Danguba wrote:Kiki ako nije Kurd, onda ima strasne probleme.
Ma Kiki ovdje nastupa hladne glave za razliku od islamista, turkofila... koji pate za Turskom i u Tursku polazu nekakve nade... Kiki u ovu pricu ne unosi emocije. Cista razonoda, popunjavanje vremena dok se na internetu zaradjaju pare. Ima jos jedan sportski forum na kojem isto ovako ubijam slobodno vrijeme.
Igrao je Kiki klibera pa vise ne igra, pola-cijelo, klisa, play station... pa sam jedno vrijeme dosta citao o perzijskoj (tu sam i Kurde pokupio), pa i arapskoj historiji... pa evropskoj... latino americkoj... o kineskoj posebno itd... bio sam pravo navucen na historiju, pa sada o tome citam jednom u par mjeseci... dosadilo... utakmice sam gledao boze sacuvaj... sada gledam veoma rijetko... recimo, forumulu sam skorz prestao gledati, a nekada sam gledao svaku utrku... SKI skokove nisam propustao, sada ne gledam nikako... slalom... a joj... vise ne... nasu politicku scenu sam pratio intenzivno... sada dnevnik uopste ne gledam, novine nisam kupio ima 5-6 godina... uopste me ne dotice politika u BiH... slusao sam pank, sada sve manje... itd, itd... to se kod mene mijenja, drzi me max 2-3 godine... i gotovo, dodje nesto novo!
Poznajem par Kurda (sa jednim se cujem ponekad, ove ostale sam samo upoznao), citao sam o njihovoj historiji... znam sta su propatili... i malo je to simptomaticno, gaze ih muslimanski susjedi decenijama... islamski svijet sve to ignorise, ako vec ne podrzava dzelate, sto je cesce slucaj... Kurdi imaju problem formirati identitet u takvim uslovima. Kako se poistovjetiti sa onima koji te gaze i zele sve najgore? Ubijaju te sa 'tekbirom na usnama', a i taj 'tekbir' bi trebao biti tvoj. Zajebano, pravo. S druge strane, licemjerni muslimani rone suze za Palestincima koji jesu propatili, ali ni blizu kao Kurdi.
Dakle, kod mene se radi o epizodi, kratkorocnoj fascinaciji, pijetetu prema ugrozenom narodu... Vas jebe akutna turkofilija, vazalski mentalitet, snovi o islamskoj dominaciji... kod vecine vas rade emocije... nekakav osjecaj pripadnosti... kompleksi malog naroda, malog covjeka!