...jaoo ko što gledam...zaljubljena će da odlijepi na njegovu glupost i dublji džep novog frajera ...