BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Sanjarko

#1901 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

by Vizionar 1985 » 19/04/2016 20:30

Jel ovaj Go Free Logosoftov.
Pise na stranici im Logosoft.doo :?:
Sanjarko

#1902 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

channel10 wrote:Možda dobiješ i 10 posto nizu pretplatu tokom cijelog ugovornog odnosa.
Ja nisam dobio al je to bilo prije 2 godine.
Ne znam kak je sad.
channel10

#1903 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

Ja sam prije godinu dana prešao sa postpaida na postpaid i samim prenosom broja sam dobio 10 posto nizu pretplatu tokom svih 24 mjeseca ugovora. Ona je takoreći novi pretplatnik pa možda ima neke benefite, mada sumnjam da ce dobiti ovo sto sam ja dobio jer tek sad vidim da je prešla sa prepaida na prepaid.
tnt-tunja

#1904 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by tnt-tunja »

Je li imaju eronet i mtel nesto slicno bh telecomovom student paketu?
Posmatrac_007

#1905 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Posmatrac_007 »

tnt-tunja wrote:Je li imaju eronet i mtel nesto slicno bh telecomovom student paketu?
Ima mtel samo je nepovoljnije po meni. Placa se 11,7KM a na racun se dobije oko 17KM. Medjutim internet je ukljucen samo prvi mjesec 400MB. A obracunska je ili 60+1 ili 60+60. O stabilnosti interneta da ne govorim, katastrofa.
Cupko_

#1906 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

tnt-tunja wrote:Je li imaju eronet i mtel nesto slicno bh telecomovom student paketu?
U Eronetu nema konkretno studentski paket ali je ovaj Super15 (17,5km sa PDV-om) nekako najkompaktniji. Imas 100 minuta prema svima, 100 poruka i neogranicen net (200mb brzog, kasnije 64kbit/s).
U zadnja 2-3 mjeseca je ogroman broj korisnika presao sa tih BHT Student paketa na Super15 a neki cak i na 25, samo ti treba licna karta i potvrda iz studentske sluzbe.
Posmatrac_007

#1907 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Posmatrac_007 »

Cupko_ wrote:
U Eronetu nema konkretno studentski paket ali je ovaj Super15 (17,5km sa PDV-om) nekako najkompaktniji. Imas 100 minuta prema svima, 100 poruka i neogranicen net (200mb brzog, kasnije 64kbit/s).
U zadnja 2-3 mjeseca je ogroman broj korisnika presao sa tih BHT Student paketa na Super15 a neki cak i na 25, samo ti treba licna karta i potvrda iz studentske sluzbe.
Evo pregledah ovaj paket Super15. On je skuplji od StudentaBHT-a za 5KM, dobije se manje megabajta a obracunska 60+10 (a za tzv. bonus minute mislim da je 60/60 -- uvijek me nervirao ovaj termin "bonus" a to uredno naplaceno :-) ), i jos se ne moze prenijeti bonus, dakle tjeraju te da trosis 17,5KM :-)
Student BHT-a je bio daleko povoljniji prije posljednjih pogorsanja, ali i sa pogorsanjima je opet nesto povoljniji od ostalih mogucnosti.
Obracunsku jedinicu svi zanemaruju a najvise para telekomi uzimaju upravo tu, na naplacenom od korisnika onoga sto nisu koristili, da je ikakve pravde RAK bi odavno zabranio obracunsku vecu od 1 sekund :roll:
smartXL

#1908 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Pa ni kod studentskog ne mozes prenijet kredit, nego te tjeraju da potrosis.

A inace obracunska je kriminal kod svih. Zamisli odes kupit hljeb a trgovac ti dva naplati. Ista stvar je i ovdje, naplacuju nesto sto nije potroseno
nightvision

#1909 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

smartXL wrote:Pa ni kod studentskog ne mozes prenijet kredit, nego te tjeraju da potrosis.

A inace obracunska je kriminal kod svih. Zamisli odes kupit hljeb a trgovac ti dva naplati. Ista stvar je i ovdje, naplacuju nesto sto nije potroseno
jos bolje poredjenje je da ti trgovac ne vrati kusur, bukvalno je tako.
The Realist

#1910 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by The Realist »

Meni na Eronetu Super 25 najviše odgovara, jer nije preskup, a dobije se dosta (ovo mi je odlična tarifa). Super 15 mi premalo nudi, Super 35 mi je poskup (doduše sa povećanjem neta na 4GB su popravili malo stvari).
tnt-tunja

#1911 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by tnt-tunja »

Posmatrac_007 wrote:
Ima mtel samo je nepovoljnije po meni. Placa se 11,7KM a na racun se dobije oko 17KM. Medjutim internet je ukljucen samo prvi mjesec 400MB. A obracunska je ili 60+1 ili 60+60. O stabilnosti interneta da ne govorim, katastrofa.
U narednim mjesecima nema interneta, nikako? Kakvi su sa ocpijama dokupa mobilnog interneta?
Posmatrac_007 wrote: Student BHT-a je bio daleko povoljniji prije posljednjih pogorsanja, ali i sa pogorsanjima je opet nesto povoljniji od ostalih mogucnosti.
Obracunsku jedinicu svi zanemaruju a najvise para telekomi uzimaju upravo tu, na naplacenom od korisnika onoga sto nisu koristili, da je ikakve pravde RAK bi odavno zabranio obracunsku vecu od 1 sekund :roll:
Je li moze malo vise o tim pogorsanjima? Jesu li to nešto ukinuli?
Cupko_ wrote:
Pretpostavljam da se naplaćuje uspostava poziva ili nešto? Mislim meni kad kažeš 100minuta besplatno prema svima, meni to djeluje kao da ništa ne trošim... Kakvi su oni sa opcijama dokupa mobilnog interneta?

Znači danas dobijam od Telecom-a poruku kao 1GB 1KM. Ok ne zvuči to loše, ali ja moram 30KM dat mjesečno na mobilni internet, a ne planiram skidati filmove ili nešto raditi gdje mi je potrebna giga dnevno.
Optimalno bi za mene bilo nekih 400-500MB mjesečno.
The Realist

#1912 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by The Realist »

tnt-tunja wrote: Pretpostavljam da se naplaćuje uspostava poziva ili nešto? Mislim meni kad kažeš 100minuta besplatno prema svima, meni to djeluje kao da ništa ne trošim... Kakvi su oni sa opcijama dokupa mobilnog interneta?
Nema naplaćivanja uspostave poziva, ali je obračunska 60+10 ja mislim. Mana je isto što se ne može dokupiti internet, ali valjda rade na tome.
getriba

#1913 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

The Realist wrote:
tnt-tunja wrote: Pretpostavljam da se naplaćuje uspostava poziva ili nešto? Mislim meni kad kažeš 100minuta besplatno prema svima, meni to djeluje kao da ništa ne trošim... Kakvi su oni sa opcijama dokupa mobilnog interneta?
Nema naplaćivanja uspostave poziva, ali je obračunska 60+10 ja mislim. Mana je isto što se ne može dokupiti internet, ali valjda rade na tome.
Sve je ovdje napisano
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... er-tarife/

Nema skrivenih troškova :)
The Realist

#1915 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by The Realist »

getriba wrote:
Sve je ovdje napisano
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... er-tarife/

Nema skrivenih troškova :)
Ma jasno sve, onako kako objasne na štandu, tako i bude, nema negativnih iznenađenja.
vješalica

#1916 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by vješalica »

prva i osnovna stvar najveći lopovluk su terminali za dopunu

imate lokacija u gradu gdje je nemoguće dopuniti npr 2 KM nego morate dopuniti 5KM
i takvih lokacija ima najviše a najrjeđe su one koje mogu dopuniti male iznose
tipična pljačka
šta tebe boli briga koliko meni treba i koliko ja hoću da dopunim kredita???
rovac13

#1917 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

tnt-tunja wrote:Optimalno bi za mene bilo nekih 400-500MB mjesečno.
Meni kad bi moglo bit 400-500 mb mjesecno......ja nebi nista dalje trazio od eronet savrsena ....tarifa na dopune.

Dopuna od 20 KM :
-200 minuta prema svim mobilnim mrezama (bez uspostave poziva)
-300 sms
-500mb.....cini mi se da ima i dokup 2km=500mb=5 dana

Moja zena koristi savrsena vec godinama.....i to funkcionise odlicno.........ali na zalost meni 500 mb malo .
Sanjarko

#1918 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

kloniran wrote:meni danas dođe sms sa ovim

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5a9a7a3b921.html
Kancerska naredba.
Jun i Jul.
Taman pred moj rodzendan a windows 10 do rodzendana vazi prelaz.
Moram se do tad ponovit.
Mozda bidne nest do tada, opravka laptopa i neki novi net.

Bit ce vazenje dopune 90+90 dana.
Telekom(i) na Haparatima. :mrgreen:
bumerangss

#1919 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

Cupko_ wrote:
prvo kažes da nema studentski paket pa onda da treba potvrda iz studentske službe?! :-)
Maharadza

#1920 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

Vizionar 1985 wrote:
kloniran wrote:meni danas dođe sms sa ovim

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5a9a7a3b921.html
Kancerska naredba.
Jun i Jul.
Taman pred moj rodzendan a windows 10 do rodzendana vazi prelaz.
Moram se do tad ponovit.
Mozda bidne nest do tada, opravka laptopa i neki novi net.

Bit ce vazenje dopune 90+90 dana.
Telekom(i) na Haparatima. :mrgreen:
Daj Bože...
Sanjarko

#1921 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Maharadza wrote:
Daj Bože...
Tak sam Ja skonto.
Cener i vise, 90 dana trajanje plus rok pred gasenje broja 90 dana.
kloniran

#1922 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Vizionar 1985 wrote:
Maharadza wrote:
Daj Bože...
Tak sam Ja skonto.
Bez daj boze, morali su to uvesti kad tad, europska direktiva :D

trebalo je biti za bilo koju vrijednost dopune, ali su izgleda izmajmunisali nesto
Cupko_

#1923 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

bumerangss wrote:
Cupko_ wrote:
prvo kažes da nema studentski paket pa onda da treba potvrda iz studentske službe?! :-)
Paket se ne zove konkretno "Studentski" kao npr. u BHTelecomu i takvog paketa nema, ali ima paket Super15 i možeš ga dobit kao student, a kako bi potvrdio da si student, doneseš potvrdu iz studentske. To je čisto radi sigurnosti Eronetu jer se većinom ili traže 3 avansa, ili ugovor o radnom odnosu, ili oboje, sve ovisi od situacije. Danas je velik broj prevaranata (koji nigdje ništa ne rade i nemaju primanja) koji će uzet bilo kakav paket i uz njega neki mobitel za 1 km i neće ništa plaćati, pa da se to ne bi dešavalo, procedura je takva kakvu sam naveo.
Nadam se da ti je sad jasnije :)
Sanjarko

#1924 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

kloniran wrote:
Vizionar 1985 wrote: Tak sam Ja skonto.

trebalo je biti za bilo koju vrijednost dopune, ali su izgleda izmajmunisali nesto
Pa jesu za ove od 2,3,5 km dopune al uplatis cener i bit ces miran 3 mjeseca.
Tak sam Ja ovo skonto.
kloniran

#1925 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Vizionar 1985 wrote:
kloniran wrote:
Vizionar 1985 wrote: Tak sam Ja skonto.

Pa jesu za ove od 2,3,5 km dopune al uplatis cener i bit ces miran 3 mjeseca.
Tak sam Ja ovo skonto.
a i ovaj rok za gasenje broja im nije 90 dana, 90 dana te mogu dobiti a ti ne mozes nikog, a sam broj se moze ponovo aktivirati unutar 365 dana :D
Post Reply