Nagorno Karabah

Post Reply
mirsek

#1901 Re: Nagorno Karabah

Post by mirsek »

neko_sa_strane wrote: 28/09/2020 14:23
bingov buraz wrote: 28/09/2020 14:13
neko_sa_strane wrote: 28/09/2020 13:49
Stvarno? U tom slučaju su i Albanci na Kosovu okupatori ali većina forumaša svršava od sreće kada vlast u Prištini provodi jednostrane mjere ili kada je Kosovo uvelo takse na robu iz Srbije ali i iz BiH forumaši su podržali tu odluku iako se odnosila i na BiH. Podrška dolazi zbog zavisti što su se Albanci "riješili Srba" a Bošnjaci dijele teritoriju sa Srbima i Hrvatima a najradije bi da nema ni jednih ni drugih.
Ova ti je zadnja rečenica za trajnoga bana,sram te bilo.
To je stvarno mišljenje većine na ovom forumu. Ne lažno, multi kulti već stvarno samo se ne iznosi jer je prihvatljivije predstavljati se pacifistom i borcem za građansku multi kulti državu.
Necemo graditi multikulturu na negiranju i trpanju zlocina pod tepih. Srbima treba Njemacka katarza, za to je potrebno rasturiti SPC i SANU i okupirati Srbiju bar 50 godina da se procista govna i zla krv koju su ove 2 organizacije stvorile u svijesti tj. javnom mijenju Srba.
Last edited by mirsek on 28/09/2020 14:33, edited 1 time in total.
Milenkov buraz

#1902 Re: Nagorno Karabah

Post by Milenkov buraz »

neko_sa_strane wrote: 28/09/2020 14:17
mirsek wrote: 28/09/2020 14:08
Stvarno? U tom slučaju su i Albanci na Kosovu okupatori ali većina forumaša svršava od sreće kada vlast u Prištini provodi jednostrane mjere ili kada je Kosovo uvelo takse na robu iz Srbije ali i iz BiH forumaši su podržali tu odluku iako se odnosila i na BiH. Podrška dolazi zbog zavisti što su se Albanci "riješili Srba" a Bošnjaci dijele teritoriju sa Srbima i Hrvatima a najradije bi da nema ni jednih ni drugih.
Jeste, zavidimo, jer ne mozemo da bijemo nevine Srbe koji su pravili probleme u skoro svim drzavama Jugoslavije a u BIH napravili etnicko ciscenje, masovna silovanja i genocid koji i dalje negiraju i jos bi da se otcijepe. Naravno da zavidimo Albancima, sve po zaslugama, moli Boga da SPC i SANU promijene agresorsko-zlocinacki diskurs jer cete u suprotnom zavrsiti u beogradskom pasaluku.
UZP herceg bosne necu ni spominjati. Sama presuda sve govori.
Pusti me šupljiranja i lažnog merhametluka. Da je Armija BiH bila naoružana koliko i VRS i HVO počinila bi više zločina. Znam ja da zavidite Albancima i znam zbog čega jer je to toliko providno na ovom forumu. Ne očekujem da budete dosljedni što se može vidjeti na ovoj temi. Više me nervira lažni multikulturalizam kojeg nema nigdje u BiH. Multikulturalizam se ne ogleda u različitim bogomoljama. Jednostavno rečeno sva tri tora jedni druge trpe zato što moraju.
Šta bi bilo kad' bi bilo je bezveze priča. Da je VRS imala Mahatma Gandi u svojim redovima ne ubili niti jednog čovjeka, moRe li ovako?

Multikulturalizam se ogleda u rušenju tuđih bogomolja i samo je to pravi multikulturizam po mjeri prosječnog Srbina koji razmišlja po matrici Karadžić-Dodik. Pustimo se šuplje. :roll:

Ovaj rat kao i svaki drugi je sulud ali eto, navijačke skupine se već definiraju uveliko.
Last edited by Milenkov buraz on 28/09/2020 14:34, edited 1 time in total.
neko_sa_strane

#1903 Re: Nagorno Karabah

Post by neko_sa_strane »

sumirprimus wrote: 28/09/2020 14:32
neko_sa_strane wrote: 28/09/2020 14:28
Za ambasadu u Prištini postoji veto.
ehhh blago kosovarima...
pravite i vi veto gdje god stignete i kocite drzavu. i sve nas zajendo.
Ko smo to mi?
sumirprimus

#1904 Re: Nagorno Karabah

Post by sumirprimus »

gledaj ti kako to perfidno potura pricu o jednakosti izmedju arbih i agresora...
za bana je.
Milenkov buraz

#1905 Re: Nagorno Karabah

Post by Milenkov buraz »

neko_sa_strane wrote: 28/09/2020 14:34
neko_sa_strane wrote: 28/09/2020 14:28
Za ambasadu u Prištini postoji veto.
ehhh blago kosovarima...
Ko smo to mi?
Bosanski Srbi :mrgreen:
90minut

#1906 Re: Nagorno Karabah

Post by 90minut »

Milenkov buraz wrote: 28/09/2020 14:34

ehhh blago kosovarima...
Ko smo to mi?
Bosanski pravoslavci.
neko_sa_strane

#1907 Re: Nagorno Karabah

Post by neko_sa_strane »

Milenkov buraz wrote: 28/09/2020 14:33
Jeste, zavidimo, jer ne mozemo da bijemo nevine Srbe koji su pravili probleme u skoro svim drzavama Jugoslavije a u BIH napravili etnicko ciscenje, masovna silovanja i genocid koji i dalje negiraju i jos bi da se otcijepe. Naravno da zavidimo Albancima, sve po zaslugama, moli Boga da SPC i SANU promijene agresorsko-zlocinacki diskurs jer cete u suprotnom zavrsiti u beogradskom pasaluku.
Pusti me šupljiranja i lažnog merhametluka. Da je Armija BiH bila naoružana koliko i VRS i HVO počinila bi više zločina. Znam ja da zavidite Albancima i znam zbog čega jer je to toliko providno na ovom forumu. Ne očekujem da budete dosljedni što se može vidjeti na ovoj temi. Više me nervira lažni multikulturalizam kojeg nema nigdje u BiH. Multikulturalizam se ne ogleda u različitim bogomoljama. Jednostavno rečeno sva tri tora jedni druge trpe zato što moraju.
Šta bi bilo kad' bi bilo je bezveze priča. Da je VRS imala Mahatma Gandi u svojim redovima ne ubili niti jednog čovjeka, moRe li ovako?

Multikulturalizam se ogleda u rušenju tuđih bogomolja i samo je to pravi multikulturizam po mjeri prosječnog Srbina koji razmišlja po matrici Karadžić-Dodik. Pustimo se šuplje. :roll:

Ovaj rat kao i svaki drugi je sulud ali eto, navijačke skupine se već definiraju uveliko.
Nisam se odredio ni za jednu stranu već ukazujem na licemjerje na forumu. Podržavaju se Azeri ali u nekim drugim sukobima podržavaju se separatisti.
sumirprimus

#1908 Re: Nagorno Karabah

Post by sumirprimus »

ma on je neutralan, on nama samo otvara oci i ta prica... :oops:
bingov buraz

#1909 Re: Nagorno Karabah

Post by bingov buraz »

To je stvarno mišljenje većine na ovom forumu. Ne lažno, multi kulti već stvarno samo se ne iznosi jer je prihvatljivije predstavljati se pacifistom i borcem za građansku multi kulti državu.
To je tvoja projekcija i nema veze sa stvarnošću.

Samo jedna strana je patentirala izum zvani sekundarne i tercijarne masovne grobnice i uradila sudski dokazan genocid.

Sve ostalo je spinovanje i demagogija.
llull

#1910 Re: Nagorno Karabah

Post by llull »

Necemo graditi multikulturu na negiranju i trpanju zlocina pod tepih. Srbima treba Njemacka katarza, za to je potrebno rasturiti SPC i SANU i okupirati Srbiju bar 50 godina da se procista govna i zla krv koju su ove 2 organizacije stvorile u svijesti tj. javnom mijenju Srba.
Sve ima smisla, samo me zanima ko ide da je okupira, mi iz BIH ili susjedi hrvati ? Kako smo sposobni i jedni i drugi... bolje da se ostavi to albancima da urade.
Ili da sacekamo sultana , evo ima brace spremni su za docek.
Last edited by llull on 28/09/2020 14:40, edited 1 time in total.
neko_sa_strane

#1911 Re: Nagorno Karabah

Post by neko_sa_strane »

90minut wrote: 28/09/2020 14:36
Milenkov buraz wrote: 28/09/2020 14:34
Ko smo to mi?
Bosanski pravoslavci.
Bosanski pravoslavci je pogrešan naziv jer nisu svi vjernici.
Comanche

#1912 Re: Nagorno Karabah

Post by Comanche »

Ne lupaj boga ti. Cuj da je Armija imala vise oruzja pocinila bi vise zlocina. Pa nije Armiji nedostajalo oruzje da poubija koju hiljadu Srba u Tuzli, Sarajevu ili Zenici na primjer. Nego razlika je sto je jedna strana to planski radila, i u ciji je plan bio ukljucen sav politicko i vojno vodstvo. A kod druge strane su zlocine cinili pojedinci, od kojih je vecina kaznjena ili likvidirana. Prema tome, nemoj nas sve u isti kos. Jedni su cini zlocine od Vukovara, Prijedora, Srebrenice pa do Kosova i hladnjaca u Dunavu.
pyrocool1

#1913 Re: Nagorno Karabah

Post by pyrocool1 »

I NATO postao za kurac....i jedni i drugi participiraju u misijama a nikakvog pritiska od NATO-a na obje zemlje. NATO je na dobrom putu da se pojede unutrasnjim sukobima, kad sire sagledas. Ako je istina ovo za Krit umjesto Indzirlika za pocetak.
neko_sa_strane

#1914 Re: Nagorno Karabah

Post by neko_sa_strane »

llull wrote: 28/09/2020 14:38
Sve ima smisla, samo me zanima ko ide da je okupira, mi iz BIH ili susjedi hrvati ? Kako smo sposobni i jedni i drugi... bolje da se ostavi to albancima da urade.
Eto, ne znam čiji je citat ali je to mišljenje koje preovladava na ovom forumu. Usput istorija u BiH ne počinje od 1992. godine.
Miloduh

#1915 Re: Nagorno Karabah

Post by Miloduh »

Azeri nece prestati to je sigurno sada. Granatiranje Aghdara:

90minut

#1916 Re: Nagorno Karabah

Post by 90minut »

Vidite ako zelite da se zakljuca tema nastavite s tim temama ako ne zelite začepimo svi zajedno i fokus bacite na trenutna dešavanja sve ostalo su šuplje price.
neko_sa_strane

#1917 Re: Nagorno Karabah

Post by neko_sa_strane »

Comanche wrote: 28/09/2020 14:38
Ne lupaj boga ti. Cuj da je Armija imala vise oruzja pocinila bi vise zlocina. Pa nije Armiji nedostajalo oruzje da poubija koju hiljadu Srba u Tuzli, Sarajevu ili Zenici na primjer. Nego razlika je sto je jedna strana to planski radila, i u ciji je plan bio ukljucen sav politicko i vojno vodstvo. A kod druge strane su zlocine cinili pojedinci, od kojih je vecina kaznjena ili likvidirana. Prema tome, nemoj nas sve u isti kos. Jedni su cini zlocine od Vukovara, Prijedora, Srebrenice pa do Kosova i hladnjaca u Dunavu.
Pojedinci nego šta. Bez znanja vrha vlasti, ma kako da ne.
mirsek

#1918 Re: Nagorno Karabah

Post by mirsek »

Sto je najgore svi smo mi Bosanci ali su strane i susjedne drzave decenijama koristile sva sredstva dijeljenja naseg drustva da ostvare svoje ciljeve dovodeci do tog apsurda da se npr. Srbin koji je stoljecima u BIH trenutnim djelovanjem predstavlja kao srbijanska dijaspora i odrice se svog bosanstva da zadovolji srbijanske ambicije prema susjednom teritoriju. U BIH smo najveci neprijatelji sami sebi. Al jbg. to cemo shvatati na tezi nacin.
Škobo Habu

#1919 Re: Nagorno Karabah

Post by Škobo Habu »

Baš si ti naš'o postavljati standarde ko je zašto? :-)

Daj nam Krivokapića i Amfilohija pa da vidimo šta je multietničko i tolerantno društvo.
The 51st State

#1920 Re: Nagorno Karabah

Post by The 51st State »

90minut wrote: 28/09/2020 14:41 Vidite ako zelite da se zakljuca tema nastavite s tim temama ako ne zelite začepimo svi zajedno i fokus bacite na trenutna dešavanja sve ostalo su šuplje price.
standardne fore od nase bliskoistocne i bliskozapadne brace...
Last edited by The 51st State on 28/09/2020 14:43, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1921 Azerbejdžanska vojska oslobodila vrh Murovdaga

Post by arman1 »

http://ba.n1info.com/Svijet/a474355/Aze ... NlTqQJdye0
Azerbejdžanska vojska oslobodila je od armenske okupacije vrh Murovdaga, najvišeg planinskog lanca na Malom Kavkazu.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopćilo je da je vrh Murovdaga oslobođen tokom kontranapada kojeg su azerbejdžanske snage pokrenule nakon jutrošnjih artiljerijskih napada koje su armenske snage izvele na azerbejdžanska naselja i vojne položaje.
U saopćenju se navodi da je zauzimanje vrha Murovdaga strateški važno jer će azerbejdžanska vojska moći nadzirati puteve koji spajaju Armeniju sa naseljima na teritoriji Azerbejdžana koja armenska vojska drži pod okupacijom.

Također se navodi da će azerbejdžanske snage moći spriječiti kretanje armenskih vojnih konvoja ka okupiranim mjestima Kelbecer i Agdere.

Pa možda i nisu toliko loši ratnici koliko neki ovdje govore.
Miloduh

#1922 Re: Azerbejdžanska vojska oslobodila vrh Murovdaga

Post by Miloduh »

arman1 wrote: 28/09/2020 14:43Azerbejdžanska vojska oslobodila je od armenske okupacije vrh Murovdaga, najvišeg planinskog lanca na Malom Kavkazu.
Evo snimka nakon ciscenja tog vrha:
neko_sa_strane

#1923 Re: Nagorno Karabah

Post by neko_sa_strane »

Škobo Habu wrote: 28/09/2020 14:43
Baš si ti naš'o postavljati standarde ko je zašto? :-)

Daj nam Krivokapića i Amfilohija pa da vidimo šta je multietničko i tolerantno društvo.
Ne živim u Crnoj Gori i ne zanima me. Etiketiranje je standard na forumu. Već viđeno.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1924 Re: Nagorno Karabah

Post by Bobi »

Sjebaste temu, fakat niste normalni. Ovo je upozorenje, vise nece biti!! Sljedeci off post je ban.
mirsek

#1925 Re: Nagorno Karabah

Post by mirsek »

90minut wrote: 28/09/2020 14:41 Vidite ako zelite da se zakljuca tema nastavite s tim temama ako ne zelite začepimo svi zajedno i fokus bacite na trenutna dešavanja sve ostalo su šuplje price.
Povuce za jezik zabludjeli brat bosanac ortodoksne vjere pa lako skrenemo sa teme. U pravu si. :thumbup:
Post Reply