by Vizionar 1985 » 19/04/2016 20:30
Jel ovaj Go Free Logosoftov.
Pise na stranici im Logosoft.doo![]()
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- Sanjarko
#1901 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
- Sanjarko
#1902 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja nisam dobio al je to bilo prije 2 godine.channel10 wrote:Možda dobiješ i 10 posto nizu pretplatu tokom cijelog ugovornog odnosa.
Ne znam kak je sad.
-
channel10
#1903 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja sam prije godinu dana prešao sa postpaida na postpaid i samim prenosom broja sam dobio 10 posto nizu pretplatu tokom svih 24 mjeseca ugovora. Ona je takoreći novi pretplatnik pa možda ima neke benefite, mada sumnjam da ce dobiti ovo sto sam ja dobio jer tek sad vidim da je prešla sa prepaida na prepaid.
-
tnt-tunja
#1904 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Je li imaju eronet i mtel nesto slicno bh telecomovom student paketu?
-
Posmatrac_007
#1905 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ima mtel samo je nepovoljnije po meni. Placa se 11,7KM a na racun se dobije oko 17KM. Medjutim internet je ukljucen samo prvi mjesec 400MB. A obracunska je ili 60+1 ili 60+60. O stabilnosti interneta da ne govorim, katastrofa.tnt-tunja wrote:Je li imaju eronet i mtel nesto slicno bh telecomovom student paketu?
-
Cupko_
#1906 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
U Eronetu nema konkretno studentski paket ali je ovaj Super15 (17,5km sa PDV-om) nekako najkompaktniji. Imas 100 minuta prema svima, 100 poruka i neogranicen net (200mb brzog, kasnije 64kbit/s).tnt-tunja wrote:Je li imaju eronet i mtel nesto slicno bh telecomovom student paketu?
U zadnja 2-3 mjeseca je ogroman broj korisnika presao sa tih BHT Student paketa na Super15 a neki cak i na 25, samo ti treba licna karta i potvrda iz studentske sluzbe.
-
Posmatrac_007
#1907 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Evo pregledah ovaj paket Super15. On je skuplji od StudentaBHT-a za 5KM, dobije se manje megabajta a obracunska 60+10 (a za tzv. bonus minute mislim da je 60/60 -- uvijek me nervirao ovaj termin "bonus" a to uredno naplacenoCupko_ wrote:U Eronetu nema konkretno studentski paket ali je ovaj Super15 (17,5km sa PDV-om) nekako najkompaktniji. Imas 100 minuta prema svima, 100 poruka i neogranicen net (200mb brzog, kasnije 64kbit/s).tnt-tunja wrote:Je li imaju eronet i mtel nesto slicno bh telecomovom student paketu?
U zadnja 2-3 mjeseca je ogroman broj korisnika presao sa tih BHT Student paketa na Super15 a neki cak i na 25, samo ti treba licna karta i potvrda iz studentske sluzbe.
Student BHT-a je bio daleko povoljniji prije posljednjih pogorsanja, ali i sa pogorsanjima je opet nesto povoljniji od ostalih mogucnosti.
Obracunsku jedinicu svi zanemaruju a najvise para telekomi uzimaju upravo tu, na naplacenom od korisnika onoga sto nisu koristili, da je ikakve pravde RAK bi odavno zabranio obracunsku vecu od 1 sekund
-
smartXL
#1908 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa ni kod studentskog ne mozes prenijet kredit, nego te tjeraju da potrosis.
A inace obracunska je kriminal kod svih. Zamisli odes kupit hljeb a trgovac ti dva naplati. Ista stvar je i ovdje, naplacuju nesto sto nije potroseno
A inace obracunska je kriminal kod svih. Zamisli odes kupit hljeb a trgovac ti dva naplati. Ista stvar je i ovdje, naplacuju nesto sto nije potroseno
-
nightvision
#1909 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
jos bolje poredjenje je da ti trgovac ne vrati kusur, bukvalno je tako.smartXL wrote:Pa ni kod studentskog ne mozes prenijet kredit, nego te tjeraju da potrosis.
-
The Realist
#1910 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Meni na Eronetu Super 25 najviše odgovara, jer nije preskup, a dobije se dosta (ovo mi je odlična tarifa). Super 15 mi premalo nudi, Super 35 mi je poskup (doduše sa povećanjem neta na 4GB su popravili malo stvari).
-
tnt-tunja
#1911 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
U narednim mjesecima nema interneta, nikako? Kakvi su sa ocpijama dokupa mobilnog interneta?Posmatrac_007 wrote:Ima mtel samo je nepovoljnije po meni. Placa se 11,7KM a na racun se dobije oko 17KM. Medjutim internet je ukljucen samo prvi mjesec 400MB. A obracunska je ili 60+1 ili 60+60. O stabilnosti interneta da ne govorim, katastrofa.tnt-tunja wrote:Je li imaju eronet i mtel nesto slicno bh telecomovom student paketu?
Je li moze malo vise o tim pogorsanjima? Jesu li to nešto ukinuli?Posmatrac_007 wrote: Student BHT-a je bio daleko povoljniji prije posljednjih pogorsanja, ali i sa pogorsanjima je opet nesto povoljniji od ostalih mogucnosti.
Obracunsku jedinicu svi zanemaruju a najvise para telekomi uzimaju upravo tu, na naplacenom od korisnika onoga sto nisu koristili, da je ikakve pravde RAK bi odavno zabranio obracunsku vecu od 1 sekund
Pretpostavljam da se naplaćuje uspostava poziva ili nešto? Mislim meni kad kažeš 100minuta besplatno prema svima, meni to djeluje kao da ništa ne trošim... Kakvi su oni sa opcijama dokupa mobilnog interneta?Cupko_ wrote:
U Eronetu nema konkretno studentski paket ali je ovaj Super15 (17,5km sa PDV-om) nekako najkompaktniji. Imas 100 minuta prema svima, 100 poruka i neogranicen net (200mb brzog, kasnije 64kbit/s).
Znači danas dobijam od Telecom-a poruku kao 1GB 1KM. Ok ne zvuči to loše, ali ja moram 30KM dat mjesečno na mobilni internet, a ne planiram skidati filmove ili nešto raditi gdje mi je potrebna giga dnevno.
Optimalno bi za mene bilo nekih 400-500MB mjesečno.
-
The Realist
#1912 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nema naplaćivanja uspostave poziva, ali je obračunska 60+10 ja mislim. Mana je isto što se ne može dokupiti internet, ali valjda rade na tome.tnt-tunja wrote: Pretpostavljam da se naplaćuje uspostava poziva ili nešto? Mislim meni kad kažeš 100minuta besplatno prema svima, meni to djeluje kao da ništa ne trošim... Kakvi su oni sa opcijama dokupa mobilnog interneta?
-
getriba
#1913 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sve je ovdje napisanoThe Realist wrote:Nema naplaćivanja uspostave poziva, ali je obračunska 60+10 ja mislim. Mana je isto što se ne može dokupiti internet, ali valjda rade na tome.tnt-tunja wrote: Pretpostavljam da se naplaćuje uspostava poziva ili nešto? Mislim meni kad kažeš 100minuta besplatno prema svima, meni to djeluje kao da ništa ne trošim... Kakvi su oni sa opcijama dokupa mobilnog interneta?
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... er-tarife/
Nema skrivenih troškova
- kloniran
-
The Realist
#1915 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma jasno sve, onako kako objasne na štandu, tako i bude, nema negativnih iznenađenja.getriba wrote:
Sve je ovdje napisano
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... er-tarife/
Nema skrivenih troškova
- vješalica
#1916 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
prva i osnovna stvar najveći lopovluk su terminali za dopunu
imate lokacija u gradu gdje je nemoguće dopuniti npr 2 KM nego morate dopuniti 5KM
i takvih lokacija ima najviše a najrjeđe su one koje mogu dopuniti male iznose
tipična pljačka
šta tebe boli briga koliko meni treba i koliko ja hoću da dopunim kredita???
imate lokacija u gradu gdje je nemoguće dopuniti npr 2 KM nego morate dopuniti 5KM
i takvih lokacija ima najviše a najrjeđe su one koje mogu dopuniti male iznose
tipična pljačka
šta tebe boli briga koliko meni treba i koliko ja hoću da dopunim kredita???
- rovac13
#1917 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Meni kad bi moglo bit 400-500 mb mjesecno......ja nebi nista dalje trazio od eronet savrsena ....tarifa na dopune.tnt-tunja wrote:Optimalno bi za mene bilo nekih 400-500MB mjesečno.
Dopuna od 20 KM :
-200 minuta prema svim mobilnim mrezama (bez uspostave poziva)
-300 sms
-500mb.....cini mi se da ima i dokup 2km=500mb=5 dana
Moja zena koristi savrsena vec godinama.....i to funkcionise odlicno.........ali na zalost meni 500 mb malo .
- Sanjarko
#1918 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kancerska naredba.
Jun i Jul.
Taman pred moj rodzendan a windows 10 do rodzendana vazi prelaz.
Moram se do tad ponovit.
Mozda bidne nest do tada, opravka laptopa i neki novi net.
Bit ce vazenje dopune 90+90 dana.
Telekom(i) na Haparatima.
-
bumerangss
#1919 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
prvo kažes da nema studentski paket pa onda da treba potvrda iz studentske službe?!Cupko_ wrote:U Eronetu nema konkretno studentski paket ali je ovaj Super15 (17,5km sa PDV-om) nekako najkompaktniji. Imas 100 minuta prema svima, 100 poruka i neogranicen net (200mb brzog, kasnije 64kbit/s).tnt-tunja wrote:Je li imaju eronet i mtel nesto slicno bh telecomovom student paketu?
- Maharadza
#1920 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Daj Bože...Vizionar 1985 wrote:Kancerska naredba.
Jun i Jul.
Taman pred moj rodzendan a windows 10 do rodzendana vazi prelaz.
Moram se do tad ponovit.
Mozda bidne nest do tada, opravka laptopa i neki novi net.
Bit ce vazenje dopune 90+90 dana.
Telekom(i) na Haparatima.
- Sanjarko
#1921 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Tak sam Ja skonto.Maharadza wrote:
Daj Bože...
Cener i vise, 90 dana trajanje plus rok pred gasenje broja 90 dana.
- kloniran
#1922 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Bez daj boze, morali su to uvesti kad tad, europska direktivaVizionar 1985 wrote:Tak sam Ja skonto.Maharadza wrote:
Daj Bože...
trebalo je biti za bilo koju vrijednost dopune, ali su izgleda izmajmunisali nesto
-
Cupko_
#1923 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Paket se ne zove konkretno "Studentski" kao npr. u BHTelecomu i takvog paketa nema, ali ima paket Super15 i možeš ga dobit kao student, a kako bi potvrdio da si student, doneseš potvrdu iz studentske. To je čisto radi sigurnosti Eronetu jer se većinom ili traže 3 avansa, ili ugovor o radnom odnosu, ili oboje, sve ovisi od situacije. Danas je velik broj prevaranata (koji nigdje ništa ne rade i nemaju primanja) koji će uzet bilo kakav paket i uz njega neki mobitel za 1 km i neće ništa plaćati, pa da se to ne bi dešavalo, procedura je takva kakvu sam naveo.bumerangss wrote:prvo kažes da nema studentski paket pa onda da treba potvrda iz studentske službe?!Cupko_ wrote:U Eronetu nema konkretno studentski paket ali je ovaj Super15 (17,5km sa PDV-om) nekako najkompaktniji. Imas 100 minuta prema svima, 100 poruka i neogranicen net (200mb brzog, kasnije 64kbit/s).tnt-tunja wrote:Je li imaju eronet i mtel nesto slicno bh telecomovom student paketu?
Nadam se da ti je sad jasnije
- Sanjarko
#1924 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa jesu za ove od 2,3,5 km dopune al uplatis cener i bit ces miran 3 mjeseca.kloniran wrote:Bez daj boze, morali su to uvesti kad tad, europska direktivaVizionar 1985 wrote: Tak sam Ja skonto.
trebalo je biti za bilo koju vrijednost dopune, ali su izgleda izmajmunisali nesto
Tak sam Ja ovo skonto.
- kloniran
#1925 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
a i ovaj rok za gasenje broja im nije 90 dana, 90 dana te mogu dobiti a ti ne mozes nikog, a sam broj se moze ponovo aktivirati unutar 365 danaVizionar 1985 wrote:Pa jesu za ove od 2,3,5 km dopune al uplatis cener i bit ces miran 3 mjeseca.kloniran wrote:Bez daj boze, morali su to uvesti kad tad, europska direktivaVizionar 1985 wrote: Tak sam Ja skonto.
Tak sam Ja ovo skonto.