hajde, slaži nam nešto inventivno i stvaralački.junior3 wrote:Mora da je bio kako kaže na bojišnici pa zna kakvi su Srbi.
Novi rat
-
stafi
#1901 Re: Novi rat
-
junior3
#1902 Re: Novi rat
Nije ti dosta što je ovaj amer slagao 
-
stafi
#1903 Re: Novi rat
nije bilo inventivnojunior3 wrote:Nije ti dosta što je ovaj amer slagao
-
dosadnistemnogo
#1904 Re: Novi rat
Luciferko ne odustaje,totalna dominacija na temi ... 
-
TheMule
#1905 Re: Novi rat
Lucifer preso na Islam. Brada raste, pantole se nose krojacudosadnistemnogo wrote:Luciferko ne odustaje,totalna dominacija na temi ...
-
zlajapravaraja
#1906 Re: Novi rat
il' je placena trolcina, ili je ograjis'odosadnistemnogo wrote:Luciferko ne odustaje,totalna dominacija na temi ...
A bio sam ga skroz drugacijeg zapamtio.
Doduse, svi oni prvo steknu kredibilitet popularnim postovima, pa nakon izvjesnog vremena krenu u akciju ispiranja mozga i hushkanja na rat
-
hajducka travica
- Kikibombona
#1908 Re: Novi rat
23.31 - 24.00hajducka travica wrote:https://www.youtube.com/watch?v=XzPdPkgEypk
Za rat sve spremno, Lucijeva brigada devastirala Poljake u Vogosci... sta ce tek cetnicima raditi...
Kakva transformacija kod decka, mora da je pronasao Boga... ne postoji drugo logicno objasnjenje...
- andromeda101
#1909 Re: Novi rat
Pa nisu ni četnici iskusili odCepljenje, misle proće jeftino i mirno.emillio estevez wrote:Hahahahanimals wrote:E jebo vas rat vise![]()
budale jedne..![]()
![]()
Nisu ga iskusili, pa da probaju.
- andromeda101
#1910 Re: Novi rat
Vidim ništa novo.
Četnici i dalje lobiraju kako bi jeftino legalizovali zločine počinjene u 90-tim i prepolili BiH.
Četnici i dalje lobiraju kako bi jeftino legalizovali zločine počinjene u 90-tim i prepolili BiH.
-
Moenx
#1911 Re: Novi rat
exliberal-ex wrote:U kolovozu i rujnu Hrvatska je vojska ušla u Bosnu i zajedno s Armijom BiH počela nanositi ozbiljne poraze Srbima. Krajem kolovoza NATO je odgovorio na srpske napade na Sarajevo višetjednim zračnim napadima koji su imali snažan učinak na pomoć hrvatsko-bosanskoj ofenzivi - iako ne u planiranoj mjeri.Vojska bosanskih Srba koja se bila specijalizirala u ubijanju nenaoružanih civila, na bojišnici se nije pokazala toliko zastrašujućom.
Prvo kaze da su napravili snazan ucinak ali ne u planiranoj mjeri....a onda kaze kako su srbi samo dobri u napadima na civile...ako su tolike picke onda bi trebalo ( po njemu ) da se raspadnu sami od sebe kad te mocna amerika napadne....![]()
2 godine su vjezbali napade oko sarajeva I kad su konacno krenuli samo su bili dobri u pogadjanju praznih objekata...vise je stete napravila artiljerija sa Igmana nego ameri sa avionima
Pa pazi nisu tolike picke, ali su vjerovatno u izvjesnoj mjeri i to
SAmo eto ne tolikoj
Srpski nacionalisti imaju u izvjesnoj mjeri ogroman kapaciteti sto bi se reklo manevarski prostor da jebu BOsnjake uzduz i poprijeko
Kazem srpsski pa ne nacionalisti nego mracnjaci i losi odvratni ljudi
U svakom slucaju hajde da revidiramo i sumiramo koji je nas odgovor na aktualnu situaciju incidente i slicno
MIslim da je stanje veoma tmurno i nepodnosljivo
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#1912 Re: Novi rat
Godina je 2015.andromeda101 wrote:Pa nisu ni četnici iskusili odCepljenje, misle proće jeftino i mirno.emillio estevez wrote:Hahahahanimals wrote:E jebo vas rat vise![]()
budale jedne..![]()
![]()
Nisu ga iskusili, pa da probaju.
- Rimad
#1913 Re: Novi rat
Evo, događaj od juče (20 godina nakon rata):
http://www.avaz.ba/clanak/186857/sokant ... na-stomaku
Ovakvih je događaja veliki broj i prolaze nezapaženo u medijima, jer je postalo normalno da Bošnjaci budu napadani. Ovakvu zemlju ne želim ostaviti djetetu.
Da ja ne komentarišem, šta da se radi 20 godina nakon rata? Da sačekamo da Srbi se umore, oćejfe, smanji im se broj? Znači, još dvije-tri generacije Bošnjaka treba da ovo trpe?
Edit: Evo još jedan:
http://www.avaz.ba/clanak/184979/srebre ... uciteljice
Ovo su vijesti na koje sam naletio jutros, slučajno - nisam ih tražio. Ako bi se neko potrudio da potraži, našao bi na stotine ovakvih. Da preformulišem gornje pitanje, zašto su Bošnjaci ovce, zašto imaju slabe vođe?
Šta su alternative postojećoj situaciji? Ja vidim samo jednu.
Ovakvih je događaja veliki broj i prolaze nezapaženo u medijima, jer je postalo normalno da Bošnjaci budu napadani. Ovakvu zemlju ne želim ostaviti djetetu.
Da ja ne komentarišem, šta da se radi 20 godina nakon rata? Da sačekamo da Srbi se umore, oćejfe, smanji im se broj? Znači, još dvije-tri generacije Bošnjaka treba da ovo trpe?
Ovo su vijesti na koje sam naletio jutros, slučajno - nisam ih tražio. Ako bi se neko potrudio da potraži, našao bi na stotine ovakvih. Da preformulišem gornje pitanje, zašto su Bošnjaci ovce, zašto imaju slabe vođe?
- bh.tornjak
#1914 Re: Novi rat
suti i trpi.....ako ne mozes....pakuj kofere,zenu,djecu i razguli kud znas......Rimad wrote:Evo, događaj od juče (20 godina nakon rata):
kakvi smo,reagujemo tek kad na valstitoj kozi osjetimo nesto.....dok smo u stanju "mrtvi-hladni" gledati i slusati sta se drugima desava....
- Thorgerson
#1915 Re: Novi rat
Vidi, ovo gore je zlocin to nema sumnje. Medjutim, ajde nek se prvo istrazi. Imamo drzavu, imamo policiju, jel tako? Otkud ti znas ko je nekakav Nerko Hanific, u kakvim je poslovima bio, sta je radio. Sjeti se nedavno one halabuke o ubistvu povratnika, kad hop nas ga lola rokno. Isti ovaj Ramiz Salkic je tada izletio pred rudu povratnici, ovo, ono.Rimad wrote:Evo, događaj od juče (20 godina nakon rata):
Naravno da je gnusan cin, ali kazem ponovo imamo policiju, pocionioc ce se uhvatiti i osuditi. Nema potrebe da se dizu tenzije.
Pogledaj ova budala sta je uradila i oslobodjen.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/arnes-de ... /150407077
Ovo drugo, iskreno ne znam sta da ti kazem. Medjutim, ajmo okrenuti pricu, mislis da npr. bosnjacima u Sarajevu ne bi smetalo kad bi uciteljica nosila krst oko vrata? Mislis da se ne bi bunili? Daj ba, mojne suplje.
Dakle, mi treba prvo da vidimo kakvi smo mi sami. Kod mene u firmi u petak svi na dzumu, coporativno. Ja ne idem i jos nekoliko kolega. Al nesto kontam, pa zamisli sad da je tu neki katolik ili pravoslavac kako bi njemu bilo. Jel, on bi onda imao legitimno pravo da da izjavu i da kaze meni smeta sto svi idu na dzumu a ja sjedim u kancelariji?
Ne mozes tako gledati stvari, samo na svoju ruku. I to je problem u ovoj drzavi. Svi samo gledaju tudje greske.
Last edited by Thorgerson on 15/07/2015 09:46, edited 2 times in total.
- madner
#1916 Re: Novi rat
Pa treba li smetati krst ili ne treba smetati krst?
Ne mozes relativizirati tako, ili je nesto lose ili nije.
- Thorgerson
#1917 Re: Novi rat
Pa ne treba smetati. Ali bi smetao. Jel tako.madner wrote:Pa treba li smetati krst ili ne treba smetati krst?
Isto tako, hidzab ne treba smetati, ali smeta.
I onda ko smo mi da nekome nesto govorimo.
Kontas?
-
prog321
#1918 Re: Novi rat
Ja u Sarajevu dnevno vidim po nekoliko krstova na vratu.
Ne razumijem zasto bi to nekome smetalo ?
Isto tako NE BI TREBALO tebi da smeta ako neko ide na dzumu ili nosi hidzab.
Puno relativiziras samo da bi razvodnio pricu kako smo svi isti. A ocigledno je da nismo.
Ne razumijem zasto bi to nekome smetalo ?
Isto tako NE BI TREBALO tebi da smeta ako neko ide na dzumu ili nosi hidzab.
Puno relativiziras samo da bi razvodnio pricu kako smo svi isti. A ocigledno je da nismo.
-
oridjidji
#1919 Re: Novi rat
Meni je ovo tako balijski. Care moj, nemoj se uvrijediti sto ja to tako. Samo ljudima sa tezim sindromom sovinizma i nacionalizma moze smetati neciji krst, polumjesec oko vrata. Doduse za mene se vjera nikada nije pokazivala po nosenju simbola i nepoznavanju elementarnih cinjenica koji je cine i drzanje do nje, cak i samo obredoslavlje, nemoze nadoknaditi ljudsko neznanje o sustini bilo koje religije.Thorgerson wrote:Vidi, ovo gore je zlocin to nema sumnje. Medjutim, ajde nek se prvo istrazi. Imamo drzavu, imamo policiju, jel tako? Otkud ti znas ko je nekakav Nerko Hanific, u kakvim je poslovima bio, sta je radio. Sjeti se nedavno one halabuke o ubistvu povratnika, kad hop nas ga lola rokno. Isti ovaj Ramiz Salkic je tada izletio pred rudu povratnici, ovo, ono.Rimad wrote:Evo, događaj od juče (20 godina nakon rata):
Naravno da je gnusan cin, ali kazem ponovo imamo policiju, pocionioc ce se uhvatiti i osuditi. Nema potrebe da se dizu tenzije.
Ovo drugo, iskreno ne znam sta da ti kazem. Medjutim, ajmo okrenuti pricu, mislis da npr. bosnjacima u Sarajevu ne bi smetalo kad bi uciteljica nosila krst oko vrata? Mislis da se ne bi bunili? Daj ba, mojne suplje.
Dakle, mi treba prvo da vidimo kakvi smo mi sami. Kod mene u firmi u petak svi na dzumu, coporativno. Ja ne idem i jos nekoliko kolega. Al nesto kontam, pa zamisli sad da je tu neki katolik ili pravoslavac kako bi njemu bilo. Jel, on bi onda imao legitimno pravo da da izjavu i da kaze meni smeta sto svi idu na dzumu a ja sjedim u kancelariji?
Ne mozes tako gledati stvari, samo na svoju ruku. I to je problem u ovoj drzavi. Svi samo gledaju tudje greske.
Sto se tice ovoga na dzumu nek idu svi coporativno, a taj pravoslavac katolik nek ode na kafu i vrati se. Sta i da kaze to i pise? Kad je njemu neka slava das mu dan slobodan. U civiliziranoj Evropi odlazak na molitvu u toku radnog vremena nije problem, cak i obavljanje molitve na radnom mjestu nije problem, ni docekivanje praznika koji nisu poznati sredini zbog broja neke populacije u tome drustvu, samo ti nas balija koji misli da se cuganjem poslje bajram namaza docekuje isti pravi problem, jos kaze kakav je to musliman, ON KLANJA? A kad udjes u raspravu sa njim kaze ti drazi su mi narkomani i lopovi od vas koji klanjate...
Svakom svacije pravo, nijedan poslodavac nece plakati za jednim izgubljenim satom u sedmici njegovih radnika zbog dzume, a ni za izgubljenim danom.
- madner
#1920 Re: Novi rat
Sto bi mi smetao?Thorgerson wrote:Pa ne treba smetati. Ali bi smetao. Jel tako.madner wrote:Pa treba li smetati krst ili ne treba smetati krst?
Isto tako, hidzab ne treba smetati, ali smeta.
I onda ko smo mi da nekome nesto govorimo.
Kontas?
Kontas.
- petunija
#1921 Re: Novi rat
Predlažem svima vama koji želite rat (mislim na sve tri strane) da vam se dodijeli neka livada i tamo se tucite do posljednjeg.
A nas, koji želimo živjeti u miru ostavite da tako i živimo. Nećemo mi zbog vaših suludih želja ginuti ili ostajati invalidi.
A nas, koji želimo živjeti u miru ostavite da tako i živimo. Nećemo mi zbog vaših suludih želja ginuti ili ostajati invalidi.
-
oridjidji
#1922 Re: Novi rat
Nabroj sve velike vojnicke pobjede nase armije protiv Hrvata i Srba do maja 1995 godine?exliberal-ex wrote:U kolovozu i rujnu Hrvatska je vojska ušla u Bosnu i zajedno s Armijom BiH počela nanositi ozbiljne poraze Srbima. Krajem kolovoza NATO je odgovorio na srpske napade na Sarajevo višetjednim zračnim napadima koji su imali snažan učinak na pomoć hrvatsko-bosanskoj ofenzivi - iako ne u planiranoj mjeri.Vojska bosanskih Srba koja se bila specijalizirala u ubijanju nenaoružanih civila, na bojišnici se nije pokazala toliko zastrašujućom.
Prvo kaze da su napravili snazan ucinak ali ne u planiranoj mjeri....a onda kaze kako su srbi samo dobri u napadima na civile...ako su tolike picke onda bi trebalo ( po njemu ) da se raspadnu sami od sebe kad te mocna amerika napadne....![]()
2 godine su vjezbali napade oko sarajeva I kad su konacno krenuli samo su bili dobri u pogadjanju praznih objekata...vise je stete napravila artiljerija sa Igmana nego ameri sa avionima
Srbi su bili u Sarajevu, osim ako Vraca, Ilidzu, Nedzarici, dio Dobrinje, Aerodrumskog, ne smatras Sarajevom... Postavi drugo pitanje sam sebi, sto nijedan pokusaj deblokade Sarajeva nije posao za rukom prvom korpusu Armije BiH recimo?
- Thorgerson
#1923 Re: Novi rat
Ne bi tebi, ne bi ni meni, ne bi mozda ni nekom trecem, ali bi petom, desetom. Necemo se sad praviti ludi.madner wrote: Sto bi mi smetao?
Kontas.
Isto tako, ne smeta ni svakom srbinu hidzab.
Dakle, nemoj sad meni ovdje prosipati tu suplju. Otidji malo u ove manje gradice, koji su gotovo jednonacionalni pa tu probaj propagirati ovu neku pricu.
Naravno da je u vecim gradovima veca i tolerancija i razumijevanje.
-
stafi
#1924 Re: Novi rat
ne valja ti poređenje. pitanje bi trebalo glasiti da li bi bošnjacima u sarajevu smetalo da učiteljica nosi crninu?Thorgerson wrote:
evo ti odgovor. nakon svih zločina srpske strane u sarajevu, 1600 ubijene djece, zločinačke opsade.... NE, NEBI SE BUNILI.
- Thorgerson
#1925 Re: Novi rat
Jest, mi smo ovdje bosnjaci olicenje tolerancije.stafi wrote:ne valja ti poređenje. pitanje bi trebalo glasiti da li bi bošnjacima u sarajevu smetalo da učiteljica nosi crninu?Thorgerson wrote:
evo ti odgovor. nakon svih zločina srpske strane u sarajevu, 1600 ubijene djece, zločinačke opsade.... NE, NEBI SE BUNILI.
Ali samo one koja nama odgovara.
Pa evo pitam te, gdje su protesti eto pustise momka nedavno, pobio dvoje ljudi povratnika. Sto o tome nema tema na klixu? Bila 2-3 posta i to je to.