O IGRAČIMA: Šareno... Utakmicu sam gledo ispred BBI-ja i to na onom ekranu gdje je štopala slika, pa možda nisam sve najbolje upratio, ali generalni dojam je da su glavne naše uzdanice značajno podbacile... To je u skladu sa onim što odavno govorim: naš rezultat prvenstveno zavisi od toga kako će igrat Spahić, Pjanić, Misimović, Džeko... Kad su oni u elementu pobjeđujemo, kad nisu vjerovatno gubimo... Od ostalih igrača ne možemo baš očekivati da preuzmu sve konce u svoje ruke i prave preokret... Oni su faktor koji može pomoć ili odmoć, ali ne i neka odlučujuća snaga... Eto mali Bešić je oduševio protiv Argentine, ALI NE MOŽE ON BITI FAKTOR PREOKRETA... Sinoć njegova ipak nešto slabija, ali i dalje korektna predstava... Međutim, ono što je još vidljivo kod njega je činjenica da je prilično limitiran igrač kada je u pitanju igra prema naprijed... Pa on je u suštini štoper, koji se eto silom prilika potrefio kao optimalno rješenja za zadnjeg veznog kod nas, ali mislim da bi ga u budućnosti trebalo stavljati na njegovu prirodniju poziciju, a za DM dalje tražiti alternative...
Spahić katastrofalan, iako u tome vjerovatno ima dosta uticaja i ona povreda... Međutim, sad je dobro vrijeme da se kaže da smo mi njega ipak značajno precijenili... Ne mislim da ga sad treba pljuvati, ali isto tako mislim da nije bilo razloga ni da ga se ranije okiva u zvijezde... Miske je svoje u reprezentaciji rekao, odavno je u silaznoj putanji... Ako ostane još jedan ciklus tu, onda mu je stroga klupa... Samo ne znam isplati li mu se zbog toga dolazit iz Kine... Eh, Džeko... Mislim da prema njemu nismo fer... On je ipak igrač koji je sinoć zabio regularan gol i koji je na kraju zamalo zabio za izjednačenje... Za jednog napadača to nije nimalo loš učinak... Naravno, ima dijelova utakmice kada ga nije bilo nikako, ali ja ne bih rekao da je to bilo zato što se nije trudio... Malo me generalno nervira ta priča o nezalaganju... Mi kad god izgubimo - odmah to ispada plod nezalaganja... Međutim, izgleda da većina raje fudbal percipira kao: uloži truda i zalaganja - dobro ćeš igrat... Međutim, ne bih ja reko da je to baš tako... Nekad i pored toga što se silno trudiš - jebiga ne ide... Sinoć u dobrom dijelu meča nednostavno nije išlo... Ni Džeku ni ostale... Ja naprosto sebi ne mogu pojmiti da se neko u utakmici ovog značaja ne trudi dovoljno... Jednostavno - u to odbijam vjerovat... Još jednom što se tiče Džeke - svakako da je mogao bolje odigrat, ali mislim da nije zaslužio sve ovo što mu se stavlja na teret... Moguće da smo i njega blago precijenili, pa očekujemo čuda...
Pjanić - ne znam... Onako, kad se nekako osvrnem unazad, pa i nema prevelik broj utakmica u kojima sam ja bio baš oduševljen njegovim nastupima... Naravno, on je skoro uvijek solidan i stabilan, ali meni se čini da nema ono što je Miske imao u svojim najboljim danima - sposobnost da kroz par poteza okrene utakmicu... Možda se ostali neće složit, ali to je moja neka percepcija... Ipak, sigurno je da će se naš vezni red i u budućnosti oslanjat na njega, a ja se nadam da će odlaskom Misketa Pjanke dobiti više slobode i pokazati još više svog umijeća... Ovo dosad je solidno, ali ja nekako od njega očekujem više...
Malo pozitive - Begović odličan... To je zaista golman sa kojim smo se usrećili... Čovjek u potpunosti ulijeva sigurnost... Ja sam prethodno bio zadovoljan i sa Hasagićem (obično sam ga branio ovdje na forumu

, jer sam smatrao da su napadi na njega značajnim dijlom neutemeljeni), ali Begović je ipak neki novi nivo... Samo da nam ostane u ovakvoj formi dugi niz sezona... Što se tiče sinošnje utakmice, neophodno je istaknuti i Šunjića... Zbog njega mi je pravo drago što je u potpunosti dokazao da je nepravedno omalovažavan od strane anonimnih strućnjaka ovih zadnjih skoro godinu dana... Jeste i on imao svoje kikseve, ali ko ih nema? Meni je nevjerovatno bilo sa kojom se količinom omalovažavanja momak susreo zbog bukvalno jednog ili dva kiksa... Spaha i Bičo su sjebali mnogo značajnije stvari pa ih se nikada zbog toga nije otpisivalo... Uglavnom, Toniju svaka čast za partiju od sinoć... Jedan od rijetkih koji je bio na visini zadatka... Naravno, valja mu još dokazivati da ova dobra partija nije samo izuzetak, ali mislim da je očigledno da je Šunjić budućnost ove reprezentacije... Bitno je i to kojim će pravcem krenut njegova dalja karijera... Zasad je važno da se makne iz one zaraćene zone...
Ostale igrače možda ne bi bilo fer da komentarišem, jer kažem, gledo sam utakmicu u masi na ne baš kvalitetnom ekranu, pa nisam baš upratio svačiju igru... Samo bih se kratko osvrnuo na TSS-a... Lično nisam upratio njegov učinak na terenu kako je ušao... Međutim, pročitah ovdje u više postova da i nije bio loš... Ja mislim da se većina nas uvjerila da momak ima potencijala, ali i zbog njeg samog mi se čini da je njegovo pozivanje u Brazil loš potez... Ma koliko on bio talentovan, bojim se da će mu dugo ostat etiketa amidžića, a sumnjam da će mu ovaj nastup od 15-tak minuta baš doniejti neke beneficije u pogledu njegove karijere i eventualnog transfera u veći klub...