Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
iskreno, ja bih volio da se konačno napravi ta podjela. od ovog bježanja od istine niko nema koristi. podjele na velike i male su već tu, samo ih treba ozvaničiti.
zomri wrote:
iskreno, ja bih volio da se konačno napravi ta podjela. od ovog bježanja od istine niko nema koristi. podjele na velike i male su već tu, samo ih treba ozvaničiti.
Ma ovo je meni totalna glupost, da ne kažem nešto gore. Uništavanje fudbala.
Ma jebale ih grupne faze. Najbolje bi bilo da uvedu opet sistem na ispadanje od početka, Kup šampiona ko nekad i gotovo.
Ali jebi ga, onda nema mašine za pravljenje para...
sve je bolje od ovog sad gdje manji klubovi kao nagradu dobiju plasman, a onda statiraju u kukuruzu.
za manje klubove je bolje da svoj renome grade kroz niže nivoe sa sebi jednakima nego da imaju virtuelno pripadanje eliti.
Ja ću da se ponovim po stoti put: ovaj format Lige prvaka je odličan... Optimalan... Šta god da urade - napravit će gore...
Problem jeste velika razlika u kvaliteti, ali to niti jedan format ne može popraviti... A neko takmičenje koje bi bilo namjenjeno ekskluzivno za samu elitu, ne namjeravam pratiti... Ponavljam još jednom - u tom slučaju ću odustati od praćenja fudbala... Zbog toga sam odustao od praćenja košarke...
Iskreno svi gledamo lige I ligu šampiona zbog pojedinih timova ili igraca koji se vecinom nalaze u jednim te istim timovima. Veliki timovi gube pare u LS a LS se samo gleda zbog tih timova.
Jedna opcija da ostane kako jeste, ali da veliki timovi pokupe vecinu zarade. Sto su I zaslužili.
Druga opcija je ta podjela, sto je bolje za nas jer se onda ne mora mučiti sa gledanjem veliki vs mali. Ok je to kada veliki tipa ManU ima labavu sezonu pa bude stani pani u grupnoj fazi.
Mogli bi evropu podijeliti u nekoliko regiona, po 6-8 timova. I onda prva dva-tri iz svakog regiona idu u knockout.
ma nek organizuju ovi bogati, pa onda ce i ova sirotinja valjda nesto svoje organizovat. vako se bezveze petljamo medju njih, ko ona zaba sto bi se potkivala nakon sto je gledala u konje
zomri wrote:
Ma ovo je meni totalna glupost, da ne kažem nešto gore. Uništavanje fudbala.
Neka još ukinu i Europa ligu.
Ma mislim da kontam/pretpostavljam sta zele da urade.
Moglo bi im upalit ali jos moraju sistem LP i EL da promjene.
Naravno kao i obično niko nije pročitao šta se predlaže.
Dakle, sve bi bilo isto kao i sada, svi klubovi bi išli u predkvalifikacije kao i do sada, s tim da bi kad ostane zadnjih 32 bilo dodano još jedno predkvalifikaciono knockout kolo tako da bi se za grupnu fazu plasiralo 16 najboljih. Onda umjesto 4 grupe po 4 išle bi 2 grupe po osam. Onda ligaški sistem po grupama do aprila, prva dva iz svake grupe ukršteno igraju polufinala, te na kraju finale. Nikakav zatvoreni sistem, ekskluzivno, samo za elitu itd.
To je UEFAin prijedlog da spriječi veće klubove da se samoorganizuju u neki vid zatvorene super-lige.
S tim da konkretno Gazzetta pise da bi pojedini klubovi koji ne osiguraju plasman preko prvenstva mogli dobiti pozivnice, tu se misli na Milan, Inter i jos neke popularne klubove kao sto je Valencija i drugi.
Bianconeri1988 wrote:S tim da konkretno Gazzetta pise da bi pojedini klubovi koji ne osiguraju plasman preko prvenstva mogli dobiti pozivnice, tu se misli na Milan, Inter i jos neke popularne klubove kao sto je Valencija i drugi.
Naravno. Bice x zagarantovanih mjesta plus wild cards. Niko ne mjenja sistem da bi veliki ispali u septembru. Samo ovo je logična situacija. Sljedeći korak je zatvorena liga.
zomri wrote:Naravno kao i obično niko nije pročitao šta se predlaže.
Dakle, sve bi bilo isto kao i sada, svi klubovi bi išli u predkvalifikacije kao i do sada, s tim da bi kad ostane zadnjih 32 bilo dodano još jedno predkvalifikaciono knockout kolo tako da bi se za grupnu fazu plasiralo 16 najboljih. Onda umjesto 4 grupe po 4 išle bi 2 grupe po osam. Onda ligaški sistem po grupama do aprila, prva dva iz svake grupe ukršteno igraju polufinala, te na kraju finale. Nikakav zatvoreni sistem, ekskluzivno, samo za elitu itd.
To je UEFAin prijedlog da spriječi veće klubove da se samoorganizuju u neki vid zatvorene super-lige.
ne, to je uefin nacin da osigura vlasnistvo nad novom super ligom. ne zele dozvoliti da dodju neki americki hostapleri i u suradnji sa bogataskim klubovima izorganiziraju super ligu njima pred nosom a oni da ostanu na ledini bez milijardi eura koji su u igri.
ovako su dva-tri koraka, ili reformatiranja kako ih nazivaju, od zatvorene lige. briga uefe za nogomet.
Ma kompliiiovano je to previse. Imas 2 razlicita svijeta i treba ugoditi i jednim i drugima. Imas ful bogatu EPL koja nema pauze i koju ovaj sistem LP samo opterecuje za sicu, i super siromasnu BL kojoj je LP vecinski izvor zarade i promocije.
Znaci jedni imaju super motiv da ti polome nogu najboljem igracu i pojave se na svijetskom fudbalskom nebu i jos zarade a drugi nemaju motiv i UEFA mora da nadje nacin tj promijeni nesto da bi ih motivisala
ne, to je uefin nacin da osigura vlasnistvo nad novom super ligom. ne zele dozvoliti da dodju neki americki hostapleri i u suradnji sa bogataskim klubovima izorganiziraju super ligu njima pred nosom a oni da ostanu na ledini bez milijardi eura koji su u igri.
ovako su dva-tri koraka, ili reformatiranja kako ih nazivaju, od zatvorene lige. briga uefe za nogomet.
gle, da se razumijemo, ne trebaju većim klubovima amerikanci da saberu dva i dva, pa nisu toliko blesavi
nego, eto, ovo je ono "ne bismo mi al' amerikanci nas tjeraju". aha, šta ima.
nemam ništa ni protiv zatvorene lige, sve dok u njoj bude mjesta za liverpool
gle, da se razumijemo, ne trebaju većim klubovima amerikanci da saberu dva i dva, pa nisu toliko blesavi
nego, eto, ovo je ono "ne bismo mi al' amerikanci nas tjeraju". aha, šta ima.
nemam ništa ni protiv zatvorene lige, sve dok u njoj bude mjesta za liverpool
nisam uopce na to mislila. pod americkim hostaplerima sam mislila na hedge funds, investment bankers i tu kliku koja bi dosla to underwrite cijeli projekt, ako treba. i firme za udariti temelje takve lige jer oni vec imaju iskustva s organiziranjem. nebitno je, ne moraju biti amerikanci, mogu biti europski organizatori. svejedno moja poenta stoji, uefa se igra "reformatiranja" jer ne zeli da neko drugi napravi super ligu, najvecu cash cow, bez njih i da oni ostanu kratkih rukava i broje sicu u kupu uefa. ovako hinje brigu za nogomet i male ali cvrsto drze kontrolu nad kreairanjem zatvorene lige kroz izmjene postojeceg sistema.
u tom slucaju ne bi se trebao radovati zatvorenoj ligi. liga bi se pravila po trenutnim velikanima, ne po lovorikama dvajs godina starim.
Moj prijedlog bi bio da se napravi superliga al da se iz nje ispada i ulazi
8 klubova i sistem svak sa svakim s tim da zadnji ispada a ulazi 1 iz druge divizije
Tih ispod divizija mozes praviti do beskonacnosti jer u europi ima milion klubova
Mogao bih to nasiroko obrazloziti tako da bi i mali mogli upasti tu ako izbore rezultatom a veliki ce dobiti zadovoljstvo igranjem te superlige