Sarajevo City Center
- O'zone
- Globalni moderator
- DiA 2005
#1902 Re: Sarajevo City Center
Danas sam maksuz usla samo da pokupim letak sa ponudom i cijenama, jer puno volim sushi. Iznenadjujuce, bilo je puno raje unutra. Uglavnom, cijene su solidne, od 11 KM za desetak komada 'obicnih' california rolls i sl., pa sve do 25 KM za veliki mix u kojem ima svega i svacega.
Ja inace kuci pravim samo ove osnovne rolnice, i to se fkt vise isplati ko ima zivaca. Ali cu otici bas i kod njih da se izgotivim
- VenomousV
#1903 Re: Sarajevo City Center
jel samo sushi ili ima jos nesto iz japanske kuhinje?
mogao/la bi nam skenirati taj letak
- DiA 2005
#1904 Re: Sarajevo City Center
Ne bi mi bilo mrsko fkt da nije ogroman i da imam skener kod kuceVenomousV wrote:jel samo sushi ili ima jos nesto iz japanske kuhinje?
Uglavnom ima miso supica, neki marinirani pileci komadici u soji i wasabiju, tuna steak ili tuna na raznjicima, vegetarian tempura, seafood tempura, odrezak lososa, i tako to... Raspon cijena od 11-18 KM. Eto
- VenomousV
#1905 Re: Sarajevo City Center
uuu
ko'ko je tempura? (zbog tog i pitah ima li jos sta iz japanske kuhinje
)
- DiA 2005
#1906 Re: Sarajevo City Center
Vegetarian - 5 KM ( pohovana tikvica, patlidzan, mrkva i luk )VenomousV wrote:uuuko'ko je tempura? (zbog tog i pitah ima li jos sta iz japanske kuhinje
)
Seafood - 11 KM ( pohovani losos, tuna, kozice i gambori )
- Mjesanac
#1907 Re: Sarajevo City Center
Znaci cijene nesto kao Sushi San?
- DiA 2005
#1908 Re: Sarajevo City Center
Otprilike. S tim da mi ovaj mix ovdje izgleda veci nego sto se dobije u Sushi San za cini mi se 20 KM... Od toga se ja nikad nisam mogla najesti, sushija se moze pojesti kamion i opet nistaMjesanac wrote:Znaci cijene nesto kao Sushi San?
- Mjesanac
#1909 Re: Sarajevo City Center
Dobro, ja onaj Maki mix za sekundu pojedem. Fakat, valjda lagana hrana, pa se ne mozes najesti.DiA 2005 wrote:Otprilike. S tim da mi ovaj mix ovdje izgleda veci nego sto se dobije u Sushi San za cini mi se 20 KM... Od toga se ja nikad nisam mogla najesti, sushija se moze pojesti kamion i opet nistaMjesanac wrote:Znaci cijene nesto kao Sushi San?
- OldMayor
#1910 Re: Sarajevo City Center
Bas lijepo izgleda ovaj sushi bar
Ma neka raznovrsne kuhinje. Nadam se da ce im dobro ici posao.
Ma neka raznovrsne kuhinje. Nadam se da ce im dobro ici posao.
- Ma.Le.Na
#1911 Re: Sarajevo City Center
prodjoh juce pa vidim neke nove radove
da li oni pokusavaju naknadno napraviti povezivanje platformi?
vjerujem da projektom nije tako zamisljeno ali juce ono mi izgleda kao da zele povezati lijevu i desnu stranu novim prelazima..ogradjeni su oni istureni balkoncici i kao da se namjerava njihovo produzenje do dastavka sa suprotnom stranom
vjerujem da projektom nije tako zamisljeno ali juce ono mi izgleda kao da zele povezati lijevu i desnu stranu novim prelazima..ogradjeni su oni istureni balkoncici i kao da se namjerava njihovo produzenje do dastavka sa suprotnom stranom
- OldMayor
#1912 Re: Sarajevo City Center
Mozda prave ovaj tobogan.Ma.Le.Na wrote:prodjoh juce pa vidim neke nove radove

Pa gdje je ovaj lift sa rendera? Ovo im je fula, trebali su ga napravit ovako.

- Capsicum
#1913 Re: Sarajevo City Center
Ovo je definitivno jedan od najkonfuznijih trznih centara u kojim sam bio. Ne znam je li iko proniknuo tajnu kojim liftom mozes doci na koji sprat?! Svaki lift ima svoju politiku. Jednim mozes recimo iz garaze izaci na 3 sprat, ali ne mozes u njega uci na trecem spratu (jednostavno nema dugmeta za pozivanje). Da bi sisao u garazu s treceg sprata, trebas otici do drugog lifta ciji je ulaz sa pozarnog stepenista (fali pola sijalica, zice vise sa plafona, kao iz horor filmova), udaljen 50-60 metara od onog kojim ste dosli... Treci lift na tom spratu ipak ima potpunu drugaciju politiku (u ovaj se za divno cudo moze uci iz shopping zone), sa njim ne mozete izaci na -1 (dzaba cete pritiskat dugme za -1 u liftu, jednostavno ne reaguje), vec recimo samo na 0 i onda ako zelite otici do Konzuma, morate prohodati jedno 150 metara do pokretnih stepenica, pa sici na -1 i onda jos jedno 150 metara do Konzuma Ili opet mozete ici pozarnim stepenicama... Ili sici ovim liftom na prizemlje, pa preci u drugi lift, udaljen 60-tak metara, onda njim sici na -1 i opet preci jos jedno 100 metara do Konzuma.
Znaci ako ste mislili doci samo na kaficu od 15-tak minuta, pripremite se na to da cete kroz lavirint putovati jos najmanje toliko u pri dolasku i odlasku. Ne znam, mozda je to neka nasa "mudra glavica" smislila da sto vise zadrzi kupca u centru, ali mene samo nervira i kad sam nemam puno vremena jednostavno izbjegavam ovo mjesto i odem u recimo BBI.
O misteriji zvanoj WC necu ni da pricam.
Znaci ako ste mislili doci samo na kaficu od 15-tak minuta, pripremite se na to da cete kroz lavirint putovati jos najmanje toliko u pri dolasku i odlasku. Ne znam, mozda je to neka nasa "mudra glavica" smislila da sto vise zadrzi kupca u centru, ali mene samo nervira i kad sam nemam puno vremena jednostavno izbjegavam ovo mjesto i odem u recimo BBI.
- O'zone
- Globalni moderator
#1914 Re: Sarajevo City Center
Bitno je bilo da se otvori a ostalo Inshallah kad se stigne 
- DiA 2005
#1915 Re: Sarajevo City Center
Hahhaha, ja pozovem lift u prizemlju ( onaj kod srednjeg ulaza ), i penjem se do 3. sprata. To je jedino moguce uspjesno rjesenje kad su u pitanju liftovi. Spustim se nazad stepenicama, sto je sigurno sigurno jeCapsicum wrote:Ovo je definitivno jedan od najkonfuznijih trznih centara u kojim sam bio. Ne znam je li iko proniknuo tajnu kojim liftom mozes doci na koji sprat?! Svaki lift ima svoju politiku. Jednim mozes recimo iz garaze izaci na 3 sprat, ali ne mozes u njega uci na trecem spratu (jednostavno nema dugmeta za pozivanje). Da bi sisao u garazu s treceg sprata, trebas otici do drugog lifta ciji je ulaz sa pozarnog stepenista (fali pola sijalica, zice vise sa plafona, kao iz horor filmova), udaljen 50-60 metara od onog kojim ste dosli... Treci lift na tom spratu ipak ima potpunu drugaciju politiku (u ovaj se za divno cudo moze uci iz shopping zone), sa njim ne mozete izaci na -1 (dzaba cete pritiskat dugme za -1 u liftu, jednostavno ne reaguje), vec recimo samo na 0 i onda ako zelite otici do Konzuma, morate prohodati jedno 150 metara do pokretnih stepenica, pa sici na -1 i onda jos jedno 150 metara do Konzuma Ili opet mozete ici pozarnim stepenicama... Ili sici ovim liftom na prizemlje, pa preci u drugi lift, udaljen 60-tak metara, onda njim sici na -1 i opet preci jos jedno 100 metara do Konzuma.
A sto se tice wc-a, jos je gora situacija. Ima jedan na prizemlju odmah kod knjizare. Postojao je jedan na 2. spratu ali su ga misteriozno zatvorili i napravili jedan na 3. spratu. Bojim se da su to jedina dva wc-a u cijelom centru
Medjutim, ipak mi je drag ovaj scc. Sirok je, za razliku od bbi gdje gotovo i nema one 'setacke zone' i ljudi se sudaraju. I bar su te stepenice kako treba. U Alti se recimo nikad ne zna na koju ces stranu kad hoces gore, a kad dole
-
weredsf
#1916 Re: Sarajevo City Center
Bio veceras, konobaari katastrofa i vise lici na fast food nego na restoran
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1917 Re: Sarajevo City Center
jel ono blogerka šljokica na slikama 
- karanana
#1918 Re: Sarajevo City Center
ne znam na koju mislis, ali ima par dobrih pichicha.
- O'zone
- Globalni moderator
#1919 Re: Sarajevo City Center
Al Šidi bi mogao izgubiti posao sa institucijama BiH
Al Šidi bi mogao izgubiti posao sa institucijama BiH
Nihada Hasić - 04.09.2014 08:44
SARAJEVO - Sarajevo City Centar (SCC), u vlasništvu saudijskog biznismena Sulejmana al Šidija, mogao bi ostati bez 210.000 KM vrijednog posla ako do iduće sedmice ne potpiše ugovor o izdavanju svoje garaže za parkiranje službenih vozila institucija BiH.
Al Šidijev tržni centar ovaj posao dobio je na osnovu javnog poziva Službe za zajedničke poslove institucija BiH, ali ugovor o zakupu parkinga za 250 službenih automobila još nije potpisan.
"Raspisaćemo novi tender ako problem potpisivanja ugovora SCC ne riješi do utorka. Nakon potpisivanja jednog primjerka ugovora 20. avgusta, kod njih je promijenjen direktor. Za potpisivanje svih ugovora iznad 10.000 KM treba mu saglasnost njihovog upravnog odbora i još čeka tu saglasnost", objasnio je Siniša Perković, direktor Službe za zajedničke poslove.
Vozila bh. institucija u garažu Al Šidijevog centra u naselju Marindvor trebala su biti smještena od 1. septembra. Zbog nepotpisivanja ugovora od strane SCC-a, automobili institucija BiH još su na parkingu u naselju Vrbanja, koje pripada sarajevskom javnom preduzeću RAD. Perković tvrdi da ugovor s RAD-om vrijedi sve dok ne bude potpisan novi.
Perković je i juče ponovio da je SCC na ljetos raspisani javni poziv dao najbolju ponudu za cijenu parkinga: 3,5 maraka dnevno po vozilu. Ponovio je i da je odluka o izboru Al Šidijevog centra donesna po zakonu, a ne zbog bliskosti ovog saudijskog biznismena sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH i zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem.
"RAD je dva puta nudio cijenu od pet KM po vozilu dnevno. Volio bih da su sad ponudili nižu cijenu, no pozvali su se na odluku vlasti Kantona Sarajevo da ne smiju nuditi parking mjesto za manje od pet maraka", dodao je Perković.
Godišnji ugovor o parkingu Službe sa RAD-om bio je vrijedan oko 103.000 KS, što je duplo manje od novog sa Al Šidijem, na čije se potpisivanje još čeka.
U Javnom preduzeću RAD nismo dobili konkretan odgovor zašto su sada nudili novu cijenu od pet maraka po vozilu, s obzirom na to da je njihova cijena iz još važećeg ugovora o zakupu tek 1,47 maraka dnevno.
"RAD se rukovodio Odlukom o cjenovniku iz 2002. godine, gdje piše da Ministarstvo saobraćaja KS može cijenu parkinga u zoni dva promijeniti na pet maraka, a ta zona je Vrbanja", rekao je Ahmed Đipa, portparol RAD-a, ne mogavši odgovoriti zašto ova odluka iz 2002. godine nije primjenjivana i do sada nego su svoju cijenu od 1,47 KM povećali kada su otvaranjem Al Šidijevog centra na Marindvoru dobili konkurenciju zbog parkinga.
Jusuf Bubica, ministar saobraćaja KS, tvrdi da cjenovnik iz 2002. godine nije tjerao RAD da sada ponudi ovako visoku cijenu.
"Kad idete na tender, nudite najkonkurentniju cijenu. Ako je Al Šidi za uređenu podzemnu garažu mogao ponuditi 3,5 maraka, zašto RAD nije za svoju livadu na Vrbanji mogao nuditi nižu cijenu", upitao je Bubica podsjetivši da je direktor RAD-a kadar SDA.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1920 Re: Sarajevo City Center
pa koristi googlekaranana wrote:ne znam na koju mislis, ali ima par dobrih pichicha.
- raskopusa
#1921 Re: Sarajevo City Center
pichicha?????....prevod molim.karanana wrote:ne znam na koju mislis, ali ima par dobrih pichicha.
-
archi_a
#1922 Re: Sarajevo City Center
raskopusa wrote:pichicha?????....prevod molim.karanana wrote:ne znam na koju mislis, ali ima par dobrih pichicha.
- Mračajski proto
#1923 Re: Sarajevo City Center
Prebacite ''Toto'' u SCC, molim vas.
- karanana
#1924 Re: Sarajevo City Center
jebote i ti na svakakve blogove ides. ja reko neki blog sa nekim tekstovima kad ono blog o lakiranju noktiju. nije losa sljokica, moze proci.Black swan wrote:pa koristi googlekaranana wrote:ne znam na koju mislis, ali ima par dobrih pichicha.šljokica blog
- karanana
#1925 Re: Sarajevo City Center
= hanuma.raskopusa wrote:pichicha?????....prevod molim.karanana wrote:ne znam na koju mislis, ali ima par dobrih pichicha.