Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1901 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

Jelena Dokic

Kg granula je 120 din. Zima je, psi teze dolaze do hrane. Smotaj u dzep ili u torbu koji gram granula, sresces usput gladnu njusku - #ne #budi #picka #prema #napustenim #zivotinjama!!!

kaže samo bošnjački gradovi imaju probleme

a dinari se koriste u čijim gradovima? :D
kakavdanakneiskustvu

#1902 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

zar postoje bošnjački gradovi?
vješalica

#1903 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

dinari se koriste kod jelene čvake u srbiji

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /161219040

nadam se da će i ščenofile istražiti sa ovim jebadama koje priređuju već 7 godina
nekoć na dobrinji idem autom čopor od 10tak paščadije landrlja okolo
to je postalo normalno jer u zadnje vrijeme valjda ščenofili žele da odmore od svojih ljubimaca pa ih ispustili na ulice iz brloga gdje su ih čuvali od šintera
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1904 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Romeo 80 »

Isplati se biti "borac za ljudska prava pasa lutalica" :oops:
http://www.klix.ba/lifestyle/bh-ironman ... /161219117

Samo pogledajte ko je imenovan za humanistu godine! :lol: :D
Truba

#1905 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

kakavdanakneiskustvu wrote:zar postoje bošnjački gradovi?
dobro ba
gradoci gdje ima 95%+ bosnjaka ili gdje su u relativnoj vecini
Truba

#1906 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

u vojkovicima me zaganjase dva psa
14000 srba s lovackim puskama
a psi im hodaju ulicom
doduse mozda su iz federacije :mrgreen:
jer je blizu linije bilo :lol:

tolko o puskadiji koja rjesava probleme pasa....

mozda ih samo ne hrane
kakavdanakneiskustvu

#1907 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Black swan wrote:
dobro ba

a ti to tako vidiš,ok
staxx

#1908 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by staxx »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Black swan wrote:
dobro ba

a ti to tako vidiš,ok
Predlažemo ban zbog govora mržnje :D
kakavdanakneiskustvu

#1909 Re: Problem pasa lutalica vol 2

staxx wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
dobro ba

a ti to tako vidiš,ok
Predlažemo ban zbog govora mržnje :D[/quote]
:mrgreen:
kakolijeciti

#1910 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kakolijeciti »

Jao, maloprije se vozim kroz grad (mostar) i gledam pored mesnice parkirano dostavno vozilo - viri neka polovica iz auta, i dok ovaj unosi meso dođe ker i jede polovicu, onako da ga nitko ne uhvati..

Inače i kod nas ih je pun klinac, a nitko ne rješava stvar.. Ne znam ni imamo li neku službu za takvu vrstu problema?
Tesla10

#1911 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tesla10 »

Jutros su mi majku napale lutalice kad je izlazila iz kuće.

Majci nije bilo ništa hvala Bogu (u fizičkom smislu) dok je psihički malo potresena.

Od pet pasa koliko je napalo moju majku dvojica su doživila teške tjelesne povrede od strane mojih čizama, dok su ostali podvili rep i pobjegli u obližnji park.

Želim samo da upozorim ove koji brane pse lutalice (njihovu eutanaziju) ali i vlast koja ih tolerira da će se ubrzo solucija za ove pse pronaći - željeli to oni ili ne. A bolje im je da ih sami sklone sa ulice, da ih udome ili ubiju nego da mi građani uzmemo stvari u svoje ruke.

Zapravo mi građani ćemo i uzeti stvar u svoje ruke, na njima je da nam pomognu ili da nas ne smetaju dok ih uklanjamo.
KB9

#1912 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

sve u drzavi je fakticki na ljudima tj obicnom covjeku, problem je sto obicni covjek u vecini slucajeva il ne zeli da djeluje il djeluje pogresno
hellhammer

#1913 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by hellhammer »

Tesla10 wrote:Jutros su mi majku napale lutalice kad je izlazila iz kuće.

Majci nije bilo ništa hvala Bogu (u fizičkom smislu) dok je psihički malo potresena.

Od pet pasa koliko je napalo moju majku dvojica su doživila teške tjelesne povrede od strane mojih čizama, dok su ostali podvili rep i pobjegli u obližnji park.

Želim samo da upozorim ove koji brane pse lutalice (njihovu eutanaziju) ali i vlast koja ih tolerira da će se ubrzo solucija za ove pse pronaći - željeli to oni ili ne. A bolje im je da ih sami sklone sa ulice, da ih udome ili ubiju nego da mi građani uzmemo stvari u svoje ruke.

Zapravo mi građani ćemo i uzeti stvar u svoje ruke, na njima je da nam pomognu ili da nas ne smetaju dok ih uklanjamo.
uzet cete vi da ne kazem sta u ruke, 6 godina pisete i skrabate po temi a na ulici masete torbicom :D :D :D
Russki

#1914 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Russki »

hellhammer wrote:
Tesla10 wrote:Jutros su mi majku napale lutalice kad je izlazila iz kuće.

uzet cete vi da ne kazem sta u ruke, 6 godina pisete i skrabate po temi a na ulici masete torbicom :D :D :D[/quote
utoku i ovjeri posred njuške

jebajga, najjaci ostaje, borba za prezivljavanje
jasko_ba

#1915 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by jasko_ba »

Zenica izgleda pocela lagano rjesavati. Jos da odjebu ova govna od "udruzenja" i lagano i ostali gradovi mogu sve to zavrsiti fino.
http://www.zenicablog.com/javni-poziv-g ... cno-djelo/
Javni poziv Gradonačelniku Kasumoviću: preispitajte čini li “Šapa” krivično djelo – Na početku javnog obraćanja, jer ne znam drugi način kako brzo doći do čovjeka, želim gradonačelniku i onima koji ovo budu čitali da kažem da sam vlasnik čipovanog i vakcinisanog, sterilisanog psa. Nerijetko sam pomagao i samo udruženje “Šapa”, ali sam to prestao nakon što sam uvidio da oni ne žele riješenje, nego status-quo.

U posljednjih 24 sata mnogo meni poznatih osoba poziva na građanski neposluh koji, ja smatram tako, ima elemente krivičnog ili prekršajnog djela. Sasvim slučajno, jednom rođaku je Šapa prije godinu-dvije poslala policiju na vrata jer je na Facebooku napisao “ma sve to treba pobiti”. Nije vjerovao kad mu je komšinica, pod izgovorom i autoritetom “Šape”, poslala policiju i uvela ga u kaznenu evidenciju. Tada sam i prestao simpatisati “Šapu”, jer smatram da se trebaju baviti zaštitom životinja, a ne proganjanjem onih koji drukčije misle.

Zato sam i zamolio redakciju Zenicabloga da ne objavljuju moj identitet, jer imam dovoljno posla u životu osim da odgovaram na instruisane hajke. A jednu takvu pokrenuli su aktivisti “Šape”, pozivajući na skrivanje, zametanje tragova i privremenu evakuaciju svih pasa lutalica sa ulica, dok “ne prođe opasnost” u vidu njihovog smještanja u Azil u Stranjane.

Šta to znači – povećanje troškova, višestruko umanjenje efekta, a vjerovatno i dodatne tenzije i probleme, pa i agresivnost pasa. Pozivaju se simpatizeri da prave probleme, a to je po meni krivično ili barem prekršajno djelo. Znam ja da su čelnici “Šape” dobro “ugrađeni” u OHR, međunarodne organizacije, pa im i prolazi da javno pozivaju na stranim jezicima na “pisanja i uticaj na vijećnike”, što možete vidjeti u faksimilu jedne takve Facebook stranice.

Dokle više? Nedavno je jedan sugrađanin javno objavio da su prijavljeni na jednoj, objavljuju drugu, a djeluju sa treće adrese. Kome da se onda obrati neki radnik kojeg ovi “Šapoljupci” fotografišu, objave mu puni identitet ili ga popljuju na društvenim mrežama? pozivam gradonačelnika Kasumovića da, u saradnji sa policijom stane u kraj bezakonju.

Naime, proteklih godina “Šapa” je, u saradnji sa vatrogascima i policijom, vršila sterilizaciju “uhvati, steriliši, pusti”. Psi su tretirani u policijskim “maricama”, a sada se govori o “neuvjetnim procesima”, a to što je solidan broj “sterilisanih” kuja dobio potomstvo niko nikada nije komentirao. Očigledno je da je revolt “Šape”, pod krinkom brige o psima, ustvari revolt zbog izgubljene mogućnosti vladanjem nad Azilom, koje bi donijelo narednih 20 godina patnje po ulicama, napada, milionske odštete.

Ponavljam za kraj – ljubitelj sam životinja, ali sam ipak veći ljubitelj mirne šetnje i grada bez pasa lutalica koji mogu, u bilo kojem trenutku, postati agresivni. Da, i ja kao “Šapa” smatram da su za ovo krivi ljudi, ali nisam za to da pas ima status čovjeka, a u državi u kojoj porodilje, demobilisani, RVI, djeca bez roditelja jedva dobijaju naknade nekad i manje od dnevnih potreba jednog psa, ja sam izabrao prioritet, a to su ljudi.

Gospodine Gradonačelniče, provjerite da li je ometanje ovog procesa kojeg ste inicirali i započeli, kažnjivo! Zeničanin. (U prilogu nekoliiko poziva na “djelovanje”)
kakavdanakneiskustvu

#1916 Re: Problem pasa lutalica vol 2

http://www.zenicablog.com/sapa-sprema-s ... -u-zenici/

tvrdi udruzenje koje cak nema ni prijavljenu adresu,a u saopcenju spominju stres koji kerovi mogu doziviti,strasno je koliko su otudjeni od stvarnih problema LJUDI,koliko im je to nebitno
vješalica

#1917 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.zenicablog.com/sapa-sprema-s ... -u-zenici/

tvrdi udruzenje koje cak nema ni prijavljenu adresu,a u saopcenju spominju stres koji kerovi mogu doziviti,strasno je koliko su otudjeni od stvarnih problema LJUDI,koliko im je to nebitno
nek ih vode kući i nema problemos
Čudna sorta

#1918 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Čudna sorta »

Ma nisu problem ni sva ta razna udruženja, svi "ljubitelji pasa" i oni koji zarađuju na njima. Nije kriva ni vlast. Kriv je narod koji 7 godina trpi sve to, i šuti. Tek kad bude neki veći belaj par dana se priča o tome i to je to, sutra opet sve po starom. Pojedinci koji pokušavaju nešto da urade, da sklone bar one opasne iz svoje okoline, znaju kroz šta sve trebaju proći... nazvati jedno 20 brojeva na koji vam se javi neko čisto da vas obavijesti da on nije nadležan iako vas je neko uputio na njih, te da nazovete neki drugi broj, na koji vam kažu da prvo morate nazvati opet neki drugi broj, a na tom broju vam kažu da će doći. Ali ne dolaze. Onda ih zovete svaki dan po pet puta, ne samo njih već sve brojeve koje imate, i niko ništa mjesecima. Kad se i udostoje doći onda se nađe neko da brani te pse, ili ih sakrije, i onda sve ponovo. A onda i kad zateknu pse, a koji su opasni i ne daju se baš lako uhvatiti, onda nemaju dovoljno dobru opremu za hvatanje takvih, te će doći neki drugi put da opet pokušaju. I opet sve po starom... i tako u nedogled. I po ko zna koji put se podsjetiš u kakvom jadu i čemeru od države živiš, odnosno životariš.

Ali, bitno je da se danima piše o Dini Merlinu, Novoj godini, turistima... i ostalim apsolutno nebitnim stvarima u odnosu na to da jedna država 7 godina ne može, odnosno neće da riješi problem džukela. Toliko ujeda, pretrpljenih strahova, nečistoća po ulicama, pa i ruglo kad ih se vidi u čoporima... i niko ništa.
vješalica

#1921 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

da je držao kerove umjesto ovaca ne bi pretrpio štetu :mrgreen: :mrgreen:
KB9

#1922 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

vješalica wrote:da je držao kerove umjesto ovaca ne bi pretrpio štetu :mrgreen: :mrgreen:
"zeno daj nam bobijevog sira"

:mrgreen:
vješalica

#1923 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

:thumbup: :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#1925 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by AmiĐa_Idriz »

U petak na Otoci pit bul bijele boje, povelik, poderanog uha (očito se voli poklati) prođe pored mene na uskom mostiću, zagleda me, gleda, stoji, ali ja hladnokrvno pored njega prođoh (a zapravo sam se usro :mrgreen: ). Sreća kako prođoh samo me gledao i poslije je nastavio dalje. I onako gledam, od onakvog međeda se čovjek ne može ni odbraniti, a kamo li djeca ili stariji. Strašno, a ono je očito pušteno pašče, gdje još vidiš pit bula lutalicu :-) naći vlasnika, majmuna, i baciti ga onim lavovima u Pionirsku.
Post Reply