Ukrajina

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1901 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ode Ukraina u pm...sad gledam Euronews...komplet istok maše ruskim zastavama...ne sastavi njih više ni bog :(
spreca

#1902 Re: Ukrajina

Post by spreca »

JoseMujica wrote:ode Ukraina u pm...sad gledam Euronews...komplet istok maše ruskim zastavama...ne sastavi njih više ni bog :(
ja sam vidio samo Sevastopolj
Joe McCarthy

#1903 Re: Ukrajina

Post by Joe McCarthy »

Challenger__ wrote:
Ma zaslužili su :D
Samo, postavlja se pitanje, ko će ih finansirati: ne vole ih Poljaci, ne vole ih Jevreji, a ne vole ih ni Ukrajinci/Rusi. Sada su zajebali stvar, pa ih neće finasirati ni SAD. Sada su u poziciji u kojoj se nalazi Islamska država Iraka i Šama.

:mrgreen:
Imaju Iran ili čak Kinu drug.

Kina i Rusija nisu tolki prijatelji kad malo bolje pogledaš, Kina gleda da pohapa Istočnu Siberiju kad dovoljno Rusa odapne tamo. Znači ako otvore svojevrsni "Zapadni Front Rusiji" i novu hitniju tačku intresa, Rusi će polako prepustiti Kazakstan, centralnu Aziju i Iran pod njihovo krilo.

Predviđam sad će desetine miliona dolara i eura letiti ovoj novoj državi iz "nepoznati istočnjakih izvora".

Ali kako god se završilo, nek je slava ovim hrabrim patriotskim radnicima koji su imali hrabrosti reći ne kolektivističkom komunizmu i dekadentnom kapitalizmu.
Joe McCarthy

#1904 Re: Ukrajina

Post by Joe McCarthy »

insomnia78 wrote:Kijev
Image

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Prsten na ruku i odmah vodit kući :D
Challenger__

#1905 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

JoseMujica wrote:ode Ukraina u pm...sad gledam Euronews...komplet istok maše ruskim zastavama...ne sastavi njih više ni bog :(
Baksuzi iz Bijele kuće - tvorci velike Rusije. Što Rusija nije mogla/nije htjela sama, to ovi odrade u sekundi.
rasuta_riza

#1906 Re: Ukrajina

Post by rasuta_riza »

Alfons Kauders wrote: da da

velicam fasizam jer nisam za putina

i nije mi prvi put - nekad smo svi mi bili horde ustaskih placenika koje ruse jugoslaviju i prave cetvrti rajh

:lol: :lol: :lol:

nevjerovatno je da se jos uvijek pokusavate vaditi, ja bi se od sramote samobanovao
Ne možeš ti na zelenu granu nikada sa ovim kvazi "anti",nikada.
Možda sam jedan od rijetkih forumaša koji i jeste bio u Ukrajini, i stoga si dajem za pravo da se više angažiram.
I za ove rusoljupce, tzv, antifašiste, koje Ukrajince deklarišu kao naciste evo im linkova a ima koji pokazuju da među Rusima ima mnogo gorih fašta i nacista nego među Ukrajincima.
Umjesto 7.novembra koji ih podsjeća na oktobarsku revoluciju 4. novembra kada je Dan nacionalnog jedinstva u Rusiji se mogu vidjeti pravi naci orgije na kojima bi im i Nirnberg 30 godina 20. vijeka pozavidio.
Zapravo fašizam, nacizam i ostale bolesne devijacije u Rusiji su uzele zamah epidemije.
Naravno niko od ovih proruskih-pravoslavno-komunjarskih-antiglobalista da im ponudiš da idu živjeti i raditi na "trulom Zapadu ili u majčici Rusiji" se ne bi dvoumio, izabrao bi kao i svaki licemjerni drkoš, naravno Zapad. Srba je masa na Zapadu pa čak i u Kuvajtu i UAE, ali ne trče majčici u sisu. Najbolje je ovako navijati. :D

Dakle kad smo kod ruskih slobodara:

http://www.youtube.com/watch?v=PVFg0rLhY2w
http://www.youtube.com/watch?v=IuOVgx3Zh6E
Nakon svega se dolazi do zaključka da ovi antisti racku pojma nemaju niti o rusiji niti o ukrajini, pa bolje je u današnjem dobu crncu u Alabami, nego nekom "obojenom" u Rusiji.
baxul

#1907 Re: Ukrajina

Post by baxul »

tužno je gledat ove koji navijaju za eskalaciju.
JoseMujica

#1908 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

spreca wrote:
ma to je to...Sevastopolj je lakmus papir
daxon

#1909 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Šta reći na ovo, čisto, jasno, bez dileme
Medvedev kritikuje zapad zbog priznavanja nove ukrajinske vlasti:
Medvedev je rekao da su nove vođe došle na vlast kroz "oružanu pobunu" i da zbog toga njihov legitimitet izaziva "veliku sumnju"
"Neki od naših zapadnih partnera smatraju da je to legitimno. Ne znam koji su Ustav oni pročitali, ali mi se čini izopačeno da se smatra legitimnim nešto što je zapravo rezultat pobune", rekao je Medvedev.
sha_ba

#1910 Re: Ukrajina

Post by sha_ba »

insomnia78 wrote:
sha_ba wrote:opasna koka :mrgreen:
One su doduse dobro poznate kao "opasne" kod nas :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
jasta, i po cijeloj Z. Evropi :mrgreen:
spreca

#1911 Re: Ukrajina

Post by spreca »

JoseMujica wrote:
spreca wrote:
ma to je to...Sevastopolj je lakmus papir
Ja se ipak nadam da ce se sve smiriti i proci bez vecih kolebanja,jer problemi ne trebaju ni jednima ni drugima
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1912 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

pa ako ovi sa istoka odbiju plan z-4 onda slijedi oluja i potpuna reintegracija
daxon

#1913 Re: Ukrajina

Post by daxon »

japin_mutapi wrote:pa ako ovi sa istoka odbiju plan z-4 onda slijedi oluja i potpuna reintegracija
:lol:
Svaka čast, odličan smisao za humor, a ako nisi bio sarkastičan, onda opet :lol:
udar 99

#1914 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

sigurno je da vecina Ukrajinaca ne podrzava neo-naciste , ali su uz fudbalske navijace najzesci na ulici
za razliku od Rusije i same Srbije ( da Srbije ! nisu svi cetnici tamo ) koje imaju extremne desnicarske i nacional -shovinisticke grupe ?
ipak im se ne da osvoje vlast , i izvrse drzavni udar
u Ukrajini ? uz pomoc USA ambasade i ostalih tupana iz EU ?
neo-nacisticki klocevi su scepali kontrolu
i ko ce ih sada obuzdati ?
jasta , kao sto "obuzdavaju" i Al-Kaidu u Siriji i vehabiste

ovo sada nije "sarena revolucija " , idioti sa 'zapada' nacinise smedju revoluciju sa zadahom fasizma
inace po Kijevu se vrti masa novo stampanih dolara , sta mislite odakle im ?
Aspekt

#1915 Re: Ukrajina

Post by Aspekt »

ima li srba u ukrajini ? Ako ih ima 00, 1 % ja mislim da im treba dati entitet na 30 % teritorije :izet: i koridor do Pala , nek se nadje zlu ne trebalo
JoseMujica

#1916 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

spreca wrote: Ja se ipak nadam da ce se sve smiriti i proci bez vecih kolebanja,jer problemi ne trebaju ni jednima ni drugima
tome se i ja nadam....hebeno...... ovo je svima primamljiv kolač jer je golemo tržište 70 miliona ljudi, pa ima gadnu geostratešku poziciju.....nadam se da će prevagnuti razum džepa kad skntaju svi da, ako zakrve do kraja, niko nema snage da hrani gladna usta izbjeglica :sad:
Challenger__

#1917 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

spreca wrote:Ja se ipak nadam da ce se sve smiriti i proci bez vecih kolebanja,jer problemi ne trebaju ni jednima ni drugima
Ne treba Rusima, ne treba Ukrajini. Ne treba Rusiji niti EU. Ali treba ratnim huškačima u američkoj administraciji. Provociraju Rusiju da bi oni imali jeftin izgovor za ulazak u Siriju.
Challenger__

#1918 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

golemo tržište 70 miliona ljudi
45 miliona.
Aspekt

#1919 Re: Ukrajina

Post by Aspekt »

Challenger__ wrote:
golemo tržište 70 miliona ljudi
45 miliona.
43 po popisu iz 2005

rusa ima 17 %
The 51st State

#1920 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

rasuta_riza wrote:
Alfons Kauders wrote: da da

velicam fasizam jer nisam za putina

i nije mi prvi put - nekad smo svi mi bili horde ustaskih placenika koje ruse jugoslaviju i prave cetvrti rajh

:lol: :lol: :lol:

nevjerovatno je da se jos uvijek pokusavate vaditi, ja bi se od sramote samobanovao
Ne možeš ti na zelenu granu nikada sa ovim kvazi "anti",nikada.
Možda sam jedan od rijetkih forumaša koji i jeste bio u Ukrajini, i stoga si dajem za pravo da se više angažiram.
I za ove rusoljupce, tzv, antifašiste, koje Ukrajince deklarišu kao naciste evo im linkova a ima koji pokazuju da među Rusima ima mnogo gorih fašta i nacista nego među Ukrajincima.
Umjesto 7.novembra koji ih podsjeća na oktobarsku revoluciju 4. novembra kada je Dan nacionalnog jedinstva u Rusiji se mogu vidjeti pravi naci orgije na kojima bi im i Nirnberg 30 godina 20. vijeka pozavidio.
Zapravo fašizam, nacizam i ostale bolesne devijacije u Rusiji su uzele zamah epidemije.
Naravno niko od ovih proruskih-pravoslavno-komunjarskih-antiglobalista da im ponudiš da idu živjeti i raditi na "trulom Zapadu ili u majčici Rusiji" se ne bi dvoumio, izabrao bi kao i svaki licemjerni drkoš, naravno Zapad. Srba je masa na Zapadu pa čak i u Kuvajtu i UAE, ali ne trče majčici u sisu. Najbolje je ovako navijati. :D

Dakle kad smo kod ruskih slobodara:

http://www.youtube.com/watch?v=PVFg0rLhY2w
http://www.youtube.com/watch?v=IuOVgx3Zh6E
Nakon svega se dolazi do zaključka da ovi antisti racku pojma nemaju niti o rusiji niti o ukrajini, pa bolje je u današnjem dobu crncu u Alabami, nego nekom "obojenom" u Rusiji.
moralne funjare, lakse im je ovako suplju pricu bacati i "antisistemski" nastupati, kao amerika trn u oku i slicne gluposti, a ovdje ih sto kenjaju ima i na americkoj socijali....
Last edited by The 51st State on 24/02/2014 21:45, edited 1 time in total.
Challenger__

#1921 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

43 po popisu iz 2005
"Population: 45.59 million (2012) World Bank"
Aspekt

#1922 Re: Ukrajina

Post by Aspekt »

Challenger__ wrote:
43 po popisu iz 2005
"Population: 45.59 million (2012) World Bank"
:thumbup: super , ja sam naglasio 2005
Panzer_Daddy

#1923 Re: Ukrajina

Post by Panzer_Daddy »

Nastrada njemac a nije kriv.. :D

http://www.youtube.com/watch?v=0g48hHQP9_0
rasuta_riza

#1924 Re: Ukrajina

Post by rasuta_riza »

udar 99 wrote:sigurno je da vecina Ukrajinaca ne podrzava neo-naciste , ali su uz fudbalske navijace najzesci na ulici [/u]
Naravno da ne, i ne možeš suditi po navijačkim skupinama, komparacije radi, Rusi su mnooogo gori ksenofobi, rasisti,fašisti od Ukrajinaca. Ubistva i premlaćivanja ne-Rusa su maltene normalna pojava tamo uz obavezno "Heil".
Ukrajina baš i nije u tom rangu.
za razliku od Rusije i same Srbije ( da Srbije ! nisu svi cetnici tamo ) koje imaju extremne desnicarske i nacional -shovinisticke grupe ?
ipak im se ne da osvoje vlast , i izvrse drzavni udar
u Ukrajini ? uz pomoc USA ambasade i ostalih tupana iz EU ?
neo-nacisticki klocevi su scepali kontrolu
i ko ce ih sada obuzdati ?
jasta , kao sto "obuzdavaju" i Al-Kaidu u Siriji i vehabiste
Šta bolan pričaš ti? Opet se kačiš na Zapad, ja sam bio tamo i vjeruj mi da je generalno životni standard BH građana u prosjeku bolji nego tamo, a znamo dobro kako je ovdje.
Ni ne znaš Ukrajince, a oni načelno ne vole da trpe sranja i diktature, valjda im je ostalo istorijsko naslijeđe. Što se Rusije tiče, opet ponavljam po ko zna koji put-ne mrze je, ali neće da budu njihove vreće za nabijanje, dok se Rusi inače smatraju ibermenšima na istoku Evrope i misle da im svako mora dupe lizat zbog plina i oružane sile.
Ukrajinci nemaju okupatorski mentalitet za razlku od Rusa, ali ne daju da ih se gazi.
Ove ukrajinske ekstreme će sami oni počistiti jer im ne odgovara da im red zavode ultra-desničari.
To što su medijski veoma eksponirani, nemaju ni približno silu kako ti misliš.
ovo sada nije "sarena revolucija " , idioti sa 'zapada' nacinise smedju revoluciju sa zadahom fasizma
inace po Kijevu se vrti masa novo stampanih dolara , sta mislite odakle im ?[/u]
[/quote]

Idioti sa zapada vs. stoka s istoka, :-) , pa zapadnjaci pokazaše da imaju damu kao tikve dok ne izguraše domaćeg proruskog "filantropa" iz njegovog ermitaža. Misliš da su ljudi tamo budale?

Uostalom, Jim Morrison je bio u pravu kada je pjevao; west is the best :D
udar 99

#1925 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

sta ce im to ponuditi EU ?
clanstvo u NATO ?
zatrpace ih lovom ?
odakle ?
ako ne mogu da rijese problem Grcke i Spanije , Portugala , Italije i dalje ..
kako ce pomoci Ukrajini ?
a sta cemo sa manjinama i Krimom ?
ili sto ce se najvjerovatnije desiti , koristit ce Ukrajince za neke druge bitke na globalnome nivou
ili ce postati poput Egipta danas , razjedinjeni , non-stop na rubu raspada uz ogorcene bitke raznih frakcija
dali hajcane parama sa Istoka ili Zapada i nacionalizmom
koja obecanja EU moze ispuniti Ukrajini ?
niko da odgovori ?
to ih cekaju zlatne kashike u EU ?
Post Reply