A tebi je Žižek relevantna ličnost da može da priča o ovome?Pa on ne zna gdje je šupalj.Siguran sam da ni njegovi bliski rođaci ne znaju o čemu dotični trabunja.Ljudi,pogledajte te tikove,da li se ponaša tako, neko ko je normalan? Shvatam ja tikove,skoro svako ih ima,ali ono...ST11 wrote:Žižek ima tu i tamo čak neke stavove, sa kojima se slažem.
SLOVENSKI filozof Slavoj Žižek izjavio je da prezire pomodnu humanitarnost koja se u Europi pokazala u odnosu prema migrantima i izbjeglicama.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zize ... 69424.aspx
Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
-
goodbar
#1901 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
-
ST11
#1902 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Alekso, čudno je to, jer naši željezničari kao pojma nemaju http://nova24tv.si/svet/blokada-na-mejn ... in-grcijo/
hrle1976, isto kao što Hrvatska govori, da mogu staviti žicu oko svoje države za nekoliko dana. Ali OK, ja vidim šta je na granicama izmedju Slo i Aut ili Ita ostalo od infrastrukture ali ko ti znaš bolje, neka je tako, neću više o tome. Peace.
goodbar, dok je Žižek zagovarao agendu lijevičara, bio je njihova pop ikona, a sada odjednom govori nerazumljivo i nije više relevantna ličnost? Ali u suštini slažem se i s tobom, već davno prije ovih izjava izgubio je kompas.
hrle1976, isto kao što Hrvatska govori, da mogu staviti žicu oko svoje države za nekoliko dana. Ali OK, ja vidim šta je na granicama izmedju Slo i Aut ili Ita ostalo od infrastrukture ali ko ti znaš bolje, neka je tako, neću više o tome. Peace.
goodbar, dok je Žižek zagovarao agendu lijevičara, bio je njihova pop ikona, a sada odjednom govori nerazumljivo i nije više relevantna ličnost? Ali u suštini slažem se i s tobom, već davno prije ovih izjava izgubio je kompas.
- animals
#1903 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Jel to onaj sto ne voli silovatelje..goodbar wrote:TI SI ISLAMOFOB.animals wrote:Nema tu humanosti..humani su samo politicari i mediji..ST11 wrote:Žižek ima tu i tamo čak neke stavove, sa kojima se slažem.
SLOVENSKI filozof Slavoj Žižek izjavio je da prezire pomodnu humanitarnost koja se u Europi pokazala u odnosu prema migrantima i izbjeglicama.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zize ... 69424.aspx
sve ostalo je igra, u svrsi dobivanja jeftine radne snage..
jedno je biti human, a drugo interesi..
primjer humanosti..
mladi Afganistanac silovao u Becu Austrijanku prije par dana..
ne mogu ga protjerati, jer zakon kaze drugacije..ne moze se protjeravati u ratne zone..
znaci citav svoj zivot ce biti na teret socijalnom sistemu, ne samo on..
a budale nek rade, u firmama, gdje postaje gore nego u zatvorima..
niko ne mrzi izbjeglice, zbog toga sto su izbjeglice..jer pola Beca su stranci..
vec ovakvi slucajevi, unose strah u ljude.. u kakvo se cudoviste pretvara njihovo drustvo..
- hrle1976
#1904 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kad Austrija suspendije ga, on nije ukinjen u ostatku Unije vec samo suspendovan u Austriji. Hoce li biti domino efekta, ja tipujem da hoce.ST11 wrote:Sve to je OK, ali Šengen neće se ukinuti zbog zabrane ulaza nelegalnih migranata u Europu.
Takav poduhvat tražio bi opet postavljanje sve granične infrastrukture, školovanje carinika ili reaktivacija prerasporedjenih na druga radna mijesta, potpuno bi se promijenio ekonomski aspekt izvoza i uvoza unutar EZ ... i još ima hiljadu malih stvari, koje bi ponovo uvodjenje Šengena tražilo. Vjerovatno će se bolje nadgledati ko prelazi granicu na kritičnim dijelima, gdje su (bili) migrantski putevi, što podupirem, i to će vjerovatno biti to. Samo kao zanimljivost, na graničnom prelazu izmedju Kranjske Gore i Villacha (Korensko sedlo) prije tri dana nije bilo na našoj ili na austrijskoj strani ni jednog uniformiranog čovjeka. Ako bi za 14 dana htjeli uvoditi Šengen pravila, barem bi neke internet kablove već vukli gore.
-
ST11
#1905 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
hrle1976, pregledao sam sva online izdanja novina u Slo I Aut ali nigdje nisam pronašao ništa o tome, tek da se pojaćava kontrola ulaza za migrante i stavlja na snagu uredba o gornjoj granici (njihov broj), do koje će ih još primati. Znači nigdje riječi o ukidanju Šengenskih pravila i uvodjenju graničnih postupaka na Aut granici.
- animals
#1906 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
U Austriji izglasana gornja granica za ovu god..ST11 wrote:hrle1976, pregledao sam sva online izdanja novina u Slo I Aut ali nigdje nisam pronašao ništa o tome, tek da se pojaćava kontrola ulaza za migrante i stavlja na snagu uredba o gornjoj granici (njihov broj), do koje će ih još primati. Znači nigdje riječi o ukidanju Šengenskih pravila i uvodjenju graničnih postupaka na Aut granici.
37500 izbjeglica..
- hrle1976
#1907 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Zanimljivo kad daju intervju ukucani koji zive blizu dzungle.
-
ST11
#1908 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Tačno toliko animals, ali to nema veze sa Šengenom, jedino se tiče migranata. Sada će skoro sigurno jednako reagovati Slo, Hr, Srb, Mak, ako su pametni i Grci, inače će se sve zaustaviti kod njih, Na kraju, barem u teoriji, konačno se nešto pokrenulo po tom pitanju.
- hrle1976
#1909 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ST11 wrote:Tačno toliko animals, ali to nema veze sa Šengenom, jedino se tiče migranata. Sada će skoro sigurno jednako reagovati Slo, Hr, Srb, Mak, ako su pametni i Grci, inače će se sve zaustaviti kod njih, Na kraju, barem u teoriji, konačno se nešto pokrenulo po tom pitanju.
Schengen je proslost. Budimo logicni. Da vratimo stanje u preiod jedne 2010 godine (samo kao primjer) gdje je Schengen bio sto u svom punom toku mi moramo imati isto situaciju. Koja je, da nema izbjeglica u ovoj kolicini, na ovaj nacin, jednostavno da nema razloga da postoje izbjeglice, da nema rata u Siriji. Eksperti tvrde da ova godina ce donjeti duplo vise izbjeglica i emigranata nego prosla. Ja cu biti optimista pa cu reci neka bude u istoj kolicini kao i lani. Imam alarmantan problem. Izbjeglice i emigranti su doveli EU projekat na rub propasti. Izbjeglice bude nacionalizam. Nacionalizam je kontra od onog sto EU predstavlja. Sad vi mozete imati crveni nacionalizam, ili crno plavi to nije bitno. Bitno je da sve manje je tolerancije i razuma je medju vlastitim narodom. Prve drzave koje ce u potpunosti suspendirati Schengen unutar svoje teritorije su Austrija (jer je prva na udaru gdje ljudi hoce da ostanu), Svicarska, jer nema nista da izgubi kao i Norveska, koja vec od svih na Europskom kontinentu ima strozij odnos do emigranata i izbjeglica, jedina koja vraca Sirijce natrag u Rusiju, a koji su dosli na osnovu skolskih viza (u Rusiju) a koja ce ih vratiti u Siriju. Znaci vec imamo deport Sirijaca u Siriju. Do jucer tog nije bilo. Cim pocnu topliji dani da dolaze brojka ce sve veca i veca biti te problem ce biti isti. Jedina koja se rijesila problema je Madzarska, ali vidis i sam koje mjere treba poduzeti. Ti vec sada imas u Europi drzave koje se kose 100% sa bilo kakvom zajednickom politikom. Imas Poljsku, Madzarsku, Cesku i Slovacki. Zatim Latviju i Estoniju. Velika Britanija sa svojim refrendumom itd. Od Nordiskih zemalja Danska je cir Briselu/Strasburgu. Doputovalo je i previse izbjeglica / emigranata u gotovo sve drzave Europe, da osnove za nacionalizom imam. Problem je u tome sto nacionalizam nece stati sa zaustavljanjem emigranata vec tek sa deportacijom svih koji su dosli. Problem EU je jer nema dogovora, jer svak misli na ono, o cemu nece da prica javno, pa zato svak radi po svoje jer misli da samo tako moze.
- animals
#1910 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Stvarni problem su 62 licnosti, koji drze kolicinu bogatstva kao i ostali 4 milijarde stanovnika ove planete. .
- Maverick78
#1911 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Upravo... Niko jos u Svedskoj nije dobio dokumenta tako sto je prijetio da ce ubiti deset ili ko zna koliko vec ljudi u slucaju da ga zele protjeratiBHCluster wrote:Barem je to izjavio pred kamerom a policija ima osnove da ga uhapsi i mozda protjera.AleksoMKD wrote:
KAze ubit ce 10 ljudi ako ga proteraju, znaci ne zeli da ide.
Meni se cini da se ovako neko ponasa bilo gde na Balkanu da bi ga skinuli iz autobusa i prebili sami putnici.
Pokusavali su nasi to davno, kao dosao iz rata, on ne zna sta ce biti u stanju da uradi ako dobije negativ i bude protjeran, pa ne samo da su protjerani, vec su bili hapseni i drzani u pritvoru do deportacije. Postoje posebne ustanove zatvorenog tipa gdje drze migrante/azilante koji cekaju deportaciju. To budu vecinom likovi koji su pocinili neki prekrsaj dok su bili na azilu i drze ih tu do deportacije.
- AleksoMKD
#1912 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Vidi, to su izjavili nasi, znaci uzeti informaciju sa zrnom soli.ST11 wrote:Alekso, čudno je to, jer naši željezničari kao pojma nemaju http://nova24tv.si/svet/blokada-na-mejn ... in-grcijo/
Realno Makedonija radi samo sto joj se kaze od strane nasih vlasnika, zatvarami i otvaramo kako nam se kaze.
-
goodbar
#1913 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
animals
Ti SI ISLAMOFOB,to tvrdim,bez obzira koliko imaš nickova.Da li si tuturututu,ili animals,ili,ko zna...Samo te je jedno odalo-stil komentara.Imaš nekoliko nickova i svi su antimuslimanski,antibošnjački.Znaš,ja te žalim,jer se pitam-ZAŠTO? Jeli neka žena u pitanju?
Ti SI ISLAMOFOB,to tvrdim,bez obzira koliko imaš nickova.Da li si tuturututu,ili animals,ili,ko zna...Samo te je jedno odalo-stil komentara.Imaš nekoliko nickova i svi su antimuslimanski,antibošnjački.Znaš,ja te žalim,jer se pitam-ZAŠTO? Jeli neka žena u pitanju?
-
sha_ba
#1914 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
a ti si sta???goodbar wrote:animals
-
Haman
#1915 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Veliki mogu obustaviti rat za nekoliko mjesici ali to nije njihov interes. Oni imaju druge interese, razbijanje velcih arapskihg drzva i stvaranje manjih drzavica koje ce biti suprotstavlljene jedna drugoj. Irak je unisten,unistena je Libija, unisten je Sudan, sad se unistava Sirija. Niko se ne pita sta ce biti sa arapskim izbjeglicsama na vrhu Evrope.Kome je namijenjena njihova zemlja, to je osnovno pistanje i pitanje svih pitanja.
Ovdje neki raspravljaju sta je ko zauzeo, kao da ce zadrzati sto sad ima. Crtaci karata su sve iscrtali. Stanovnistvo treba raseliti, zemlju podijeliti a nama ostaje da vidmo ko ce i koliko dobiti. Bit ce to nesti slino kao podjela Palestine ili BiH.

Ovdje neki raspravljaju sta je ko zauzeo, kao da ce zadrzati sto sad ima. Crtaci karata su sve iscrtali. Stanovnistvo treba raseliti, zemlju podijeliti a nama ostaje da vidmo ko ce i koliko dobiti. Bit ce to nesti slino kao podjela Palestine ili BiH.
- animals
#1916 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ovo mi je jedini nick.goodbar wrote:animals
Da ti nacrtam. .ko ovdje spominje muslimane. .tema su
izbjeglice. ti si dokaz da je za neke forumase, bolje da se bave detektivskim poslovima. .trazenje potencijalni islamofoba
Cuj stil pisanja me odao..jesi tokmak
.
-
goodbar
#1917 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Polahko,cemu taj nespokoj? A da, brte,...teško tebi....dolazi...
-
LARVA
#1918 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
20godišnja djevojka gurnuta pod voz u metrou u Berlinu. Podlegla od povreda. Šveđanka sa njemačkim državljanstvom.
Gurnuo ju je 28godišnji muškarac rođen u Njemačkoj, iranskog porijekla. Ima i iransko državljanstvo.
Savladali su ga ljudi koji su se nalazili u stanici.
Osumnjičen je za ubistvo. Nije poznavao žrtvu trvdi policija.
Tvrde da je bio pijan i nadrogiran.
Govori se na portalima da je u Berlin došao iz Hamburga, da je poznat policiji po činjenju kriminalnih radnji, navodno psihički poremećen pa nije bio sankcionisan.
Strahuju da će se izvući i ovaj put.
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... or-u-bahn/
Gurnuo ju je 28godišnji muškarac rođen u Njemačkoj, iranskog porijekla. Ima i iransko državljanstvo.
Govori se na portalima da je u Berlin došao iz Hamburga, da je poznat policiji po činjenju kriminalnih radnji, navodno psihički poremećen pa nije bio sankcionisan.
Last edited by LARVA on 23/01/2016 04:52, edited 3 times in total.
-
goodbar
#1920 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ja sam za retebe KRALJ.sha_ba wrote:a ti si sta???goodbar wrote:animals
- animals
#1921 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Dacu ti bananu KRALJU. .goodbar wrote:Ja sam za retebe KRALJ.sha_ba wrote:a ti si sta???goodbar wrote:animals
ako mi kazes ko te pustio iz kaveza.
-
goodbar
#1922 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ja tebe nisam vređao.Ali,vama rasistima,islamofobima,uopšte zlim ljudima,zajedničko je to,što,kada nemate argumenata,onda vređate,psujete,pljujete,onda pokazujete svoje pravo lice.Htio sam samo TO da pokažeš.I pokazao si.
- pirmin
#1923 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nije to islamofobija u pitanju. Ili ne samo.
U prvom redu ti ljudi jednostavno po svaku cijenu zele da budu prihvaceni kod domicilnog stanovnistva tako da od njih apsorbuju sve moguce i nemoguce frustracije.
Moj radni kolega primjera radi, Austrijanac, nalazi se trenutno u zestokoj krizi. Razvod braka, zena ga financijski rastavlja na proste faktore tako da mu je cijela egzistencija u pitanju. Nije dugo trebalo da pronadje krivca za svoju tesku sudbinu. Izbjeglice i migranti naravno. Oni su mu prijetnja iako ni po kojoj osnovi ne dolazi u susret sa njima.
I tako laje okolo protiv ovih ljudi da bi se ovi sa slabijim karakterima, a tu spadaju i mnoge doslje kakvih ima i na ovoj i slicnim temama, primile na tu pricu da ce ih ugroziti.
U prvom redu ti ljudi jednostavno po svaku cijenu zele da budu prihvaceni kod domicilnog stanovnistva tako da od njih apsorbuju sve moguce i nemoguce frustracije.
Moj radni kolega primjera radi, Austrijanac, nalazi se trenutno u zestokoj krizi. Razvod braka, zena ga financijski rastavlja na proste faktore tako da mu je cijela egzistencija u pitanju. Nije dugo trebalo da pronadje krivca za svoju tesku sudbinu. Izbjeglice i migranti naravno. Oni su mu prijetnja iako ni po kojoj osnovi ne dolazi u susret sa njima.
I tako laje okolo protiv ovih ljudi da bi se ovi sa slabijim karakterima, a tu spadaju i mnoge doslje kakvih ima i na ovoj i slicnim temama, primile na tu pricu da ce ih ugroziti.
-
sha_ba
#1924 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
oprosti kraljugoodbar wrote: Ja sam za retebe KRALJ.
- Gojeni H
#1925 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
LARVA wrote:20godišnja djevojka gurnuta pod voz u metrou u Berlinu. Podlegla od povreda. Šveđanka sa njemačkim državljanstvom.