Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- madner
#1901 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Vise srednja klasa, ali masta moze svasta. 15 dana hotela i 7 dana skijanja, pa htjeli ste kapitalizam. 
- muha_sa
#1902 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
hamza_sa wrote:
Da me hoce neko sa mojom porodicom usvojiti, ko ima tolika primanja.![]()
![]()
Ili da ja nekome odrzim kurs kako prezivljava troclana porodica sa 480 KM.![]()
P.S.
Citam da od danas pocinje to neko anketiranje stanovnistva, pa da u tom smislu prikazem mali dio prezivljavanja:
Pitanje: Koji internet koristite i kako ste zadovoljni?
Odgovor: Komsijin i vrlo sam zadovoljan.![]()
![]()
![]()
- muha_sa
- Nisrin
#1904 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ma nema savrsenog sistema, OK je to, ali vise ljudi kvalitetnije ZIVI vani nego ovdje...kad bismo krenuli od nekih elementarnih stvari, kod nas je jos uvijek mentalitet suti i trpi, jer mnogi nemaju izbora!
- muha_sa
#1905 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
fakatNisrin wrote:Ma nema savrsenog sistema, OK je to, ali vise ljudi kvalitetnije ZIVI vani nego ovdje...kad bismo krenuli od nekih elementarnih stvari, kod nas je jos uvijek mentalitet suti i trpi, jer mnogi nemaju izbora!
- insomnia78
#1906 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Kae neki dan u novinama da svako trece dijete u Fr mora nije vidjelo ocima. E sad uzmi i pogledaj sa koliko mora je fr okruzena
- sinuhe
#1907 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Sitnoburzujska naklapanja.
- muha_sa
#1908 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
bezkurac i standard ako je covjek negativac--jebem i njega i njegove avione i milione
Kvalitetnije je sjest i koju progovorit sa recimo jednim Hamzom (izvini Hamza-moram
) koji živi od 4,5 stoje nego negativca milionera u putu srest--kad negeativca u putu sretneš nemaš napretka 40 dana

Kvalitetnije je sjest i koju progovorit sa recimo jednim Hamzom (izvini Hamza-moram
- Nisrin
#1909 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Sto kod nas svi misle da ako je neko bogatas ili milioner samim tim je depresivan i nesretan
Ne znam s kakvim se ljudima svi vi druzite, ali dosta bolje zive od nas - mnogi, ne svi...a i dalje se mozemo tjesiti da ne zive i da je nama najbolje i najveci rahatluk da je u Bosni!
Ne znam s kakvim se ljudima svi vi druzite, ali dosta bolje zive od nas - mnogi, ne svi...a i dalje se mozemo tjesiti da ne zive i da je nama najbolje i najveci rahatluk da je u Bosni!
- Maraschino
#1910 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Zato sto smo takvog mentaliteta. Kod nas gazda ima deset nekakvih objekata i hoce da zna koliko koji trosi struje, zasto ona radnica nije danas na poslu, zasto curi na umivaoniku voda...e takvi ne znaju sta imaju ali im je noc najduza. mentalitet. Hoce da zna sve umjesto da i tu nadje covjeka koji ce da se brine za njega a gazdino je sta na kraju mjeseca ostane. Ne, daje njemu sve. Ima mnogo ali je nazadovoljan, proklet.Nisrin wrote:Sto kod nas svi misle da ako je neko bogatas ili milioner samim tim je depresivan i nesretan![]()
- mirsek
#1911 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Imas ti Hamzi i vani, nije to vezano samo za BIH. Samo gledaj nervozne vozace po gradu i ljude sto se srede kao na modnoj pisti, sve sminka, auti i odjeca, ako ih drugacije pogledas odmah pocnu da galame i vriste, izadje frustracija iz njih. Fejkeri smo bili i takvi cemo ostati, nazor glumimo da je sve super, da je zapadni standard, da smo nivo, zivot savrsen a ovamo u problemima do guse a protesta ne znamo napraviti kako treba.muha_sa wrote:bezkurac i standard ako je covjek negativac--jebem i njega i njegove avione i milione![]()
Kvalitetnije je sjest i koju progovorit sa recimo jednim Hamzom (izvini Hamza-moram) koji živi od 4,5 stoje nego negativca milionera u putu srest--kad negeativca u putu sretneš nemaš napretka 40 dana
![]()
- Nisrin
#1912 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ali mnogima je Bosna odlicna, imaju SVE bez puno muke, a neko i sa mukom, ali koliko je onih koji stvarno prezivljavaju iz mjeseca u mjesec? Vjerujem puno vise...nigdje nadrkanijih ljudi nego u Sarajevu ne vidjeh!
- muha_sa
#1913 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Uopšte ne mislim toNisrin wrote:Sto kod nas svi misle da ako je neko bogatas ili milioner samim tim je depresivan i nesretan![]()
ne svi, al medju njima ima toliko negativaca da kad ih vidiš brže bolje predješ na drugu stranu da te ne pocnu peglat sa svojim problemima
- muha_sa
#1914 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
slažem seNisrin wrote:Ali mnogima je Bosna odlicna, imaju SVE bez puno muke, a neko i sa mukom, ali koliko je onih koji stvarno prezivljavaju iz mjeseca u mjesec? Vjerujem puno vise...nigdje nadrkanijih ljudi nego u Sarajevu ne vidjeh!
rijetko ceš srest nasmijanog insana
o saobracaju i krkanluku u istom da ne govorim
nemoj samo rec da su raja nadrkana zbog kokuzluka
- Nisrin
#1915 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
A realno je potrebna kolektivna psihoterapija Bosancima...
I mene su poceli nervirati ljudi koji stalno kukaju i u nekim su problemima, crnjacima, a kad sagledas, ne fali im "nista", ali iz necega naprave problem! Ima takvih, za moj ukus i previse! 
Iznenadila sam se i koliko je ljudi na antidepresivima, a tek se pitam koliko ih nije, a trebali bi biti
Iznenadila sam se i koliko je ljudi na antidepresivima, a tek se pitam koliko ih nije, a trebali bi biti
- stakasa
#1916 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ama nije mentalitet nego prvobitna akumulacija kapitala, njegova nesigurnost ga tjera da to radi i ne zna izaci iz negativne spirale. Polako, raskucice mu sin i unukMaraschino wrote:Zato sto smo takvog mentaliteta. Kod nas gazda ima deset nekakvih objekata i hoce da zna koliko koji trosi struje, zasto ona radnica nije danas na poslu, zasto curi na umivaoniku voda...e takvi ne znaju sta imaju ali im je noc najduza. mentalitet. Hoce da zna sve umjesto da i tu nadje covjeka koji ce da se brine za njega a gazdino je sta na kraju mjeseca ostane. Ne, daje njemu sve. Ima mnogo ali je nazadovoljan, proklet.Nisrin wrote:Sto kod nas svi misle da ako je neko bogatas ili milioner samim tim je depresivan i nesretan![]()
- dobar osjecaj
#1917 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ljudi koji žive u manjim sredinama su nerijetko opušteniji, otvoreniji i srdačniji u komunikaciji. Rijetki ljudi koji još žive u nekim našim selima su jako opušteni, dobrodušni i nasmijani. Ljudi uglavnom izlaze u susret da ti pomognu i objasne kad tražiš nešto. Djeca su druželjubiva, opuštena, komunikativna, radosna i rado i lako prihvataju novu djecu.
- muha_sa
#1918 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Nisrin wrote:A realno je potrebna kolektivna psihoterapija Bosancima...I mene su poceli nervirati ljudi koji stalno kukaju i u nekim su problemima, crnjacima, a kad sagledas, ne fali im "nista", ali iz necega naprave problem! Ima takvih, za moj ukus i previse!
Imam komšinicu koju nema šanse izbjec kad izlazim iz stana
red je da se pozdravimo-naravno
morat cu preko balkona izlazit vani
- Maraschino
#1919 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Sto @muha rece, najbolje se osjecam sa onom skromnom rajom. Uvijek neka sala i sega a svi smo svjesni situacije ali probleme ostavljamo za poslije i svako svoj teret nosi.
Sjedim sa ''gazdom'' i cijelo vrijeme me smori te inspekcija, te osoblje, te ovo-ono...ama covjece popusti me, imam i ja svojih problema pa te ne smaram.
Razumijem da postoje ljudi koji traze ''uho'' da ga saslusa pa ce mu biti lakse, mogu i to ako osjetim ali ne stalno.
Sjedim sa ''gazdom'' i cijelo vrijeme me smori te inspekcija, te osoblje, te ovo-ono...ama covjece popusti me, imam i ja svojih problema pa te ne smaram.
Razumijem da postoje ljudi koji traze ''uho'' da ga saslusa pa ce mu biti lakse, mogu i to ako osjetim ali ne stalno.
- muha_sa
#1920 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Tako je vazda bilo i u Sarajevudobar osjecaj wrote:Ljudi koji žive u manjim sredinama su nerijetko opušteniji, otvoreniji i srdačniji u komunikaciji. Rijetki ljudi koji još žive u nekim našim selima su jako opušteni, dobrodušni i nasmijani. Ljudi uglavnom izlaze u susret da ti pomognu i objasne kad tražiš nešto. Djeca su druželjubiva, opuštena, komunikativna, radosna i rado i lako prihvataju novu djecu.
- Maraschino
#1921 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
a nemoj ko boga te molim...ti ono bjese na 11tom spratu...muha_sa wrote:
- Nisrin
#1922 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Meni nije jasno - neko sredi stambeno pitanje- nema kredit, ima dobro auta/auta, zdrava oba partnera, zdravo dijete/djeca, imaju odlicno placene poslove, putuju, kupuju sta pozele i opet kukanje iz dana u dan, uvijek neki klinac nije OK...
Sto vise imas vise trosis, ali sto i vise imas vise kukas, kod nas izgleda
Sto vise imas vise trosis, ali sto i vise imas vise kukas, kod nas izgleda
- stakasa
#1923 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Nisvet Danko je primjetio - sve sto valja u Bosni nalazi se daleko od glavnog putadobar osjecaj wrote:Ljudi koji žive u manjim sredinama su nerijetko opušteniji, otvoreniji i srdačniji u komunikaciji. Rijetki ljudi koji još žive u nekim našim selima su jako opušteni, dobrodušni i nasmijani. Ljudi uglavnom izlaze u susret da ti pomognu i objasne kad tražiš nešto. Djeca su druželjubiva, opuštena, komunikativna, radosna i rado i lako prihvataju novu djecu.
- muha_sa
#1924 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Maraschino wrote:Sto @muha rece, najbolje se osjecam sa onom skromnom rajom. Uvijek neka sala i sega a svi smo svjesni situacije ali probleme ostavljamo za poslije i svako svoj teret nosi.
ma jašta--sve je to lijepo, saslušat covjeka, al brate koji mi klinac kukaš a znaš da ti ne mogu pomoc--mogu te pogurat cvajom koju mogu halalit i vozdra
ljudi ne kontaju da licne probleme ostave unutar svog doma i vozdra
- muha_sa
#1925 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Maraschino wrote:a nemoj ko boga te molim...ti ono bjese na 11tom spratu...muha_sa wrote:
treci sprat a ima i visoko prizemlje--haman cetvrti