Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Idemedosumom

#1901 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Idemedosumom »

sema911s wrote:
Idemedosumom wrote:Dvojica ruskih eksperata izašli su u javnost sa senzacionalističkom tvrdnjom da je napad na redakciju Charlie Hebdoa u Parizu isceniran. Član predsJedništva Udruženja ruskih oficira i veteran specijalne jedinice „Alfa“ Igor Ševčuk u intervjuu za televiziju „Life News“ izjavio je da je snimak ubistva policajca u Parizu namJešten.

– U cijeloj priči postoji mnogo nedosljednosti. Nameću se pitanja da li napada u opšte bilo, odnosno da li je to djelo specijalnih službi. Postoji snimak na kome maskirani čovjek navodno ubija policajca ali taj snimak ne djeluje realno. Nema barutnih gasova iz pušaka terorista – kaže Ševčuk.

Bivši „Alfa“ izražava čuđenje i za to što je predsjednik Francuske Fransoa Oland obišao navodno mjesto zločina odmah nakon pucnjave.

– Teroristi se nalaze u bjekstvu, tek je izvršen masakr, u gradu je vanredno stanje, a oni dovode predsjednika u tu redakciju. Ni jedan ozbiljna bezbjedonosna služba ne bi dozvolila tako nešto jer bi to bilo direktno ugrožavanje života predsjednika – kaže Ševčuk.

Ruski analitičar Andrej Maksimov tvrdi da iza incidenta u Praizu ne stoje teroristi. On je rekao da dešavanja u Parizu zadovoljavaju interese SAD, a da je vjerovatno sve iplanirano od strane američkih obavještajnih agencija.

Zanimljivo je da su se i na internetu pojavile razne teorije zavjere i analize oko samog napada. Teorije idu od toga da je napad izrežiran da bi se zaštitili karikaturisti jer im je prijetila stvarna opasnost, pa do toga da iza svega stoji CIA i njena kampanja protiv terorista iz Islamske države. Brojne su i analize koje opovrgavaju autentičnost video snimaka
ovi isti experti su rekli da je na markalama bomba postavljena pa donoseni lesevi, neke lutke, da je srebrenica izmisljena, wtc snimljen negdje u holivudu(a gdje nestase toliki ljudi), po njima zgrada jos postoji ali se krije iza specijalnih efekata,
Zaista ne vidim potrebu za usporedbama s prošlošću...

Hajde imaš li neki dokaz da se radi o "tim istim expertima"?
OldMayor

#1902 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

Ja ne znam sta je sa ovim zavjerasima...pa ti njima ne mozes nista logicno objasniti. :-)

Evo skontajte vi planirate zavjeru, ok. I kontate pa aj pasa uzmi ovog kecapa malo, bice ofirno ako nema krvi...a on tebi, ma haje ba ko da ce ko snimat, samo ti ono ko fol rokni, ja cu se valjat...

Sve zavjere, zavjere...pa jebote ako su vec htjeli napravit zavjeru, onda bi se valjda potrudili da laziraju eto barem krv...

Isto ko i za 9/11 jebote tito ne mozes objasnit ljudima, sjecam se onaj jedan prico nema kaze onog jednog aviona nestao, dje su putnici. Ja mu bacim spisak ljudi koji su poginuli, jebote familija im isla na sahrane, ma jok ba to su izmisljena imena...

I sta ces ti onda sa tim ljudima.

I btw. imam i ja nekoliko havera i rodjaka ovakvih zavjerasa, i to su fakat ograniceni likovi i tacno znam kako izgleda profil takve jedne osobe. Znas ono sjede oni ba navecer, zapale cigaru, i klikaju po jutubu traze greske koje su ovi napravili...

Da se roknes.

Zasto je tesko povjerovati da su likovi dosli i ubili 12 ljudi. :-)

Gdje su teorije zavjere za Breivika? Nema. Doso lik poroko 80 ljudi, prizno, dobio kaznu i dovidjenja. Al jok kad su islamski teroristi, uvijek tu dodju 'braca' da oni kazu da to nije tako, samo ba kontraefekat pravite. Eto saff-a da spasi situaciju. :roll:
OldMayor

#1903 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

Idemedosumom wrote:@oldmayor

Ako nisu pronađeni dokumenti, ako niko (od živih) svjedoka napadače nije vidio iz blizine, ako su ljudi nosili maske, kako je onda moguće da su ih tako brzo i precizno identificirali?

+kako objasniti da su "identificirali" dijete koje je za vrijeme napada bilo na nastavi?
Reci mi da se salis, ajd molim te?

:-)
O'zone
Globalni moderator

#1904 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Dokle su raznosač pizza i instruktor fitnesa stigli?
OldMayor

#1905 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

nosara wrote:
OldMayor wrote: A hajde nam nadji gdje je to potvrdjeno da im je pronadjena licna, samo nemoj link saffa bogati.

:run:

Jeste tesko bilo otkriti ko su ova dva ovakva lika u milionskom gradu u pm. Prvo moglo ih je vidjeti jedno hiljadu ljudi, sta mislis kako inace policija istrazuje, ceka jel samo da se nadju licne ili dokumenti...

Ti si logiku ucio kod nekog jebenog profesora... :D
Pokusaj jos jednom. Umij se, prohodaj malo po balkonu. ;-)
nosara

#1906 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

OldMayor wrote:Ja ne znam sta je sa ovim zavjerasima...pa ti njima ne mozes nista logicno objasniti. :-)

Evo skontajte vi planirate zavjeru, ok. I kontate pa aj pasa uzmi ovog kecapa malo, bice ofirno ako nema krvi...a on tebi, ma haje ba ko da ce ko snimat, samo ti ono ko fol rokni, ja cu se valjat...

Sve zavjere, zavjere...pa jebote ako su vec htjeli napravit zavjeru, onda bi se valjda potrudili da laziraju eto barem krv...

Isto ko i za 9/11 jebote tito ne mozes objasnit ljudima, sjecam se onaj jedan prico nema kaze onog jednog aviona nestao, dje su putnici. Ja mu bacim spisak ljudi koji su poginuli, jebote familija im isla na sahrane, ma jok ba to su izmisljena imena...

I btw. imam i ja nekoliko havera i rodjaka ovakvih zavjerasa, i to su fakat ograniceni likovi i tacno znam kako izgleda profil takve jedne osobe. Znas ono sjede oni ba navecer, zapale cigaru, i klikaju po jutubu traze greske koje su ovi napravili...

Da se roknes.

Gdje su teorije zavjere za Breivika? Nema. Doso lik poroko 80 ljudi, prizno, dobio kaznu i dovidjenja. Al jok kad su islamski teroristi, uvijek tu dodju 'braca' da oni kazu da to nije tako, samo ba kontraefekat pravite. Eto saff-a da spasi situaciju. :roll:
Ja nisam "brat" i boli me kurac za saff... Ovo smrdi kao uostalom i sve ostalo na tu temu sto dolazi sa zapada... Ti vjerujes, tvoja stvar... Ne pada mi na pamet da te razuvjeravam...
Idemedosumom

#1907 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Idemedosumom »

OldMayor wrote:
Idemedosumom wrote:@oldmayor

Ako nisu pronađeni dokumenti, ako niko (od živih) svjedoka napadače nije vidio iz blizine, ako su ljudi nosili maske, kako je onda moguće da su ih tako brzo i precizno identificirali?

+kako objasniti da su "identificirali" dijete koje je za vrijeme napada bilo na nastavi?
Reci mi da se salis, ajd molim te?

Ne šalim se. Odgovaraš na moje pitanje drugim pitanjem, dakle, odgovora nemaš.
sha_ba

#1908 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sha_ba »

O'zone wrote:Dokle su raznosač pizza i instruktor fitnesa stigli?
:thumbup: :lol: :lol:
mO k3

#1909 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

sha_ba wrote:
o kome je rijech?? :shock: :?
The BEN10

#1910 Re: Terorizam u Parizu!

Post by The BEN10 »

OldMayor wrote:
The BEN10 wrote:Ma ono, fakat sva sreća da su ona dvojica zijanili ličnu kartu u autu - kad bi ih otkrili?
A hajde nam nadji gdje je to potvrdjeno da im je pronadjena licna, samo nemoj link saffa bogati.
A sad se fino poklopi trollčino...
VjecitiStudent

#1911 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

Godine gledanja akcionih filmova, u kojima sateliti pokrivaju cijeli svijet, a policijsko-vojni umovi samo pijune na tabli pokreću, gdje ni cuko ne može kakati a da ga odozgo uživo ne snime, očito su uzele svoj danak u mozgovima mnogih komentatora ovdje.
nosara

#1912 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:Godine gledanja akcionih filmova, u kojima sateliti pokrivaju cijeli svijet, a policijsko-vojni umovi samo pijune na tabli pokreću, gdje ni cuko ne može kakati a da ga odozgo uživo ne snime, očito je uzeo svoj danak u mozgovima mnogih komentatora ovdje.
:lol:

Idemedosumom

#1913 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Idemedosumom »

Mnogi ovdje oplakuju šaku francuski provokatora, kao da im je cjelokupna porodica stradala u napadu. Samo zato što im, eto, daje povoda da pljuju po Islamu.

Image
mO k3

#1914 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

OldMayor wrote:Ja ne znam sta je sa ovim zavjerasima...pa ti njima ne mozes nista logicno objasniti. :-)

Da se roknes.

De ti malo spusti loptu i saslusaj i druge .... previse si se uzivio

To za zavjeru 9/11 ne dolazi iz islamskog svijeta nego i zapadni svijet vjeruje u to ,samo niko ne prica o tome .
Progooglaj malo ima dokumentaraca ako se na varam majkl mur..
Alfons Kauders

#1915 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Alfons Kauders »

Da se roknes.

Kad muslimani osudjuju terorizam to je nesto kao kad Srbi osudjuju ratne zlocine... "Osudjujemo ali"

Kad dodjes do nekog konkretnog primjera, nalaze se izgovori, jer jebiga, ipak su "nasi". Moji nisu niti ce ikad biti. Tako su se i kod nas nalazili izgovori kad je onaj cupavi konj ubio policajca u Bugojnu, zlatnog ljiljana, muslimana. Ni ovaj policajac u Francuskoj im nije po volji, pitam se zasto - i on je musliman, al eto valjda je veci musliman onaj koji ga je upucao.

Nadam se da ce Francuzima doci iz guzice u glavu nakon ovog i da ce se kutarisat bradatih islamo-fasista. Prostora za bilo kakve pregovore i toleranciju jednostavno nema. Pacijente treba ukloniti iz drustva, deportacijom, zatvorom ili nekim drugim sredstvima.
O'zone
Globalni moderator

#1916 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

mO k3 wrote:
sha_ba wrote:
o kome je rijech?? :shock: :?
O dvojici terorista, braći Šerifu i Saidu koji su po zanimanju raznosač pizza i instruktor fitnesa.
VjecitiStudent wrote:Godine gledanja akcionih filmova, u kojima sateliti pokrivaju cijeli svijet, a policijsko-vojni umovi samo pijune na tabli pokreću, gdje ni cuko ne može kakati a da ga odozgo uživo ne snime, očito su uzele svoj danak u mozgovima mnogih komentatora ovdje.
Nema to veze sa filmovima tehnologija postoji i u upotrebi je a obavještajne službe se hvale sa istom kad god mogu objavljujući snimke praćenja i uhodjenja poslije operacija hvatanja terorista po vukojebinama.
mO k3

#1917 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

Idemedosumom wrote:Mnogi ovdje oplakuju šaku francuski provokatora, kao da im je cjelokupna porodica stradala u napadu. Samo zato što im, eto, daje povoda da pljuju po Islamu.

Image
za ovu sliku imas od mene :thumbup:
damskot

#1918 Re: Terorizam u Parizu!

Post by damskot »

Idemedosumom wrote:Mnogi ovdje oplakuju šaku francuski provokatora, kao da im je cjelokupna porodica stradala u napadu. Samo zato što im, eto, daje povoda da pljuju po Islamu.

Image
:thumbup: To je sustina vec dvije teme ..
O'zone
Globalni moderator

#1919 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

damskot wrote:

Image
+1
sema911s

#1920 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sema911s »

Nema to veze sa filmovima tehnologija postoji i u upotrebi je a obavještajne službe se hvale sa istom kad god mogu objavljujući snimke praćenja i
uhodjenja poslije operacija hvatanja terorista po vukojebinama.[/quote]

vezano za to pracenje, ima dobra emisija na discovery kada tip bjezi od raznih sranja, pobjegne sa ekipom kamermana za dan na drugi kraj amerike, sudjeluju fbi, fema, policija tip jednostavno nestane, prestane koristit ove elektronske uredjaje, njih 3 iz dc u la za dan niko ne primjeti traze ih negdje u newyorku on se slika u la, poslije pobjegne u gradic do glumi domara,

ta thenologija je dobra ako ima pomoc od tebe, tj. ako si glup pa se koristis istu a bjezis od nje,.

a za ove teroriste jbga nek par puta promjene auto odjecu negde stanu nabace periku nema ih vise, oko ga nece prepoznat, mozda su sada vec u siriji ili nedge dalje,.,

a mozda ih ufate ko onog gruzijca u camcu
Fact

#1921 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Fact »

Misliš dvojica hladnokrvih ubica koji su prošli Sirijsko ratište,IDIL-ove kampove za obuku,a jedan od njih ranije prošao i kroz kamp Al Kaide?
Alfons Kauders

#1922 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Alfons Kauders »

damskot wrote:

Image
Pa i nije bas sustina.

Kada karikiraju vodju ISIS-a, onda bas ne karikiraju muslimane, vec teroriste i psihopate (koji mahom ubijaju druge muslimane).

Kad se proziva crkva, ismijavaju katolicki, zidovski ili neki drugi obicaji, to je smijesno. Ali kad se to radi sa islamom, e onda se ubijaju ljudi i muslimani to pravdaju.
O'zone
Globalni moderator

#1923 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Fact wrote:
Misliš dvojica hladnokrvih ubica koji su prošli Sirijsko ratište,IDIL-ove kampove za obuku,a jedan od njih ranije prošao i kroz kamp Al Kaide?
Jes ta dvojica.
Navodno, Said Kouachi je išao u Jemen gdje je prošao vojnu obuku, rekao je za CNN jedan od francuskih zvaničnika
saiks

#1924 Re: Terorizam u Parizu!

Post by saiks »

Uvijek,kad se god nesto desi,pojave se teorije zavjere,ali bas uvijek. Sto je ovo ovako,sto je ovo onako. Bla bla bla
nosara

#1925 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

Slika je ok, ali nema veze s temom...
Post Reply