21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
It_is_a_Leclerc

#1901 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

Alfons Kauders wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kraljevi smo patetike.

Jeboga, mi izgubimo jednu utakmicu i odmah se ovdje rastjeruju igrači, razbijaju klanovi, otkrivaju se zakulisne radnje, detektuju saboteri... Mi stvarno ne znamo se nositi sa porazom i sa neuspjehom, što je opet odlika malih i nezrelih naroda. Šta rade Španci ? Analiziraju šta je pogrešno, traže odgovorne. Samo u nas se bukvalno traži glava da padne, po mogućnosti Spahićeva, da bi se namirlila ravnoteža u svemiru.

Najgore mi je što znam da su pojedinci ovdje ispamećivali hvalospjevkama na račun istog tog Spahića, Bešića, Hajrovića, a sad se nastavilo sa: "To je bio inicident. Oni su nesposobni".

Iskulirajte ljudi, pobogu braćo. Ni prvi ni zadnji neuspjeh. Nije kraj svijeta. Valja odigrati protiv Irana za častan oproštaj Safeta Sušića od klupe BiH, vratiti se u BIH, ohladiti glavu i vidjeti kud i s kim dalje. Imamo relativno mladu ekipu koja će itekako imati šta reći već na Euru u Francuskoj.

P.S. Jako su mi dobri argumenti - "Pa šta ako je poništen gol. Imali su vremena za drugi". To je otprilike kao kad vam neko pokrade platu sa računa, vi se žalite, a oni vam kažu - "Pa šta hoćete, imate vi i drugi mjesec da je zaradite".
odma zavjera neka, nema sta drugo... :-)

nema sanse da se izgubi - vazda je nekakva zavjera, izdaja, prodaja ili neki kurac palac
Ja sam izgleda pogrešno skontao tvoj post.

Izvini,
Last edited by It_is_a_Leclerc on 22/06/2014 11:08, edited 1 time in total.
Mali_Vuk

#1902 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

miki.ba wrote:
Mali_Vuk wrote:
miki.ba wrote:
Preostaje nam samo da pokazemo od cega smo i da razbijemo Iran kako smo i do sada radili sa nizerazrednim ekipama u kvalifikacijama, a moto bitno je ne osramotiti se moramo totalno zaboravitit jer se tako ne igra SP.
Po ko zna koji put ovo trubim :D Jarane, nije Iran nižerazredna ekipa. Pogotovo to nije u poređenju s nama. A eno, vidjeli smo da nije ni u poređenju sa Argentinom, jednim od najvećih timova svijeta.

Kao da nas to malo i zeza. Olako ekipe nazivamo nižerazrednim. Pa to ni Njemci ne rade.
Ovo sto su pruzili Iran i Nigerija nije plod kvaliteta ekipe, nego plod zalaganja i davanja 200%.

Sta sad hoces da mi kazes, vjerovatno bitno je ne osramotiti se.
Neću to da ti kažem. Hoću da ti kažem baš ono što sam i rekao. Iran nije nižerazredna ekipa, pogotovo to nije u poređenju s nama. I tih 200% je potrebno da možeš da daš. Neke ekipe tih 200% jednostavno nemaju odakle da izvuku. I još je pride njihovih 100% kao nečijih 75. I onda je to problem.

A bitno je ne osramotiti se, kako nije. Naročito kad već nisi sposoban da protivnika pobjediš.
bosan

#1903 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by bosan »

Imamo stvarno kvalitetne pojedince . To su velika imena u svijetu fudbala ali kao ekipa funkcionisemo prilicno lose. Mislim da je vrijeme da to neki novi selektor preslozi i unese zdravu atmosferu u ekipu.Od nekih igraca se treba oprostiti i ubaciti nova imena . I nasi igraci bi trebali shvatiti ovo ozbiljno pa oni zive od fudbala .Koliko bi se njih jos bolje prodalo da smo dobro odigrali.Otvoreno reci svakom pojedincu da moze biti zamijenjen u bilo kom trenutku igre , ko se ne slaze fino mu pokazati vrata.Volim nase zmajeve ko Boga ali moramo se uozbiljiti .

Zmajevi glavu gore i zajedno idemo dalje . :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Last edited by bosan on 22/06/2014 11:07, edited 1 time in total.
tzipiripi

#1904 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by tzipiripi »

Mali_Vuk wrote: Ni f od faula. Spaha prvi pokušao da ga zaustavi rukama, momak jači, odhrvao se i ćao. Pošteno.
Čuj prika, poslije ću ti probat nacrtat temperama.
Čuj ni f od faula :-) :-) :lol: :lol:
Mali_Vuk

#1905 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

.
Last edited by Mali_Vuk on 22/06/2014 11:09, edited 2 times in total.
Mali_Vuk

#1906 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

tzipiripi wrote:
Mali_Vuk wrote: Ni f od faula. Spaha prvi pokušao da ga zaustavi rukama, momak jači, odhrvao se i ćao. Pošteno.
Sebi ti nacrtaj. I još improvizuj plastelinom. Morebit i da primjetiš da nema faula :D
Mali_Vuk

#1907 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

Mali_Vuk wrote:
Arata wrote:Nigerijci začepili usta ovom velikom broju naših navijača koji su ih nazivali crnčugama, crnjama, divljacima i majmunima.

Nije tačno. To je bio mali, i to drastično manji broj takvih navijača. I plus to što su se i oni uglavnom zajebavali. Generalno nije bilo potcjenjivanja Nigerije. Raja pravila viceve onako više u strahu i od nervoze :D
Alfons Kauders

#1908 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jeboga, mi izgubimo jednu utakmicu i odmah se ovdje rastjeruju igrači, razbijaju klanovi, otkrivaju se zakulisne radnje, detektuju saboteri... Mi stvarno ne znamo se nositi sa porazom i sa neuspjehom, što je opet odlika malih i nezrelih naroda. Šta rade Španci ? Analiziraju šta je pogrešno, traže odgovorne. Samo u nas se bukvalno traži glava da padne, po mogućnosti Spahićeva, da bi se namirlila ravnoteža u svemiru.

Najgore mi je što znam da su pojedinci ovdje ispamećivali hvalospjevkama na račun istog tog Spahića, Bešića, Hajrovića, a sad se nastavilo sa: "To je bio inicident. Oni su nesposobni".

Iskulirajte ljudi, pobogu braćo. Ni prvi ni zadnji neuspjeh. Nije kraj svijeta. Valja odigrati protiv Irana za častan oproštaj Safeta Sušića od klupe BiH, vratiti se u BIH, ohladiti glavu i vidjeti kud i s kim dalje. Imamo relativno mladu ekipu koja će itekako imati šta reći već na Euru u Francuskoj.

P.S. Jako su mi dobri argumenti - "Pa šta ako je poništen gol. Imali su vremena za drugi". To je otprilike kao kad vam neko pokrade platu sa računa, vi se žalite, a oni vam kažu - "Pa šta hoćete, imate vi i drugi mjesec da je zaradite".
odma zavjera neka, nema sta drugo... :-)

nema sanse da se izgubi - vazda je nekakva zavjera, izdaja, prodaja ili neki kurac palac
Pa nije zavjera, što ne čitaš ti šta se piše ovdje ?!

Kakva zavjera ?! Daj ne izmišljaj, majketi.

Jesam li ja rekao da smo dobro igrao ? Nisam.
Jesam li ja rekao da je posrijedi zavjera ? Nisam.
Jesam li ja rekao da smo zaslužili da pobijedimo ? Nisam. Ali, guess what, nije ni Argentina zaslužila da dobije Iran, pa su zabili gol i amin. Nema dalje. I mi smo zabili gol, ali kurac nam.

I ne tvrdim da je zavjera, već čisti sudački amaterizam. Da nam je gol priznat, bilo bi, makar 1-1, i mi bismo ovdje razrađivali Iran.
bojim se da se nismo bas najbolje razumijeli :D ja sam to vise mislio nako sarkasticno :D tj slazem se s tobom...

nije se jos ni odmahmuralo, a vec se traze ostavke, tjeranje iz reprezentacije itd itd itd... ali eto, sta se moze, razocaran svijet... malo ce i to splasnuti za par dana... valjda
mehoxy

#1909 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by mehoxy »

Nisu mi jasni ljudi koji pravdaju sad ove sosone.Nije mi jasno ni kako doticne nije stid ljudi koji su tolike novce dali da ih gledaju fuj.Uopste se nisu trudili.
It_is_a_Leclerc

#1910 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Alfons Kauders wrote: bojim se da se nismo bas najbolje razumijeli :D ja sam to vise mislio nako sarkasticno :D tj slazem se s tobom...

nije se jos ni odmahmuralo, a vec se traze ostavke, tjeranje iz reprezentacije itd itd itd... ali eto, sta se moze, razocaran svijet... malo ce i to splasnuti za par dana... valjda
Izvini, bogati. Maloprije skontah i rekoh da editujem, dok nisi vidio. Al' bi kasno.

Izvini, nisam skontao ja dobro. Mislio sam da se referiraš na moje prozivanje sudije. Sorry.
Jose_Mourinho

#1911 Re: Odg: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovi

Post by Jose_Mourinho »

nije im prvi put da im bude poništen go tako da ti to pada u vodu još oni nisu znali jel bio regularan...
fizički su kar.ina spremljeni, taktika fenomenalna a izmjene jos bolje...
slabo se trči, bezvoljno se igra ko da je prijateljska... i treba im jeb.avat mater ;)
Idemedosumom

#1912 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Idemedosumom »

Ja stvarno nisam tip koji pretjeruje nisam jedan od onih teorija zavjere tipova, trudim se da budem sto vise objektivan. Nakon losih utakmica pokusavam pronaci greske i krivce za los rezultat, te ih prokomentarisem s drustvom na forumu.

Inace kada nasa repka primi gol, ja se ufatim za glavu, nasekiram se. Strepim, galamim, psujem, dovim, itd. Sinoc sam onako hladno posmatrao i ibretio se. Kad je Dzeko dao gol, ja nisam skocio, ucinilo mi se da je ofsajd bio (nazalost se i linijskom isto ucinilo).

Sinoc nesto nije bilo ok. Nasi igraci su bolje izgledali protiv Egipta nego sinoc. Zasto? Ma kako losa fizicka sprema bila, ma kako teski uvjeti, to su profesionalni fudbaleri, setanje po travnjaku vec u 20. minuti se nikako ne moze opravdati. Uz to dodaj jos papetov iznenadni sastav, formaciju, Spahine greske i povratne pasove.

Spaha inace u ovim veliki tekmama ne moze bez kartona proci. Veceras je pustao crncima da rade sta hoce.

Nadam se da ce i ostali ljudi, barem nakon sto pogledaju snimak tekme uvidjeti da je ono sinoc lakrdija bila. Toliko zelim znati sta je razlog, ko je krivat za onu pretstavu...
tzipiripi

#1913 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by tzipiripi »

Mali_Vuk wrote:
tzipiripi wrote:
Sebi ti nacrtaj. I još improvizuj plastelinom. Morebit i da primjetiš da nema faula :D
Evo i temperama.
Image
It_is_a_Leclerc

#1914 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Slažem se. Al' što to niste radili protiv Meksika, protiv Argentine ?! Nego se ovdje nije moglo živjeti od proslave poraza. Tad je Bešić bio Yaya Toure u nastajanju, Spahić makar Maldini, Ibišević i Falcao od dva brata djeca, itd. itd. Jel se to nešto tako strašno i drastično promijenilo ?! Nije. Nego smo sinoć izgubilii, dijelom zbog Papetove totalno promašene taktike, dijelom zbog loše večeri pojedinaca u ekipi, a ponajvećim dijelom zbog sudačke greške. I sad od toga praviti neki spektakl, da su kao eto igrači posvađani, igrali jedni protiv drugih... :roll:

Opet fulate fudbal sa mojom poentom oko gola. Ja vam hoću reći da bi REZULTAT bio drugačiji da je sudija iole bolji. Znači, postoji mogućnost da bi bilo 1-1, 1-0 za nas. Zaboravite sve kako smo igrali prije gola i poslije gola. Zamislite moment u kome dolazimo do vodstva. Dakle, makar polovinu krivnje za sinoćnji rezultat moraju preuzeti sudije. I to je vrlo jasno.
tzipiripi

#1915 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by tzipiripi »

Mali_Vuk wrote: Sebi ti nacrtaj. I još improvizuj plastelinom. Morebit i da primjetiš da nema faula :D
Evo i plastelinom. Pošto mi je žena učiteljica i trenutno vodi drugi razred osnovne, znam da ti treba malo pojasnit slikice.
Pogledaj na noge Spahića i Emenikea.

Image
miki.ba

#1916 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by miki.ba »

Spaha svojom desnom udario u lijevu nogu i pao, Nigerijanac ga jeste blago dohvatio po ruci, medjutim to nije faul.

Spaha je trebao trcati na loptu, a on je pokusao covjeka u punom naletu zagrati, sto je nemoguce, to ni ja ne bi mogao. :D
almir1977

#1917 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by almir1977 »

tzipiripi wrote:
Mali_Vuk wrote:
tzipiripi wrote: Ni f od faula. Spaha prvi pokušao da ga zaustavi rukama, momak jači, odhrvao se i ćao. Pošteno.

Evo i temperama.
Image
Sapleten definitivno. ALi ruku na srce taj kontakt koljenom se vidi nakon što par puta odvrtiš ovaj gif i to je sudiji bilo jako teško za vidjeti. Iskreno, zbog onih kontakata rukama, ja prvi ne bih nikad faul svirao, a ovo nogama je bilo jako teško vidjeti u dijeliću sekunde koji sudija ima na raspolaganju.
cyprus

#1918 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

O IGRAČIMA: Šareno... Utakmicu sam gledo ispred BBI-ja i to na onom ekranu gdje je štopala slika, pa možda nisam sve najbolje upratio, ali generalni dojam je da su glavne naše uzdanice značajno podbacile... To je u skladu sa onim što odavno govorim: naš rezultat prvenstveno zavisi od toga kako će igrat Spahić, Pjanić, Misimović, Džeko... Kad su oni u elementu pobjeđujemo, kad nisu vjerovatno gubimo... Od ostalih igrača ne možemo baš očekivati da preuzmu sve konce u svoje ruke i prave preokret... Oni su faktor koji može pomoć ili odmoć, ali ne i neka odlučujuća snaga... Eto mali Bešić je oduševio protiv Argentine, ALI NE MOŽE ON BITI FAKTOR PREOKRETA... Sinoć njegova ipak nešto slabija, ali i dalje korektna predstava... Međutim, ono što je još vidljivo kod njega je činjenica da je prilično limitiran igrač kada je u pitanju igra prema naprijed... Pa on je u suštini štoper, koji se eto silom prilika potrefio kao optimalno rješenja za zadnjeg veznog kod nas, ali mislim da bi ga u budućnosti trebalo stavljati na njegovu prirodniju poziciju, a za DM dalje tražiti alternative...

Spahić katastrofalan, iako u tome vjerovatno ima dosta uticaja i ona povreda... Međutim, sad je dobro vrijeme da se kaže da smo mi njega ipak značajno precijenili... Ne mislim da ga sad treba pljuvati, ali isto tako mislim da nije bilo razloga ni da ga se ranije okiva u zvijezde... Miske je svoje u reprezentaciji rekao, odavno je u silaznoj putanji... Ako ostane još jedan ciklus tu, onda mu je stroga klupa... Samo ne znam isplati li mu se zbog toga dolazit iz Kine... Eh, Džeko... Mislim da prema njemu nismo fer... On je ipak igrač koji je sinoć zabio regularan gol i koji je na kraju zamalo zabio za izjednačenje... Za jednog napadača to nije nimalo loš učinak... Naravno, ima dijelova utakmice kada ga nije bilo nikako, ali ja ne bih rekao da je to bilo zato što se nije trudio... Malo me generalno nervira ta priča o nezalaganju... Mi kad god izgubimo - odmah to ispada plod nezalaganja... Međutim, izgleda da većina raje fudbal percipira kao: uloži truda i zalaganja - dobro ćeš igrat... Međutim, ne bih ja reko da je to baš tako... Nekad i pored toga što se silno trudiš - jebiga ne ide... Sinoć u dobrom dijelu meča nednostavno nije išlo... Ni Džeku ni ostale... Ja naprosto sebi ne mogu pojmiti da se neko u utakmici ovog značaja ne trudi dovoljno... Jednostavno - u to odbijam vjerovat... Još jednom što se tiče Džeke - svakako da je mogao bolje odigrat, ali mislim da nije zaslužio sve ovo što mu se stavlja na teret... Moguće da smo i njega blago precijenili, pa očekujemo čuda...

Pjanić - ne znam... Onako, kad se nekako osvrnem unazad, pa i nema prevelik broj utakmica u kojima sam ja bio baš oduševljen njegovim nastupima... Naravno, on je skoro uvijek solidan i stabilan, ali meni se čini da nema ono što je Miske imao u svojim najboljim danima - sposobnost da kroz par poteza okrene utakmicu... Možda se ostali neće složit, ali to je moja neka percepcija... Ipak, sigurno je da će se naš vezni red i u budućnosti oslanjat na njega, a ja se nadam da će odlaskom Misketa Pjanke dobiti više slobode i pokazati još više svog umijeća... Ovo dosad je solidno, ali ja nekako od njega očekujem više...

Malo pozitive - Begović odličan... To je zaista golman sa kojim smo se usrećili... Čovjek u potpunosti ulijeva sigurnost... Ja sam prethodno bio zadovoljan i sa Hasagićem (obično sam ga branio ovdje na forumu :mrgreen: , jer sam smatrao da su napadi na njega značajnim dijlom neutemeljeni), ali Begović je ipak neki novi nivo... Samo da nam ostane u ovakvoj formi dugi niz sezona... Što se tiče sinošnje utakmice, neophodno je istaknuti i Šunjića... Zbog njega mi je pravo drago što je u potpunosti dokazao da je nepravedno omalovažavan od strane anonimnih strućnjaka ovih zadnjih skoro godinu dana... Jeste i on imao svoje kikseve, ali ko ih nema? Meni je nevjerovatno bilo sa kojom se količinom omalovažavanja momak susreo zbog bukvalno jednog ili dva kiksa... Spaha i Bičo su sjebali mnogo značajnije stvari pa ih se nikada zbog toga nije otpisivalo... Uglavnom, Toniju svaka čast za partiju od sinoć... Jedan od rijetkih koji je bio na visini zadatka... Naravno, valja mu još dokazivati da ova dobra partija nije samo izuzetak, ali mislim da je očigledno da je Šunjić budućnost ove reprezentacije... Bitno je i to kojim će pravcem krenut njegova dalja karijera... Zasad je važno da se makne iz one zaraćene zone...

Ostale igrače možda ne bi bilo fer da komentarišem, jer kažem, gledo sam utakmicu u masi na ne baš kvalitetnom ekranu, pa nisam baš upratio svačiju igru... Samo bih se kratko osvrnuo na TSS-a... Lično nisam upratio njegov učinak na terenu kako je ušao... Međutim, pročitah ovdje u više postova da i nije bio loš... Ja mislim da se većina nas uvjerila da momak ima potencijala, ali i zbog njeg samog mi se čini da je njegovo pozivanje u Brazil loš potez... Ma koliko on bio talentovan, bojim se da će mu dugo ostat etiketa amidžića, a sumnjam da će mu ovaj nastup od 15-tak minuta baš doniejti neke beneficije u pogledu njegove karijere i eventualnog transfera u veći klub...
shandrprcSA

#1919 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by shandrprcSA »

nek' se i ovdje nadje

Image
Image
Image
Image
kad "strucnjaci" kazu da je faul...
Image
Jose_Mourinho

#1920 Re: Odg: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovi

Post by Jose_Mourinho »

Po meni nije mogo je svirat faul a i ne mora jbg duel borba za loptu...

I dobro sudija nam poništio čist gol, al ponovo nije im studija zabranio da trce igraju sa željom, voljom ;)
tzipiripi

#1921 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by tzipiripi »

Zmaj-bosanski wrote:
ali je i pičkonja Spahić pao ko kakva pička, jedva dočeko, konta svirat će sudija, eto svira karinu
pa nije to balet u pičku materinu
Jesi 'l ti ikad potrč'o pa te neko sapleo po nonama? Možeš ti bit prika Batman ali ima da poljubiš patos.
Idemedosumom

#1922 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Idemedosumom »

Za mene to iskreno i nije faul. Sudija je tokom cijele utakmice pustao grublju igru (sto je nazalost islo Nigerijcima u prilog). Spaha se ovdje nije ni potrudio.
Mali_Vuk

#1923 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

tzipiripi wrote:
Mali_Vuk wrote: Sebi ti nacrtaj. I još improvizuj plastelinom. Morebit i da primjetiš da nema faula :D
Evo i plastelinom. Pošto mi je žena učiteljica i trenutno vodi drugi razred osnovne, znam da ti treba malo pojasnit slikice.
Pogledaj na noge Spahića i Emenikea.

Image
Evo gledam im noge, i ne primjećujem ništa osim da Nigerijac ima ljepše čarape, valjda zato jer su zelene :D

Ma ne, bez zezanja. Ja stvarno ovdje ne vidim faul. Ono, mogao ga je možda i svirati, ali po meni i nije morao. Vjerovatno je masa sudaca koji ono isto ne bi svirali.
It_is_a_Leclerc

#1924 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Safet Sušić : "Nemam šta reći igračima".

Bojim se, Safeta, da to i jest problem. Pravi trener igrače spušta nakon velike pobjede i diže nakon velikog poraza. Ne ćuti i ne lupa gluposti po press konferencijama.
Pitarrr82

#1925 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Pitarrr82 »

Ja bih ga sudio samo da sam ja bio sudija :mrgreen:, sve ostalo je odokativno moze ali i ne mora svirati faul bilo je tu obostranog cackanja, osteceni smo za gol a kod njihovog gola i ne bas...
Locked