PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Havatar

#1901 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

hAZNADAR wrote:
Ja sam Bosnjak iz Banjaluke i ako podsjetim da su ovo samo bosnjacki protesti i da je razlog bosnjacka politicka nezrelost - to je samokritika a ne omalovazavanje. Jer se sve da ispraviti a sve vremenom i sazrije.

Nije tacno da Dodik i Izetbegovic vladaju decenijama. Samo u bosnjackom dijelu smo probali i SDA, pa onda Alijansu za promjene koju smo lupom posmatrali i kidisali na crvenu opasnost, pa smo imali i Hareta, pa SDP, pa djelomicno i Fahru,...
Probali smo sve sto imamo a nekima poput Liberala, SDU,.. nismo ni dali sansu.

Dakle - probali smo sve sto imamo i sta mozemo zakljuciti - niko nam ne valja.

A ne valja zato sto smo svi neposteni i svi ne sljivimo poreze, drzavu,... pa kada biramo politicare koji su dio nas, tj, od naroda - poslije nas uhvati huja vise od zavisti sto se neko uhljebio i ima platu od par milja a ne zato sto smo mi toboze posteniji. Nase licno postenje je posebna prica jer nigdje nisam vidio da se neko hvali pred svima kako ima stelu za posao ili skolu za dijete, ne placa porez ili kartu za gradski prijevoz - svi to kritikujemo a svi to radimo.

Onda prokleta zavist koja je kod nas najizrazenija jer smo svi individualci a ne slozna i homogena grupa.
Pa mrzimo politicare jer imaju vise. Mrzimo sve uspjesnije biznismene jer im zavidimo sto imaju. Mrzimo dijasporu jer mislimo da im je bolje. Mrze mali gradovi Sarajevo i Sarajlije jer misle da im je puno lakse i bezbjednije. Urbani mrze neurbane jer im prljaju grad, neurbani mrze urbane jer misle da su snobovi. Mrzimo u samoj familiji nekoga kome krene dobro pa prizeljkujemo da mu krene lose. Mrzimo Sandzaklije jer jedni druge pomazu i oni mrze nas. Mrzimo drzavu jer ocekujemo da nam samo daje a mi nista ne cinimo za nju. Mrze se ljevicari i desnicari i jedni druge kite za sitnicu epitetima poput izdajnik, komunjara, taliban, papak, kmer,..

Dalje - navikli smo se da SDA kupuje socijalni mir i radije bi sad kada nema donacija radije bi jos koje zaduzenje - ko hebe buducnost i sljedece generacije. Kolektivno pljujemo po drzavi, nazivamo je pogrdnim imenima poput rupa, prkno,... za sitnice poput redukcije vode - jer nas je uhvatio elitizam - i to niko drugi ne radi osim nas. Kad si cuo Srbina iz RS da pljuje po RS zbog ekonomije i lopovluka koji tamo nije nista bolji.

Prizivamo strance da nam vladaju, da uspostave red i ekonomski pomognu,..haman protektorat po uzoru na Austrijsko vrijeme - i to samo mi radimo - niko drugi ne priziva strance da uzmu sve poluge vlasti i ekonomije. Kad si cuo ostale da to rade.

Ekonomija ja u q svugdje danas, posebno u zemljama bivse YU, neznam jesi li bio na Kosovu, Makedoniji,.. pada vidis jos gori cemer. Nezaposlenost svugdje i korupcija koja je inace tipicna za ovaj dio Evrope(nista bolji nisu politicari ni u Italiji, Grckoj, Bugarskoj,. a kamoli bivsoj YU),... i opet pored svih nereda i demonstracija niko jos nikad nije u svom omjeru i obimu napravio ovoliku stetu kao mi sebi prekjucer. Dakle - nije nam puno gore a samo mi rusimo i samo mi mislimo da drustvena svojina nije isto nasa.

Usput receno - nema te osobe politickog, kulturnog, vjerskog, ekonomskog,.. sektora, intelektualca, medijske licnosti,... koju nismo popljuvali i kroz sito i reseto nasli stosta prljavo.

Sumasumanum - razlozi ovih protesta su prvenstveno zbog nase politicke i nacionalne nezrelosti. Hocemo drzavu a nismo sposobni sami da je vodimo jer nemamo ni slogu, ni disciplinu, niti nam iko valja od politicara,... a jos uvijek vodimo debatu kako se zovemo.

Mi smo super narod pun vrlina, hrabri, specificni i posebni, lijepi i pametni,.... ali smo jos politicki i nacionalno nezreli i radije bi bili poslusni podanici negoli da imamo drzavu. To se da ispraviti i to se vremenom ispravlja - zaboga gledaj gdje smo po svijesti bili samo prije 30 god. Ali ne kroz ovo rusenje i vandalizam. I u ovoj temi o Srbima u RS - je upravo ta nacionalna i politicka zrelost razlog sto oni ne ruse svoje. Mozemo se mi smijati njima sto su i ljevica i desnica, i urbano i neurbano, i obrazovano i neobrzovano,.. istog misljenja u mnogo toga i slozni i mozemo ih do vijeka nazivati da su telad - ali oni ce krize do daljnjega bolje podnositi i svoju "drzavnost" bolje graditi nego mi. Pa ko je tu onda vece tele?

I dokle god je drugima isto ekonomski lose i dokle god je drugima isto koruopcija i lopovluk na vlasti - nece proci socijalno-ekonomski razlozi za protest. Ovi protesti su samo bosnjacki i razlozi su takodjer samo u bosnjackoj svijesti.
:thumbup:
Danguba

#1902 Re: PROTESTI!!!

Post by Danguba »

Samo od realnih zahtjeva moze se nesto i ocekivati. Sve ono sto zadire u politiku ili drzavni nivo je neostvarivo a samim tim kontraproduktivno.
Ono sto sto MOZE Vlada Federacije ispuniti kroz vanredna i redovna zasjedanja treba ih pritisnuti do ispunjenja ''realnih'' zahtjeva. Mala je sansa da kantonalne Vlade mogu nesto veliko uciniti jer se odmah pozivaju na entitetske zakone.
don vito je napisao/la:Od ovih "pacifista" Alfons mozda jedini nije na budzetu i nema razloga da se zato proziva. Doduse, bas zato je mene razocarao nekim svojim stavovima na ovoj temi, ali ima pravo na svoje misljenje. Svejedno je dao konkretan i realan prijedlog koji ce odrzati zahtjeve u socijalno-ekonomskoj sferi zbog cega su protesti i buknuli
Dakle

Alfons Kauders je napisao/la:zahtjevi trebaju biti realni i bez politickih pizdarija... smanjenje plata u javnom sektoru za pocetak, fino neka se vrati odnos plata u javnom sektoru i privredi na onaj odnos koji smo imali prije uvodjenja pdv-a i cao, to su desetine miliona godisnje, samo u TK...

Svaki odlazak u sferu politike, zahtjevi za ukidanjem kantona i entiteta, to je savrsen nacin za razvodnjavanje protesta. Ako se to ne desi, na prostorima sa srpskom i hrvatskom vecinom gledat ce na proteste sa sve vise rezervi, pa ce Lagumdzija, Niksic, Izetbegovic, svedjanin Haznadar, budzetlije Mister Yes i Havatar imati sve vise razloga da pisu o "glupim Bosnjacima koji se bune dok pametni Srbi trpe iako imaju manje penzije i plate". Sto puta sam u raspravi sa uhljupima sa drzavne sise cuo da ne mozemo razvijati privredu i realni sektor sve dok postoji "nametnuti Dayton" i ne dozvolimo da se na slican nacin opet razvodne zahtjevi.

Onoga tipa sa ''ponjava'' zahtjevima treba ignorisati kao i sve druge koji spominju promjene Ustava. Sada nije vrijeme za takve stvari.
made_in_sarajevo

#1903 Re: PROTESTI!!!

Post by made_in_sarajevo »

daxon wrote:

O ovom snimku i početku nasilja se govorilo na 43. strani ove teme, kakav je mentalni sklop kod ovih policajaca najbolje govori komentar koji je u vezi snimka dao jedan od njih:
Creasy wrote:

Nisam ni znao da ima plaža na Miljacki. :D
Imat ce i on priliku vidjeti kako ta plaza izgleda, nece od mirnog puta nista biti, opet ce belaj biti

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Reglan

#1904 Re: PROTESTI!!!

Post by Reglan »

Al meni su najjaci ovi sto traze ukidanje kantona.Kao sad sjede tri poglavara i kazu ukidamo kantone i sutra ukinuti kantoni. :lol:

Kako ima glupe raje to nije humano,sve bi zivo ukidali.
StupskaBitanga

#1905 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Glavna smo vijest u svim regionalnim medijima
weredsf

#1906 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

Genije wrote:
weredsf wrote:
Genije wrote:po meni je najkonkretniji i najvažniji zahtjev
ostavke lidera vodećih stranaka
zmiji treba odsjeći glavu
Kkave to veze ima, njih biraju clanovi stranke na kongresu, potpuno kontorlisan mehanizam sa kojim sira javnost nema puno veze
to su ljudi koji su već dvije decenije u vrhu
i instrumentizovali su te interne izbore do kraja
zlaja je mali staljin, a evo i bakir se upinje da postane od kako je alija umro

treba ih odstraniti iz politike
i dati šansu novim generacijama političara
Na zalost to mozes samo ako si clan stranke
vaučer

#1907 Re: PROTESTI!!!

Post by vaučer »

Incko prijeti vojskom. :-)
Sweet Jesus.
Alfons Kauders

#1908 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

julisiz es grant wrote:
Alfons Kauders wrote:
ExNihilo wrote:
Nešto mi poznato ovo. :lol:

:D :razz:
a najjace je sto dolazi od ljudi koji nece da kresu plate u javnom sektoru :D ja budzetlija a oni hoce da plate ostanu iste :D mos mislit :D

pa da kod nas u privredi vssovac radi za osam stoja, a u javnom sektoru za milju i tristo... i onda kazu pa eto sto nisi za proteste... ovaj u privredi nece ni glasati jer ga boli kurac, a ovaj ce do kraja zivota glasati za one koji su ga zaposlili... al eto, problem je u nekakvim premijerima kantona za koje vecina ljudi nije ni cula do prije nekoliko dana

jah
Pa vidiš da sami hoće da se uvale na funkcije i u UO. Čitao si zahtjeve, da se dovedu mladi obrazovani ljudi, koji do sada nisu imali veze sa politikom (ni sa životom, dodajem ja). Šta misliš na koga ciljaju...onako nekoga neodređenog, ili a sebe same i svoju rodbinu i prijtelje? :D
onaj telecom babun u tuzli hoce u vladu, hajd da je barem krenuo od UO :D

i sve nesto vidim da se prica o zaposljavanju, o mladima itd... ali ne vidim da se prica o tome kako se ta omladina treba zaposliti u privredi... zato sam u startu bio protiv zahtjeva u tuzli - mladi nezaposleni s biroa, nema posla bez stele itd... ima brate, samo sto nema za drzavu, a kod nas haman narod samo zanima posao u javnom sektoru

i zasto da se njima izadje u susret i da im se izmisle radna mjesta, dok u isto vrijeme podjednako kvalifikovani omladinci krv propisase da zarade pare van struke? jebi ga, to meni malcice lici na sjasi kurta da uzjase murta...
mali_balon

#1909 Re: PROTESTI!!!

Post by mali_balon »

Alfa_Ze wrote:
Vučić danas s Dodikom i Bosićem

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednikom SDS Mladenom Bosićem.

Zoran Milanović danas u Mostaru:
Sastanak sa Vjekoslavom Bevandom i obilazak zgrade Vlade HNŽ

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će danas u Mostaru, najavljeno je jutros iz Vlade.
siguran sam da nista nije slucajno !!
samo sto to ''nesto'' mi ne znamo sta je ??
To nesta bi mozda bilo naredba da smire usijane glave usvojim torovima jer je ovih strah da i kod njih neko ne digne kakvu bunu.
Nema ti nekih skrivenih agendi, hrvatska je u EU oni bez brisela ne smiju prnut a ni srbija jer oni sad pregovaraju tako da nema tu nekih velikih planova.
Nego cisto da se podnese raport i da se daju naredbe za smirivanej strasti.
Rubbie

#1910 Re: PROTESTI!!!

Post by Rubbie »

agnostic_front wrote:
-LIBERO- wrote:
KatarinaKosaca wrote:Od mirnih protesta očito nije bilo ništa. Ovdje je sistem vrijednosti toliko poremećen i toliko entabliran u našim nepismenim i neusmenim političarima da se svako mirno okupljanje sa kafom, cvijećem i djecom shvata kao znak slabosti i gluposti, a njihova alienacija od društva u kojem žive je takvih razmjera da Premijer KS u ostavci govori kako nema gladnih u Sarajevu. Usput, isti čovjek je napunio Toplane ljudima zaposlenim bez konkursa i kompetencije, isti čovjek daje sebi za pravo da određuje ko može a ko ne biti u Sarajevu i ko jeste a ko nije sarajlija. Njihova alienacija od društva u kojem žive je tolika da
Kebo mrtav hladan kaže da nitko ko je branio zemlju ne može da se složi sa protestima i zahtjevima, i da su to "sve narkomani" a u isto vrijeme decenijama obnaša vlast bez rezultata i ikakvog progresa. Građani ove zemlje koji su bez posla, nisu samo bez posla, nezapolenih ima u svakoj zemlji, oni su bez šanse i prilike da apliciraju za posao i da imaju ispit, test, intervju, jer ovi koji rade su primljeni bez natječaja. Neka bilo koja šalteruša koja se ne zna potpisati, ali za otjerati građanina koji plati taksu sa obrazloženjem da joj je pauza samo pokaže natječaj preko kojeg je primljena.
Gomila poslušnika vlasti je ogromna, svi ti koji su na foru i fazon zaposleni, uhljebljeni i nisu vidjeli tržište rada, nisu osjetili šta je nemati i ne spavati, a istovremeno nemati mogućnost za pošteno zaposlenje.
Oni će , naravno, prizivati obranu države, a branili su je mahom u Njemačkoj i Švedskoj.
:thumbup: :bih:
+1
Bravo Katarina! :thumbup:
po hiljadu puta :thumbup:
weredsf

#1911 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

'Kerovi u civilu'' je naša regularna policija, blesane. A ''fantomke i kamenice'' se ne nose na demonstracije kojima izražavaš socijalni bunt. Nadam se da će u narednim danima policija slomiti svakog ko opet zamahne kamenjem ili bakljama prema zgradama državnih institucija.

Smislite i uobličite realne i sprovodive zahtjeve, imenujte vođe, pa nek pregovaraju.

Dosta je bilo loma i paljevine, i previše.
guber90

#1912 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

daxon wrote:

O ovom snimku i početku nasilja se govorilo na 43. strani ove teme, kakav je mentalni sklop kod ovih policajaca najbolje govori komentar koji je u vezi snimka dao jedan od njih:
Creasy wrote:

Nadam se da danas policija nece uraditi nista sto bi izazvalo narod, ljudi su najavili mirne proteste i da ce se, ako treba, licno obracunati sa onima koji budu bacali kamenje ili na bilo koji nacin pokusavali da pokrenu nerede ponovo.
Janjicar

#1913 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Havatar wrote:
hAZNADAR wrote:
Ja sam Bosnjak iz Banjaluke i ako podsjetim da su ovo samo bosnjacki protesti i da je razlog bosnjacka politicka nezrelost - to je samokritika a ne omalovazavanje. Jer se sve da ispraviti a sve vremenom i sazrije.

Nije tacno da Dodik i Izetbegovic vladaju decenijama. Samo u bosnjackom dijelu smo probali i SDA, pa onda Alijansu za promjene koju smo lupom posmatrali i kidisali na crvenu opasnost, pa smo imali i Hareta, pa SDP, pa djelomicno i Fahru,...

A ne valja zato sto smo svi neposteni i svi ne sljivimo poreze, drzavu,... pa kada biramo politicare koji su dio nas, tj, od naroda - poslije nas uhvati huja vise od zavisti sto se neko uhljebio i ima platu od par milja a ne zato sto smo mi toboze posteniji. Nase licno postenje je posebna prica jer nigdje nisam vidio da se neko hvali pred svima kako ima stelu za posao ili skolu za dijete, ne placa porez ili kartu za gradski prijevoz - svi to kritikujemo a svi to radimo.

Onda prokleta zavist koja je kod nas najizrazenija jer smo svi individualci a ne slozna i homogena grupa.
Pa mrzimo politicare jer imaju vise. Mrzimo sve uspjesnije biznismene jer im zavidimo sto imaju. Mrzimo dijasporu jer mislimo da im je bolje. Mrze mali gradovi Sarajevo i Sarajlije jer misle da im je puno lakse i bezbjednije. Urbani mrze neurbane jer im prljaju grad, neurbani mrze urbane jer misle da su snobovi. Mrzimo u samoj familiji nekoga kome krene dobro pa prizeljkujemo da mu krene lose. Mrzimo Sandzaklije jer jedni druge pomazu i oni mrze nas. Mrzimo drzavu jer ocekujemo da nam samo daje a mi nista ne cinimo za nju. Mrze se ljevicari i desnicari i jedni druge kite za sitnicu epitetima poput izdajnik, komunjara, taliban, papak, kmer,..

Dalje - navikli smo se da SDA kupuje socijalni mir i radije bi sad kada nema donacija radije bi jos koje zaduzenje - ko hebe buducnost i sljedece generacije. Kolektivno pljujemo po drzavi, nazivamo je pogrdnim imenima poput rupa, prkno,... za sitnice poput redukcije vode - jer nas je uhvatio elitizam - i to niko drugi ne radi osim nas. Kad si cuo Srbina iz RS da pljuje po RS zbog ekonomije i lopovluka koji tamo nije nista bolji.

Prizivamo strance da nam vladaju, da uspostave red i ekonomski pomognu,..haman protektorat po uzoru na Austrijsko vrijeme - i to samo mi radimo - niko drugi ne priziva strance da uzmu sve poluge vlasti i ekonomije. Kad si cuo ostale da to rade.

Ekonomija ja u q svugdje danas, posebno u zemljama bivse YU, neznam jesi li bio na Kosovu, Makedoniji,.. pada vidis jos gori cemer. Nezaposlenost svugdje i korupcija koja je inace tipicna za ovaj dio Evrope(nista bolji nisu politicari ni u Italiji, Grckoj, Bugarskoj,. a kamoli bivsoj YU),... i opet pored svih nereda i demonstracija niko jos nikad nije u svom omjeru i obimu napravio ovoliku stetu kao mi sebi prekjucer. Dakle - nije nam puno gore a samo mi rusimo i samo mi mislimo da drustvena svojina nije isto nasa.

Usput receno - nema te osobe politickog, kulturnog, vjerskog, ekonomskog,.. sektora, intelektualca, medijske licnosti,... koju nismo popljuvali i kroz sito i reseto nasli stosta prljavo.

Sumasumanum - razlozi ovih protesta su prvenstveno zbog nase politicke i nacionalne nezrelosti. Hocemo drzavu a nismo sposobni sami da je vodimo jer nemamo ni slogu, ni disciplinu, niti nam iko valja od politicara,... a jos uvijek vodimo debatu kako se zovemo.

Mi smo super narod pun vrlina, hrabri, specificni i posebni, lijepi i pametni,.... ali smo jos politicki i nacionalno nezreli i radije bi bili poslusni podanici negoli da imamo drzavu. To se da ispraviti i to se vremenom ispravlja - zaboga gledaj gdje smo po svijesti bili samo prije 30 god. Ali ne kroz ovo rusenje i vandalizam. I u ovoj temi o Srbima u RS - je upravo ta nacionalna i politicka zrelost razlog sto oni ne ruse svoje. Mozemo se mi smijati njima sto su i ljevica i desnica, i urbano i neurbano, i obrazovano i neobrzovano,.. istog misljenja u mnogo toga i slozni i mozemo ih do vijeka nazivati da su telad - ali oni ce krize do daljnjega bolje podnositi i svoju "drzavnost" bolje graditi nego mi. Pa ko je tu onda vece tele?

I dokle god je drugima isto ekonomski lose i dokle god je drugima isto koruopcija i lopovluk na vlasti - nece proci socijalno-ekonomski razlozi za protest. Ovi protesti su samo bosnjacki i razlozi su takodjer samo u bosnjackoj svijesti.
Da se hAZNADAR u pocetku nije pojavljivao sa svakakvim stavovima covjek bi mu i povjerovao :D
Nero Histrion

#1914 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

biske wrote:
Havatar wrote:
Lasta92 wrote:
Nemoj pricati gluposti i iznositi laži !!! to kao prvo, zapaljene su kancelarije sa materijalom koji se zatekao unutra, sve te vrijedne stvari se cuvaju u metalnim trezorima, isti ti su otporni i na vatru i na vodu, dokazano je da arhiv nije izgorio, i tu zavrsava prica !
Nije dokazano, rekla Jasmila Zbanic koja nema nikakve veze sa Arhivom
zato je "dokazano" da je izgorilo SVE! :lol:

Dokazat ce se vec sta je bilo s ovim Arhivom. Ako bude k'o s 12 kg droge ondaaaa ... :skoljka:
almir90

#1915 Re: PROTESTI!!!

Post by almir90 »

Ispočetka nisam bio za to da se reže budžet tako da se dijele otkazi, već da se napravni normalna raspodjela, smanje plate, ukinu koje-kakvi dodaci koji sami oni prelaze primanja 90% stanovništva. Onda, vidim kako se isti ismijavaju narodu u licu, desilo se u gradu gdje živim, za to sam da im se ukine stalni radni odnos, istjerat na ulicu, pa nek' gladuju, đubrad. Žalosno je to kako su ti ljudi umišljeni i ismijavaju se narodu, onom narodu koji im i omogućuje da rade na tim mjestima.

Što se mojih želja tiče, volio bih živjeti u državi gdje će narod da se otima za poslove u privredi, a ne obratno.
Creasy

#1916 Re: PROTESTI!!!

Post by Creasy »

made_in_sarajevo wrote:
daxon wrote:

Creasy wrote:

Imat ce i on priliku vidjeti kako ta plaza izgleda, nece od mirnog puta nista biti, opet ce belaj biti

A je l' tako?

Javljaš mi se na PP sa nekim pitanjima o treninzima i sl. a na forumu ovako pišeš o meni jade licemjerni...

Fuuuj!
Alfons Kauders

#1917 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

vaučer wrote:Incko prijeti vojskom. :-)
Sweet Jesus.
ne prijeti vec novinari seru

bio je taj intevju na temi, neka pogleda koga zanima sta je fakat rekao

uostalom nije u poziciji da prijeti - i njemu su mirno mjesecima kampovali ispred zgrade i lezerno ih je ignorisao, stoga mu je bolje da suti
weredsf

#1919 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

daxon

#1920 Re: PROTESTI!!!

Post by daxon »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Lešinari, pilitički nekorektno od Milanovića i Vučića. Ovo ide na ruku vladajućim strukturama.
Ma usrali se i oni ko grlice da se ovo lančano ne prenese i na njihov teren, eno i Dodik se trese i već u dogovoru sa SDA-om, SDP-om... kreće dobro isprobana taktika sa nacionalističkom retorikom o ugroženosti i očuvanju BiH i republike srpske...
Samo ne znam koji će to imbecili više popušiti tu spiku :-)
guber90

#1921 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Havatar wrote:
hAZNADAR wrote:

Nisam znao da se tolika kolicina gluposti moze izvaliti na samo cca 2 stranice kucanog teksta, impresivno.
Havatar

#1922 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

Alfa_Ze wrote:
Vučić danas s Dodikom i Bosićem

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednikom SDS Mladenom Bosićem.

Zoran Milanović danas u Mostaru:
Sastanak sa Vjekoslavom Bevandom i obilazak zgrade Vlade HNŽ

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će danas u Mostaru, najavljeno je jutros iz Vlade.
siguran sam da nista nije slucajno !!
samo sto to ''nesto'' mi ne znamo sta je ??
Ne znamo sta je ali mozemo da naslutimo
Alfons Kauders

#1923 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Creasy wrote:
made_in_sarajevo wrote:

A je l' tako?

Javljaš mi se na PP sa nekim pitanjima o treninzima i sl. a na forumu ovako pišeš o meni jade licemjerni...

Fuuuj!
ahahahahahahahahaah

jel fakat il nas furas?!

fino ja rekoh sjasi kurta da uzjase murta :D ne valja murija, al zato cu ja bit dobar drot :D ta ce premijer, hocu da ja budem premijer :D
gidra

#1924 Re: PROTESTI!!!

Post by gidra »

Kakvi su to protesti ako izađe 3 hiljade ljudi na ulicu u gradu od pola miliona? Koliki je to procenat u odnosu na broj stanovnika, mizeran naravno. Kada izađe na ulicu minimum 20 hiljada ljudi onda možemo reći da su to protesti, a ovih par milja su samo malo veći skup građana :D . Nisam budžetlija samo konstatujem ovo :D

Nešto ne viđoh da je ova omladina zagrijana za proteste, sinoć Sarajevske kafane standardno pune, kao da se ništa nije dešavalo prethodnih dana.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1925 Re: PROTESTI!!!

Post by Truba »

weredsf wrote:http://www.youtube.com/watch?v=4wplAqiUAko

Klosari mahom
očekujete od štrebera koji imaju dobre poslove da prosvjeduju?
Post Reply