Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#1901 Re: Sarajevski derbi
Osim je govorio i o predhodnim derbijima vječitih rivala.
„Od zadnjih osam derbija šest je zavšeno rezultatom 0:0. To je skandalozno. Najbolje bi bilo da u prvih 10 minuta postignemo po jedan gol i onda da preostalih 80 igramo normalno. I prošle godine smo trebali prekinuti golgeterski post, ali nismo. Kada u situaciji devet na osam igrača nismo dali gol, ne bih najavljivao bilo šta ni sada“, zaključio je Osim.
---------
Bjezi Amare, i ti si kriv zbog toga .... Kada je iskljucen Lazar - trebao si ubaciti napadaca ....
Zato se nadam da ces sutra postaviti taktiku za 3 boda .....
„Od zadnjih osam derbija šest je zavšeno rezultatom 0:0. To je skandalozno. Najbolje bi bilo da u prvih 10 minuta postignemo po jedan gol i onda da preostalih 80 igramo normalno. I prošle godine smo trebali prekinuti golgeterski post, ali nismo. Kada u situaciji devet na osam igrača nismo dali gol, ne bih najavljivao bilo šta ni sada“, zaključio je Osim.
---------
Bjezi Amare, i ti si kriv zbog toga .... Kada je iskljucen Lazar - trebao si ubaciti napadaca ....
Zato se nadam da ces sutra postaviti taktiku za 3 boda .....
- veljaca
#1902 Re: Sarajevski derbi
Vječiti derbi
Hoćete li u subotu biti na Grbavici, gdje vječiti rivali igraju 98. derbi?
- Kao navijač Sarajeva, ne znam imam li pravo doći na Grbavicu, kroz smijeh kaže selektor Sušić.
- Naravno, šalim se. Vjerovatno ću doći na Grbavicu.
Avaz 04.11.2011. u 03:35
--------------------
Saljivdzija nam selektor, moze bez obiljezja
..... Ali dok ima dobre rezultate
- podrska mu je .... kao i svakome drugom ....
- Kao navijač Sarajeva, ne znam imam li pravo doći na Grbavicu, kroz smijeh kaže selektor Sušić.
--------------------
Saljivdzija nam selektor, moze bez obiljezja
-
LSD
#1903 Re: Sarajevski derbi
Jao divova, odmah po Želji izbacuju svoje frustracije zbog ovih odluka
a zaboravljaju da su se klubovi između sebe dogovorili prije 15 dana, samo što Komitet nije napravio iznimku sa svojim provobitnom odlukom - kad je derbi u pitanju...cak je i onaj njihov predstavnik i čelnik Selimović izjavio da je dogovor bio na inicijativu Želje.
-
hordasstuttgart
#1904 Re: Sarajevski derbi
Ma ne znam koji i nama kurac bi 2009 da ih onako navijacki naguzimo, da Bog da da ikad vise odemo na Grbavicu ... 
- veljaca
#1905 Re: Sarajevski derbi
Prisutnim se obratio i Dino Selimović, direktor tima sa Koševa koji je potvrdio da zbog odluke Komitata za normalizaciju na Grbavici neće biti organizovanog dolaska navijača Sarajeva, a najvjerovatnije, istako je da niko iz Uprave i rukovodstva kluba neće biti u svečanoj loži.
„Ovim se želimo solidarisati sa navijačima, a izuzev jednog našeg predstavnika koji mora biti tu ni ljudi iz Uprave i rukovodstva neće doći na Grbavicu. Još jednom želim istaći korektan odnos ljudi iz Željezničara koji su učinili sve da se odluka Komiteta promjeni, ali do toga nije došlo na kraju. Apelujam navijačima da ne prave nerede i da sve protekne u fer i korektnom tonu“, rekao je Selimović.
---------------------
Da se zna .... Neka ostane zapisano ....
„Ovim se želimo solidarisati sa navijačima, a izuzev jednog našeg predstavnika koji mora biti tu ni ljudi iz Uprave i rukovodstva neće doći na Grbavicu. Još jednom želim istaći korektan odnos ljudi iz Željezničara koji su učinili sve da se odluka Komiteta promjeni, ali do toga nije došlo na kraju. Apelujam navijačima da ne prave nerede i da sve protekne u fer i korektnom tonu“, rekao je Selimović.
---------------------
Da se zna .... Neka ostane zapisano ....
-
LSD
#1906 Re: Sarajevski derbi
Veljaca... bezveze sad to naglašavaš, kad je jasno svima (sem divovima, izgleda) da ovu odluku o zabrani gostujucih navijaca nije donio Željo vec Komitet i da je ta odluka donesena dosta prije derbija....ali eto ovdje pojedinici se svjesno prave ludi ,pa okrivljuju Želju za tu odluku
njima na obraz.
-
Corola
#1907 Re: Sarajevski derbi
Jah,da je Strumf prosao bi sa podrskom i bez dobrih rezultata.veljaca wrote:Vječiti derbi
--------------------
Saljivdzija nam selektor, moze bez obiljezja..... Ali dok ima dobre rezultate
Sto volim ovakve objektivne dijaloge ovaj monologe.
P.S Ovo sto je Pape rekao uopste nije sala,vec krajnje ozbilja.
Koji su cirkus napravili ovi iz komiteta.Sto maraka kazna za prekidanje susreta,ovima se osladilo
- veljaca
#1908 Re: Sarajevski derbi
Pogresio si u svezi ovoga .....Corola wrote:Jah,da je Strumf prosao bi sa podrskom i bez dobrih rezultata.veljaca wrote:Vječiti derbi
--------------------
![]()
Koji su cirkus napravili ovi iz komiteta.Sto maraka kazna za prekidanje susreta,ovima se osladiloi onda udri po navijackim grupama djuture.
Kod mene samo rezultati imaju podrsku ..... a ljubav je nesto drugo ....
- drTooth
#1909 Re: Sarajevski derbi
a sta ce, moraju naci krivce...LSD wrote:Veljaca... bezveze sad to naglašavaš, kad je jasno svima (sem divovima, izgleda) da ovu odluku o zabrani gostujucih navijaca nije donio Željo vec Komitet i da je ta odluka donesena dosta prije derbija....ali eto ovdje pojedinici se svjesno prave ludi ,pa okrivljuju Želju za tu odlukunjima na obraz.
- GandalfSivi
#1910 Re: Sarajevski derbi
Aha, zato Muharemovic neki dan prica da moze doci ko god hoce, a danas kaze da ce zatvoriti istok i zdenku na sjeveru. I to su im iz komitetata naredili, jel'te?LSD wrote:Veljaca... bezveze sad to naglašavaš, kad je jasno svima (sem divovima, izgleda) da ovu odluku o zabrani gostujucih navijaca nije donio Željo vec Komitet i da je ta odluka donesena dosta prije derbija....ali eto ovdje pojedinici se svjesno prave ludi ,pa okrivljuju Želju za tu odlukunjima na obraz.
-
LSD
#1911 Re: Sarajevski derbi
„Ovim se želimo solidarisati sa navijačima, a izuzev jednog našeg predstavnika koji mora biti tu ni ljudi iz Uprave i rukovodstva neće doći na Grbavicu. Još jednom želim istaći korektan odnos ljudi iz Željezničara koji su učinili sve da se odluka Komiteta promjeni, ali do toga nije došlo na kraju. Apelujam navijačima da ne prave nerede i da sve protekne u fer i korektnom tonu“, rekao je Selimović.GandalfSivi wrote:Aha, zato Muharemovic neki dan prica da moze doci ko god hoce, a danas kaze da ce zatvoriti istok i zdenku na sjeveru. I to su im iz komitetata naredili, jel'te?LSD wrote:Veljaca... bezveze sad to naglašavaš, kad je jasno svima (sem divovima, izgleda) da ovu odluku o zabrani gostujucih navijaca nije donio Željo vec Komitet i da je ta odluka donesena dosta prije derbija....ali eto ovdje pojedinici se svjesno prave ludi ,pa okrivljuju Želju za tu odlukunjima na obraz.
Ovo je izjavio direktor FCS...ali eto šta to vrijedi kad divovi uvijek razviju neke teorije zavjere...pa jest eto, Željo je naredio i donio tu odluku o gostujucim navijacima - priznajemo...jel sad lakše
- veljaca
#1912 Re: Sarajevski derbi
Stvarno nekima treba objasnjavati i vise puta:GandalfSivi wrote:Aha, zato Muharemovic neki dan prica da moze doci ko god hoce, a danas kaze da ce zatvoriti istok i zdenku na sjeveru. I to su im iz komitetata naredili, jel'te?LSD wrote:Veljaca... bezveze sad to naglašavaš, kad je jasno svima (sem divovima, izgleda) da ovu odluku o zabrani gostujucih navijaca nije donio Željo vec Komitet i da je ta odluka donesena dosta prije derbija....ali eto ovdje pojedinici se svjesno prave ludi ,pa okrivljuju Želju za tu odlukunjima na obraz.
I gdje to Muharemovic kaze da ne moze doci ko god hoce ? Ali samo CITAT a ne zakljucivanje izmedju redova ....veljaca wrote: Jebote vi izgleda sami protiv svih ....
Shvatite da FK Zeljeznicar dio stadiona ISTOK i SJEVERO-ISTOK otvara samo kada ORGANIZOVANO dolaze gostujuci navijaci. Shvatite ovo. To je ISTINA. A posto odlukom Komiteta ne dolaze organizovano - onda se taj dio i ne otvara.
To je ISTINA - a sve ostalo je palamudjenje ..... sa bilo cije strane ono dolazilo ....
A evo pitanje i za tebe: da je odluka ova a da se derbi igra na Kosevu da li bi FK Sarajevo zatvorio Jug i Jugo-Zapad da ne bi snosio sankcije Komiteta ?
- GandalfSivi
#1913 Re: Sarajevski derbi
Da, mi inace jugozapad drzimo uvijek zatvorenim. Hajde, ovo se moze razumijeti za Istok (recimo), ali ispade da vas nema da napunite ni jadni sjever na grbavici...
Tuga...
Tuga...
- veljaca
#1914 Re: Sarajevski derbi
GandalfSivi wrote:Da, mi inace jugozapad drzimo uvijek zatvorenim. Hajde, ovo se moze razumijeti za Istok (recimo), ali ispade da vas nema da napunite ni jadni sjever na grbavici...
Tuga...
dobar, dobar .....
- BHF_Manijak
#1915 Re: Sarajevski derbi
I naravno, tu je i nenadmasivi Corola kada je u pitanju odbrana Safeta Susica, iako ovo nije tema o Saji, nadje se da kaze pokoju, tema je derbi, mani se Papeta!Corola wrote:Jah,da je Strumf prosao bi sa podrskom i bez dobrih rezultata.veljaca wrote:Vječiti derbi
--------------------
![]()
Koji su cirkus napravili ovi iz komiteta.Sto maraka kazna za prekidanje susreta,ovima se osladiloi onda udri po navijackim grupama djuture.
-
romanovero
#1916 Re: Sarajevski derbi
zar toliko mrzis Papeta???stidi se!!!fuj!!!BHF_Manijak wrote:I naravno, tu je i nenadmasivi Corola kada je u pitanju odbrana Safeta Susica, iako ovo nije tema o Saji, nadje se da kaze pokoju, tema je derbi, mani se Papeta!Corola wrote:Jah,da je Strumf prosao bi sa podrskom i bez dobrih rezultata.veljaca wrote:Vječiti derbi
--------------------
![]()
Nekad fakat pomislim da ste u rodu, ali bas ono!
- BHF_Manijak
#1917 Re: Sarajevski derbi
Po cemu si to zakljucio majketi?!
Nisam covjeka spomeno vec mi je sega da Corola odmah nanjusi gdje se Sajo spominje pa odmah dodje da ga odrani u slucaju napada...
- armin071
#1918 Re: Sarajevski derbi
Sarajevski derbi sta je to??
Bio nekad...
A sad...
I sutra je za ocekivati velikih 0:0 i nastavak agonije necega sto se nekad zvalo Sarajevski derbi.....
Bio nekad...
A sad...
I sutra je za ocekivati velikih 0:0 i nastavak agonije necega sto se nekad zvalo Sarajevski derbi.....
- Richard Wagner
#1919 Re: Sarajevski derbi
neće oca mi, biće golova
-
hordasstuttgart
#1920 Re: Sarajevski derbi
Nije sto navijam za Sarajevo al kad vidim ove zeljovce na hayatu sada i komentare , sve nesto oni pozivaju ali moraju ovo ono, FUJ dodze mi svega mi da povratim na ovakve sportiste. A onaj amar bi prvo trebo da se okupa pa dodze na tv.
Strumfovi su definitivno upropastili derbi i to prije 3 godine vec. Samo jos fali da im sudija svira ko i zadnje 2 tekme i onda se svi mozemo popiskit na ovakvu ligu.
Jedini koji valjaju u svemu ovome a nisu tu , su Horde Zla, i najaci smo u navijanju
Strumfovi su definitivno upropastili derbi i to prije 3 godine vec. Samo jos fali da im sudija svira ko i zadnje 2 tekme i onda se svi mozemo popiskit na ovakvu ligu.
Jedini koji valjaju u svemu ovome a nisu tu , su Horde Zla, i najaci smo u navijanju
- Richard Wagner
#1921 Re: Sarajevski derbi
a ako gospodin plišek i onaj podrigivač budu išli na čuvanje remija i gola, nek odmah daju otkaze
- veljaca
#1922 Re: Sarajevski derbi
Mislim da gosn. Amar nece ici na remi a ovaj prehlivoda iz Ceske - ko zna ....
- Richard Wagner
#1923 Re: Sarajevski derbi
zna se ko slavi remije, bilo na grbavici bilo na koševu, tako da...
- smurf
#1924 Re: Sarajevski derbi
Cuj mi zeznuli derbi
Ma jah, hvatamo se istorije i datuma samo dokle nam odgovara
A mozda je onaj Kajtazov gol i setalica "vi ste nasa Severina" pao u zaborav
Ma jah, hvatamo se istorije i datuma samo dokle nam odgovara
A mozda je onaj Kajtazov gol i setalica "vi ste nasa Severina" pao u zaborav
-
Walter76
#1925 Re: Sarajevski derbi
Ma ne isplati se raspravljati sa zido(vi)m(a) niti boriti sa vjetrenjačama prijatelju, ha-ya!Richard Wagner wrote:zna se ko slavi remije, bilo na grbavici bilo na koševu, tako da...