Ne mogu da nadjem
Damir Dzumhur
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#1901 Re: Damir Dzumhur
Gdje onaj ultimin post kad je napisao da ima dobre šanse za pobijedu.
Ne mogu da nadjem
Ne mogu da nadjem
- shake69
#1903 Re: Damir Dzumhur
Nije nikakva naknadna pamet, ali zaista mislim da je bilo samo pitanje vremena da Damir bljesne i skine jos neki veliki skalp ATP Toura. Tvrdim to od one sjajne igre dva i po seta na USO 2014 g. kad je izgubio od TomiKa i sve se vratilo godinu kasnije. Trener Marko mu je unaprijedio i ojacao FH, serva s kratkim izbacajem donesu nikad vise as udaraca a BH je uvijek bio najjace oruzje uz sjajno kretanje, sto je danas izgleda bilo i presudno za trijumf. Stanoje se nimalo nije pripremio, vidi se to, ne da je podcijenio Damira, nego je jednostavno nemotivisan i to sam jedino prizeljkivao pred mec. Vjerujem da bi na nekom GS u tri dobijena seta nas igrac imao znatno manje sansi, ali danas se toliko toga poklopilo da sam i prije TB u prvom setu namirisao senzaciju iz Dzumhur Mahale.
U Memphisu je pokazao da sada lakse moze uvezati i dvije pobjede na ATP nivou a malo je falilo da to ponovi i u Delray Beachu. Dzumiju je ovo sesti mec gdje prakticno igra na istom nivou sva tri seta sto je bilo nezamislivo u dosadasnjoj karijeri cak i na challenger nivou, izuzev Harrisona gdje je bio ispod te razine sto ga je kostalo poraza. Delpo je bio prejak u trecem setu zbog mocne serve a i tu je malo falilo.
Za peti quarterfinal na ATP nivou i ranking karijere treba mu samo zadrzati ovu igru i mozda malo poboljsati return jer Granollers nema tako mocne kao precizne servise a zna igrati krace poene u vrlo ucinkovitoj s&v igri gdje je nuzna dobra koncentracija i dobro kretanje kojim je Damir danas izludio Stanoja. Ona bruka iz IW od prosle godine kad je dohvatio sam gem protiv Granollaresa vjerovatno se nikad vise nece ponoviti tako da mozemo biti optimisti za jos jedan ogled u petak.
U Memphisu je pokazao da sada lakse moze uvezati i dvije pobjede na ATP nivou a malo je falilo da to ponovi i u Delray Beachu. Dzumiju je ovo sesti mec gdje prakticno igra na istom nivou sva tri seta sto je bilo nezamislivo u dosadasnjoj karijeri cak i na challenger nivou, izuzev Harrisona gdje je bio ispod te razine sto ga je kostalo poraza. Delpo je bio prejak u trecem setu zbog mocne serve a i tu je malo falilo.
Za peti quarterfinal na ATP nivou i ranking karijere treba mu samo zadrzati ovu igru i mozda malo poboljsati return jer Granollers nema tako mocne kao precizne servise a zna igrati krace poene u vrlo ucinkovitoj s&v igri gdje je nuzna dobra koncentracija i dobro kretanje kojim je Damir danas izludio Stanoja. Ona bruka iz IW od prosle godine kad je dohvatio sam gem protiv Granollaresa vjerovatno se nikad vise nece ponoviti tako da mozemo biti optimisti za jos jedan ogled u petak.
- Leopold_IV
#1904 Re: Damir Dzumhur
shake69 wrote:Nije nikakva naknadna pamet, ali zaista mislim da je bilo samo pitanje vremena da Damir bljesne i skine jos neki veliki skalp ATP Toura. Tvrdim to od one sjajne igre dva i po seta na USO 2014 g. kad je izgubio od TomiKa i sve se vratilo godinu kasnije. Trener Marko mu je unaprijedio i ojacao FH, serva s kratkim izbacajem donesu nikad vise as udaraca a BH je uvijek bio najjace oruzje uz sjajno kretanje, sto je danas izgleda bilo i presudno za trijumf. Stanoje se nimalo nije pripremio, vidi se to, ne da je podcijenio Damira, nego je jednostavno nemotivisan i to sam jedino prizeljkivao pred mec. Vjerujem da bi na nekom GS u tri dobijena seta nas igrac imao znatno manje sansi, ali danas se toliko toga poklopilo da sam i prije TB u prvom setu namirisao senzaciju iz Dzumhur Mahale.
samo mislim da ce ogled prije petka
- shake69
#1905 Re: Damir Dzumhur
@Leo, mislio sam da nas nakon Dana nezavisnosti BiH i Spanca pocasti jos jednim ogledom u petak a to je quarterfinal! 
- ultima_palabra
#1906 Re: Damir Dzumhur
Na temi tenis... ali bilo nas je još koji smo bili oprezno optimistični.MOSALJOZE wrote:Gdje onaj ultimin post kad je napisao da ima dobre šanse za pobijedu.![]()
Ne mogu da nadjem
- Leopold_IV
#1907 Re: Damir Dzumhur
Čestitka jučer od trojca Dzumhur/Bašić/Šetkić je nešto što se ne dešava svaki danshake69 wrote:@Leo, mislio sam da nas nakon Dana nezavisnosti BiH i Spanca pocasti jos jednim ogledom u petak a to je quarterfinal!
Imam neki loš osjećaj danas za Granollersa, a nadam se da me vara.
- shake69
#1908 Re: Damir Dzumhur
Ova podloga je brza od IW pa je malo cudno reci da je Damiru ovdje bolje i da ima vise sansi od Spanca jer mu sporiji beton vise odgovara a eto na njemu je osvojio samo gem protiv istog igraca. Marcel je mucan za gledati, posebno zbog njegovih udaraca koji malo ko ima i valjda ce se Dzumhur Mahala, sada kompletna, znati pripremiti i odgovoriti mu pravom igrom da u petak bude na avionu a ne u Dubaiju.Leopold_IV wrote:Čestitka jučer od trojca Dzumhur/Bašić/Šetkić je nešto što se ne dešava svaki danshake69 wrote:@Leo, mislio sam da nas nakon Dana nezavisnosti BiH i Spanca pocasti jos jednim ogledom u petak a to je quarterfinal!![]()
Imam neki loš osjećaj danas za Granollersa, a nadam se da me vara.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1909 Re: Damir Dzumhur
Poderace ga Grana ko siroce napolitanku 
- agnostic_front
#1910 Re: Damir Dzumhur
Ima li prenos?
- ganjeta
#1911 Re: Damir Dzumhur
Je li ide na pobjednika Berdych - Haase ?
Ispo Čeh
.
Ispo Čeh
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1912 Re: Damir Dzumhur
Ovi supci na SK prenose Murraya 
- perfect_guy
#1913 Re: Damir Dzumhur
tako je, Haso čekaganjeta wrote:Je li ide na pobjednika Berdych - Haase ?
Ispo Čeh.
- ganjeta
- ultima_palabra
#1916 Re: Damir Dzumhur
Fin žrijeb do bola, što obično znači puša kad je Damir u pitanju
H2H sa Haaseom je 2-0, još jedan okršaj zakazan u Davis Cupu.
H2H sa Haaseom je 2-0, još jedan okršaj zakazan u Davis Cupu.
-
Itsoktobealone
#1917 Re: Damir Dzumhur
Mislim da ako uzme danas Granollersa može da se pošteno bori za svoje prvo finale na ATP-u.
-
Ci-Nick
- ultima_palabra
#1919 Re: Damir Dzumhur
Kako hladno spasi tri brejk lopte... znak velikog mentalnog napretka 
- tataćusak
#1920 Re: Damir Dzumhur
Vidjesmo i na ovom primjeru cijei je kanal sport klub.
- leffe
#1922 Re: Damir Dzumhur
Cetaljski, picka li im materina. I jucer su ga prenosili samo zato sto su ocekivali da ce ga Stan poniziti. Sutra ide zahtjev za prekid ugovora.tataćusak wrote:Vidjesmo i na ovom primjeru cijei je kanal sport klub.
- Banksy
#1923 Re: Damir Dzumhur
Medijski smo sasvim okupirani, od sportskih kanala, preko pinkova i ''zabave'', do informativnog n1, istočni susjedi su sve poklopili.
- Leopold_IV
#1924 Re: Damir Dzumhur
Dzumhur kad izbaci ovako negativan govor tijela i gudzanje biti ce dobar, top 50 igrac.
Granollers je smiješan generalno i ne znam samo kako je u top 100...sav je nekakav istrzan i neartikuliran.
Granollers je smiješan generalno i ne znam samo kako je u top 100...sav je nekakav istrzan i neartikuliran.
- armma
#1925 Re: Damir Dzumhur
Dobar Dzumi mislim da ce ovo uzet