Novi rat

Locked
stafi

#1901 Re: Novi rat

Post by stafi »

junior3 wrote:Mora da je bio kako kaže na bojišnici pa zna kakvi su Srbi. :shock:
hajde, slaži nam nešto inventivno i stvaralački.
junior3

#1902 Re: Novi rat

Post by junior3 »

Nije ti dosta što je ovaj amer slagao :?
stafi

#1903 Re: Novi rat

Post by stafi »

junior3 wrote:Nije ti dosta što je ovaj amer slagao :?
nije bilo inventivno
dosadnistemnogo

#1904 Re: Novi rat

Post by dosadnistemnogo »

Luciferko ne odustaje,totalna dominacija na temi ... :run:
TheMule

#1905 Re: Novi rat

Post by TheMule »

dosadnistemnogo wrote:Luciferko ne odustaje,totalna dominacija na temi ... :run:
Lucifer preso na Islam. Brada raste, pantole se nose krojacu :P
zlajapravaraja

#1906 Re: Novi rat

Post by zlajapravaraja »

dosadnistemnogo wrote:Luciferko ne odustaje,totalna dominacija na temi ... :run:
il' je placena trolcina, ili je ograjis'o :roll:

A bio sam ga skroz drugacijeg zapamtio.

Doduse, svi oni prvo steknu kredibilitet popularnim postovima, pa nakon izvjesnog vremena krenu u akciju ispiranja mozga i hushkanja na rat :zjev:
Kikibombona

#1908 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

23.31 - 24.00

:lol:

Za rat sve spremno, Lucijeva brigada devastirala Poljake u Vogosci... sta ce tek cetnicima raditi... :izet: :D

Kakva transformacija kod decka, mora da je pronasao Boga... ne postoji drugo logicno objasnjenje... :D
andromeda101

#1909 Re: Novi rat

Post by andromeda101 »

emillio estevez wrote:
animals wrote:E jebo vas rat vise :-)
budale jedne..
Hahahah :D :thumbup:

Nisu ga iskusili, pa da probaju.
Pa nisu ni četnici iskusili odCepljenje, misle proće jeftino i mirno.
andromeda101

#1910 Re: Novi rat

Post by andromeda101 »

Vidim ništa novo.

Četnici i dalje lobiraju kako bi jeftino legalizovali zločine počinjene u 90-tim i prepolili BiH.
Moenx

#1911 Re: Novi rat

Post by Moenx »

exliberal-ex wrote:U kolovozu i rujnu Hrvatska je vojska ušla u Bosnu i zajedno s Armijom BiH počela nanositi ozbiljne poraze Srbima. Krajem kolovoza NATO je odgovorio na srpske napade na Sarajevo višetjednim zračnim napadima koji su imali snažan učinak na pomoć hrvatsko-bosanskoj ofenzivi - iako ne u planiranoj mjeri.Vojska bosanskih Srba koja se bila specijalizirala u ubijanju nenaoružanih civila, na bojišnici se nije pokazala toliko zastrašujućom.

Prvo kaze da su napravili snazan ucinak ali ne u planiranoj mjeri....a onda kaze kako su srbi samo dobri u napadima na civile...ako su tolike picke onda bi trebalo ( po njemu ) da se raspadnu sami od sebe kad te mocna amerika napadne.... :wink:
2 godine su vjezbali napade oko sarajeva I kad su konacno krenuli samo su bili dobri u pogadjanju praznih objekata...vise je stete napravila artiljerija sa Igmana nego ameri sa avionima

Pa pazi nisu tolike picke, ali su vjerovatno u izvjesnoj mjeri i to
SAmo eto ne tolikoj
Srpski nacionalisti imaju u izvjesnoj mjeri ogroman kapaciteti sto bi se reklo manevarski prostor da jebu BOsnjake uzduz i poprijeko
Kazem srpsski pa ne nacionalisti nego mracnjaci i losi odvratni ljudi

U svakom slucaju hajde da revidiramo i sumiramo koji je nas odgovor na aktualnu situaciju incidente i slicno
MIslim da je stanje veoma tmurno i nepodnosljivo
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#1912 Re: Novi rat

Post by emillio estevez »

andromeda101 wrote:
emillio estevez wrote:
animals wrote:E jebo vas rat vise :-)
budale jedne..
Hahahah :D :thumbup:

Nisu ga iskusili, pa da probaju.
Pa nisu ni četnici iskusili odCepljenje, misle proće jeftino i mirno.
Godina je 2015.
Rimad

#1913 Re: Novi rat

Post by Rimad »

Evo, događaj od juče (20 godina nakon rata):
http://www.avaz.ba/clanak/186857/sokant ... na-stomaku

Ovakvih je događaja veliki broj i prolaze nezapaženo u medijima, jer je postalo normalno da Bošnjaci budu napadani. Ovakvu zemlju ne želim ostaviti djetetu.

Da ja ne komentarišem, šta da se radi 20 godina nakon rata? Da sačekamo da Srbi se umore, oćejfe, smanji im se broj? Znači, još dvije-tri generacije Bošnjaka treba da ovo trpe?

Edit: Evo još jedan:
http://www.avaz.ba/clanak/184979/srebre ... uciteljice

Ovo su vijesti na koje sam naletio jutros, slučajno - nisam ih tražio. Ako bi se neko potrudio da potraži, našao bi na stotine ovakvih. Da preformulišem gornje pitanje, zašto su Bošnjaci ovce, zašto imaju slabe vođe?

Šta su alternative postojećoj situaciji? Ja vidim samo jednu.
bh.tornjak

#1914 Re: Novi rat

Post by bh.tornjak »

Rimad wrote:Evo, događaj od juče (20 godina nakon rata):

Ovakvih je događaja veliki broj i prolaze nezapaženo u medijima, jer je postalo normalno da Bošnjaci budu napadani. Ovakvu zemlju ne želim ostaviti djetetu.

Da ja ne komentarišem, šta da se radi 20 godina nakon rata? Da sačekamo da Srbi se umore, oćejfe, smanji im se broj? Znači, još dvije-tri generacije Bošnjaka treba da ovo trpe?

Ovo su vijesti na koje sam naletio jutros, slučajno - nisam ih tražio. Ako bi se neko potrudio da potraži, našao bi na stotine ovakvih. Da preformulišem gornje pitanje, zašto su Bošnjaci ovce, zašto imaju slabe vođe?

suti i trpi.....ako ne mozes....pakuj kofere,zenu,djecu i razguli kud znas......

kakvi smo,reagujemo tek kad na valstitoj kozi osjetimo nesto.....dok smo u stanju "mrtvi-hladni" gledati i slusati sta se drugima desava....
Thorgerson

#1915 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

Vidi, ovo gore je zlocin to nema sumnje. Medjutim, ajde nek se prvo istrazi. Imamo drzavu, imamo policiju, jel tako? Otkud ti znas ko je nekakav Nerko Hanific, u kakvim je poslovima bio, sta je radio. Sjeti se nedavno one halabuke o ubistvu povratnika, kad hop nas ga lola rokno. Isti ovaj Ramiz Salkic je tada izletio pred rudu povratnici, ovo, ono.

Naravno da je gnusan cin, ali kazem ponovo imamo policiju, pocionioc ce se uhvatiti i osuditi. Nema potrebe da se dizu tenzije.

Pogledaj ova budala sta je uradila i oslobodjen.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/arnes-de ... /150407077

Ovo drugo, iskreno ne znam sta da ti kazem. Medjutim, ajmo okrenuti pricu, mislis da npr. bosnjacima u Sarajevu ne bi smetalo kad bi uciteljica nosila krst oko vrata? Mislis da se ne bi bunili? Daj ba, mojne suplje.

Dakle, mi treba prvo da vidimo kakvi smo mi sami. Kod mene u firmi u petak svi na dzumu, coporativno. Ja ne idem i jos nekoliko kolega. Al nesto kontam, pa zamisli sad da je tu neki katolik ili pravoslavac kako bi njemu bilo. Jel, on bi onda imao legitimno pravo da da izjavu i da kaze meni smeta sto svi idu na dzumu a ja sjedim u kancelariji?

Ne mozes tako gledati stvari, samo na svoju ruku. I to je problem u ovoj drzavi. Svi samo gledaju tudje greske.
Last edited by Thorgerson on 15/07/2015 09:46, edited 2 times in total.
madner

#1916 Re: Novi rat

Post by madner »

Pa treba li smetati krst ili ne treba smetati krst?

Ne mozes relativizirati tako, ili je nesto lose ili nije.
Thorgerson

#1917 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

madner wrote:Pa treba li smetati krst ili ne treba smetati krst?

Pa ne treba smetati. Ali bi smetao. Jel tako.

Isto tako, hidzab ne treba smetati, ali smeta.

I onda ko smo mi da nekome nesto govorimo.

Kontas?
prog321

#1918 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Ja u Sarajevu dnevno vidim po nekoliko krstova na vratu.
Ne razumijem zasto bi to nekome smetalo ?
Isto tako NE BI TREBALO tebi da smeta ako neko ide na dzumu ili nosi hidzab.

Puno relativiziras samo da bi razvodnio pricu kako smo svi isti. A ocigledno je da nismo.
oridjidji

#1919 Re: Novi rat

Post by oridjidji »

Thorgerson wrote:

Vidi, ovo gore je zlocin to nema sumnje. Medjutim, ajde nek se prvo istrazi. Imamo drzavu, imamo policiju, jel tako? Otkud ti znas ko je nekakav Nerko Hanific, u kakvim je poslovima bio, sta je radio. Sjeti se nedavno one halabuke o ubistvu povratnika, kad hop nas ga lola rokno. Isti ovaj Ramiz Salkic je tada izletio pred rudu povratnici, ovo, ono.

Naravno da je gnusan cin, ali kazem ponovo imamo policiju, pocionioc ce se uhvatiti i osuditi. Nema potrebe da se dizu tenzije.

Ovo drugo, iskreno ne znam sta da ti kazem. Medjutim, ajmo okrenuti pricu, mislis da npr. bosnjacima u Sarajevu ne bi smetalo kad bi uciteljica nosila krst oko vrata? Mislis da se ne bi bunili? Daj ba, mojne suplje.

Dakle, mi treba prvo da vidimo kakvi smo mi sami. Kod mene u firmi u petak svi na dzumu, coporativno. Ja ne idem i jos nekoliko kolega. Al nesto kontam, pa zamisli sad da je tu neki katolik ili pravoslavac kako bi njemu bilo. Jel, on bi onda imao legitimno pravo da da izjavu i da kaze meni smeta sto svi idu na dzumu a ja sjedim u kancelariji?

Ne mozes tako gledati stvari, samo na svoju ruku. I to je problem u ovoj drzavi. Svi samo gledaju tudje greske.
Meni je ovo tako balijski. Care moj, nemoj se uvrijediti sto ja to tako. Samo ljudima sa tezim sindromom sovinizma i nacionalizma moze smetati neciji krst, polumjesec oko vrata. Doduse za mene se vjera nikada nije pokazivala po nosenju simbola i nepoznavanju elementarnih cinjenica koji je cine i drzanje do nje, cak i samo obredoslavlje, nemoze nadoknaditi ljudsko neznanje o sustini bilo koje religije.

Sto se tice ovoga na dzumu nek idu svi coporativno, a taj pravoslavac katolik nek ode na kafu i vrati se. Sta i da kaze to i pise? Kad je njemu neka slava das mu dan slobodan. U civiliziranoj Evropi odlazak na molitvu u toku radnog vremena nije problem, cak i obavljanje molitve na radnom mjestu nije problem, ni docekivanje praznika koji nisu poznati sredini zbog broja neke populacije u tome drustvu, samo ti nas balija koji misli da se cuganjem poslje bajram namaza docekuje isti pravi problem, jos kaze kakav je to musliman, ON KLANJA? A kad udjes u raspravu sa njim kaze ti drazi su mi narkomani i lopovi od vas koji klanjate...

Svakom svacije pravo, nijedan poslodavac nece plakati za jednim izgubljenim satom u sedmici njegovih radnika zbog dzume, a ni za izgubljenim danom.
madner

#1920 Re: Novi rat

Post by madner »

Thorgerson wrote:
madner wrote:Pa treba li smetati krst ili ne treba smetati krst?

Pa ne treba smetati. Ali bi smetao. Jel tako.

Isto tako, hidzab ne treba smetati, ali smeta.

I onda ko smo mi da nekome nesto govorimo.

Kontas?
Sto bi mi smetao?

Kontas.
petunija

#1921 Re: Novi rat

Post by petunija »

Predlažem svima vama koji želite rat (mislim na sve tri strane) da vam se dodijeli neka livada i tamo se tucite do posljednjeg.
A nas, koji želimo živjeti u miru ostavite da tako i živimo. Nećemo mi zbog vaših suludih želja ginuti ili ostajati invalidi. :sax:
oridjidji

#1922 Re: Novi rat

Post by oridjidji »

exliberal-ex wrote:U kolovozu i rujnu Hrvatska je vojska ušla u Bosnu i zajedno s Armijom BiH počela nanositi ozbiljne poraze Srbima. Krajem kolovoza NATO je odgovorio na srpske napade na Sarajevo višetjednim zračnim napadima koji su imali snažan učinak na pomoć hrvatsko-bosanskoj ofenzivi - iako ne u planiranoj mjeri.Vojska bosanskih Srba koja se bila specijalizirala u ubijanju nenaoružanih civila, na bojišnici se nije pokazala toliko zastrašujućom.

Prvo kaze da su napravili snazan ucinak ali ne u planiranoj mjeri....a onda kaze kako su srbi samo dobri u napadima na civile...ako su tolike picke onda bi trebalo ( po njemu ) da se raspadnu sami od sebe kad te mocna amerika napadne.... :wink:
2 godine su vjezbali napade oko sarajeva I kad su konacno krenuli samo su bili dobri u pogadjanju praznih objekata...vise je stete napravila artiljerija sa Igmana nego ameri sa avionima
Nabroj sve velike vojnicke pobjede nase armije protiv Hrvata i Srba do maja 1995 godine?

Srbi su bili u Sarajevu, osim ako Vraca, Ilidzu, Nedzarici, dio Dobrinje, Aerodrumskog, ne smatras Sarajevom... Postavi drugo pitanje sam sebi, sto nijedan pokusaj deblokade Sarajeva nije posao za rukom prvom korpusu Armije BiH recimo?
Thorgerson

#1923 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

madner wrote: Sto bi mi smetao?

Kontas.
Ne bi tebi, ne bi ni meni, ne bi mozda ni nekom trecem, ali bi petom, desetom. Necemo se sad praviti ludi.
Isto tako, ne smeta ni svakom srbinu hidzab.

Dakle, nemoj sad meni ovdje prosipati tu suplju. Otidji malo u ove manje gradice, koji su gotovo jednonacionalni pa tu probaj propagirati ovu neku pricu.

Naravno da je u vecim gradovima veca i tolerancija i razumijevanje.
stafi

#1924 Re: Novi rat

Post by stafi »

Thorgerson wrote:

ne valja ti poređenje. pitanje bi trebalo glasiti da li bi bošnjacima u sarajevu smetalo da učiteljica nosi crninu?

evo ti odgovor. nakon svih zločina srpske strane u sarajevu, 1600 ubijene djece, zločinačke opsade.... NE, NEBI SE BUNILI.
Thorgerson

#1925 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

stafi wrote:
Thorgerson wrote:

ne valja ti poređenje. pitanje bi trebalo glasiti da li bi bošnjacima u sarajevu smetalo da učiteljica nosi crninu?

evo ti odgovor. nakon svih zločina srpske strane u sarajevu, 1600 ubijene djece, zločinačke opsade.... NE, NEBI SE BUNILI.
Jest, mi smo ovdje bosnjaci olicenje tolerancije.

Ali samo one koja nama odgovara.

Pa evo pitam te, gdje su protesti eto pustise momka nedavno, pobio dvoje ljudi povratnika. Sto o tome nema tema na klixu? Bila 2-3 posta i to je to.
Locked