Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
tututuuuu

#1901 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

Fileti ko fileti, isti su i u Bingu i u Konzumu, Akova i jedni i drugi ako se ne varam.
bumerangss

#1902 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

strucnjak_kofol wrote:
bumerangss wrote:
strucnjak_kofol wrote:Pa Konzum juce pun penzionera,cetvrtkom im daju 10 posto popusta,bile penzije svi navalili u Konzum po fasungu,a danas se prebacili u onaj Bingo da vide ima li sta novo od one kineske garderobe i dzindzuva :-)
Nije tacno! Ja sam bio u konzumu u cetvrtak popodne na Otoci i pustahija da veca nemoze biti! Izmednu polica mozes slucajno udariti na nekog radnika i on se prepadne od tebe a ti od njega :lol: jer su navikli na sablasnu tisinu :D
Prije podne je bilo krcato penzionerima,nemoguce da i popodne nije bilo nikoga,nemoj da siris bingo propagandu, ofiran si
Eto vidis da nisam ofiran da ne reklamiram Bingo, da sam bio i u tom Konzumu zbog jeftinih fileta ali se pokajao i po ko zna koji put opet se zakleo da necu uzmati robu na akciji jer ima neka mana!

Kupujem tamo gdje je najjeftinije a to je Bingo! I sam znas da govorim istinu :wink:
tututuuuu

#1903 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

Fileti nisu ovaj vikend. :wink:

Ima tema o Konzum vs Bingo. Tu sam sve rekao o toj tematici.

Uzimam cesto na akciji i ne primjecujem nikakve mane.
jao_situacije

#1904 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by jao_situacije »

tututuuuu wrote:Kad je za penzice popust u Konzumu, da se prislepam. :D

P.S. Akcija vam je pilecih fileta u Konzumu, 5.95 kg. :D Edamer i gouda neki dan 5.95 kg. :)
neka je
ne damo pare hrvatima
samo bingo samo amko
tututuuuu

#1905 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

Kupis bosanske filete, kupis ih u BiH, das pare Hrvatima, aj dobro. Al hoce mi ko reci kad je popust za penzice u Konzumu. :D
nikimostar

#1906 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nikimostar »

bumerangss wrote:
nikimostar wrote:ja ne znam sta se kacite na Koreju,logicno da ce biti prazna jer 100 metara ispod ima isto duplo veci i bolji Konzum
A 20 metara nize ima najbolji Bingo u Sa :D u bivsem interexu i meni najbliza kopija bivseg velikog susjednog merkatora :thumbup:

ni blizu kopije ali eto..

inace idem i ja u Bingo,ali ne volim da lazem sam sebe :-D
HomeArt

#1907 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by HomeArt »

StupskaBitanga wrote:
neki wrote:
Thorgerson wrote:Hvala jos jednom hrvatima sto su digli svijest ljudi u BiH da kupuju domace!
nazalost, ta ce svijest biti kratkorocna...
Problemi sa hrvatskom ne prestaju staviše tek počinju jer su najavili da ce svaki kontigent mlijeka dodatno provjeriti
Odmah uvesti provjeru mlijeka iz Hrvatske prema istom principu i mirna Bosna.
strucnjak_kofol

#1908 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by strucnjak_kofol »

tututuuuu wrote:Kupis bosanske filete, kupis ih u BiH, das pare Hrvatima, aj dobro. Al hoce mi ko reci kad je popust za penzice u Konzumu. :D
Penzici, prva dva cetvrtka imaju 10 posto u Konzumu,
bumerangss

#1909 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

strucnjak_kofol wrote:
tututuuuu wrote:Kupis bosanske filete, kupis ih u BiH, das pare Hrvatima, aj dobro. Al hoce mi ko reci kad je popust za penzice u Konzumu. :D
Popust je 10% a u Bingu je sve jeftinijeza 10 do 20% u odnosu na Konzum pa ces vise ustediti kupovinom bilo koji dan u Bingu nego prva dva cetvrtka u Konzumu kad je popust za penzionere!

Boze daj nam vise pameti! :roll:
dobar osjecaj

#1910 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by dobar osjecaj »

bumerangss wrote:
strucnjak_kofol wrote:
Popust je 10% a u Bingu je sve jeftinijeza 10 do 20% u odnosu na Konzum pa ces vise ustediti kupovinom bilo koji dan u Bingu nego prva dva cetvrtka u Konzumu kad je popust za penzionere!

Pameti, mladosti, pokretljivosti, zdravlja, auto ili nekoga dostupnog penzioneru svaki put kad ide u kupovinu do Bingo trgovine da bude pametan, kupuje u domacem trgovackom lancu i ustedi novac...JER prosjecan penzioner koji ne zivi blizu nekog od relativno malo rasporedjenih Bingo trgovina nema novca, snage, energije ni ikakve racunice da prelazi dalje putanje kad ide u kupovinu po bilo kom od tih osnova. U dijelu gdje ja zivim ne postoji nijedna Bingo trgovina u sirem radijusu. Prva ja kad ne idem autom u kupovinu (a ne idem skoro nikad autom u kupovinu) gledam da kupim hranu i kucne potrepstine u prvoj trgovini u blizini. U mom slucaju je to hrpa malih porodicnih mini trgovina, par fol supermarketa s nesto sirom ponudom hrane, i bezbroj Konzum trgovina u kojima i dalje nadjem sve sto trazim pa ih u izbjegavanju frustracija najcesce odaberem za kupovinu.
strucnjak_kofol

#1911 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

bumerangss wrote:
strucnjak_kofol wrote:

i ja se nadam pa vam valjda dadne vise pameti pa sagledate stvari realno :-D , cuj sve jeftinije ,pa sta vam je krepo bi svaki ostali trzni centar, granap i prodavnica da je tako , ovo vec pocinje licit na one iz herbalife-a , mantra , sta li haha
strucnjak_kofol

#1912 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

http://www.klix.ba/biznis/konzum-zaposl ... /150910119

Mislio sam da vam taj bojkot Konzuma ide od ruke :D a ljudi 4500 imaju zaposlenih i evo primise jos 13 ....
vješalica

#1913 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by vješalica »

strucnjak_kofol wrote:http://www.klix.ba/biznis/konzum-zaposl ... /150910119

Mislio sam da vam taj bojkot Konzuma ide od ruke :D a ljudi 4500 imaju zaposlenih i evo primise jos 13 ....
stručna zvanja stekli na Ekonomskom fakultetu, Filozofskom fakultetu, Fakultetu političkih nauka i Fakultetu za kriminalistiku

:mrgreen:
strucnjak_kofol

#1914 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

pa to ti je sevap zaposliti ,eto vidis kako je Konzum fini :-D
HAVANA

#1915 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by HAVANA »

kofol fin.
Država

#1916 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Država »

strucnjak_kofol wrote:
Država wrote:...
Ako sam se ja registrovao da propagiram Konzum,onda ste se vas dvojca registrovali da propagirate Bingo,prosto ko pasulj :-)
Burazeru, ja imam skoro 4.000 postova, i ja kad sam se registrovao Bingo nije ni postojao u Sarajevu. Ti imaš tek 52 posta i svi postovi su ti vezani za KONZUM i Bingo...

Pozz...

:sax:
mekaba

#1917 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

Država wrote:
strucnjak_kofol wrote:
Ako sam se ja registrovao da propagiram Konzum,onda ste se vas dvojca registrovali da propagirate Bingo,prosto ko pasulj :-)
Burazeru, ja imam skoro 4.000 postova, i ja kad sam se registrovao Bingo nije ni postojao u Sarajevu. Ti imaš tek 52 posta i svi postovi su ti vezani za KONZUM i Bingo...

Pozz...

Pa "dingospo" radi u Konzumu ili je Hrvat po zanimanju :D
tututuuuu

#1918 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

bumerangss wrote:
strucnjak_kofol wrote:

Znam ja to. Ali nekad se isplati i u Konzumu. U Bingu i Konzumu jedino i kupujem, i to tim redoslijedom. Ali ne treba otpisivati ni Konzum jer zna i on biti isplativiji s vremena na vrijeme, ugl. kad su im akcije. Jos kad dobijes 10% za penzice, super. A skupljas i pike. Imas 4 kartice na jedno ime, i u 3 mj. ako prebacis 300 KM dobijes 6 KM itd... A nije tesko toliko potrositi u 3 mj., 4 osobe. Ugl., ne treba biti iskljuciv, ni prema Bingu, ni prema Konzumu a ni trecem nekom ako vrijedi, je l.

I internet narudzba mi puno znaci cesto. To je fantasticna stvar. Steta sto to nema vise trgovackih centara.
strucnjak_kofol

#1919 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Država wrote:
strucnjak_kofol wrote:

Pozz...

burazeru ,idi na zrak ,4000 postova u virtuali .....
Juliuscezar

#1921 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Juliuscezar »

ne znam je li do mene ili je stvarno, primjetio sam da vise raje nosi neke domace vode nego Janu u odnosu na ranije.
strucnjak_kofol

#1922 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Boga mi je do tebe :-)
Neformalno

#1923 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Neformalno »

Ma dzaba kupovati domace, kad nasi politicari sklope milionski posao koji svaki 4. gradjanin bih moze raditi, sa hr firmom, i to danas...
Sreca pa sda radi u interesu ove drzave, je.ba.la vas ona sve ko je glasao za njih... I glasajte opet ov.ce :bih: :bih: :bih: :bih:
Država

#1924 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Država »

bhnapoleon1 wrote:ne znam je li do mene ili je stvarno, primjetio sam da vise raje nosi neke domace vode nego Janu u odnosu na ranije.
Ja sad iz Binga na A.P.

Sarajevska voda-na polici fali 20-ak komada,

Jana-stoji netaknuta.

P.S. Sad će onaj @strucnjak_kofol sve da nas ubijedi da ne vidimo dobro i da zapravo svi piju Janu...

channel10

#1925 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by channel10 »

tututuuuu wrote:
bumerangss wrote:
strucnjak_kofol wrote:Kupis bosanske filete, kupis ih u BiH, das pare Hrvatima, aj dobro. Al hoce mi ko reci kad je popust za penzice u Konzumu. :D

Znam ja to. Ali nekad se isplati i u Konzumu. U Bingu i Konzumu jedino i kupujem, i to tim redoslijedom. Ali ne treba otpisivati ni Konzum jer zna i on biti isplativiji s vremena na vrijeme, ugl. kad su im akcije. Jos kad dobijes 10% za penzice, super. A skupljas i pike. Imas 4 kartice na jedno ime, i u 3 mj. ako prebacis 300 KM dobijes 6 KM itd... A nije tesko toliko potrositi u 3 mj., 4 osobe. Ugl., ne treba biti iskljuciv, ni prema Bingu, ni prema Konzumu a ni trecem nekom ako vrijedi, je l.

I internet narudzba mi puno znaci cesto. To je fantasticna stvar. Steta sto to nema vise trgovackih centara.
Kupi iste proizvode u Konzumu i Bingu za 300 KM i evo ti zivot ako u Bingu ne ustedis 30KM, dok u Konzumu dobijes bijednih 6KM.
Post Reply