Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
babaroga1x

#1901 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by babaroga1x »

meLisaAaa wrote:Svašta..prebacio sam novac, isad mi stoji Pending.. ne znam koliko dugo trebam da čekam? Iskustva?
kad si dao zahtjev za isplatom? ako je clixsense, moraš dati zahtjev negdje do 13 h ponedjeljkom ili petkom da ti isti dan isplate.... inače ti isplate tek slijedeći dan koji se isplaćuje (ponedjeljak / petak)...

na neobuxu dobiš odmah...
smaugly

#1902 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smaugly »

Pošto mi je ovo početni mjesec, iskreno sam zadovoljan zaradom za 2 sedmice rada. Trenutni bilans na 3 servera je 29.35 dolara. Meni dosta :D
uvijek_ista

#1903 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by uvijek_ista »

Vidim da svi nesto prebacujete zaradjeno, pa moze li da mi neko odgovori da li je obaveza sa zadnjim danom u mjesecu prebaciti svotu ili svoticu na paypal racun ili se moze u toku mjeseca bilo kad?
AhmetShabo

#1904 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by AhmetShabo »

uvijek_ista wrote:Vidim da svi nesto prebacujete zaradjeno, pa moze li da mi neko odgovori da li je obaveza sa zadnjim danom u mjesecu prebaciti svotu ili svoticu na paypal racun ili se moze u toku mjeseca bilo kad?
mozes kad hoces, nego smo se dogovorili da na kraju mjeseca iznese svako koliko je zaradio u tom mjesecu.
A tu na paypal mozes kad hoces povuci novac, na neobuxu ce ti iste sekunde prebacit, a clix prrbacuje ponedjeljkom i petkom.
uvijek_ista

#1905 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by uvijek_ista »

SUPER STE!
hVALA NA BRZIM ODGOVORIMA
:thumbup:
nal26exp

#1906 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by nal26exp »

Dok se PayPal smisli kakve to tehničke probleme treba da sredi da bi došao u srbiju, mene dere Neteller! :lol: I još će me odrati dok ne dođu te pare do mene. Koliko vama uzimaju % na PayPal-u? Meni je NB uzeo 2,24$ na 42,9$, to je oko 5%.

Sad sam otkrio nešto zanimljivo- mi sami određujemo sebi bonus na onim keywords. Upravo sad radim onu drugu vrstu zadatka, kada treba da ocenimo već postojeće keywords na slikama, i naletim na keywordse koje sam pisao danas, za bonus. Normalno, stavio sam sve Yes, Yes :D sad mi pade na pamet da treba što jednostavnije keywords da stavljam, a ne da tražim u google translate nešto za šta 90% ljudi nikad nije čulo. Znači samo rock, sky, tree, nešto što bi i Homer provalio, i stavio Yes.
mrva/mrve

#1907 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mrva/mrve »

Bice ujutro bonusa za Create 5 Keywords :D Uradio sam ih sad preko 20 :D
mikrozadatak

#1908 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

Evo i moja zarada za Oktobar:
Image
Inače, supruga i ja smo prošli mjesec ukupno zaradili nešto preko 350$ ili oko 530KM.
Kad smo počeli s mikrozadacima ova cifra je bio naš cilj (u koji iskreno nijedno od nas nije vjerovalo).
Vidim sve više screen shot-ova s isplatama što me jako raduje. Drago mi je da nije ostalo 2-3 ljudi koji ovdje razmjenjuju iskustva. Idemo dalje, dobro je ovo :)
Čestitam svima :thumbup:
mikrozadatak

#1909 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

nal26exp wrote:Dok se PayPal smisli kakve to tehničke probleme treba da sredi da bi došao u srbiju, mene dere Neteller! :lol: I još će me odrati dok ne dođu te pare do mene. Koliko vama uzimaju % na PayPal-u? Meni je NB uzeo 2,24$ na 42,9$, to je oko 5%.
Pozdrav nal26exp
Nama u BiH paypal ne uzima ništa ako sačekamo prvi u mjesecu da nam automatski prebace lovu. Ako tražimo isplatu bilo kojeg drugog datuma skinu 5$ po transakciji. Neobux i Clixsense mi skidaju 2% prilikom isplate.
Nadam se da će i kod vas profunkcionisati paypal, pokušaću preko privatnih izvora ovih dana da se raspitam jel se šta pokrenulo oko toga u paypal-u.

Sretno
malimrav1978

#1910 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by malimrav1978 »

Kad paypal prebacuje novac na karticu, 1. u mjesecu ili do 1. u mjesecu? Meni još nisu prebacili pare na karticu, tj. na balancu mi i dalje stoji iznos koji sam zaradio. Da li će ga prebaciti tokom današnjeg dana ili trebam nešto kliknuti da to odrade?
mikrozadatak

#1911 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

malimrav1978 wrote:Kad paypal prebacuje novac na karticu, 1. u mjesecu ili do 1. u mjesecu? Meni još nisu prebacili pare na karticu, tj. na balancu mi i dalje stoji iznos koji sam zaradio. Da li će ga prebaciti tokom današnjeg dana ili trebam nešto kliknuti da to odrade?
Obično prvog u mjesecu, vjerovatno će radi vikenda ostaviti to za ponedjeljak, u srijedu ili četvrtak očekujem da ih vidim na bankomatu
Merengues

#1912 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Merengues »

Meni evo prije 2 min paypal prebacio novac :)
mikrozadatak

#1913 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

Evo vidim i meni. Za par dana su u mom džepu :D
Merengues

#1914 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Merengues »

mikrozadatak wrote:Evo vidim i meni. Za par dana su u mom džepu :D

Pare u džep i na gibraltar :D
malimrav1978

#1915 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by malimrav1978 »

evo i meni su prebačene čekam još samo isplatu sa kartice i onda idemo punom parom radit.
Hvala svima na savjetima i pomoći.
AhmetShabo

#1917 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by AhmetShabo »

malo je pitanje off, ali postoji li nacin da provjerim stanje svog racuna u INtesa sanpaolo banci, a da ne idem do bankomata ili do poslovnice?
tataćusak

#1918 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by tataćusak »

je li vama clix nedostupan
AhmetShabo

#1919 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by AhmetShabo »

tataćusak wrote:je li vama clix nedostupan
jeste, pisalo je juce obavjestenje da danas imaju nekakav maintance, nesto rade :thumbup:
Adriatic20

#1920 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Adriatic20 »

Pozdrav svima ;) Evo da se i ja javim na ovaj podforum, na našim prostorima su ovi mikrotaskeri ovdje najaktivniji pa da se i ja pridružim :D

Radim ih na Clixu, moram priznati prva 2 mjeseca sam imao standardan problem kod početnika, slabo sam rješavao taskove i mislim da sam u tih 60 dana zaradio 70 centi :lol:

Ali eto čim sam dohvatio prvi level i skuzio kako se sve radi, krenulo je, 6 dolara u 5 dana. Nije loše za početak. Vidim ove Vaše paymentse i nadam se da će tako i meni biti nakraju ovog mjeseca..

Sretno svima.. i još jedno pitanje, gledam slike ovih isplata - zašto Vam na nekima piše kao isplata sa Clixsense, dobro to shvaćam i onaj dio Neo to je kao isplata s neobuxa, no kako dobijete ovu isplatu od Crowdflowera? Ja sam mislio da se može raditi samo preko ovih stranica, a ne i preko njih osobno.. Ili je nešto drugo u pitanju
dobojlija81

#1921 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

pozdrav imas unazad nekoliko stranica elite crowfolder link pa se reg,neda mi se preko moba traziti
forzamilan

#1922 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by forzamilan »

Ja sam se registrovao 18.10. i uspio sam zaraditi 35$. Nisam uspio na neobuxu prebaciti keš ali nema veze neka stoji slađe je :D
Biram zadatke koje ću raditi ne radi mi se svašta znao sam 2 dana baš zaružiti i dosta radio neke dane samo otvorio i zaradio 10 centi možda. Da budem iskren puno više vremena provedem na f5 nego što radim. Neku sam večer radio ona auta i označavao one kvadratiće uradio 75 taskova po 8 centi su bili plaćeni ali su mi oči otpale i dobio expelled na 60% jer je jako bugovita radi onih 25 px i veličine auta :lol:

Uglavnom ovo fino dođe ko ima vremena ako ništa da možeš nešto sa ebaya uzeti a da ti ne povlači keš sa tekućeg. Mada kako vidim ovi profići dižu veće cifre :thumbup:

Zeza me dobio sam na jednom tasku prvi par dana major flag i to task od 1cenat jbg i accuracy još malo ispod 85% za lvl 3 pa da vas pitam ima li koristi od tog 3. levela u odnosu sad što sam 2 lvl? Vidim rijetko budu taskovi koji traže 3 lvl ili ih ja ne vidim što nemam taj lvl?
mikrozadatak

#1923 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

forzamilan wrote:Ja sam se registrovao 18.10. i uspio sam zaraditi 35$. Nisam uspio na neobuxu prebaciti keš ali nema veze neka stoji slađe je :D
Biram zadatke koje ću raditi ne radi mi se svašta znao sam 2 dana baš zaružiti i dosta radio neke dane samo otvorio i zaradio 10 centi možda. Da budem iskren puno više vremena provedem na f5 nego što radim. Neku sam večer radio ona auta i označavao one kvadratiće uradio 75 taskova po 8 centi su bili plaćeni ali su mi oči otpale i dobio expelled na 60% jer je jako bugovita radi onih 25 px i veličine auta :lol:

Uglavnom ovo fino dođe ko ima vremena ako ništa da možeš nešto sa ebaya uzeti a da ti ne povlači keš sa tekućeg. Mada kako vidim ovi profići dižu veće cifre :thumbup:

Zeza me dobio sam na jednom tasku prvi par dana major flag i to task od 1cenat jbg i accuracy još malo ispod 85% za lvl 3 pa da vas pitam ima li koristi od tog 3. levela u odnosu sad što sam 2 lvl? Vidim rijetko budu taskovi koji traže 3 lvl ili ih ja ne vidim što nemam taj lvl?
I ja sam prvi mjesec zaradio 35$, doduše tada je bilo manje informacija o ovome, bar na ovom forumu. Ako nastaviš ovako ići će to puno bolje, ali moraš im pisati support ticket da ti skinu taj flag. Major flag je ozbiljna stvar gledaj da ti to skinu. I ja sam na levelu 2, polako podižem accuracy, ali kolko sam skontao po komentarima, to malo taskova sto ima na levelu 3 su uglavnom kvalitetni i donose dobru lovu.

Pozdrav
babaroga1x

#1924 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by babaroga1x »

clixsense opet online, završili s održavanjem :-)
Lunetina

#1925 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Lunetina »

Evo da se i ja tuspasim sa svojim iskustvima i dosadašnjom zaradom.

Registrovala sam se prije tačno 3 sedmice, level 3 dobila za 6 dana i od tada sam počela nešto sitno i zarađivati, da bih posljednjih dana uspjela zaraditi i nešto konkretno. Uglavnom, najviše radim na NB-u, na CS-u rijetko.
U proteklih 15 dana zaradila sam cca 30$, od čega više od trećine u protekla 2-3 dana. Ne radim svaki dan/noć, nemam vremena, mada bih vrlo rado... ali šta se može, puno je drugih obaveza...

Drago mi je što postoji ovakav način zarade, posebno za mlade nezaposlene ljude, a vidim da ih ovdje ima priličan broj. Bitna je stvar u životu da neko sebi može obezbijediti solidan džeparac radeći nešto, da ne zavisi od nekog drugog, posebno u uslovima u kojima živimo svi mi na ovim prostorima...

Savjetujem svima onima koji sada čitaju ove stranice i pitaju se da li se isplati, da pokušaju, ne košta ih apsolutno ništa, prvi mjesec dana treba shvatiti kao test (barem ja jesam), vidjeti kako funkcionišu stvari, koji poslovi vam više leže, koji manje... ovo je jedno potpuno novo iskustvo za mene i da mi je neko prije par mjeseci pričao da se pare mogu stvarno zaraditi preko interneta, vjerovatno bih mislila kako mi prodaje maglu, ali sada vidim da je to itekako moguće.

Posebna zahvalnica ide babi za pokretanje ove teme!!! :kiss: Okrenuće se i ono janje jednog dana! :D

Čestitam svima na lijepim zaradama i samo tako nastavite! :thumbup:
Post Reply